yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mul-Naengmyeon
#1
Mul-naengmyeon

[Resim: mulnaengweb.jpg]

Mul-naengmyeon soğutulmuş suda turplu Kimchi, salatalık turşusu, Kore armudu ve preslenmiş sığır eti dilimleri ile servis edilen bir karabuğday erişte yemeğidir. Orijinalinde üzerine ince bir buz vardı ve kışın sunulurdu, ancak günümüzde insanlar bütün bir yıl boyunca bu yemeğin tadını çıkarmaktadır.

İçindekiler

-360 gr Karabuğday eriştesi (kurutulmuş) , 3 kg (15 su bardağı) su
-300 gr dana eti (döş), 2.2 ㎏ (11 su bardağı) su
-Hoş kokulu baharatlar
•20 gr yeşil soğan
•20 gr sarımsak
-50 gr salatalık, 2 g (½ çay kaşığı) tuz
-Baharat sosu
•9 gr (½ yemek kaşığı) soya sosu
•24 gr (2 çorba kaşığı) şeker
•45 gr (3 çorba kaşığı) sirke
•24 gr (2 yemek kaşığı) tuz
•6,5 gr (½ yemek kaşığı) fermente hardal
-100 g turp
•2 gr (½ çay kaşığı) tuz
•2 gr (½ çay kaşığı) şeker
•15 gr (1 yemek kaşığı) sirke, 1.1 gr (½ çay kaşığı) ince öğütülmüş kırmızı biber
-100 gr (1/5 ad) armut, 100 gr (½ su bardağı) su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) şeker
-120 gr (2 adet) yumurta
•1 kg su
•4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz

Hazırlanışı

1.Pamukle bezle dana etinin kanını temizleyin. Hoş kokulu baharatları yıkayın.

2.Tencereye eti ve su koyun, 10 dakika yüksek ısıda ısıtın. Kaynayınca orta ateşte 1 saat pişirin, yeşil soğan ve sarımsak ekleyin, bir 30 dakika daha pişirin.

3.Eti sudan çıkarın ve 4 cm çapında, 2 cm uzunluğunda ve 0.2 cm kalınlığında içine dilimler halinde dilimleyin. Kalan su soğuduktan sonra üzerindeki yağı sıyırın ve baharat sosu ile çeşnilendirin.

4.Salatalığı yıkayın ve uzunlamasına yarıya bölün, 0,2 cm kalınlığında dilimleyin ve 20 dakika tuzlu suda ıslatın, daha sonra pamuklu bezler ile sularını silin.

5.Turpları 5 cm uzunluğunda, 2 cm genişliğinde ve 0.2 cm kalınlığında kesin ve tuz, şeker, sirke ve kırmızı toz biber içinde 20 dakika marine edin. Armutları soyun, yarım ay şekline kesip şekerli suya batırın.

Yapılışı

1.Tencereye yumurtayı, suyu ve tuzu koyup 5 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 12 dakika daha kaynatın. Yumurtayı sudan çıkartıp soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra soyun ve 2 parçaya bölün.

2.Tencereye suyu koyup 12 dakika yüksek ateşte ısıtın. Kaynadığı zaman erişteleri ekleyip 2 dakika kaynatın. Bir süzgeçle erişteleri sudan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Eriştelerden bobin yapın ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.

3.Bir kaseye erişteyi koyun, sığır eti, salatalık, turp, yumurta, armut, çam fıstığı ve doğtanmış kırmızı biber ile süsleyin, sonra soğuk suyu dökün.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
English

Mul-naengmyeon

[Resim: mulnaengweb.jpg]

Mul-naengmyeon is a dish of buckwheat noodles in chilled broth that is garnished with radish Kimchi, pickled cucumber, Korean pear and slices of pressed beef. Originally it was had thin ice over it and was served in the winter, but nowadays people enjoy this dish all year round.

Ingredients

- 360 g buckwheat noodles (dried) 3 kg (15 cups) water
- 300 g beef (brisket•shank) 2.2 ㎏ (11 cups) water
- fragrant seasoning
•20 g green onion
•20 g garlic
- 50 g cucumber 2 g (½ tsp) salt
- seasoning sauce
•9 g (½ tbsp) clear soy sauce
•24 g (2 tbsp) sugar
•45 g (3 tbsp) vinegar
•24 g (2 tbsp) salt
•6.5 g (½ tbsp) fermented mustard
- 100 g radish
•2 g (½ tsp) salt
•2 g (½ tsp) sugar
•15 g (1 tbsp) vinegar 1.1 g (½ tsp) fine ground red pepper
- 100 g (1/5 ea) pear 00 g (½ cup) water
•4 g (1 tsp) sugar
- 120 g (2 ea) egg
•1 kg water
•4 g (1 tsp) salt

Preparation

1. Clean blood of beef with cotton cloths. Wash the fragrantseasoning cleanly.

2. Put the beef and water in the pot, heat it up for 10 min. on high heat. When it boils, lower the heat to medium, simmer for 1 hour, add green onion and garlic, simmer for another 30 min. (1 kg).

3. Take the beef (300 g) out from the broth, slice it into 4 cm-wide, 2 cm-long and 0.2 cm-thick. After the broth cooled down, skim fats, season with seasoning sauce.

4. Wash the cucumber and halve lengthwise, slice at intervals of 0.2 cm-thick diagonally, soak it in salt water for 20 min, then wipe water with cotton cloths (43 g).

5. Shred the radish into 5 cm-long, 2 cm-wide and 0.2 cm-thick, marinate with salt, sugar, vinegar and fine ground red pepper for 20 min. (100 g). Peel the pear, cut it into half-moon shape, dip in sugar water (70 g).

Recipe

1. Put the eggs, water and salt in the pot, heat it up for 5 min. on high heat. When it boils, lower the heat to medium, boil for another12min. Take out the eggs, put in cold water, then peel eggshell, cut them into two pieces.

2. Pour water in the pot, heat it up for 12 min. on high heat. When it boils, add noodles, boil for 2 min. Take the noodles out from the pot, wash in cold water by rubbing, make coils with noodles and drain water on a strainer (830 g).

3. Place the noodles in a bowl, garnish with beef, cucumber, radish, egg, pear, pine nuts and shred red pepper, then pour the cold broth.

Kaynak / Source
Cevapla
#3
Armut yerine ince turp dilimleri koydun mu yenilebilir bence. Biggrin

Teşekkürler tanıtım için. Smile
Everything in your life is a reflection of a choice you have made.
If you want a different result, make a different choice.

Cevapla
#4
Yumurta... Dodgy
Yine de güzel görünüyor ama tadından emin değilim... Sad
Teşekkürler... Smile
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#6
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#7
Mul-Naengmyeon
Translate: ozgessedef
Regulation: Olcay ATEŞ

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#8
Paylaşım için Özge'ye,
Düzenleme için Olcay'a teşekkürler. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi