07-04-2009, Saat: 17:17
(Son Düzenleme: 24-07-2013, Saat: 18:02, Düzenleyen: yalin-tugce.)
Kalguksu / 칼국수
![[Resim: 9jrw.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/9909/9jrw.jpg)
Kalguksu Kore'ye özgü göreneksel bir çorba türüdür. Genellikle yazın tüketilir. Asıl malzemesi el yapımı şehriyedir. Büyük bir kasede ikram edilir.
Malzemeler
-1500 ml. su
-2 kişilil çiğ Kalguksu şehriyeleri
-200 gr. kabuklu deniz hayvanı
-Yarım soğan
-1/6 dolmalık kabak
-1 küçük boy patates
-1/6 Havuç
-1 tane taze soğan
-2 çay kaşığı hamsi tozu
-Soya sosu
-Tuz
Yapmaya Başlamadan Önce
1- 1 Saat kabuklu deniz hayvanını tuzlu suda bekletiniz.
2- Bütün sebzeleri ince ince kesin.
Yapılışı
1- Suyu kaynatın.
2- Hamsi tozu ve kabuklu hayvanı suya ekleyin.
3- Kabuklar ayrılana kadar kaynatmaya devam edin.
4- Soğuk suda şehriyeleri yıkayın.
5- Yıkadıktan sonra şehriyeleride ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin.(Şehriyelerin birbirine yapışmamasına dikkat edin.)
6- 5 dk. Boyunca kaynatın.
7- En son soya sosunu ekleyin. Tuzunu kendinize göre ayarlayın ve servis yapın.
![[Resim: 7h50.jpg]](http://img59.imageshack.us/img59/6339/7h50.jpg)
ENGLISH
Ingredients For 2 People
Water 1500ml
Raw kalguksu noodles for 2 people
Shellfish 200g
1/2 an onion
1/6 a zucchini
1 medium size potato
1/6 a carrot
1 stalk of spring onion
Anchovy powder 2 tsp
Soy sauce 1 tbsp
Salt 3 sprinkles
Preparation
Soak the shellfish in salt water for about 1 hour.
Thin slice all the vegetables.
Instructions
Boil the water.
Add the anchovy powder and shellfish.
Boil it until the shellfish open their shells.
Rinse the noodles in cold water.
Add the noodles. Stir them with chopsticks.
Add all the vegetables.
Boil it for about 5-6 minutes.
Add the soy sauce. Adjust the taste with salt as you need.
Serve it in a bowl.
![[Resim: 9jrw.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/9909/9jrw.jpg)
Kalguksu Kore'ye özgü göreneksel bir çorba türüdür. Genellikle yazın tüketilir. Asıl malzemesi el yapımı şehriyedir. Büyük bir kasede ikram edilir.
Malzemeler
-1500 ml. su
-2 kişilil çiğ Kalguksu şehriyeleri
-200 gr. kabuklu deniz hayvanı
-Yarım soğan
-1/6 dolmalık kabak
-1 küçük boy patates
-1/6 Havuç
-1 tane taze soğan
-2 çay kaşığı hamsi tozu
-Soya sosu
-Tuz
Yapmaya Başlamadan Önce
1- 1 Saat kabuklu deniz hayvanını tuzlu suda bekletiniz.
2- Bütün sebzeleri ince ince kesin.
Yapılışı
1- Suyu kaynatın.
2- Hamsi tozu ve kabuklu hayvanı suya ekleyin.
3- Kabuklar ayrılana kadar kaynatmaya devam edin.
4- Soğuk suda şehriyeleri yıkayın.
5- Yıkadıktan sonra şehriyeleride ekleyin. Ve karıştırmaya devam edin.(Şehriyelerin birbirine yapışmamasına dikkat edin.)
6- 5 dk. Boyunca kaynatın.
7- En son soya sosunu ekleyin. Tuzunu kendinize göre ayarlayın ve servis yapın.
![[Resim: 7h50.jpg]](http://img59.imageshack.us/img59/6339/7h50.jpg)
ENGLISH
Ingredients For 2 People
Water 1500ml
Raw kalguksu noodles for 2 people
Shellfish 200g
1/2 an onion
1/6 a zucchini
1 medium size potato
1/6 a carrot
1 stalk of spring onion
Anchovy powder 2 tsp
Soy sauce 1 tbsp
Salt 3 sprinkles
Preparation
Soak the shellfish in salt water for about 1 hour.
Thin slice all the vegetables.
Instructions
Boil the water.
Add the anchovy powder and shellfish.
Boil it until the shellfish open their shells.
Rinse the noodles in cold water.
Add the noodles. Stir them with chopsticks.
Add all the vegetables.
Boil it for about 5-6 minutes.
Add the soy sauce. Adjust the taste with salt as you need.
Serve it in a bowl.