yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naengmyeon (냉면)
#1
Naengmyeon (냉면)

[Resim: LgONLZ.jpg]

Alternatif İsimler
Naeng-myeon

Köken
Kore

Servis Türü
Soğuk

Başlıca Malzemeler
Noodle (Un ve Buğday Nişastası, Patates, Tatlı Patates)

Çeşitleri
Mul naengmyeon
Mul-naengmyeon soğutulmuş suda turplu Kimchi, salatalık turşusu, Kore armudu ve preslenmiş sığır eti dilimleri ile servis edilen bir karabuğday erişte yemeğidir. Orijinalinde üzerine ince bir buz vardı ve kışın sunulurdu, ancak günümüzde insanlar bütün bir yıl boyunca bu yemeğin tadını çıkarmaktadır.

Bibim Naengmyun
Bibim naengmyun mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü gerçekten ferahlatıcıdır. Bir kase soğuk çiğnenebilir erişte ile baharatlı tatlı sos ile karıştırılır, soğuk salatalık ve armut dilimleriyle servis edilir. Aynı zamanda mükemmel bir yaz yemeğidir çünkü hazırlanırken ocak yada fırın başında harcanan zaman çok azdır. Tüm ihtiyacınız erişteler için kaynamış su, gerçekten hızlı olan 4-5 dakikada pişiren ve bir karıştırıcı.

Tanıtım
Naengmyeon (Korece : 랭면 (Kuzey Kore), 냉면 (Güney Kore), Naeng-myeon , Naengmyun veya Naeng-myun olarak da bilinen ayrıca ''soğuk erişte'' anlamına gelen, uzun ve ince erişte ile yapılan şehriye yemeğidir. Yemeğin ana malzemeleri; un ve nişastadır.
İçindekiler: Karabuğday (memil), patates, tatlı patates, 칡냉, naengmyeon yapımı ile nişastayla gelen ''ararot'' (Koyu renkli ve çiğnenmesi kolay buğday eriştesi) ve kudzu. (Nişasta içeren bir bitki)
Bu tür yosun ve yeşil çay gibi malzemelerle çeşitleri mevcuttur. Dongguksesigi 19. yüzyıl belgelerine göre bu yemek Joseon Hanedanlığı'ndan beri yapılmıştır. Naengmyeon Kuzey Kore'de başlangıçta bir incelik, özellikle Kuzey Kore'de Pyongyang ve Hamhung kentlerinde Kore Savaşı'ndan sonra Kore boyunca çok popüler hale geldi.
Raengmyeon; keskin buzlu suyu, Kore usulu armut dilimleri ve haşlanmış yumurta veya soğuk haşlanmış sığır eti ya da her ikisinin dilimleri ile büyük paslanmaz kaplarda servis ediliyor. Baharatlı hardal sosu (ya da hardal yağı) ve sirke genelde yemeğe başlanmadan önce eklenir.
Geleneksel olarak, bunlar sağlık ve yaşam kalitesi uzun ömürlü sembolize olarak uzun erişte, kesme olmadan yenilirdi ama restoranlarda sunucuları genellikle erişteleri yemek öncesinde kesmek için sorarlar ve erişte kesmek için makas kullanın!

|| English ||

Alternative names
Naeng-myeon

Place of origin
Korea

Serving temperature
Cold

Main ingredients
Noodles (flour and starch of buckwheat, potatoes, sweet potatoes)

Variations
Mul naengmyeon
Mul-naengmyeon is a dish of buckwheat noodles in chilled broth that is garnished with radish Kimchi, pickled cucumber, Korean pear and slices of pressed beef. Originally it was had thin ice over it and was served in the winter, but nowadays people enjoy this dish all year round.

Bibim Naengmyun
Bibim naengmyun is the perfect summer dish because it is really refreshing. It's a bowl of cold, chewy noodles that are mixed in a spicy sweet sauce, served with lots of cold cucumbers and pear slices. It's also the perfect summer dish because there's virtually zero time spent slaving over a hot stove or oven. All you need is boiling water for the noodles - which cook up really quick, 4 or 5 minutes, tops - and a blender.

Introduction
Naengmyeon (Korean: 랭면 (North Korea), 냉면 (South Korea), also known as naeng-myeon, naengmyun, or naeng-myun, meaning "cold noodles") is a Korean noodle dish of long and thin handmade noodles made from the flour and starch of various ingredients: buckwheat (메밀, memil), potatoes, sweet potatoes, 칡냉면, naengmyun made with the starch from arrowroot (darker color and chewier than buckwheat noodles), and kudzu (칡, chik). Varieties with ingredients such as seaweed and green tea are available. According to the 19th century documents of Dongguksesigi, it has been made since the Joseon Dynasty.
Originally a delicacy in northern Korea, especially in the cities of Pyongyang and Hamhung in North Korea, raengmyeon became widely popular throughout Korea after the Korean War.
Naengmyeon is served in a large stainless bowl with a tangy iced broth, julienned cucumbers, slices of Korean pear, and either a boiled egg or slices of cold boiled beef or both. Spicy mustard sauce (or Mustard oil) and vinegar are often added before consumption. Traditionally, the long noodles would be eaten without cutting, as they symbolized longevity of life and good health, but servers at restaurants usually ask if the noodles should be cut prior to eating, and use scissors to cut the noodles.

Kaynak / Source
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#2
[Resim: P6ONgO.jpg]

[Resim: 7Xyd4N.jpg]

[Resim: gV9pBO.jpg]

[Resim: r8Jp73.jpg]
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Görsel olarak çok iştah açıcı duruyor Kore yemekleri ama tatları nasıldır bilmiyorum. Ben ramenlerine bayılmıştım. Kimbab da fena değildi. Biggrin
Ellerine sağlık. ^^
Cevapla
#4
Paylaşım için teşekkür ederiz.
Cevapla
#5
Naengmyeon (냉면)
Alternative names: Naeng-myeon
Place of origin: Korea
Translate / Çeviri: Olcay ATEŞ

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla
#6
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Cevapla
#7
Güzel, sağlıklı, ferahlatıcı ve bizim yemek kültürümüze kıyasla sanatsal görünüyor. Smile Smile
Kore'nin yemek kültürü, Japon ve Çin mutfağı ile karşılaştırılınca çok daha güzel bana kalırsa. ^^
Verilen emekten ve bilgi paylaşımından ötürü teşekkürler.^^
Cevapla
#8
Olsa da yesek dedirten cinsten gerçekten. Smile Teşekkürler paylaşım için.
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#9
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#10
En çok merak ettiğim yemeklerden biri.
Yazın iyi gittiğini duydum. Onay
Teşekkürler. Smile
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi