yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K-F News Agency Articles
K-F News Agency Articles
Behind the Scenes in K-pop: YG Music Video Director Dee Shin Interview - Part II
beyondhallyu.com
K-pop'ta Kamera Arkası: YG Müzik Klibi Yönetmeni Dee Shin Röportajı - Part II

pwanggatime

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Kim Hyun Joong Interview on Haru Hana Japanese Magazine

Kim Hyun Joong Haru Hana Japon Dergisi Röportajı

[Bana göre gerçekten bir yetenekli adam gönüllü olarak zayıflara yardımcı olandır.]

Ekranlarda nazik bir görüntü sergileyen Kim Hyun Joong dört yıl aradan sonra onu sert bir erkeğe dönüştüren ve Japonya'da yayınlanacak olan 'Inspiring Generation: Birthof the Fighter' ile geri döndü. Sevdiklerini korumak için savaşan sadık ve tutkulu bir karakter olan Shin Jung Tae'yi oynamıştı.

'Akıllarda benim nazik görüntümü devam ettiren birçok kişi vardı, bu yüzden sert tarafımı göstermek istiyordum, tam da bu sırada Shin Jung Tae karşıma çıktı. Bu dramada daha erkekçe ve sert tarafımı gösterdim ve erkek izleyiciler de dahil geniş bir yelpazede beğeni kazandım. Bu dramada rol almakla doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.'

Dediği gibi o akıllarda kalan 'zeki prens' karakterini erkeksi ve sert bir karakter haline dönüştürmesi tamamen farklı bir meydan okumaydı ve izleyenler arasında sıcak bir konu oldu.

'Şimdiye kadar oynadığım tüm karakterler göz önüne alındığında, kişilik olarak Shin Jung Tae'ye daha çok benziyorum, ben bu karakteri nasıl canlandıracağım konusunda çok fazla düşünmedim. Sadece Shin Jung Tae'yi daha iyi anlamak için hakkında biraz araştırma yaptım. Karakteri canlandırmadan önce karakteri anlamanın önemli olduğunu düşünüyorum, Shin Jung Tae'nin sadece senaryo dosyaları aracılığıyla geçmişte nasıl yaşadığını hayal etmek gerçekten zor olurdu. Şu anda bile yeni bir proje geldiğinde iyice karakteri analiz etmek için yeteri kadar zaman ayırmayı planlıyorum.'

Kim Hyun Joong vücudunu dizideki özel aksiyon sahneleri geliştirmediğini söyledi.

'Ben vücudumu genellikle ya güç sporları ya da futbol, golf, tüplü dalış ile geliştirdim. Fanım olmayan izleyiciler vücudumu drama için geliştirdiğimi düşünebilir, ama benim fanlarım sık sık canlı konser sırasında vücudumu göstermek için vücudumu geliştirdiğimi bilirler.(gülüyor)'

Kim Hyun Joong, ağlama sahnesinde oyunculuk performansıyla ilgili yüksek değerlendirmeden bahsetti. Yoksulluktan muzdarip 1930'ların arka planına benzer şekilde onun görünümünü de çok acı görünüyordu.

'O zamanlarada bir parça bez bile bulmak mümkün değildi, bu yüzden hep kirli giysiler giydim. Zaman geçtikçe buna alıştım ve hatta çekimler sonrasında bile bu giysileri çıkarmıyordum. O dönemlerde saç boyatmak garip olacağından saçlarımı siyaha boyattım ve kısacık kestirdim.'

Kim Hyun Joong, Shin Jung Tae'nin kendi elleriyle sevdiklerini koruyan büyük bir karakter olduğunu düşünüyor.

'Bir çok insana göre bir kişinin hayatını korumak için kendi hayatını riske atması kolay bir şey değildir. Ben böyle bir durumla karşı karşıya olsaydım muhtemelen hemen pes ederdim. (gülüyor). Değer verdiğim birinin gözlerimin önünde harcanmasına dayanamam. Ve ben kavga da edemem.'

Kim Hyun Joong senaryodaki bazı replikleri duygularında hissettiğini söyledi.

'Bazı repliklerin doğru olduğunu düşünüyorum ve özenle de hayatımda yaşamak için kararlıyım. Ayrıca, güçlü bir kişinin fiziksel olarak güçlü olduğunu düşünmüyorum, güçlü olmak demek kendinden daha zayıf olanlara yardım eli uzatmaya gönüllü olmak demektir.'

Kim Hyun Joong oyunculuk performansıyla bu defa büyük bir beğeni topladı. Jung Tae'nin babasının ölümünden dolayı ağladığı sahne çok dikkat fazla çekti.

'Öfkeyi ifade etmek istediğinizde bunu vücut diliyle ifade edebilirsiniz. Üzüntü hissi doğal olarak geliyor ve bunu ifade edebilirsen duygularını yansıtmak kolay oluyor. Senaryoda gözyaşlarının akması gerekiyor yazsa bile eğer gözyaşları akmıyorsa üzüntüyü yansıtamazsın. Karakterleri oluşturan senaristler olsa da, karakterlere hayat veren aktörlerdir. Bu ağlama sahnesi için oyunculuğum doğal olarak ortaya çıktı ve bunu nasıl yaptığımı sorarsanız, ben gerçekten hatırlamıyorum. (gülüyor)'

Yeni bir çizgide karşımıza çıkmaya cesaret etti, peki gelecekteki projeleri ile ilgili düşünceleri nedir?

'Bir dönem dramasında rol aldım ve bundan çok keyif aldım, bundan sonra ise çağdaş bir drama denemek istiyorum.'

Son olarak, Japon hayranların için bir mesaj.

'Farklı bir ülkeden olmama ve bir Koreli olmama rağmen her zaman bana karşı gösterdikleri sonsuz sevgi gösteren Japon hayranlarıma minnettarım. Orada yapabildiğim şeyler sınırlı olan şeyler, bu yüzden şarkılarım, dansım ve oyunculuk kariyerimle çok çalışarak sevginizin karşılığını ödemek istiyorum. Gelecekte de beni desteklemenizi umut ediyorum.'

Bir Kaç Soru Daha

1)- Drama çekimlerinin en zor noktası neydi?

İstediğimde eve gidememekti. Neredeyse ayda sadece dört kere ve haftada bir kere eve gidebildim. Yeterince uyku saatimiz yoktu bu nedenle çekim aralarında karavanda kısa aralıklarla kestirdim. Aktörler ve ben soğuk havada ateş etrafında ısındığımızı hala hatırlıyorum.

2)- 'Erkeksi' ve 'yakışıklı' olduğunu hissettiğin anlar oluyor mu?

'Erkeksi' değil de 'erkeksi hissetmediğim' anlar olsaydı hastaneye gitmem gerekirdi değil mi? (gülüyor) 'yakışıklı' olduğumu düşününce utanıyorum. Tabii ki çevremdeki insanlar beni övdüğünde kendimi mutlu hissediyorum.

3)- Eğer etrafında Jung Tae gibi birisi olsaydı ne yapardın?

Sürekli sorun çıkaran insanlardan hoşlanmıyorum ve çevremde böyle biri olsaydı eğer benim de başım derde girerdi... hayır teşekkür ederim istemiyorum.(gülüyor). Bir kız kardeşim veya ablam olsaydı ve Shin Jung Tae gibi biri ile evlenmek istediğini söyleseydi muhtemelen onaylamazdım. Sıra dışı bir yaşam hem kendisi hem de çevresindeki insanlar için zor olabilir ve acı verebilir.

KHJ-Kolik

[Resim: pG0FyO.jpg]

[I think a real capable man is one who helps the weak willingly]

He who transformed from a gentle to a tough image, Kim Hyun Joong is back after four years with ‘Inspiring Generation: Birth of the Fighter’ which will be aired in Japan. He plays a loyal and passionate character of Shin Jung Tae, who fights to protect his loved ones.

‘There are many people who carry the gentle image of me in mind, so when I was thinking to show the tough side of me, I met the character, Shin Jung Tae. I showed a more manly and tough side of me in the drama this time and it seemed that I’ve gained the liking from male viewers and audiences of a wide range, I think it was a right decision I chose the drama.’

Just as he said, it has been a hot issue to many up to now when he challenged a completely different from his previous ‘smart prince’ character into a masculine and tough character.

‘Considering all the characters that I have portrayed up to now, maybe my personality was more similar to Shin Jung Tae, I did not give much thought on how I should build up this character. However, I did some research to understand more about Shin Jung Tae. Since it’s important to understand the character first before bringing the character into live, it was actually difficult to imagine how Shin Jung Tae lived in the past only through the scripts. Even from now, I will plan to get enough time to analyse the character thoroughly when a new project comes in.’

Kim Hyun Joong said that he did not specially trained his body to film for the action scenes.

‘I built up my body through either strength training, soccer, golf or scuba diving usually. Non-fan audience might have the thought that I purposely trained my body for the drama, but my fans would know I did not because I often show my body during my live concerts. (laughs)’

Kim Hyun Joong talks about the high appraisal for his acting performance in his crying scene. Similar to the 1930s background suffering from poverty, his appearance seemed to suffer a lot too.

‘Because it was an era where one may not even be able to afford a piece of clothing, so I wore clothes that appeared dirty. As time passed, I got used to it and even wore it during off-filming. It will also look weird to have color-dyed hair in that era so I dyed it black and cropped my hair short too.’
Kim Hyun Joong thinks that Shin Jung Tae is a great character who is able to protect his loved ones with his own hands.

‘It is not an easy task to risk one’s life to protect so many people. I think I would probably give up immediately if I were to face that kind of situation. (laughs) I couldn’t bear to see someone I treasured to pass away in front of me. And I don’t fight too.’
Kim Hyun Joong said he has the same sentiment for few lines in the script.

‘ I agreed with this line and I am determined to live my life diligently too. Also, I feel that a strong person is not one who is physically strong, but one who is willing to lend a helping hand to those weaker than him.’

Kim Hyun Joong have received a lot of appraisals for his acting performance this time. He have garnered many attention in the scene where Jung Tae cried for his father’s death.

‘When you want to express anger, you express through your body language. The feeling of sorrow comes naturally and to express that feeling, you have to feel that way too in order to bring out the emotions. Even if the script wrote , the feeling of sadness wouldn’t be expressed if your tears don’t flow. Although it’s the scriptwriters that create the characters, it’s the actors who create the life for the characters. The acting for that crying scene came out naturally and if you were to ask me how I did it, I really don’t remember. (laughs)’
He have ventured into a new breakthrough this time, what is his thought for his future project?

‘I’ve enjoyed a lot while filming for a period drama and next I want to try a contemporary drama.’

Finally, a message for Japanese fans.

‘It’s always been a thought but I am always grateful towards Japanese fans who always show their undying love for me who am a Korean, who came from a different country. There is only limited things I can do, so I want to repay all of you with songs and dance you love, and work hard on my acting career. Even from now onwards, I hope for your support too!’

More Question

1)- What was the most difficult point when filming for the drama?

When I couldn’t return home. It was almost to the extent that I only got to go back home once a week, four times a month. There were also times when I took a short nap in the camping car during off-filming time because I do not have enough sleeping hours. I still remember the time when actors and I warmed ourselves up with the around the fire under the cold weather.

2)- When are the moments you think yourself as ‘manly’, ‘Handsome’?

Compared to times when I feel I’m ‘manly’, I feel there were times I feel I’m ‘not manly’ like must I go to the hospital? (laughs) As for ‘handsome’, although there are times I do feel it, I feel shy too. Of course, I feel happy when fans or people around me praise me.

3)- What will you do if you have someone like Jung Tae around you?

I don’t really like people who caused a lot of troubles, and if there was someone like this around me, I might get into trouble as well..so no thank you. (laughs). If I have a younger or elder sister who says they want to marry a person like Shin Jung Tae, I will probably disagree. (laughs) A person who leads an extraordinary life may be difficult and people around them might suffer too.

MurdererQ
Kim Hyun Joong - Interview with STARAZ(Japan)-(Japanese Magazine)

Kim Hyun Joong - STARAZ (Japonya) ile Röportajı (Japon Dergisi)

Basit ve kendinden emin, Kim Hyun Joong.

O çevresindeki çalılıkları pataklamakta iyi değil.
O onun ne hissettiğini biliyor.
Gizemli ve yakışıklı imajını korumak ne kadar zor?
Bu ağır kabuğun altında, sınırsız karizmatik ve güzel genç adam, Kim Hyun Joong yatıyor.
O bir şarkıcı ya da bir aktör olarak kendini nasıl ifade edeceğini biliyor.
Ağır bir kabuk açıklamasıyla Kim Hyun Joong, onun 'gerçek' dürüst hikayelerini paylaşıyor.

Kendi acımasız savaşı, 'Inspiring Generation: Birth of the Fighter'

'Inspiring Generation' çekimleri sırasında aldığı yaraların izleri çekimden sonra kaldı. Yara izleri o drama için ne kadar sıkı çalıştığı anlamına geliyor. Bir başlangıç ​​olarak yüksek üretim maliyeti endişeleri, beklentinin altında izleyici reytingi alan senaristlerin değişiklikleri ve ücretler tartışmalarına rağmen, 'Trouble Generation' hakkında bu şekilde ele alınmasından dolayı hemen hemen hiç rahatsız değildi . O, tüm tartışmaları benimsedi ve 24 bölümlük bir dramayı sona erdirdi. Her ne kadar bu kuşkular içinde kendini motive etse de, 'Kim Hyun Joong bunu yapabilir misin?' ile sonuçlandı. Her şeyi kaybetmiş olmasına rağmen, Kim Hyun Joong yine de devam etti. 'Gerçek' Kim Hyun Joong'u göstermek amacıyla, kendi savaşına kendisi meydan okudu.

♦ 'Inspiring Generation' sona erdikten sonra ilk düşüncen ne oldu?

Bir çok problemle karşı karşıya olan bir dramayı başarıyla sona erdirmek dikkate değer bir nokta. Endişeler üç ay içerisinde bir yılı götürmüş gibi. (gülüyor). Her ne kadar pek çok sorun olsa da, dramayı destekleyen kitlelere minnettarım ve mutluyum. İzleyicilerin sevgisi olmasaydı, drama ne olurdu bilmiyorum.(gülüyor). Drama bittikten sonra rahat hissediyorum.(gülüyor)

♦ Sonuçtan memnun musunuz? Sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sonuçları beğeniyorum. (gülüyor). Bu şüpheyle sona ermiş olsaydı bile, hangi drama olursa olsun, biraz yazık olurdu. Ama iyi geliştirildiği için sonunu beğendim. İçimden bir his ikinci sezon olabilir diyor. (gülüyor).

♦ Drama yayınlanmadan önce 'Kim Hyun Joong bunu nasıl başaracak?' gibi bir sürü şüpheli soru vardı. Bundan dolayı gerildin mi?

Dürüst olmak gerekirse, ben kimse tarafından baskı hissetmedim. Eğer ben Kim Hyun Joong olursam baskı hissederim ama aklımda Shin Jung Tae'nin düşünceleri vardı, bu yüzden stres beni etkilemedi. 'Bu drama için sıcak bir şeyler yapmak gerekir' şeklinde yapılan baskılarla karşılaştırıldığında, 24 bölümü güvenli ve sağlıklı bir şekilde bitirmenin etkisi daha fazla oldu.

♦ Performansınızı nasıl değerlendirirsiniz? Sence oyunculuk becerilerini geliştirdin mi?

Evet, elimden gelen en iyi çabayı ortaya koydum çünkü (gülüyor). Çekimler sırasında ben tamamen Shin Jung Tae'ye dönüştüm. Çekimlerin her sahnesine kendimi %100 verdim. En iyiyi ortaya koydum, bu nedenle hiçbir pişmanlığım yok. Kabul görmeseydim eğer oyunculuk yeteneğimin olmadığına inanırdım. Ancak, bu kadar çok kıymetli takdiri aldığım için müteşekkirim ve aynı zamanda da endişeliyim. Ağladığım sahne yayınlandıktan sonra oyunculuğum iyi eleştiriler aldı. Düşünüyordum da, neden tüm açıklamalar bir aktörün ağlama becerileri temel alınarak yapılmıştır? Ağlamak bir aktörün yapabildiği tek şey değildir, aynı zamanda yeme, gülme, kızgın olmakta vardır. Aktörler bu duyguları yansıtmak için tüm enerjilerini ortaya koyarlar. Yorumların sadece ağlama sahnelerine göre yapılmış olması üzücü.

♦ Yine de, iyi yorumlar aldığınıza mutlu musunuz?

Yapılan yorumlar arasında bu projenin de iyi not aldığını düşünüyorum. Eh, tabii benim ilk prömiyerden beri bazı katkılarım da oldu.(gülüyor). Bu noktada yetinmeyeceğim, gelecekte Shin Jung Tae'yi aşmak için yeni bir karaktere meydan okumaya çalışacağım. Oyunculuk bir sanat türüdür ve sanatın sonu yoktur ...

♦ Biz aksiyon sahneleri hakkında daha fazla bilgi istiyoruz. Nasıl oldu?

Dövüş sanat yönetmeni bir kez 'Aksiyon becerileri yalnızca duygularla ilgili değildir.' dedi ve ben ne dediyse kabul ettim. Eğer aksiyon duyguları varsa, sonuç çok daha iyi olacaktır. Ancak, benim aksiyon sahnelerimin (dramada) sınırlı olduğunu düşünüyorum. Yani bir şansım daha olursa başka bir aksiyon (drama / sahne) denemek istiyorum. Hatta aksiyon okuluna gittim ve drama için iyiyi ortaya çıkarmak, böylece sınırlarımı aşmak için kendimi zorladım. O dereceye kadar herhangi bir dublör kullanmadım. (gülüyor).

♦ İzleyici reytingleri çabalarınıza rağmen düşük olsaydı hayal kırıklığına uğrar mıydınız?

Pek çok problemli bir durumda, değerlendirmeye bu tarz ulaşmak yeterince iyi olurdu.(gülüyor) Aktörler ihtilafları önemsemeyerek rolleri için ellerinden geleni yaptılar belki? Üretim ortamı zorlaşıyordu, otomobil ve sahne gibi şeyler birer birer kaybolmaya başladı. Böyle durumlara rağmen aktörler herhangi bir kin tutmadılar ve çekimleri tamamladılar. Sadece Bangsamtong halkı gibi yemek kapmak için sokaklarda birlikte oturduk. (gülüyor). Bu gerçekten iyi bir anı, ama senaryo yavaş yavaş gelmeye başladığında, biz çekimleri bir defada bitirip 5 dakika sonra canlı yayında yayınlanma noktasına geldik. Açıkçası, pek çok zorluklarla karşı karşıya olduğumuz durumun altında bazı memnuniyetsizlikler vardı. Ancak drama yayınlandığından bu yana bunu dile getiremedim.(gülüyor). Kısa bir süre içinde, Shin Jung Tae'ye dönüştüm, senaryoyu ezberlemeye devam ederek dizi çekimlerine hazırlandım. 4 gün içinde arka arkaya 2 bölüm çekecek kadar zamanımız vardı.(gülüyor). Dişimizi sıktık ve tüm zorluklara dayandık.

♦ Çin veya Japonya'da oyunculuk sektörüne girmek için herhangi bir düşünceniz var mı?

Muhtemelen sadece popülerlik kazandığım ve tek kelime anlamadığım bir ortamda burada oyunculuk kariyeri yapmak? Para yüzünden oyunculuk yapmak istemiyorum. Duyguları ifade etmek için kelimeleri doğru anlamanız gerek. Sadece Kore'de olsa bile bunu gerçekleştirmek istiyorum.(gülüyor)

♦ Kimliğiniz hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir şarkıcı veya aktör olarak?

Hem şarkıcılık hem de oyunculuk tutkum var. İkisinde de iki kariyer arasında üstün olmak istemiyorum. (gülüyor). Çünkü ikisi de kendine özel. Şarkıcı ve oyuncu her iki faaliyetin birbirinden farklı olduğunu düşünüyorum. Bir şarkıcı ve bir aktör olarak topluma yeni bir imaj gösterdiğiniz zaman onların bunu kabul etmesi biraz zaman alır. Neden bir şarkıcı olarak sunulduktan sonra bir aktör olarak kabul edilmek zor olur? Bana göre 'benim bir şarkıcı olarak güçlü bir imajım var mı?' Halkın zihninde dans eden şarkıcılar vardır ve bunun ötesinde olan şarkıcıların görüntüsünü hayal etmek zor. Her ne kadar şarkıcılar sahnede durduklarında zaman herkesten daha parlak olsalar da, karakterlerini sergilediklerinde şımarmak için zamana ihtiyaçları var.

♦ Son zamanlarda oyunculuk sektöründe cesaretli bir çok genç idol var. Deneyimli biri olarak tavsiyeniz nedir?

Aynı olmasına rağmen belki de onlara ajansları tarafından kendi görüşleri alınmadan oyunculuk tavsiye edildi. Oyunculuğun nasıl olduğunu merak ettiğim için kariyerime başladım. Ben kendi tespitlerim olmadan buna başlamış olsam bile sizin her zaman çok dikkatli olmak zorunda olduğunuzu söylemek istiyorum. Ne yapıyorsan yap, elinden gelenin en iyisini vermek çok önemli, sadece meraktan bir şey yapılmıyor. Eğer bir şarkıcı olmak için hala çok çaba sarf ediyorsam oyunculuk kariyerimde de bir stajyer olduğumu bildiren aynı zihniyet gerekir. Sen bir şarkıcı olarak başlangıç için nasıl çok çalıştıysan aynı çabayı ortaya koymak gerekir.

♦ Önümüzdeki yıl 30 (Kore yaşında) yaşında olacaksınız. Kim Hyun Joong'un 30'lu yaşı nasıl olacak?

Gelecek yıl askere gideceğim gibi görünüyor. Gitmek zorundayım, değil mi? (gülüyor). Her zaman yapmak istedim bir karakteri oynamak denemek istiyorum. Şarkıcılığa gelince, ben 'bana ait' bir müzik oluşturmak istiyorum. Grup faaliyetleri yapmak için bir ilgi var, popüler bir müzik olmasına gerek yok ama gerçekten yapmak istediğim bir müzik var.

♦ Bir şarkıcı ya da aktör olarak insanlar tarafından nasıl hatırlanmak istiyorsunuz?

Öncelikle, başkalarını hayal kırıklığına uğratan bir insan olmak istemiyorum. Topluma baş belası olan bir kişi değil (gülüyor), şarkıcılığını ve oyunculuğunu geliştiren biri olmak istiyorum. İnsanlar kendini kariyerine adamış olanları seviyor, değil mi?

♦ Kim Hyun Joong'un 'ilham çağı' ne zaman başladı?

Benim 'ilham verici kuşağımın' doğduğum günden itibaren başladığını düşünüyorum. Biz mutlu yaşamak için doğarız. Yani geçmiş için pişman olmadan her gün mutlu yaşıyorum. Benim 'ilham verici kuşağım' son nefesime kadar devam edecek.

Onun oyunculuk ve şarkıcılık kariyerine gitmesi için hala uzun bir yolu var, her şeyden daha fazla hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacağına söz verdi. Biz gelecekte aktör Kim Hyun Joong ve şarkıcı Kim Hyun Joong için daha fazlasını bekliyoruz.

[Resim: qDRcIp.jpg]

KHJ-Kolik

A straightforward and confident, Kim Hyun Joong.
He is not good at beating around the bush.
He speaks what he feels.
How difficult it is to hold up to his mysterious, handsome image?
Beneath this heavy shell, lies the limitless charismatic and beautiful young man, Kim Hyun Joong.
He knows how to express himself either as a singer or an actor.
Unveiling the heavy shell, Kim Hyun Joong shares his ‘real’ honest stories.

A fierce self-battle, ‘Inspiring Generation: Birth of the Fighter’
Scars remained after his filming for ‘Inspiring Generation’. The scars signify how much hard work he had put it for the drama. Despite the worries for the large production fees as a starting, receiving viewership ratings below expectation, the changes in scriptwriters, and the salaries controversy, it was almost to the fact it could be addressed as ‘Trouble Generation’ – yet, he was not troubled by it. He embraced all the controversies and ended the 24-episode drama. Although it kickstarted with doubts on ‘Can Kim Hyun Joong do it?’, it ended with ‘Although everything was lost, Kim Hyun Joong still remains’. In order to show a ‘real’ Kim Hyun Joong, he challenged himself with a self-battle.

• What is your first thought after ‘Inspiring Generation’ ended?
It’s remarkable to successfully end a drama that was facing a lot of problems. There were a lot of worries within the three months, as if a year had gone (laughs). Although there were many problems, I am thankful towards audiences who supported the drama, and I’m happy. If it wasn’t for the love from the audiences, I don’t know what would have had happened to the drama (laughs). After the drama ended, I feel relaxed (laughs).

• Are you satisfied with the results? What do you think about the results?
I like the results (laughs). Even for any drama, it would be a little pity if it ended sceptically. But I like the ending since it’s well-developed. I have a feeling there may be a season two (laughs).

• Before the drama was aired, there were a lot of questions doubting whether ‘How will Kim Hyun Joong be able to pull it off?’ Were you stressed by this?
To be honest, I was not pressured by it. Of course, I would feel the pressure if I’m Kim Hyun Joong but I have the thought that ‘I am Shin Jung Tae’ in mind, so the stress did not hit me. Compared to being pressured by ‘I must make (this drama) a heat’, I was more into finishing the 24-episode safe and soundly.

• How would you evaluate your performance? Do you think your acting skills have improved?
Yes, because I have put in my best effort (laughs). During the filming period, I was entirely transformed into Shin Jung Tae. I gave my 100% to every scene I filmed. Because I’ve put in my best, I have no regret. If I could not get recognition, I have to believe that I have no talent in acting. However, I am thankful to receive so many appraisals but at the same time, I am worried too. I received the good remarks on my acting after the crying scene was aired. I was thinking why all remarks were made based on an actor’s crying skills? Crying is not the only thing an actor does, but also when they’re angry, laughing, eating. Actors put in all their energy to act those emotions as well. It is a pity that only remarks were made based on crying scenes.

• Nonetheless, are you happy to receive the good remarks?
I think this is the project among the ones I have participated that I received the best remark. Well of course, there ought to be some improvement since my debut (laughs). I am not going to be contented at this point, I will try to challenge a new character that surpass Shin Jung Tae in the future. Acting is a kind of art, and there is no end to art..

•We want to know more about the action scenes. How was it?
The martial art director once said, ‘Action is not about your skills but your emotions’ and I agreed to what he said. If you have emotions in your action, the outcome will be much better. However, I think my actions were a limited (in the drama). So I want to try another action (drama/scene) if there is another chance. I even went to action school and challenged myself to the limit so I can bring out the best for the drama. To the extent I did not use any stuntman (laughs).

• Are you disappointed the viewership ratings were low despite your effort?
In the situation with so many problems, it was good enough to reach that kind of ratings (laughs). Maybe because the actors did their best for their roles without paying heed to the controversies? The production environment became harder and things like cars and props began to disappear one by one. Despite the situation like this, the actors did not hold any grudges and completed the filming. We sat down along the streets to grab our meals just like the people of Bangsamtong (laughs). It was indeed a good memory, but the script came out slowly to the point that once we finished filming for a certain scene, it was broadcasted 5 minutes later, making it as if it was a live broadcast. Frankly, there were some dissatisfactions under the situation facing with so many difficulties. However, we could not expressed it since the drama was airing (laughs). In a short period of time, I transformed into Shin Jung Tae, I continue to memorise the scripts and prepared for the filming. There were also a time where we filmed for 2 episodes in a row within 4 days (laughs). We clenched our teeth and endured all the challenges.

• Do you have any thoughts to enter the acting industry in China or Japan?
To pursue my acting career in an environment where I probably couldn’t understand a word just to gain popularity? I do not want to act because of money. I have to understand the words in order to express the right emotions. I want to perform well even if it’s in Korea alone (laughs).

• What do you think of your identity? A singer or an actor?
I have the passion in both singing and acting. I do not want to excel in either of them among the two careers (laughs). Because both of them have their own specialty. I think there is a difference in both activities of a singer and an actor. Whenever I show a new image to the public from a singer to an actor, it takes time for them to accept. Why is it hard to get recognition as an actor who debuted as a singer? My thought is ‘Is it because I have a strong image as a singer?’ The public has a mindset of singers dancing and singing fancily on stage and it might be hard for them to imagine the image of singers beyond that. Although singers shine brighter than anyone else when they are standing on stage, they need time to indulge into characters when they are acting.

• There are many young idols who ventured into the acting industry recently. What is your advice as a senior?
Although I was the same, perhaps they were advised by agency to venture into acting without their own opinions. I started the career with the curiosity to know how acting was like. I want to advise that even though you started the acting career without much of your own determination, you have to always be mindful too. It’s important to give in your best in what you are doing, not just doing something out of curiosity. The acting career needs the same mindset when you were still a trainee, when you put in so much effort to become a singer. It would be good if you could put in the same effort like how you worked hard to debut as a singer.

• You will be turning 30 (Korean age) next year. How will Kim Hyun Joong’s 30s be like?
It seems like I will be enlisting into the army next year. I have to go, right? (laughs). I want to try acting in a character I always wanted to do. As for singing, I want to create a music that ‘belongs to me’. I have the interest to do band activities, not necessary a popular music but a music I really wanted to do.

• How do you want to be remembered by people as a singer or actor?
Firstly, I want to be a person who does not disappoint others. A person who is not a troublemaker to the society (laughs) and to improve in my singing and acting. People likes those who are devoted into their careers, right?

• When did Kim Hyun Joong’s ‘inspiring generation’ started?
I think my ‘inspiring generation’ started from the day I was born. We are born to live happily. So I am living everyday happily without regretting on the past. My ‘inspiring generation’ will continue until my last breath.

It’s still a long way to go in his acting and singing career, he assured fans he will not let the fans down more than anything else. We are anticipating for more of actor Kim Hyun Joong and singer Kim Hyun Joong in the future.

MurdererQ
Emeğine sağlık. :Onay:
K-F News Agency Articles
Kim Hyun Joong Interview on Haru Hana Japanese Magazine
Kim Hyun Joong - Interview with STARAZ(Japan)-(Japanese Magazine)
MurdererQ
Kim Hyun Joong Haru Hana Japon Dergisi Röportajı
Kim Hyun Joong - STARAZ (Japonya) ile Röportajı (Japon Dergisi)

KHJ-Kolik

Behind the Scenes in K-pop: YG Music Video Director Dee Shin Interview - Part III

K-pop'ta Kamera Arkası: YG Müzik Klibi Yönetmeni Dee Shin Röportajı - Part III

[Resim: chIjCq.png]

Bu, YG klip yönetmeni Dee Shin’le birlikte olan röportajımızın üçüncü partı. Diğer iki partta AkMu’dan Melted çalışması, YG’yle iş yapmak, 2NE1 Com Back Home ve Kore indie sanatçıları için müzik klibinin önemi gibi konular hakkında konuşmuştuk.

Bu uzun ama harika röportajın sonuna gelmiş bulunmaktayız ve bu partta WINNER, K-pop müzik klipleri, genç yönetmenler için öneriler ve tabi ki idollerle çalışmanın nasıl bir şey olduğu hakkında konuşacağız. Röportajı birkaç hafta önce gerçekleştirdiğimizden WINNER’ın çıkışıyla ilgili cevaplar tarihe uymuyor. O zamandan beri grubun son tanıtım videosu ve çifte çıkış parçası Color Ring’in klibi yayınlandı.

Bunun dışında, bir kez daha, verdiği bütün cevaplar ilginç ve anlayışlıydı; ve umuyoruz ki siz de okurken eğlenirsiniz.

Son zamanlarda WINNER’ın tanıtım videoları üzerinde çalışıyorsunuz. Yaklaşmakta olan çıkışları hakkında bizi biraz bilgilendirebilir misiniz?

Aslında, WINNER için başka bir tanıtım videosu daha çektim. Sürekli tanıtım yapıp duruyorlarmış gibi görünüyor ama bu sefer gerçekten çıkış yapacaklar. 1 Ağustos’da.

Tanıtım videoları, ünlü moda markalarının kullandığı promosyon videolarından biriymiş gibi. Bu tasarlanmış mıydı?

Ah, evet. Aslında bu benim fikrim değildi, bütün takım bir moda markası gibi damgalandı bu albüm için. Şu benim ev ödevimdi: ‘Bunu bir moda markası olarak düşün ve bir şeyler yap.’ En son çektiğimiz videoda tamamiyle bir moda şovu çektik onlarla. Bu son tanıtım videosu olacak.

WINNER - Son Tanıtım Videosu

Yılın geri kalanında neler yapmayı planlıyorsunuz?

Büyük ihtimalle bütün yıl YG’yle çalışıyor olacağım. Daha çok tanıtım videosu çekmek için işe alındım fakat bir şarkı indie titreşimlerine sahip olunca benim stilime uyduğundan müzik klibi çekmek durumunda kalıyorum. Başlı başına bir tür olduğundan tanıtım videoları yapmayı seviyorum ve tanıtım videoları çekerken sahip olduğum en çok yaratıcı özgürlüğe sahip oluyorum.

Kendi çalışmalarınızın dışında K-pop müzik klipleri hakkında görüşleriniz var mı?

Bu, bir grup yönetmenle birlikte son zamanlarda üstünde çalıştığımız bir konu. Tamamen dürüst olmak gerekirse, diğer K-pop videolarını her zaman sevmiyoruz. Bazen hepsi fabrikadan çıkmış gibi duruyor. Sadece dans et ve şarkı söyle, bu kadar.

Ama aynı zamanda kendine has bir değeri var. Bu, insanların istediği ve ‘K-pop’ dendiğinde görmeyi bekledikleri şey. Böylece bu tür beklentilere alışmaya başladım ancak henüz ikisini harmanlayarak gösterme şansı yakalayamadım. Biz gerçekten düzgün ‘müzik klipleri’ olarak adlandırılan müzik klipleri çekmek istiyoruz, tabiri doğruysa her şarkı için özel bir görüntü oluşturmak istiyoruz. Ama, aynı zamanda, ‘Come Back Home’ için tipik şarkı söyleme dans etme kısımları çekmedik ve bunun için pişmanlık duyuyorum. Başka bir deyişle izleyicilere bekledikleri şeyi vermek zorundayız çünkü bu gerçekten onlar için çok özel.

BOM&HI - All I Want for Chrismast is You

Yani sanırım bu sıradaki meydan okumam olacak, insanların buna gerçekten saygı duymasını istiyorum. K-pop kliplerini izlemesi eğlenceli ama izleyerek eğlenebileceğiniz ama aynı zamanda saygı duyabileceğiniz şeyler ortaya çıkarmak istiyorum.

Dört gözle bekleyen müzik klibi yönetmenleri için öneriniz var mı?

Evet, var! Sadece yapın. Hiçbir bahane yok çünkü DSLR kameralarını kiralamak artık çok ucuz ve düzenleme programlarıysa oynamak için çok kolay. Yani favori şarkınızı seçin ve yapın, ve eğer yüklerseniz insanlar da görebilir. Genero.tv gibi yarışmalara katılmayı deneyin. Reklam filmleri çekiyordum ve ara vermiştim böylelikle bu yarışmaya bir video gönderdim, ve çalışmalarımı en çok sergileyebildiğim zaman o zamandı. Birlikte çalışabileceğim yeni yönetmenler arıyorum. Markalar her zaman YouTube üzerinden yeni film-yaparlar bulmaya çalışıyorlar. Yani sadece yapın ve harika olmak zorunda da değil, bir çalışmayı gördüğümüzde yönetmen olarak sahip olduğu potansiyeli görebiliyoruz. Bu, nasıl düşük bütçeli videolarımla seçildiğimi gösteriyor. YG bendeki potansiyeli gördü ve bana bir sürü para verdi! Yani sadece yapın! Çok kolay!

Bir çok değişik YG sanatçısıyla birlikte çalıştın. Şimdiye kadar birlikte çalışmaktan zevk aldığın kimler vardı?

Akdong’u sevdim. Demek istediğim hepimizin onlara karşı zaafı var değil mi? Sadece çok gerçekçiler. O çocuklar, onlar çok… sadece kendileriler. Gördüğünüzle oldukları arasında fark yok ve çok zekiler. Ayrıca 2NE1’ı da seviyorum. Kadın yönetmenlerden biriyim ve onlar da bir kız grubu olduklarından onlara karşı da zaafım var.

İnsanlar sürekli olarak K-pop idollerini ve kamera arkasında nasıl olduklarını merak ediyorlar. YG sanatçılarıyla çalışırken ne buldunuz?

Şaşırtıcı bir şekilde çok tatlıydılar. Herkes öyleydi. Gördüğünüz şey, oldukları şey. Şaşırmıştım da çünkü çok yapmacık olduklarını düşünüyordum. Çok temizler ve aşırı çalışkanlar. Her gün, tüm gün boyunca şirkette pratik yapıyorlar.

pwanggatime

[Resim: chIjCq.png]

This is the third part of our interview with YG music video director, Dee Shin. In the first two parts we talked about her work on AkMu’s Melted, working with YG, 2NE1’s Come Back Home and the importance of music video for Korean indie acts.

We have now come to the final part of this long but fascinating interview and in this part we will be talking WINNER, K-pop music videos, advice for young directors and, of course, what it is like to work with all those idols. As we conducted the interview a few weeks ago, the answers related to WINNER’s debut is a little out of date. Since then her final teaser for the group and her music video for their double title track Color Ring have both been released.

WINNER - Color Ring

Regardless of this, once again all her answers are interesting and insightful and we hope you enjoy reading them.

Lately you’ve been working on teasers for WINNER. Can you give us any information about their upcoming debut?

Actually, I just shot another teaser for WINNER. It’s like they’re teasing forever, but they are really debuting this time. August 1st.

The teasers look a little like the kind of promo videos high fashion brands use. Was that deliberate?

Oh yeah. It’s not my idea actually, the whole team is branded as a fashion brand for this album. That was my homework: ‘Consider this as a fashion brand and then make something’. In the most recent one I produced, I shot a whole fashion show with them. That’s the final teaser.

WINNER - the Final Teaser

What are your plans for the rest of the year?

Probably YG all year. I get assigned to do teasers mostly but I think I get to make a music video when the song has the indie vibe that matches my style. I love making teasers since it’s a genre of its own and I get the most creative freedom when I’m doing teasers.

Outside of your own work, do you have any opinions on K-pop music videos in general?

This is something I’m currently working on with a whole group of directors. To be completely honest, we don’t always like other K-pop videos. Sometimes they seem like they’re from a factory. It’s all about the dancing and singing.

But at the same time that does have its own value. That’s what people want and what they expect when they hear ‘K-pop’. So I’m getting used to those kinds of expectations but I haven’t had a chance to show a mix of the two as of yet. We really want to make music videos that are proper ‘music videos’, as in, we want to create a special visual for each song. But, at the same time, for ‘Come Back Home’, we didn’t shoot any of the typical singing and dancing and I am regretting it. In a way, we have to give the viewers what they are expecting because it’s so special.

BOM&HI - All I Want for Chrismast is You

So I guess that’s my next challenge, I want people to really respect it. K-pop videos are fun to watch but I want to make something where you can have fun watching it but, at the same time, you can still respect it.

Do you have any advice for aspiring music video directors?

Yes, I do! Just make it. There’s no excuse because it’s so cheap now to rent a little DSLR camera and the editing software is so easy to play with. So just pick your favourite song and make it and people will see it if you just upload it. Try competitions like Genero.tv. I was doing mostly commercials and had a break so I submitted a video to the competition and that’s when I got the most exposure to my works. I’m looking for new directors that I can work with. Labels are always on YouTube trying to find new filmmakers. So just make it and it doesn’t have to be perfect because when we see it, we can see the potential of a director. That’s how I got picked with my little low budget videos. YG saw the potential and he just gave me a lot of money! So just make it! It’s so easy.

You’ve worked with lots of different YG acts. Who are some of the ones you’ve really enjoyed working with so far?

I like Akdong. I mean we all have a soft spot for them, right? They’re just down to earth. Those kids, they’re so… they’re just them. What you see is who they are and they’re so smart. I also like 2NE1. I’m one of the few female directors and they’re a girl group so I have a soft spot for them.

People are always really curious about K-pop idols and what they are really like behind-the-scenes. What have you found working with YG’s artists?

They are surprisingly really sweet. Everyone is. What you see is who they are. I was surprised too because I thought they were pretty much fake. They’re really clean and super hard working. Every day, all day they’re at the office practicing.

beyondhallyu.com
I want it painted Black.
K-F News Agency Articles
Behind the Scenes in K-pop: YG Music Video Director Dee Shin Interview - Part III
beyondhallyu.com
K-pop'ta Kamera Arkası: YG Müzik Klibi Yönetmeni Dee Shin Röportajı - Part III

pwanggatime

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld?ref=bookmarks
Top Five Makeup Trends for Fall 2014

2014 Sonbahar İçin En Gözde 5 Makyaj Modası

Sonbahar geldi ve bu, yeni sezon için yeni makyaj akımı anlamına gelmektedir. Bugün sezonun en iyi beş makyaj modasını tanıtacağız.

Şarap Rengi Dudaklar
İlk olarak, bu sonbaharda çıkık, koyu dudaklar büyük oranda geri döndü ve şimdi makyaj repertuarınıza farklı dudak renkleri eklemenizin tam zamanı.

