Korean Noodles
![[Resim: BP3NrV.jpg]](http://i.hizliresim.com/BP3NrV.jpg)
Noodle severler kendilerini Korede gerçek evlerindeymiş gibi hissedebilir. Korede bir çok noodle dükkanı dünyadaki tüm noodlelardan daha güzel ürünler satar. Kore noodleları hem esmer buğday hemde beyaz undan yapılabilir. En değer verilen noodle çeşidi ince, kahverengimsi, esmer buğdaydan yapılan; biftek çorbası, kümes hayvanları(tavuk, hindi..vs) çorbası, ançüez çorbası gibi çorbalarının içinde servis edilen noodlelardır. Noodleın Türkçe kelime anlamı şehriyedir.
Noodle Çeşitleri
Bibim Naengmyon | Bibimguksu | Guksu | Hoe Naengmyon | Japchae | Jjol-myeon | Kalguksu
Makguksu | Mul Naengmyon | Naengkongguksu | Naengmyeon | Ramyeon | Ssalguksu | Udong
=Bibim Naengmyon= (Baharatlı Esmer Buğday Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bibim Naengmyonun diğer ismi de Hamheungshik naengmyeon(Hamheung Kuzey Korede dondurucu soğuğuyla ünlüdür.) Noodlelar sıcak kırmızı biber sosu, susam yağı ve sarımsakla servis edilir.
Nasıl yenir: Water kimchi ve sıcak biftek suyu ile servis edilir. Asya hardalıylada birlikte deneyebilirsiniz.
=Bibimguksu= (Mevsimlik Acı Biberle Karıştırılmış Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bibim naengmyondaki et suyunun yerine birkaç farklı, mevsimlik acı biber eklenir ve karıştırılır. Yarım dilim haşlanmış yumurta ve ince kesilmiş salatalık en üste eklenir.
=Guksu= (Beyaz Un Noodle)
Garak Guksu tarifi için tıklayın!
Janchi-Guksu tarifi için tıklayın!
Kore noodle tatlarından en basitidir. Beyaz undan noodlelar pişirilir, ançüez çorbası ve lahana kimchisi ile birlikte servis edilir. Koredeki en ucuz noodlelardan biridir. Korede sokak satıcılarında ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Süslemek için gidan(ince kesilmiş tavada kızartılmış yumurta ve yumurta beyazı) kullanılır. Soğuk noodlela ince kesilmiş salatalıkla, sıcak noodle yüksek ateşte pişirilmiş sakız kabağı ile servis edilir. Mevsimlik sos da ise ançüez ve yosun ile servis eldir.
Nasıl yenir: Kimchi ile servis edilir.
=Hoe Naengmyon= (Çiğ Balıklı Esmer Buğday Noodle)
Esmer buğdaydan yapılan noodlelar ince kesilmiş çiğ balık ile örtülür, sirke ve biber sosuyla servis yapılır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Japchae= (Karışık Sebzeli Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bu yemek genellikle Kore bayramlarında ve özel günlerde yapılır. Japchae içerisinde hemen hemen bütün sebzeleri görebileceğiniz çok sevilen bir Kore yemeğidir. Sebzeler az miktarda yağda kızartılır. Yapımında kullanılacak malzemeler içinde kalın doğranmış biftek ve tel şehriye noodleları da(patates ve tatlı patatesten yapılır) bulunabilir. Her malzeme kızartıldığında ve noodlelar küçük küçük kesildiğinde bütün malzeme bir araya getirilir ve karıştırılır. Soya sosu, susam yağı ve şekerle servis edilir.
=Jjol-Myeon= (Taze Sebzeli Kalın Noodle)
Tarif için tıklayın!
Nu yemek 1970lerin başında İncheon’da tanıtılmıştır. İncheon’un temsili yemeklerinden birisidir ve gençler arasında çok populerdir. Acı biber sosu ile kalın noodlelar karıştırılır, fasulye filizi, salatalık ve havuç ile servis edilir.
=Kalguksu= (Elyapımı Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bu yemekte noodleın hamuru beyaz undan ve kurutulmuş soya fasülyesi unundan yapılır. Hamur ince ince kesilir ve suda kaynatılır. Soya sosu, susam tuzu, yeşil soğan, sarımsak, susam yağı ve pul biber ile yemeğe lezzet verilir. Kalguksunun diğer versiyonları makguksu ve naengkongkusudur.
Nasıl yenir: Genellikle baechu kimchi ve kkaktugi ile servis edilir.
=Makgugsu= (Tavuk Çorbalı Esmer Buğday Noodle)
Makgugsuda esmer buğdaydan yapılan noodle hamurunun içinde büyük oranda patates unu vardır. Noodle acı biber sosu(goch'ujang) ile lezzetlendirilir. Tavuk suyu ve kimchi çorbası yemeği tamamlar.
Nasıl yenir: Sıklıkla nokdu-jeon[mung bean(çinde yetişen bir çeşit fasülye) krebiyle] veya kamja-jeon(patates krebi) servis edilir.
=Mul Naengmyon= (Sulu Esmer Buğday Noodle)
Tarif için tıklayın!
Mul naengmyon, Pyeongyangshik naengmyon olarak da bilinir. Mul maengmyonun suyunun kıvamı normal suya yakındır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Naengkongguksu= (Soya Fasulyeli Sulu Noodle)
Naengkongguksu da soya fasulyesi ve tuzla lezzetlendirilmiş toprak kapta servis edilen bir çesit noodledır.
=Naengmyeon= (Soğuk Noodle)
Tarif için tıklayın!
Yazın en sıcak günlerine mükemmel giden bir yemektir. Sindirimi kolay soğuk bir yiyecektir. Esmer buğday ve patates ununda yapılan hamur ince ince kesilerek tazeyken haşlanır. Haşlanmış nnodlelar soğutulmuş tavuk suyuna veya dong chimi(kar beyaz kimchi suyu-winter white water kimchi)konulur. Domuz eti veya ince dilimlenmiş biftek, kaynamış yarım yumurta, dilimlenmiş asya armudu, dilimlenmiş ekşi kimchiye dilimlenmiş salata ile süslenir. Bazen sosa biber sosu, kara biber, soya sosu, doğranmış soğan, sarımsak ve sirke eklenebilir. Mulnaengmyeon, bibim naengmyeon ve hoe naengmyeon bu yemeğin değişik versiyonlarıdır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Ramyeon=
Tarif için tıklayın!
Tüm Kore yemekleri içinde yabancılar tarafından en çok bilinen ramyeondur. Dondurulmuş ürün olarak satılır. Paketlerdeki kalın noodle dilimleri kaynamış suya atılır. Baharatlanarak servis edilir. Çeşitleri Japonyaya ve dünyaya yayılmış bir yemektir.
=Ssalguksu= (Pirinç Noodle)
Pirinçten yapılır ve genellikle Vietnam noodlerı olarak bilinir.
=Udong= (Japon noodle)
Bu yemek Japon noodleı U-dong a benzerdir. Bu yemekte kullanılan noodlelar, diğer Kore noodlelarında kullanılanlara göre daha kalındır.
English
=Bibim Naengmyon=
Click for the recipe!
Pibim naengmyeon is also called Hamheungshik naengmyeon (Hamheung is famous in North Korea for being extremely cold.) The noodles are served with a hot sauce of red pepper paste, sesame oil, and garlic.
=Bibimguksu=
Click for the recipe!
Instead of broth in Naengmyeon, add hot pepper paste with various other seasonings and mixed. Half slice of boiled egg, and thin sliced cucumber are usually added on the top.
=Guksu=
Click for the recipe of Garak Guksu!
Click for the recipe of Janchi-Guksu!
The simplest of Korean noodles dishes, wheat flour noodles are cooked and served in an anchovy soup with cabbage kimchi. This is one of the cheapest noodle dishes in Korea. You can easily find street venders at traditional markets selling this dish. Garnishes include gidan (thinly sliced, pan-fried egg yolks and egg whites). Thin sliced cucumbers are served with cold noodles, and stir fried zucchini come with warm noodles. A seasoning sauce flavored with anchovies and kelp is served with this dish.
=Hoe Naengmyon=
Buckwheat noodles are covered with sliced raw fish with hot vinegar and pepper sauce.
=Japchae=
Click for the recipe!
This dish is very common at Korean celebration parties and special occassions. Chapchae is a well-loved Korean dish which incorporates virtually any selection of vegetables. Those in season have the best flavor. Vegetables are fried seperately in a minimal amount of oil. Other ingredients can include match stick-sliced beef and vermicelli noodles (made from potatoes and sweet potatoes). When each ingredient has been fried and the noodles cooked and cut into short lengths, all the ingredients are combined, sauteed quickly, and seasoned with soy sauce, sesame oil, and sugar.
=Jjol-myeon=
Click for the recipe!
This dish was first introduced in the early 1970s in Incheon. Now this is one of Incheon's representative dishes and is popular among young people. Mix thick noodles with hot pepper paste and various other seasonings and add various fresh vegetables, such as bean sprouts, cucumbers, and carrots.
=Kalguksu=
Click for the recipe!
The dough for the noodles in this dish are made from wheat flour and dried raw soybean flour. The dough is spread thin and sliced to make thin noodles which are boiled in water. The mixture is seasoned with a sauce made of soy sauce, sesame salt, green onions, garlic, sesame oil, and pepper powder. Other versions include makkuksu and naengkongkuksu.
=Makgugsu=
This recipe calls for a higher ratio of buckwheat flour to potato flour in the noodle dough. The noodles are seasoned with hot pepper paste (goch'ujang). Chicken broth and kimchi soup accompany it.
=Mul Naengmyon=
Click for the recipe!
Mulnaengmyeon is also called P'yeongyangshik naengmyeon which is the style from P'yeongyang (North Korea's capital). Its broth is closer to water.
=Naengkongguksu=
Naengkongkuksu incorporates noodles in a soup base which is made from cooked and ground soy beans and seasoned with salt.
=Naengmyeon=
Click for the recipe!
This noodle dish is perfect for the hottest days of summer. naengmyeon is easy to digest and cooling to eat. A dough made from buckwheat and potato flour is cut into slender noodles and boiled while very fresh. The strained noodles are added to a chilled broth made of chicken stock or water from dong chimi (winter white water kimchi). It is garnished with sliced beef or pork, a boiled half egg, slices of of Asian pear, sliced sour kimchi, and sliced cucumber. Sometimes sauce can be added, which is made of pepper paste, pepper powder, soy sauce, chopped onions, garlic, and vinegar.
=Ramyeon=
Click for the recipe!
Among Korean noodle dishes, ramyeon is probably the most recognizable to foreigners. The freeze dried packages of thin noodles to mix in boiling water with spices look just like the varieties available in Japan and the rest of the world.
=Ssalguksu=
The noodle is made from rice. Mostly known as Vietnamese noodle.
=Udong=
This dish is similar to the Japanese noodle dish, U-dong. The noodles are thicker than those used in other Korean noodle dishes.
Çeviri / Translation: mnal
Kaynak / Source
![[Resim: BP3NrV.jpg]](http://i.hizliresim.com/BP3NrV.jpg)
Noodle severler kendilerini Korede gerçek evlerindeymiş gibi hissedebilir. Korede bir çok noodle dükkanı dünyadaki tüm noodlelardan daha güzel ürünler satar. Kore noodleları hem esmer buğday hemde beyaz undan yapılabilir. En değer verilen noodle çeşidi ince, kahverengimsi, esmer buğdaydan yapılan; biftek çorbası, kümes hayvanları(tavuk, hindi..vs) çorbası, ançüez çorbası gibi çorbalarının içinde servis edilen noodlelardır. Noodleın Türkçe kelime anlamı şehriyedir.
Noodle Çeşitleri
Bibim Naengmyon | Bibimguksu | Guksu | Hoe Naengmyon | Japchae | Jjol-myeon | Kalguksu
Makguksu | Mul Naengmyon | Naengkongguksu | Naengmyeon | Ramyeon | Ssalguksu | Udong
=Bibim Naengmyon= (Baharatlı Esmer Buğday Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bibim Naengmyonun diğer ismi de Hamheungshik naengmyeon(Hamheung Kuzey Korede dondurucu soğuğuyla ünlüdür.) Noodlelar sıcak kırmızı biber sosu, susam yağı ve sarımsakla servis edilir.
Nasıl yenir: Water kimchi ve sıcak biftek suyu ile servis edilir. Asya hardalıylada birlikte deneyebilirsiniz.
=Bibimguksu= (Mevsimlik Acı Biberle Karıştırılmış Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bibim naengmyondaki et suyunun yerine birkaç farklı, mevsimlik acı biber eklenir ve karıştırılır. Yarım dilim haşlanmış yumurta ve ince kesilmiş salatalık en üste eklenir.
=Guksu= (Beyaz Un Noodle)
Garak Guksu tarifi için tıklayın!
Janchi-Guksu tarifi için tıklayın!
Kore noodle tatlarından en basitidir. Beyaz undan noodlelar pişirilir, ançüez çorbası ve lahana kimchisi ile birlikte servis edilir. Koredeki en ucuz noodlelardan biridir. Korede sokak satıcılarında ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Süslemek için gidan(ince kesilmiş tavada kızartılmış yumurta ve yumurta beyazı) kullanılır. Soğuk noodlela ince kesilmiş salatalıkla, sıcak noodle yüksek ateşte pişirilmiş sakız kabağı ile servis edilir. Mevsimlik sos da ise ançüez ve yosun ile servis eldir.
Nasıl yenir: Kimchi ile servis edilir.
=Hoe Naengmyon= (Çiğ Balıklı Esmer Buğday Noodle)
Esmer buğdaydan yapılan noodlelar ince kesilmiş çiğ balık ile örtülür, sirke ve biber sosuyla servis yapılır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Japchae= (Karışık Sebzeli Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bu yemek genellikle Kore bayramlarında ve özel günlerde yapılır. Japchae içerisinde hemen hemen bütün sebzeleri görebileceğiniz çok sevilen bir Kore yemeğidir. Sebzeler az miktarda yağda kızartılır. Yapımında kullanılacak malzemeler içinde kalın doğranmış biftek ve tel şehriye noodleları da(patates ve tatlı patatesten yapılır) bulunabilir. Her malzeme kızartıldığında ve noodlelar küçük küçük kesildiğinde bütün malzeme bir araya getirilir ve karıştırılır. Soya sosu, susam yağı ve şekerle servis edilir.
=Jjol-Myeon= (Taze Sebzeli Kalın Noodle)
Tarif için tıklayın!
Nu yemek 1970lerin başında İncheon’da tanıtılmıştır. İncheon’un temsili yemeklerinden birisidir ve gençler arasında çok populerdir. Acı biber sosu ile kalın noodlelar karıştırılır, fasulye filizi, salatalık ve havuç ile servis edilir.
=Kalguksu= (Elyapımı Noodle)
Tarif için tıklayın!
Bu yemekte noodleın hamuru beyaz undan ve kurutulmuş soya fasülyesi unundan yapılır. Hamur ince ince kesilir ve suda kaynatılır. Soya sosu, susam tuzu, yeşil soğan, sarımsak, susam yağı ve pul biber ile yemeğe lezzet verilir. Kalguksunun diğer versiyonları makguksu ve naengkongkusudur.
Nasıl yenir: Genellikle baechu kimchi ve kkaktugi ile servis edilir.
=Makgugsu= (Tavuk Çorbalı Esmer Buğday Noodle)
Makgugsuda esmer buğdaydan yapılan noodle hamurunun içinde büyük oranda patates unu vardır. Noodle acı biber sosu(goch'ujang) ile lezzetlendirilir. Tavuk suyu ve kimchi çorbası yemeği tamamlar.
Nasıl yenir: Sıklıkla nokdu-jeon[mung bean(çinde yetişen bir çeşit fasülye) krebiyle] veya kamja-jeon(patates krebi) servis edilir.
=Mul Naengmyon= (Sulu Esmer Buğday Noodle)
Tarif için tıklayın!
Mul naengmyon, Pyeongyangshik naengmyon olarak da bilinir. Mul maengmyonun suyunun kıvamı normal suya yakındır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Naengkongguksu= (Soya Fasulyeli Sulu Noodle)
Naengkongguksu da soya fasulyesi ve tuzla lezzetlendirilmiş toprak kapta servis edilen bir çesit noodledır.
=Naengmyeon= (Soğuk Noodle)
Tarif için tıklayın!
Yazın en sıcak günlerine mükemmel giden bir yemektir. Sindirimi kolay soğuk bir yiyecektir. Esmer buğday ve patates ununda yapılan hamur ince ince kesilerek tazeyken haşlanır. Haşlanmış nnodlelar soğutulmuş tavuk suyuna veya dong chimi(kar beyaz kimchi suyu-winter white water kimchi)konulur. Domuz eti veya ince dilimlenmiş biftek, kaynamış yarım yumurta, dilimlenmiş asya armudu, dilimlenmiş ekşi kimchiye dilimlenmiş salata ile süslenir. Bazen sosa biber sosu, kara biber, soya sosu, doğranmış soğan, sarımsak ve sirke eklenebilir. Mulnaengmyeon, bibim naengmyeon ve hoe naengmyeon bu yemeğin değişik versiyonlarıdır.
Nasıl yenir: İsteğe göre asya hardalı eklenir.
=Ramyeon=
Tarif için tıklayın!
Tüm Kore yemekleri içinde yabancılar tarafından en çok bilinen ramyeondur. Dondurulmuş ürün olarak satılır. Paketlerdeki kalın noodle dilimleri kaynamış suya atılır. Baharatlanarak servis edilir. Çeşitleri Japonyaya ve dünyaya yayılmış bir yemektir.
=Ssalguksu= (Pirinç Noodle)
Pirinçten yapılır ve genellikle Vietnam noodlerı olarak bilinir.
=Udong= (Japon noodle)
Bu yemek Japon noodleı U-dong a benzerdir. Bu yemekte kullanılan noodlelar, diğer Kore noodlelarında kullanılanlara göre daha kalındır.
English
=Bibim Naengmyon=
Click for the recipe!
Pibim naengmyeon is also called Hamheungshik naengmyeon (Hamheung is famous in North Korea for being extremely cold.) The noodles are served with a hot sauce of red pepper paste, sesame oil, and garlic.
=Bibimguksu=
Click for the recipe!
Instead of broth in Naengmyeon, add hot pepper paste with various other seasonings and mixed. Half slice of boiled egg, and thin sliced cucumber are usually added on the top.
=Guksu=
Click for the recipe of Garak Guksu!
Click for the recipe of Janchi-Guksu!
The simplest of Korean noodles dishes, wheat flour noodles are cooked and served in an anchovy soup with cabbage kimchi. This is one of the cheapest noodle dishes in Korea. You can easily find street venders at traditional markets selling this dish. Garnishes include gidan (thinly sliced, pan-fried egg yolks and egg whites). Thin sliced cucumbers are served with cold noodles, and stir fried zucchini come with warm noodles. A seasoning sauce flavored with anchovies and kelp is served with this dish.
=Hoe Naengmyon=
Buckwheat noodles are covered with sliced raw fish with hot vinegar and pepper sauce.
=Japchae=
Click for the recipe!
This dish is very common at Korean celebration parties and special occassions. Chapchae is a well-loved Korean dish which incorporates virtually any selection of vegetables. Those in season have the best flavor. Vegetables are fried seperately in a minimal amount of oil. Other ingredients can include match stick-sliced beef and vermicelli noodles (made from potatoes and sweet potatoes). When each ingredient has been fried and the noodles cooked and cut into short lengths, all the ingredients are combined, sauteed quickly, and seasoned with soy sauce, sesame oil, and sugar.
=Jjol-myeon=
Click for the recipe!
This dish was first introduced in the early 1970s in Incheon. Now this is one of Incheon's representative dishes and is popular among young people. Mix thick noodles with hot pepper paste and various other seasonings and add various fresh vegetables, such as bean sprouts, cucumbers, and carrots.
=Kalguksu=
Click for the recipe!
The dough for the noodles in this dish are made from wheat flour and dried raw soybean flour. The dough is spread thin and sliced to make thin noodles which are boiled in water. The mixture is seasoned with a sauce made of soy sauce, sesame salt, green onions, garlic, sesame oil, and pepper powder. Other versions include makkuksu and naengkongkuksu.
=Makgugsu=
This recipe calls for a higher ratio of buckwheat flour to potato flour in the noodle dough. The noodles are seasoned with hot pepper paste (goch'ujang). Chicken broth and kimchi soup accompany it.
=Mul Naengmyon=
Click for the recipe!
Mulnaengmyeon is also called P'yeongyangshik naengmyeon which is the style from P'yeongyang (North Korea's capital). Its broth is closer to water.
=Naengkongguksu=
Naengkongkuksu incorporates noodles in a soup base which is made from cooked and ground soy beans and seasoned with salt.
=Naengmyeon=
Click for the recipe!
This noodle dish is perfect for the hottest days of summer. naengmyeon is easy to digest and cooling to eat. A dough made from buckwheat and potato flour is cut into slender noodles and boiled while very fresh. The strained noodles are added to a chilled broth made of chicken stock or water from dong chimi (winter white water kimchi). It is garnished with sliced beef or pork, a boiled half egg, slices of of Asian pear, sliced sour kimchi, and sliced cucumber. Sometimes sauce can be added, which is made of pepper paste, pepper powder, soy sauce, chopped onions, garlic, and vinegar.
=Ramyeon=
Click for the recipe!
Among Korean noodle dishes, ramyeon is probably the most recognizable to foreigners. The freeze dried packages of thin noodles to mix in boiling water with spices look just like the varieties available in Japan and the rest of the world.
=Ssalguksu=
The noodle is made from rice. Mostly known as Vietnamese noodle.
=Udong=
This dish is similar to the Japanese noodle dish, U-dong. The noodles are thicker than those used in other Korean noodle dishes.
Çeviri / Translation: mnal
Kaynak / Source
...sufiyye falls in love...
ALWAYS KEEP THE FAITH
ALWAYS KEEP THE FAITH