23-06-2014, Saat: 0:12
(Son Düzenleme: 04-02-2016, Saat: 0:04, Düzenleyen: kıday baksı.)
Mul-naengmyeon
![[Resim: mulnaengweb.jpg]](http://s22.postimg.org/lbrl7xm9t/mulnaengweb.jpg)
Mul-naengmyeon soğutulmuş suda turplu Kimchi, salatalık turşusu, Kore armudu ve preslenmiş sığır eti dilimleri ile servis edilen bir karabuğday erişte yemeğidir. Orijinalinde üzerine ince bir buz vardı ve kışın sunulurdu, ancak günümüzde insanlar bütün bir yıl boyunca bu yemeğin tadını çıkarmaktadır.
İçindekiler
-360 gr Karabuğday eriştesi (kurutulmuş) , 3 kg (15 su bardağı) su
-300 gr dana eti (döş), 2.2 ㎏ (11 su bardağı) su
-Hoş kokulu baharatlar
•20 gr yeşil soğan
•20 gr sarımsak
-50 gr salatalık, 2 g (½ çay kaşığı) tuz
-Baharat sosu
•9 gr (½ yemek kaşığı) soya sosu
•24 gr (2 çorba kaşığı) şeker
•45 gr (3 çorba kaşığı) sirke
•24 gr (2 yemek kaşığı) tuz
•6,5 gr (½ yemek kaşığı) fermente hardal
-100 g turp
•2 gr (½ çay kaşığı) tuz
•2 gr (½ çay kaşığı) şeker
•15 gr (1 yemek kaşığı) sirke, 1.1 gr (½ çay kaşığı) ince öğütülmüş kırmızı biber
-100 gr (1/5 ad) armut, 100 gr (½ su bardağı) su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) şeker
-120 gr (2 adet) yumurta
•1 kg su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
Hazırlanışı
1.Pamukle bezle dana etinin kanını temizleyin. Hoş kokulu baharatları yıkayın.
2.Tencereye eti ve su koyun, 10 dakika yüksek ısıda ısıtın. Kaynayınca orta ateşte 1 saat pişirin, yeşil soğan ve sarımsak ekleyin, bir 30 dakika daha pişirin.
3.Eti sudan çıkarın ve 4 cm çapında, 2 cm uzunluğunda ve 0.2 cm kalınlığında içine dilimler halinde dilimleyin. Kalan su soğuduktan sonra üzerindeki yağı sıyırın ve baharat sosu ile çeşnilendirin.
4.Salatalığı yıkayın ve uzunlamasına yarıya bölün, 0,2 cm kalınlığında dilimleyin ve 20 dakika tuzlu suda ıslatın, daha sonra pamuklu bezler ile sularını silin.
5.Turpları 5 cm uzunluğunda, 2 cm genişliğinde ve 0.2 cm kalınlığında kesin ve tuz, şeker, sirke ve kırmızı toz biber içinde 20 dakika marine edin. Armutları soyun, yarım ay şekline kesip şekerli suya batırın.
Yapılışı
1.Tencereye yumurtayı, suyu ve tuzu koyup 5 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 12 dakika daha kaynatın. Yumurtayı sudan çıkartıp soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra soyun ve 2 parçaya bölün.
2.Tencereye suyu koyup 12 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman erişteleri ekleyip 2 dakika kaynatın. Bir süzgeçle erişteleri sudan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Eriştelerden bobin yapın ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
3.Bir kaseye erişteyi koyun, sığır eti, salatalık, turp, yumurta, armut, çam fıstığı ve doğtanmış kırmızı biber ile süsleyin, sonra soğuk suyu dökün.
Kaynak / Source
![[Resim: mulnaengweb.jpg]](http://s22.postimg.org/lbrl7xm9t/mulnaengweb.jpg)
Mul-naengmyeon soğutulmuş suda turplu Kimchi, salatalık turşusu, Kore armudu ve preslenmiş sığır eti dilimleri ile servis edilen bir karabuğday erişte yemeğidir. Orijinalinde üzerine ince bir buz vardı ve kışın sunulurdu, ancak günümüzde insanlar bütün bir yıl boyunca bu yemeğin tadını çıkarmaktadır.
İçindekiler
-360 gr Karabuğday eriştesi (kurutulmuş) , 3 kg (15 su bardağı) su
-300 gr dana eti (döş), 2.2 ㎏ (11 su bardağı) su
-Hoş kokulu baharatlar
•20 gr yeşil soğan
•20 gr sarımsak
-50 gr salatalık, 2 g (½ çay kaşığı) tuz
-Baharat sosu
•9 gr (½ yemek kaşığı) soya sosu
•24 gr (2 çorba kaşığı) şeker
•45 gr (3 çorba kaşığı) sirke
•24 gr (2 yemek kaşığı) tuz
•6,5 gr (½ yemek kaşığı) fermente hardal
-100 g turp
•2 gr (½ çay kaşığı) tuz
•2 gr (½ çay kaşığı) şeker
•15 gr (1 yemek kaşığı) sirke, 1.1 gr (½ çay kaşığı) ince öğütülmüş kırmızı biber
-100 gr (1/5 ad) armut, 100 gr (½ su bardağı) su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) şeker
-120 gr (2 adet) yumurta
•1 kg su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
Hazırlanışı
1.Pamukle bezle dana etinin kanını temizleyin. Hoş kokulu baharatları yıkayın.
2.Tencereye eti ve su koyun, 10 dakika yüksek ısıda ısıtın. Kaynayınca orta ateşte 1 saat pişirin, yeşil soğan ve sarımsak ekleyin, bir 30 dakika daha pişirin.
3.Eti sudan çıkarın ve 4 cm çapında, 2 cm uzunluğunda ve 0.2 cm kalınlığında içine dilimler halinde dilimleyin. Kalan su soğuduktan sonra üzerindeki yağı sıyırın ve baharat sosu ile çeşnilendirin.
4.Salatalığı yıkayın ve uzunlamasına yarıya bölün, 0,2 cm kalınlığında dilimleyin ve 20 dakika tuzlu suda ıslatın, daha sonra pamuklu bezler ile sularını silin.
5.Turpları 5 cm uzunluğunda, 2 cm genişliğinde ve 0.2 cm kalınlığında kesin ve tuz, şeker, sirke ve kırmızı toz biber içinde 20 dakika marine edin. Armutları soyun, yarım ay şekline kesip şekerli suya batırın.
Yapılışı
1.Tencereye yumurtayı, suyu ve tuzu koyup 5 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 12 dakika daha kaynatın. Yumurtayı sudan çıkartıp soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra soyun ve 2 parçaya bölün.
2.Tencereye suyu koyup 12 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman erişteleri ekleyip 2 dakika kaynatın. Bir süzgeçle erişteleri sudan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Eriştelerden bobin yapın ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
3.Bir kaseye erişteyi koyun, sığır eti, salatalık, turp, yumurta, armut, çam fıstığı ve doğtanmış kırmızı biber ile süsleyin, sonra soğuk suyu dökün.
Kaynak / Source