Yaldızlı, ten rengi ve neredeyse yok gibi görünen pembe rujların modası geçti ve pahalı bordo bir ruj için bütün yaz beklediniz. Sezonun en ateşli dudak renklerine gelirsek, kırmızı şarap rengini içeren kırmızının koyu tonları ve derin bordo şu an oldukça popüler. Koyu renk dudaklar kullanırken göz makyajınızı en az seviyede tutmayı unutmayın--- hafif bej ve altın rengi kullanarak yumuşak pırıltılı gölgeler ile hile yapılabilir.

Mükemmelleştirilmiş Görünüm
Parlayan cilt her zaman moda. Bu sezon ışıldayan cilt makyajı tamamen yarı-mat görünüm elde etmekle alakalı. İyi bir cilt garantisi veren kremsi bir temel için kullanılan hafif renkli nemlendiriciler ve BB kremlerin modası geçti. Göz altındaki siyah halkaları ve kusurları saklamak için krem kapatıcı kullanmayı unutmayın. Ayrıca elmacık kemiklerini öne çıkartmak ve cildinize ışıltı katmak için vurgulayıcı bir krem kullanın. Son olarak mat bir yüzey elde etmek için yüzünün her tarafına hafifçe şeffaf pudra sürmeyi unutmayın; böylece makyajı oluşturmaya yardımcı olabilirsiniz.

Kalın Göz Kalemi (Eyeliners)
Kusursuz çizilmiş gözlerin modası asla geçmez. Bu sonbahar, yoğun bakışlarla tecrübe edinin. Kedi gözü görünümünü elde etmek için sıvı ya da jel göz kalemini, gözün kenarlarının biraz dışına doğru normalden biraz daha kalın ve uzun uygulayın. Daha etkileyici bir bakış için göz kalemini gözlerin alt kenarına sürün. Giderken yumuşak dudak makyajına sadık kalın, böylece abartılı görünmezsiniz.

Metalik Göz Farları
Göz farına gelince metalik görünüm şu anda çok tutulmaktadır. Altından gümüşe ve bronza kadar her şeyi seçebilirsiniz. Göz makyajına daha fazla derinlik kazandırmak için metal rengi göz farlarına benzer renk şemalarını da karıştırmayı ve birkaç kat halinde sürmeyi deneyin. Böyle görünürken doğal renkli dudaklar kullanın ve göz makyajınızın ön plana çıkmasına izin verin.

Sahte Kirpikler
Son olarak, rimel ile kullanılan sahte kirpikler 2014 Sonbahar/Kış için podyumlara seyirci kalmanın kilit noktasıydı. Sahte kirpikleri kullanmadan önce gerçek kirpiklerinizin üzerinde rimel ile hafifçe gezinmek, uyum içinde olmalarına yardımcı olur. Cımbız kullanarak şerit boyunca yapışkanı ince bir çizgi halinde uygulayın, kirpik çizginizin dış köşesine bandı güvenli bir şekilde bastırın. Yapıştırıcıyı gizlemek ve kıvrılmış kirpikleri bir ya da iki kat rimel ile tamamlamak için siyah sıvı göz kalemi uygulayın. Artık gitmeye hazırsınız!

Bu akımlarla denemeler yapın ve mükemmel sonbahar görünüşünü elde edin!

Misfortune_

Fall is here and that means new makeup trends for a new season. Today I’m going to introduce the top five makeup trends of the season.

Burgundy Lips
First up, dark lips are back in a big way this fall and it’s time to welcome rich lip colors into your makeup repertoire. Switch out the nude and barely-there pink lipsticks and glosses you’ve been hanging on to all summer for a rich burgundy lipstick. As for the hottest lip color of the season, the darker shades of red including wine-red and deep burgundy are extremely popular at the moment. When going for darker lips, do remember to keep your eye makeup to a minimum—soft shimmery shadow in light beiges and golds can do the trick.

Perfected complexion
Glowing skin is always on trend. This season, glowing skin makeup is all about achieving a demi-matte finish. Switch out lightweight tinted moisturizers and BB creams for a creamy foundation that gives the skin good coverage. Don’t forget to use a cream concealer to hide under-eye dark circles and any imperfections. In addition, use a cream highlighter to accent the cheekbones and give your skin a glow. Finally, to achieve a matte finish, don’t forget to apply translucent powder all over your face lightly so you can help set the makeup.

Bold eyeliners
The perfectly lined eye never goes out of style. This fall, experiment with a heavy liner look. To get the cat eye look, apply the liquid or gel eyeliner a bit thicker in width and length than usual—a bit beyond the eyes to the outside edge. For a more dramatic look, apply the eyeliner to the bottom rim of the eyes. When going for the look, stick to soft lip makeup so you won’t look overdone.

Mettallic Eyeshadows
As for the eyeshadows, metallic looks are a huge hit at the moment. Opt for anything from gold to silver and bronze. To add more depth to your eye makeup, try mixing and layering several metal colored eyeshadows in the similar color scheme. When going for this look, stick to neutral colored lips and let the eye makeup stand out.

Faux lashes
Lastly, false lashes with lots of mascara were a key look on the catwalks for Fall/Winter 2014. Before applying the faux lashes, swipe on some mascara on your real lashes to help them blend nicely. Apply a thin line of glue along the strip and using tweezers, securely press the strip to the outer corner of your lash line. Apply black liquid eyeliner to conceal any glue and finish off with a coat or two of mascara on curled lashes and you are good to go!

Experiment with these trends and achieve your perfect fall look!

[Resim: PCVQjv.jpg]

KBS World
[Resim: 8Ek2ZV.gif]

K-F News Agency Articles
Top Five Makeup Trends for Fall 2014
KBS World
2014 Sonbahar İçin En Gözde 5 Makyaj Modası

Misfortune_

National ballerinas kept on their toes under Kang

Milli Balerinler Kang Yönetiminde Parmak Uçlarında Durdular

Kore Ulusal Bale Grubu, yeni direktörleri olan Kang Sue-jin yönetimindeki ekiple, son repertuarlarından “7. Senfoni“ ve “Bahar Ayini“ isimli şarkıları sergilediler. Yukarıda Uwe Scholz tarafından koreografisi yapılmış “7. Senfoni”ye ait bir görüntü bulunmakta. Grup, 16-19 Ekim tarihleri arasında Seoul Sanat Merkezinde 4 performans sergiledi.

Son performansta bale elbisesi ve şaşalı mücevherler , ülke çapında bilinen ve klasik balerin özelliklerini sunan bu dans grubu tarafından bariz bir şekilde kullanılmadı.

Buna rağmen çoğu takipçi, başarıyla sergilenen iki performanstan sayesinde, şovdan oldukça memnun bir şekilde ayrıldı.

Stuttgart Bale Grubunun başına şubat ayında yeni artistik direktör olarak atanan, dünyaca ünlü baş balerin Kang Sue-jin, şirket tarafından anons edildiğinde beklentiler oldukça yükselmişti. Kang’ın kendinden önce gelen ve ulusal bale şirketini 12 yıldır yöneten Choi Tae-ji’nin geleneksel izinden ayrılacağı kesin olarak bilinmesine rağmen bu 2 zorlu dansı sunması tamamen bir sürpriz oldu.

Neoklasik ve çağdaş parçalar iyi derecede eğitilmiş dansçı grubu gerektiriyor. Çünkü ikisinin de koreografisi fiziki çaba gerektiriyor. Klasik kompozisyonlar sergilenirken dansçıların ihtiyaç duyulduğu anda kaslarını kullanmaları gerekiyor.

16 Ekim gecesinde sergilenen ilk 4 performansta tüm ekibin oldukça fazla disiplinli olması, Kang’ın dans ekibini son 8 aydır gerçekten sıkı çalıştırdığını gösteriyordu.

Bu Kang’ın hedefiydi. Geçen aralık ayında atamasına istinaden yaptığı bir konuşmada “sadece bir dansçının yıldız olmasını değil , şirkette bulunan herkesin parlamasını istiyorum “ demişti.

Çift hesap Kang’ın hedeflerini gerçekleştirmesindeki ilk adımdı.

“7. Senfoni“ ve “Bahar Ayini“ Stuttgart balerininin baş çalışmalarından birisi ve Kang, tüm bağlantılarını kullanarak, prestijli Alman firmasının kurucu müdürü Alexander Zaitsev’i konuk dansçı olarak davet etti.

Zaitsev, 17-18 Ekim’de “Bahar Ayini“ adlı oyunda seçilmiş kişiyi oynadı.

Buna ek olarak, Alman dansçı Uwe Scholz “ 7. Senfoni “ performansını sadece Beethoven’ın “7 numaralı Senfoni La majör“ eseriyle birleştirmedi. Aksine kadın ve erkekler için yaka kısmından aşağı çapraz olarak inen parlak siyah çizgili beyaz streç elbiseleri ve ürünün bütün üç integral parçalarını harmonize etmeye elverecek sahneyi de tasarladı.

Sahnenin ve kıyafetlerin basitliği, koreografın hedeflediği üzere, seyircinin dansçının hareketlerine ve çizgilerine odaklanmasını sağladı. Scholz “'sahnedekilerin bir bestedeki notalar' gibi görünmesini istiyorum“ demişti.

Erkek dansçılar, Stravinsky’nin “Bahar Ayini“ adlı eseri için sahneye çok basit ten rengi streç giysilerle çıktı. Koreografi oldukça başarılı olarak, dönme zıplama ve takla atma figürleri sayesinde neredeyse bir yam yam ritüeline benzedi.

Kore Ulusal Bale Grubuna göre, bu eser “Müzik ve koreografinin yenilik yaratan doğası“ kapsamında 1913 yılında Paris’de ilk defa sergilendiğinde, izleyiciler arasında neredeyse bir isyan yaratmıştı.

16 Ekim’de, Lee Young-cheol “Bahar Ayini“ eserinde baba rölünü, Kim Youn-sik’in oynadığu seçilmiş kişi ve Shin Hae-jin’in oynadığı anne rolüyle beraber yapmıştı.

Belki de koreografinin, klasik balet parçalarında genelde ihtiyaç duyulmayan ve özellikle erkeklere yönelik kas kullanımına ihtiyaç duyması, Lee’nin geçmiş 2 yıla nazaran daha yapılı olduğunu gösterdi. Spartacus oyunundaki Albrecht rolünde üstsüz olması gerekiyordu.

Performans esnasında, Kang’ın kesinlike basit bir iş yapmadığı ortadaydı.

Çoğu dansçının, dar streç giysiler içinde atlayıp dönerken rahat olmadığı gözükse de, yeni direktörleri yönetiminde geçirdikleri 8 ay boyunca en iyi çabalarını ortaya koyduklarını görmek oldukça tatmin ediciydi.

banshee8831

The Korean National Ballet presents a double bill of “The Seventh Symphony” and “The Rite of Spring,” the state-run company’s latest repertoire under its new director Kang Sue-jin. Above is a scene from “The Seventh Symphony,” choreographed by Uwe Scholz. Four performances were staged at the Seoul Arts Center from Oct. 16 to 19. Provided by the Korean National Ballet

Tutus and glittering jewels were conspicuously absent from a recent performance by the Korean National Ballet, unusual for the state-run dance company that tends to present classical ballet pieces.

Yet most fans left the show feeling profoundly gratified with the successful double bill of “The Seventh Symphony” and “The Rite of Spring.”

Expectations were high when the dance company welcomed world-renowned prima ballerina Kang Sue-jin of the Stuttgart Ballet as its new artistic director in February. But while it was clear that Kang would veer from the traditional path taken by her predecessor Choi Tae-ji, who ran the national ballet company for 12 years, presenting these two challenging dances came as a total surprise.

The neoclassical and contemporary pieces require a highly trained group of dancers, as the choreography of both is physically demanding, requiring dancers to use muscles little needed when performing classical compositions.

It was apparent from the performance that Kang had really pushed the dancers over the past eight months; on the night of Oct. 16, during the first of four performances, the whole cast seemed highly disciplined.

That was Kang’s goal. During a press conference last December, held prior to her appointment, the prima ballerina said she wanted to make sure “not just one dancer becomes a star but that every member of the company shines on their own.”

The double bill was the first step towards fulfilling her resolution.

“The Seventh Symphony” and “The Rite of Spring” are among the Stuttgart Ballet’s major works and Kang, making full use of her connections, invited the prestigious German company’s former principal Alexander Zaitsev as a guest dancer.

Zaitsev performed as the Chosen One in “The Right of Spring” on Oct. 17 and 18.

In addition, German dancer Uwe Scholz not only choreographed “The Seventh Symphony” using Beethoven’s “Symphony No. 7 in A major,” he also designed the costumes - white leotards with a vivid black line drawn diagonally from the neck for both males and females - and the stage, allowing all three integral parts of the production to harmonize.

The simplicity of the stage and the outfits really allowed the audience to focus on the movements and lines of the dancers, as the choreographer had intended. Scholz had wanted them to appear like “notes on a music score,” he said.

Male dancers appeared on stage wearing very simple flesh-colored leotards for Stravinsky’s “The Rite of Spring.” The choreography was incredibly powerful - with the dancers spinning, jumping and turning at the same time, it almost appeared to be a primitive ritual.

It is not surprising that the piece nearly caused a riot in the audience when it first premiered in Paris in 1913 for the “avant-garde nature of the music and choreography,” according to the Korean National Ballet.

On Oct. 16, Lee Young-cheol performed as the Father for “The Rite of Spring,” alongside Kim Youn-sik, who played the Chosen One, and Shin Hae-jin, who played the Mother.

Perhaps because the choreography requires dancers, especially males, to use muscles not usually needed in classical ballet pieces, Lee seemed to have bulked up even more from two years ago, when his role as Albrecht in “Spartacus” required him to be topless.

Throughout the performance, it was clear that Kang is certainly not a pushover.

Although several dancers looked as if they were not yet fully comfortable jumping and spinning in their tight-fitting leotards, it was satisfying to see that they put in their best efforts for the last eight months under their new director.

27.10.2014 - Koreajoongangdaily

[Resim: YJV1GP.jpg]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi