Yorumları: 1,876
Konuları: 136
Teşekkür Puanı:
127
Park Jung Min 'Save Us Tonight' Interview [20.07.14]
Park Jung Min 'Save Us Tonight' Röportajı [20.07.14]
Bu röportaj için, Asya'da süper yüksek popülerliğin keyfini çıkaran SS501 üyesi solo sanatçı Park Jung Min'i ziyaret ettik ....
Jung Min kendi etiketini [Park Jungmin A.Ş.] kurdu ve Mayıs ayında da mini albüm "Save Us Tonight" yayınladı.
Jung Min şahsen albüm konsepti, müzik oluşturma, ayrıca Korecenin yanı sıra Japonca şarkı sözleri yazdı; albüm kapağı ve müzik kreasyonunu tasarladı. Yukarıda özet olarak, albümü "Save Us Tonight" hakkında tüm samimi duygularını iletti...
■ Bu albüm ile birlikte insanların ne hakkında haberdar olmasını istiyorsun?
PJM: Bir idol olarak tekrar şarkı söylediğimden beri çok uzun zaman geçtiği için insanların içeriği "bir idolün geri dönüşü" olarak görmelerini istiyorum. Sahneye yaklaşık 10 yıl önce çıktım. Seksi bir yetişkin olarak solo faaliyetime başladım. Bu kez gerçekten söylemeyi özlediğim şarkıyı söyleyerek tadını çıkarmak istiyorum. Hafif ve mutlu bir şarkı!
■ Beğendiğin şarkı sözleri var mı?
PJM: "Hugs Nobody But You" içinde farkında olmadığım veya bilinçsizce belirlediğim bir çizgi var. "Hugs Nobody But You" ve "Feel İt", aşkın tadının nasıl olduğunu düşünmekten şaşırmış. Aşk lezzetli, tatlı bir yemek gibidir diye söylemek istiyorum -tatlı şekerler ve çikolatalar da olabilir.
■ Daha önce tatlı ve romantik bir anın oldu mu?
PJM: "Henüz değil"... Aşık olduğun zaman, tatlı da olabilir acı da... Böyle tatlı bir romantizmi yaşamak istiyorum.
■ Kayıtlar sırasında yaşadığın bazı anılarını paylaşır mısın?
PJM: " I Feel You " ("Seni Hissediyorum")bu şarkıyı kaydetmek neredeyse bir hafta sürdü... Bunun işlemin bir gün içinde bitmiş olması gerekiyordu, ancak bilgisayar da sorun çıktı ve mikrofon da istenmeyen birtakım rüzgar sesleri kaydetti ya da hiçbir ses yoktu. Bunun gibi korkunç doğaüstü olaylar gerçekleşti. Ama bu Kore'de albümün satacağı anlamına geliyor. Ben bunun inanılmaz iyi bir şey olduğunu düşünüyorum...
■ "Save Us Tonight" şarkısının sözlerini nasıl bir ruh haliyle yazdın?
PJM: Ben bu şarkının sözlerini dinleyiciyle hoş ve neşeli bir atmosfer paylaşmak umuduyla yazdım...
■ Japonya’nın en çok hangi yönünü seviyorsun?
PJM: 6 ay Tamachide yaşadım. Keio Üniversitesi'nin yakınındaki işlek caddeleri dolaşırken, yemek için bir sürü yer olduğunu gördüm işte bunu seviyorum…
■ Eğer Japonya'da yaşasaydın, nereye gitmek isterdin?
PJM: Disney’e gitmek istemem, çünkü yürürken ayaklarıma çok fazla zarar vereceğimi düşünüyorum. Güzel yemekleri seviyorum, bu yüzden birlikte yenen yemekler çok iyi geliyor...
■ İçmeyi seviyor musun?
PJM: Gazlı şarap içmeyi severim. Japonya’nın birası gerçekten çok iyi! Birçok yeni lezzet var, bu harika!
■ İdeal kadın tipin ne peki?
PJM: Güzel bir gülümsemeye sahip birisi. Benimle birlikte mutlu bir şekilde gülümseyecek birisi iyi hissettirirdi. Yaşlı birisi? Tabii ki, bu önemli değil! Benden yaşça büyük birisi de olabilir.
■ Son olarak, lütfen herkese bir şeyler söyle!
PJM: Bu, Park Jung Min'in dönüş albümü. Lütfen bir idol olan Park Jung Min'in dönüşünü kaçırmayın. Şu andan itibaren, ben MC olarak çalışmalara başlayacağım, aynı zamanda da bir aktör olacağım. Park Jung Min kimliğini belirlemek ve bu şekilde kabul edilmesini sağlamak için.
KHJ-Kolik
For this interview, we have invited a member of SS501, solo artist Park Jung Min who is enjoying super high popularity in Asia....
Jung Min established his own label [Park Jungmin Inc.] and also released a mini album "Save Us Tonight" in May.
Jung Min personally decided the album concept, music creation, also wrote the Korean as well as Japanese lyrics; also designed the album cover and music creation. In summary of the above, the album "Save Us Tonight" is all about intimate messages.
■ Through this album, what do you want people to be aware of?
PJM: Because it has been the longest time since I am singing an idol song again, I want people to see the theme as "come back of an idol~~" I debuted almost 10 years ago, I began my solo activity as a sexy adult...... this time, I really want to enjoy singing the type of song that I miss singing - a light and happy song!"
■ Do you have any lyrics that you like most?
PJM: In "Hugs Nobody But You", there is a line "Unconsciously and unknowingly I have identified", "Hugs nobody but you", also in "Feel It", "puzzled thinking about how love would taste. I want to say love is like eating sweet desserts - sweet candies can be chocolates as well.
■ Have you had sweet romances before?
PJM: Not yet. When you are in love, it can be either sweet or bitter......want to experience such sweet romance.
■ Share some memories about recording.
PJM: I Feel You " - recording for this song took almost one week. That was supposed to be finished in 1 day, however, the computer was acting up, either the microphone recorded some unwanted wind noise, or there was no sound at all. Some horrible supernatural events took place. But this in Korea means that the album will sell well. I feel that is an incredibly good thing.
■ Under what kind of mood was the title song "Save Us Tonight" written?
PJM: It was written with the hope that listeners will be able to share the bright and cheerful atmosphere, a feeling of "cuteness.
■ Which part of Japan do you like?
PJM: I have lived in Tamachi for six months. I like the busy streets near Keio University, there are lots of places for eating.
■ If you are dating in Japan, where would you want to go?
PJM: Would not want to go to Disney, because too much walking would hurt my feet. I love good food, so sharing good food together sounds good.
■ Do you like to drink?
PJM: I like carbonated wine. Japanese beer is really very good! They do have many flavours, its great!
■ What type of women do you like?
PJM: Someone who has similar laughing points. someone who is able to laugh happily with me feels good! Someone older? Of course, that doesn't matter. I like people that are older than me.
■ I am leaving super LIVE over to you.
PJM: You can see me from all angles. Please look forward to it. Please be fascinated!
■ Finally, say something to everybody.
PJM: This is Park Jung Min's debut album. Please do not miss Park Jung Min's comeback as an idol. From now on, I will be working as MC, as well as an actor. To establish the identity of Park Jung Min, and to be recognised as such.
SS501 News
Yorumları: 1,876
Konuları: 136
Teşekkür Puanı:
127
Kim Hyun Joong’s Interview Genie [11.07.2014]
Kim Hyun Joong’un Genie Röportajı [11.07.2014]
S: Hayranlarını Genie aracılığıyla selamlamayalı uzun zaman oldu galiba değil mi? Hadi onları selamlayalım~
C: Herkese merhaba. Ben Kim Hyun Joong, yeni albümüm 'TIMING' ile karşınızdayım. Hepinizle tanıştığıma memnun oldum.
S: Şarkıcı olarak bir dönüş yapmayalı gerçekten uzun zaman oldu. Bu sürede neler yaptın?
C: 'Round 3' albümümü geçen sene temmuz ayında yayınlandığından bu yana neredeyse 1 sene oldu. Bu zaman zarfında 'Inspiring Generation' dizisiyle ilgileniyordum, sonrasında da 4. Japonca single'ı haziran ayında yayınlandı ve Japon hayranlarımla buluştum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde 7 ülke ve 11 şehri kapsayan ve ilk konseri geçen ay Seoul’de verdiğim dünya turuma başladım.
S: Lütfen yeni albümün 'TIMING' bize tanıt.
C: İlk çıkış yaptığımdan bu yana neredeyse 10 sene oldu. 29 yaşındaki planlarımı yeniden düzenlemenin ve yeni bir başlangıç yapmanın vakti geldi diye düşünüyorum. Sahnede şarkı söylemenin zevkini çıkarabilmek ve birçok kişinin sevdiği şarkıları denemek; albümüm işte bu iki düşüncenin bir birleşimi oldu.
S: Bu albümde birçok türden şarkı var. Bu aynı zamanda Kim Hyun Joong’un tarzını mı yansıtıyor?
C: Sadece bir tarza odaklanmak yerine, insanların ne tarz müzik tercih ettiğini dikkate alarak çok çeşitli müzik türlerini denemek istedim. Bu yüzden, bu albümde çok farklı tarzlarda şarkılar bulunuyor.
S: Son olarak, Genie okuyucularına bir mesaj iletebilirsin.
C: Tüm Genie okuyucuları, bir yıldan sonra yeni albümümle geri döndüm. Lütfen bu sıcak yaz aylarında sağlıklı olun ve lütfen 'Beauty Beauty' ve 'His Habit' şarkılarına desteğinizi gösterin. Hadi '600 wonun Mucizesini' gerçekleştirelim keke. Teşekkür ederim!
KHJ-Kolik
Q: It’s been a long time you greet your fans through Genie? Let’s greet them~
A: Hello everyone. I’m Kim Hyun Joong, greeting all of you with my new album ‘TIMING’. Nice to meet you all.
Q: It’s been a long time since your comeback as a singer, how have you been?
A: It’s been around 1 year since I’ve released ‘Round 3’ since last year July, and I’ve been working on my drama ‘Inspiring Generation’, followed by the release of my 4th Japanese single in June with meeting with my Japanese fans. And recently, I’ve started my world tour around 7 countries, including 11 cities, with the first leg in Seoul last month.
Q: Please introduce your new album ‘TIMING’~
A: It’s nearly 10 years since my debut. I think it’s time for a 29-year old me to reorganise my plans and get ready for a new start. To be able to enjoy singing on stage and to try out more songs that most people like; this album is a combination of both ideas.
Q: This album consists a variety of genre, is this reflecting Kim Hyun Joong’s genre as well?
A: Instead of focusing on only one genre, I wanted to try out more varieties of music, with the consideration of what music people would tend to prefer. So, this album have included a whole new different taste of songs.
Q: To end this, please convey your message to Genie users.
A: To all Genie users, I’ve made my comeback with my new album after a year. Please stay healthy in the hot summer, and please give a lot of your support to ‘Beauty Beauty’ and ‘His Habit’. Let’s fulfil the ‘Miracles of 600KRW’ keke Thank you!
Hyunniespexers
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Teşekkür Puanı:
873
K-F News Agency Articles
*Park Jung Min 'Save Us Tonight' Interview
*Kim Hyun Joong’s Interview Genie
SS501 News / Hyunniespexers
KHJ-Kolik
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld?...e=bookmark
Yorumları: 124
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
15
02-08-2014, Saat: 23:26
(Son Düzenleme: 03-08-2014, Saat: 0:12, Düzenleyen: Min-Hee Chang^^.)
Boys Republic Ready To Soak Up The Sun And Party For MTV World Stage 2014
Boys Republic Güneşi İçine Çekmeye ve MTV World Stage(Dünya Sahnesi) 2014'de Herkesi Eğlendirmeye Hazır
Brazilya’da gerçekleşen dünya üzerindeki en büyük gösterisi (Dünya Kupası 2014) bitti ama yaz eğlencesi başlamak üzere. EVET! MTV World Stage (Dünya Sahnesi) 2014!
Bazı büyük K-pop sanatçılarını da içeren birden, çok müzik tarzında yetenekli sanatçıların davet edildiği; 16 Ağustos 2014’te 6. ayağı gerçekleşecek olan bu gösteriye yaz gününü daha da kızıştırması için Boys Republic de davet edildi.
Bu beş üyeli grup; Onejunn, Sunwoo (son zamanlarda Dabin olarak tanınıyor), Sungjun, Minsu ve Suwoon'dan oluşuyor ve 2013 Haziran ayında müzik camiasına farklı renkler katarak ‘Party Rock’ isimli şarkıyla çıkış yaptı. MTV World Stage 2014’e bir aydan daha az bir zaman varken grup gösteri için hazırlanadursun, siz en son çıkan röportajla birlikte Boys Republic’i daha yakından tanımak için bize katılın.
![[Resim: HpEMdL.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/HpEMdL.jpg)
S1: ‘Video Game’ şubat ayında yayınlanmıştı ve konsepti kurduğunuz düşleri ve hayalleri anlatıyordu. Bu yıl MTV World Stage’e seçilmiş bir grup olarak, dünyaca tanınmış sanatçılarla aynı sahnede yer alacak olmanızın hayallerinizi gerçekleştirmek için de bir fırsat olduğu konusunda hemfikir miyiz?
Evet! MTV World Stage Malezya 2014 sürekli olarak hayalini kurduğumuz bir şeydi. Aslında bu yılki etkinlikte performans sergileyeceğimize inanmak bizim için hala zor. Güney Kore’nin temsilcileri olarak neler yapabildiğimizi gösterebilmek için elimizden geleni yapacağız!
![[Resim: QYay3M.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/536/QYay3M.jpg)
S2: Birlikte düet yapmak istediğiniz uluslararası bir sanatçı var mı? Boys Republic ve Malezya’nın Yoona’sı MTV World Stage için ilk kez aynı sahnede bulunacağından, ilerde onunla birlikte bir çalışma yapmak ister miydiniz?
Kesinlikle! Eğer önümüze bir fırsat çıkarsa Yoona ile çalışmaktan mutluluk duyarız.
S3: Çıkış şarkınız ‘Parti Rock’da görünen o ki biraz fazla auto-tune (bir tür ses efekti) vardı ve son geri dönüşünüz ‘Video Game’deyse ağır bir H.E.T (elektronik efekt) karışımıyla birlikte, şiddetli bir elektro bas ve oyun sesi efektleri vardı. Bu yayınlanan iki değişik türdeki şarkıyla birlikte müziğinizin ne kadar geliştiğini düşünüyorsunuz ve gelecek albümünüzde ne tarz müzikler deneyip yayınlamak isterdiniz?
Önümüzde ilerlememiz gereken upuzun bir yol olduğunu düşünüyoruz. Ve ilerleyebilmek için de birçok değişik tarzda müzik dinleyip bunları deniyoruz. Ve neticede de yeni şarkılar ve farklı tarzlar gösterebileceğiz! Yeni çıkacak albümümüz de şu ana kadar yayınlanmış olanlardan farklı olacak. Değiştirmeyeceğimiz tek şey müziğimizi dinleyip bizi izleyen hayranlara, pozitif ve sağlıklı bir enerji vermekteki kararlılığımız olacak.
S4: ‘Video Game’deki asıl etiket olan; Çocuksu Erkekler Süper Kahraman Olmak için Büyüyor temasıyla her biriniz Batman, Örümcek Adam, Ironman, Süper Mario ve Wolverine gibi dünyaca ünlü süper kahramanlara dönüştünüz. Vietnam’da fiilen zarar görmüş olanlara yardım eden bir gönüllü yardımseverlik kampanyası olan ‘Eye Camp Expedition’a katılımınızla birlikte, eksik ya da fazla, oradakilerin süper kahramanı olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Aslında Vietnam’da tanıştığımız insanların gerçek süper kahramanlar olduğunu düşünüyoruz çünkü onlara gönüllü olarak yardım ederken onlardan gelen gerçek neşeyi ve mutluluk kaynağını hissetmeyi öğrendik.
![[Resim: i2t4fa.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/912/i2t4fa.jpg)
S5: Bu ‘Fantasy Trilogy’ hayranlara hayallerini gerçekleştirmek için bir yer verdiğinden, gelecekte hayranlarla daha fazla doğrudan iletişim bekleyebilir miyiz? Mesela gelecek klibinizde, hayranlar stilistiniz olabilir, makyözünüz olabilir ya da daha geniş kapsamda klip çekimlerini yönetebilirler...
Bunlar harika fikirler, klip yönetmeni ya da makyaj sanatçısı olmak! Bundan ayrı olarak hayranlarla daha da yakınlaşabilmek için kendi sosyal medya hesabımızda #seninhayalinne etiketiyle bize kendi fikirlerini yollamalarını istiyoruz. Bu yolla bize fikirlerinizi gönderin… daha fazla!
![[Resim: DN0r6c.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/661/DN0r6c.jpg)
25 Temmuz 2014’te planlanmış olan geri dönüş albümü ‘2nd Fantasy Trilogy’ ve Double SideKick olan düet parçası ile birlikte, özellikle hayranları için performans sergileyen gruptan bir tür sihir bekleyin lütfen. MTV World Stage 2014 için Malezya’ya gidecek olan gruba göre bu geri dönüş, kendilerini daha iyi bir platformda tanıtabilecekleri için harika bir fırsat olacak!
“Dünyanın dört bir yanından yüksek sınıf sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacağımız için heyecanlıyız. Kore’nin temsilcileri olarak bu etkinliğe katılıyoruz ve elimizden gelen en iyi hazırlığı yapacağız bu sahne için.” diye belirtti Boys Republic.
pwanggatime
The biggest show on earth in Brazil (World Cup 2014) is over but the summer party is about to begin. YES! MTV World Stage 2014!
With multi-genre talents being invited to perform every year including some biggest K-pop acts, the invitation card has been sent to Boys Republic to heat up the summer for the 6th installment of the show which is going to be held on 16 August 2014.
This five-membered group consists of Onejunn, Sunwoo (previously known as Dabin), Sungjun, Minsu and Suwoong, debuted in June 2013 with 'Party Rock' certainly bring more colours to the music industry. As the MTV World Stage 2014 is going to be held in less than a month, join us to get an inside view of Boys Republic through our recent exclusive interview, as the boys are preparing for the showdown.
Q1: 'Video Game' was released in February and the concept is realizing your dreams & fantasies. Being chosen to be in MTV World Stage this year, do you agree that this opportunity was also a dream come true for the group to perform on the stage with a world-renowned artist?
Yes! MTV World Stage Malaysia 2014 is something that we've been always dreaming about. In fact, it's still hard for us to believe that we will be performing at this year's event. As South Korea's representative, we will try our best to show you what we have!
Q2: Do you have any international artist that you would like to collaborate with? Since Boys Republic and Malaysia's own Yoona are on the same stage for MTV World Stage for the first time, would you like to collaborate together in the future?
Absolutely! We would love to work with Yoona if the opportunity comes up.
Q3: Your debut song, 'Party Rock' seems a bit too much of auto tune and in your recent comeback single, 'Video Game', it has a heavy mixture of H.E.T (hybrid-electronic trap), intense electro bass and game sound effects. With two different genres being released so far, how far do you think your music has matured and what kind of music genres you would like to try and featured in your next album?
We think we still have a lot to develop. In order to do that, we are listening to and trying many different genres of music. Then eventually, we will be able to showcase new songs and different styles! Our upcoming single will also sound different from what we have released. What will never change is our determination to give fans positive, healthy energy from watching us and listening to our music.
Q4: The tagline for 'Video Game', Childish Boys Growing Up to be Superheroes where each one of you transformed into some of the world famous superheroes like Batman, Spiderman, Ironman, Super Mario and Wolverine. With your involvement in 'Eye Camp Expedition', a charity campaign to help virtually impaired in Vietnam, do you think more or less you are becoming their 'superhero'?
Actually, we think the people we met in Vietnam were the real superheroes because we learnt how to feel the true joy from them while we were doing the charity volunteer work.
Q5: Since this 'Fantasy Trilogy' gives space for the fans to make their dreams come true, can we anticipate more direct involvement of your fans in the future? For example in your next MV, your fans will be your stylist, your makeup artist, OR to a certain extent directing the mv?
Those are great ideas - becoming music video directors or make-up artists! Apart from that, we are also looking for ideas from fans to get closer to them by hashtagging #whatisyourfantasy on our social media. Please send us through... more!
Scheduled to make their comeback on 25 July 2014 with '2nd Fantasy Trilogy' and a collaboration track with Double SideKick, please anticipate the kind of magic that the boys will perform specially for their fans. This comeback will be a great opportunity for the group to promote themselves on a bigger platform as they are heading to Malaysia for the MTV World Stage 2014.
"We are very excited to share a stage with many top-class musicians from all over the world. We are attending the festival as representatives of Korea, and we will do the best preparation that we can do," stated Boys Republic.
kpopstarz
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Teşekkür Puanı:
873
K-F News Agency Articles
Boys Republic Ready To Soak Up The Sun And Party For MTV World Stage 2014
kpopstarz
Boys Republic Güneşi İçine Çekmeye ve MTV World Stage(Dünya Sahnesi) 2014'de Herkesi Eğlendirmeye Hazır
pwanggatime
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld?...e=bookmark
Teşekkür Puanı:
15
Brands Give Homes a New Lease of Life
Markalar, Evlere Yepyeni Bir Heyecan Getiriyor
![[Resim: 0sgqN6.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/540/0sgqN6.jpg)
30’larının sonundaki ve 40’larının başındaki ev kadınları, Shinsegae International’a bağlı günlük yaşam ürünleri satan Jaju mağazasında gezinirken alışveriş sepetlerine sık sık bir şeyler koyuyordular. Kadınlar; kolay giyilen çizgili elbiselerden tatlılar için buz kaselerine, banyo terliklerinden paslanmaz çelik tencerelere kadar bir çok değişik ürünü sepetlerine sıkıştırmıştı.
Aynı sınıfta okuyan küçük ilkokul öğrencilerinin anneleri olan ev kadınları kahve içmek için bir araya gelmişler fakat yollarının üstünde bu mağazayı bulmuşlar.
“Alışveriş yapmak burada daha eğlenceli.” diyor kadınlardan bir tanesi kendi 9 yaşındaki çocuk annesi olarak tanıtarak. “İndirimli mağazalar benzer ürünleri satıyor genelde ama burada dizayn edilmiş örnek odaları ve masa tasarımlarını görmek, kendi evimi dekore etmek için bana ilham verdi.
“Ek olarak da ürünlerin bazılarına kendim dokunup onları kullanabiliyorum.”
Kadınlar, gerçekten fazla alışveriş yaptıklarından aldıkları şeyleri nihayetinde paket servisle evlerine göndermeye karar verdiler.
Geçen ay açılan Jaju, Shinsegae Internatinal tarafından gerçekleştirilen gerçekten tutkulu bir proje. Markanın beş katlı mağazası, Seoul’un güneyindeki en popüler alışveriş bölgesinde Garosu-gil’de yer alıyor.
Basın konuşmasında şirket Jaju’yu 500 milyar won’luk(495 milyon dolar) uluslararası bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
![[Resim: QwLBmK.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/QwLBmK.jpg)
Ve bunun gibi birçok günlük yaşam markaları ödenebilir fiyat etiketleriyle ev döşeme camiasına katılıyor. Bu yıldan sonra Kore’de açılacak olan Ikea’yla birlikte, Zara ve H&M gibi uluslararası hızlı-moda markaları da ev eşyaları için bu yıl içinde mağaza açacaklar.
“Bu tip ürünleri denemenize olanak sağlayan günlük yaşam markalarına dikkat vermemiz gerekiyor.” diyor Seoul National University, Araştırma Enstitüsü, İnsan Ekolojisi araştırma profesörü Jeon Mi-young.
“Japonların ev eşyası satan mağazalarına baktığımızda, bu markalar ürünlerini satmanın yanı sıra insanlar daha uzun süre mağazanın içinde kalsınlar diye kahve içebilecekleri, yemek yiyebilecekleri yerler sunuyorlar.” diye ekliyor Jeon.
![[Resim: GEVd8I.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/538/GEVd8I.jpg)
Basit ve Minumum - Jaju
Jaju mağazası değişik kategorilerde ürünler sağlamaya adamıştır ve bu farklı kategoriler içinde mutfak eşyaları, ev eşyaları, moda ürünleri, yatak ve mobilya çeşitleri de bulunmakta. Bir Japon markası olan Muji gibi, bu yerli marka ürünlerinin işlevli ve sade olmasına önem gösterirken fiyatları da ucuz tutuyor.
Başka bir güçlü noktası ise, Jaju’nun mutfak eşyalarının hepsi, porselen ve paslanmaz çelik ürünleri de dahil, hepsi Kore’de üretiliyor. Asıl mağaza turistleri mıknatıs gibi çeken Garosu-gil’de yer aldığından Jaju, Kore Hediyelik Eşya bölümü oluşturdu. Kore kaplanı motiflerinin kullanıldığı keseler, tişörtler ve çevre dostu çantalar turistler için satışa sunuldu ancak yerel halk da bu fiyatlar karşısında yüksek kalite nedeniyle satın alabilir.
Baskı ve Şablon Cenneti - Dailylike
Geçtiğimiz hafta mağazasını açan Dailylike, Kore’nin yerli marka endüstrisine adım atmış en yeni marka. Ama şirket yıllardır bu camiada bulundu. Bu marka, el sanatlarına düşkün insanların vazgeçilmezi çünkü kumaş, düğme, materyal yapıştırıcı gibi kendin-yap malzemeleri üretiyor.
Ama bu küçük şirket artık canlı endüstriye adım atmak istiyor. “Daha iyi evler için büyüyen talebi gördüğümüz için çamaşır, bardak, tabak, önlük gibi ürünlerin üretimini artırıyoruz.” diyor Lee Ji-hye, şirket satış sorumlusu.
Çiçek ve puantiye gibi bir çok baskı imzası ve şablonu baz alan Dailylike; kağıt peçetelerden saman kağıdına, nevresimlerden tabak ve bardaklara kadar geniş bir üretim sıralamasına sahip.
Hızlı-Moda İç Dünyası - H&M Home
Yuva kuranlara müjde: H&M ve Zara ev eşyaları bölümleri bu sene icraata geçiriyorlar.
“H&M Home’u ilk olarak Çin’de açtık ve Kore ev eşyalarını satacağımız ikinci ülke olacak.” dedi H&M Kore temsilcisi basın toplantısında.
Çeşitliliği ve uygun fiyatlarıyla bebek battaniyesi, saklama kutusu, mumluk, bez ve kilim gibi ürünler H&M’de. Ve Jaju’nun aksine H&M Home’da, üstünde sevimli bir canavarın yüzü yerleştirilmiş saklama kutuları ve doldurulmuş havyandan duvar dekorasyonu gibi eşsiz ürünler bulunmakta.
pwanggatime
A group of housewives in their late 30s and early 40s were constantly placing items in their shopping baskets as they roamed around Jaju, a lifestyle shop owned by Shinsegae International. The women stuffed their baskets with various items, from an easy-to-wear striped dress to ice bowls for dessert to bathroom slippers to stainless steel pots.
The housewives, who are mothers of elementary school students from the same class, gathered for coffee but found the flagship store on the way to their destination.
“Shopping is a lot more fun here,” said one of the women, who introduced herself as a mother of a 9-year-old child. “Discount stores have similar items, but I can get inspiration for decorating my place when I see the table settings and showrooms.
“In addition, I can touch and use some of the products myself.”
The women eventually decided to get their goods delivered by parcel service, as they bought quite a lot.
Jaju, which opened last month, is an ambitious project launched by Shinsegae International. The brand’s five-story building is located in Garosu-gil, the trendiest shopping area in southern Seoul.
In a press release, the company said it aims to nurture Jaju as a global lifestyle brand worth about 500 billion won ($495 million).
And many other lifestyle brands with affordable price tags are joining the home furnishing market. Along with Ikea, which will open in Korea later this year, global fast-fashion brands like Zara and H&M plan to launch homeware brands within this year.
“We need to pay attention to this type of lifestyle brand that allows you to experience products,” Jeon Mi-young, a research professor at the Research Institute of Human Ecology of Seoul National University.
“As we can see from Japanese lifestyle shops, these brands not only sell products but also offer places in which people can sip coffee or eat meals in order to make them stay longer,” Jeon wrote.
Simple and Minimal - Jaju
Jaju’s store is dedicated to different categories of products, including kitchenware, home products, fashion items, bedding and furniture. Just like Muji, a Japanese lifestyle line, this local brand puts emphasis on functionality and simplicity but with a lower price range.
Another strong point is that all of Jaju’s kitchenware, including porcelain and stainless steel containers, is produced in Korea. Because the flagship store is located in Garosu-gil, a magnet for tourists, Jaju has also created a section for Korean souvenirs and gifts.
Using a Korean tiger as a motif, pouches, T-shirts and eco-friendly bags are available for tourists, but locals may also be attracted to the reasonably priced products because of their high quality.
Print, pattern heaven - Dailylike
Having just opened its store last week, Dailylike is the newest addition to the nation’s home brand industry. But the company has been in the market for years. It has a footing among people who are into crafts because it creates do-it-yourself products such as fabric, buttons and material stickers.
But this small company now wants to tap into the home and living industry. “We are increasing the portions of home and living products like linens, mugs, plates and aprons as we see growing demand for better homes,” said Lee Ji-hye, a merchandiser for the company.
Based on tons of signature prints and patterns such as florals and polka dots, Dailylike has a wide range of products from napkins and paper straws to comforter covers to plates and mugs.
Fast-Fashion Interiors - H&M Home
Good news for nest builders: H&M and Zara will launch their home lines later this year.
“We launched H&M Home in China first and Korea will be the second country to sell our home products,” said H&M Korea in a press release.
Diverse and affordable items are available such as kids’ blankets, storage boxes, candle holders, linens and rugs.
Unlike Jaju, H&M Home has unique items such as a storage box with the face of a cute monster embedded into it and a wall decoration made with a stuffed animal.
koreajoongangdaily
Yorumları: 10,327
Konuları: 1,150
Teşekkür Puanı:
468
Teşekkür Puanı:
15
12-08-2014, Saat: 20:48
(Son Düzenleme: 12-08-2014, Saat: 21:01, Düzenleyen: Min-Hee Chang^^.)
Behind the Scenes in K-pop: YG Music Video Director Dee Shin Interview - Part I
K-pop'ta Kamera Arkası: YG Müzik Klibi Yönetmeni Dee Shin Röportajı - Part I
![[Resim: 2r87LW.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/540/2r87LW.jpg)
Dee Shin; 2NE1, Akdong Musician, Taeyang ve son olarak WINNER’ın da içinde bulunduğu YG Entertainment sanatçılarının müzik klipleri ve tanıtım videoları üzerinde çalışan bir film yönetmenidir. Geçen sene, şirketle çalışmaya başladığından beri gerçekleştirdiği çalışmalardan en büyük iki tanesi olan 2NE1’dan Come Back Home ve AkMu’dan Melted bu senenin bu zamana kadar çıkmış en eşsiz ve ilgi çekici K-pop video klipleri büyük ihtimalle. Ve geçenlerde onunla oturup çalışmaları ve K-pop’taki tecrübelerini hakkında konuşmak için fırsat yakalayabildik.
2NE1 videoları için çalışmaları, WINNER ve Akdong Musician, YG Entertainment’ta yaratıcı özgürlük, indie ve ses sanatçılarının müzik kliplerinin rolü ve çok daha fazlasının da dahil olduğu bir dizi konudaki bütün sorularımızı üstlerinde düşünüp zamanını vererek kibarca cevapladı. Cevabı bilinmeyen çok fazla soru olduğundan röportajı üç partta yayınlamaya karar verdik ve her part bir hafta arayla yayınlanacak.
Röportajın ilk partı olan bu kısımda Akdong Musician’ın müzik klibi Melted, film yönetmeni olarak nasıl bir tarz kullandığı ve YG Entertainment’ta çalışmanın nasıl bir şey olduğu hakkında konuştuk.
Melted, Akdong Musician için yönettiğiniz müzik klibi, yayınlandığı zaman bir çok insan klip hakkında konuştu. Bu müzik klibiyle ne anlatmaya çalıştığınızdan bizlere biraz bahsedebilir misiniz?
Bildiğiniz üzere Akdong tipik YG sanatçılarından değil. Patron, YG, albüm başlığı için favori şarkısını seçti ve sonra ikinci başlık şarkısı için Akdong’a kendi favorilerini seçmeleri için izin verdi. Şirketten bekleyeceğiniz türde bir stilim olmadığından ve Akdong gibi bu camiaya çok da yeni olduğumdan Akdong’un şarkısını seçmem mantıklı bir karar oldu. Ve bu gerçekten de YG bize güveniyor ve istediğimizi yapmamıza izin veriyormuş gibi hissettirdi. Hem çocuklar hem ben ilk başta klipte yetişkinlerin oynamaması gerektiğini çünkü şarkının sözleri çoğunlukla soyut ve bu yüzden her şeyin de soyut olması gerektiğini düşündük. İzlanda’ya gidecektik ve onlar botta şarkı söylerken buzullarla birlikte onları çekecektim.
Ama YG direkt göstermemizi istedi. Şarkı çok soyut olduğundan klipte neyden bahsettiklerini göstermemiz gerektiğini söyledi: Yani yetişkinleri. Bu yüzden yetişkinleri yargılamadan, empatik bir şekilde göstermeye ihtiyacım vardı çünkü Akdong şarkıda yetişkinleri yargılamıyor. Çocuklar, “Neden soğuksunuz?” diye soruyor şarkıda bu yüzden buna bir cevap getirmeye çalıştım klipte.
Hakkında konuşmak istediğim bir diğer şeyse FedEx çekim örneği. Yaptığım her videoda kendim, insanların umrunda olmadığından emin olduğum bir deney yapıyorum. Bu seferki FedEx kutusuydu. Bir FedEx reklamı izlerseniz, reklamda bir kutunun elden ele gezdiğini görürsünüz. Kutuyu takip ederiz hep ama ana karakter o değildir. Kutunun gezdiği insanları görürüz ve gerçek yaşamlarını ve en sonunda kutu açılır ve işte o zaman her şey kutuyla ilgilidir.
Bu klipte de hepimiz çocuğu takip ediyoruz ama çocuk sadece bir kutu. Bütün sahneleri, o sahnede yan karakteri başrolmüş gibi göstererek çektim. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama her sahne öyle çekildi ki çocuk her zaman oradaki fazlalıkmış gibiydi. Ama her şey birbiriyle bağıntılıydı ve çocuk için bir şeyler hissettik biz, böylece en sonunda klip onun hikayesi haline geldi. Eğer her şeyi çocukla ilgili yapsaydım bütün o ‘Oh bütün şu yetişkinlere bak, hepsi çok kaba’ düşüncesiyle birlikte bütün klip çok bayat gözükürdü ama iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum çünkü klibi izlediğinizde gerçekten öyle hissetmiyorsunuz. Karakterle empati kuruyorsunuz ve çocuğun biraz saf ve toy olduğunu görüyorsunuz ama yine de nelerden geçtiğini biliyorsunuz.
![[Resim: z7cOX4.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/909/z7cOX4.jpg)
Bu çocuğu videoda oynatmaya nasıl karar verdiniz? Videodaki çocuğun aşikar olan melezliğinin video için önemi tartıştık aramızda. Kafanızda kurguladığınız kişiye göre oyuncuyu seçerken neleri hesaba kattınız?
Bunun için seçmeler düzenledik. Yaklaşık yirmi kişiyi izleyip değerlendirdim ve bu bütün günümü aldı. Onları havlattım, ağlattım ve bu tür bir çok şey yaptırdım. Onu seçerken karışık etnik kökenini hesaba katmadım, bu sadece onun için bir artıydı ve söylemeliyim ki gerçekten şanslı bir artıydı. Aralarındaki en iyi oyuncu oydu bu yüzden endişe bile duymadım onu seçerken.
Klibi çekmek için neden Vancouver’ı seçtiniz? Sizin şehre olan kendi bağlantılarınız yüüznden mi? Duyduk ki birkaç yıl Kanada’da okumuşsunuz.
Evet ve ayrıca Vancouver oldukça küresel bir şehir. Basma kalıp bir şekilde ‘Amerika’ya gittim ve bunu çektim’ demek istemedim, biliyorsunuz? Bu sadece herkesi anlatan bir şey olmalıydı. Ve Vancouver nerede olduğunu bile bilmediğiniz çok çeşitli olduğunu bildiğim bir şehir. Sadece bir şehir.
K-pop’a göre senin gösterme tarzın eşsiz. Bunu nasıl tanımlıyorsun?
İnsanlar karanlık olduğumu söylüyorlar. Bu benim için bir dürtü gibi. Bana ne zaman bir şeyler yapmam için kısa bir süre verilse birbirine benzeyen şeyler ortaya çıkarıyorum çünkü zaman giderek azalıyor ve bir şeyler yapmak zorundayım ve bu nasıl yapılacağını zaten bildiğim bir şey. Bu yüzden genellikle en sonunda bu tonları ve renkleri kullanırken buluyorum kendimi.
Ama biliyorum ki her grup kendi tarzına sahip olmak zorunda ve bu yüzden bu huyumu düzeltmeye çalışıyorum. Çektiğim videolarda daha değişik tarzları göstermeye çalışıyorum.
![[Resim: gXGgvg.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/904/gXGgvg.jpg)
YG’yle çalışmak nasıl bir duygu? Ne kadar yaratıcı kontrol ve özgürlüğe sahipsin?
Ah evet, YG en iyi müşterim. Onlarla çalışmaya geçen kış başladım ve şimdi onlarla birlikte gittiği yere kadar gitmek istiyorum. Her şey, her zaman çok hızlı geliştiğinden zorlu oluyor. Ama aynı zamanda, YG yaratıcılık konusunda sadece birkaç yol gösterici şeyle birlikte size tamamiyle özgürlük sağlıyor, böylelikle kendimden emin bir şekilde deneylerimi yapıyorum ve bu sorun olmuyor çünkü onların gösterdiği yolu takip ediyorum. Diğer K-pop şirketleriyle hiç çalışmadım ama öğrendiklerimden konuşursam idoller çok fazla konuşmuyor, biliyor musunuz? Fikirlerle gelenlerin hepsi yetkili kişiler ve pazarlamayla uğraşanlar. Ama YG’de sanatçıların kendileriyle toplantılar yapıyorum ve onların kendi müziklerini nasıl gördüklerini dinleyerek bundan ilham alabiliyorum. Bu tür bir düzenleme neredeyse hiçbir yerde yok, sadece YG. Tamamiyle saygı duyuyorum.
pwanggatime
Dee Shin is a film director that has worked on music videos and video teasers for a number of YG Entertainment artists including 2NE1, Akdong Musician, Taeyang and, most recently, WINNER. Two of her biggest projects for the company since she started working with them last year, 2NE1’s Come Back Home and AkMu’s Melted are probably the most unique and interesting K-pop video releases of the year so far. We were recently fortunate enough to sit down for a chat with her about her work and her experiences working in K-pop.
She kindly took the time to answer all our questions on a range of subjects including working on videos for 2NE1, WINNER and Akdong Musician, creative freedom at YG Entertainment, the role of music videos for indie and mainstream artists and much more. As there was just so much covered, we have split the interview into three parts which we will release over the course of a week.
In this first part, we talked about her video for Akdong Musician’s Melted, her style as a filmmaker and what it is like to work with YG Entertainment.
Melted, the music video you directed for Akdong Musician got a lot of people talking when it was released. Can you explain to us a little bit about what you were trying to express with this music video?
Akdong is not your typical YG, as you know. The boss, YG, picked his favourite song for their album title and then let Akdong pick their favourite song as a double title. I got the song Akdong picked which I guess made sense since I’m also pretty new to the scene like Akdong and my style isn’t typically what you would expect from the label. So it really felt like YG was putting their trust in us and letting us do our thing. Both I and the kids first thought it shouldn’t feature any grownups because the song’s lyrics are rather abstract and the whole thing should just be abstract. I was going to go to Iceland and just shoot them singing on a boat amongst the icebergs.
But YG wanted it to be direct. He felt that since the song was too abstract, the video should show what they are talking about: the grownups. So I needed to find a way to show the grownups empathetically without being judgmental, because that’s not what Akdong is singing about. The kids are asking ‘Why are you cold?’ so I sort of tried to come up with the answer.
The one thing that I want to talk about is the FedEx paradigm. In every video I make I try to put in some experiment of my own which I’m sure people don’t even care about. This one is the FedEx box. If you see a FedEx commercial, there is a box which is being delivered through people’s hands. We follow the box but it’s not the main character. We see those people’s backgrounds and at the end it opens and now it’s about the box.
For this video, we follow the boy but the boy is just the box. I shot every scene as if the supporting character was the main character for that scene. I don’t know if you realised but every scene is shot in such a way that the boy is always just an extra. But it is all connected and we sort of feel for the boy and in the end it becomes his story. If I had made it about the boy it would have been too corny with all the ‘Oh look at all these grownups, they’re so mean’ but I think we did ok with the experiment because you don’t really feel that way. You empathise with character and you kind of feel that the boy is a bit naive but you still know what he’s going through.
How did you cast the boy in the video? We’ve discussed the significance of the apparent mixed racial heritage of the boy in the video. Was that something you considered when you decided to cast that particular actor?
We did an audition for it. I auditioned around twenty people for that and it took all day. I made them bark and cry and all kinds of things. I didn’t really pick him for his mixed ethnicity, it was just a plus but it was a really lucky plus. He was just the best actor so I didn’t even have to worry.
Why did you choose to film the video in Vancouver? Is it because of your own links to the city? We hear you studied in Canada for a number of years.
Yes and, also, Vancouver is so global. I didn’t want to make it stereotypically white like I was saying ‘I went to the States and shot this’, you know? It should just be about everyone. And Vancouver is the one city that I know is so diverse you don’t even know where it is. It’s just a city.
Your visual style is unique in terms of K-pop. How would you describe it?
People are saying I’m dark. That’s my challenge. Whatever I do in the short amount of time I’m given, I can’t help but making something similar every time because time is crunching and I have to do something and that is just what I already know how to do. So I usually end up with those colours and tones.
But I know every group has to have their own branding and style and I’m trying to fix that. I’m trying to show more diverse styles in my videos.
What’s it like working with YG? How much creative control and freedom are you given?
Oh yeah, they’re the best client. I started working with them last winter and now I just want to go with them as long as I can. It’s really tough since everything happens so fast all the time. But at the same time, YG gives you complete creative freedom with just a few general guidelines so I can do my little experiments while being assured it’s all going to be okay as long as I follow their guidance. I haven’t worked with other K-pop labels yet but, from what I’ve heard, idols don’t really talk, you know? It’s all the executives and the marketing people who come up with ideas. But with YG I have meetings with the artists themselves and can get inspiration from how they see their music. I think this kind of set-up is almost non-existent on the scene, it’s just YG. Total respect.
beyondhallyu
Yorumları: 10,327
Konuları: 1,150
Teşekkür Puanı:
468
Teşekkür Puanı:
15
16-08-2014, Saat: 22:39
(Son Düzenleme: 16-08-2014, Saat: 22:40, Düzenleyen: pwanggatime.)
Behind the Scenes in K-pop: YG Music Video Director Dee Shin Interview - Part II
K-pop'ta Kamera Arkası: YG Müzik Klibi Yönetmeni Dee Shin Röportajı - Part II
![[Resim: nxbGV1.png]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/537/nxbGV1.png)
Birkaç gün önce YG Entertainment ile çalışan klip yönetmeni Dee Shin’le yaptığımız röportajın ilk partını yayınlamıştık. O partta Akdong Musician’ın Melted klibi ve YG’de çalışmanın nasıl olduğu üzerinde durmuştuk. Kaçırdıysanız buradan okuyabilirsiniz.
Üç parttan ikincisi olan bu partta 2NE1 için yönetmiş olduğu Come Back Home klibi, Kore indie müzik camiasındaki video klipleri ve bir çok yönetmenin karşı olduğu dengeli bütçeyle yaratıcı özgürlük hakkında konuşacağız.
Cevapları dürüst ve oldukça ilgi çekici olmakla beraber YG’de ortaya çıkan yaratıcı ürünlerin iç yüzü hakkında bize her tür bilgiyi veriyor.
2NE1 için yönetmiş olduğunuz Come Back Home klibi tipik K-pop tarzından çok farklı. Nasıl bu konseptte karar kıldınız?
Come Back Home’da şarkıyı gerçekten çok sevmiştim ama sözler fazla sadeydi. YG, ‘Bilimkurgu gibi bir şeyler olsun, ilginç ve aynı zamanda hüzünlü yap’ dedi. Bize bu bu fikirleri verip sınırlandırmaları getirdi ve bunu dediği gibi yapmalı, yapbozu çözmeli ve ortaya bir şeyler çıkarmalıydım.
Benim için, bu bir bilimkurgu bu yüzden sadece öylesine bir aşk hikayesi olmasını istemedim ve böylelikle ‘Come Back Home’ distopyası(bknz. ütopyanın tersi) çıktı ortaya. Bir sürü bilimkurgu klişesini bir araya getirerek ortaya eğlenceli bir şeyler çıkarmak istedim. İlk başta ortaya iki klip çıkacak şekilde çekmiştik; bir tanesi normal, diğeri akustik versiyonu için olmak üzere.
Bekleyin, iki klip mi çektiniz? Bu nasıl oldu?
Klipleri birbirini takip eden, birbiriyle bağlantılı ve ikisinin de kendi hikayesi olacak şekilde düşünmüştük. Ama YG iki klibi de izlediğinde iki tane müzik klibi çıkacak kadar sıkı olmadıklarını düşündü. Bu yüzden videoları yeniden düzenleyerek hikayeleri birbirleriyle harmanlayıp çözülmesi gereken yap-bozlarla birlikte daha yenilikçi olan bu videoyu meydana getirdik.
Bir röportajında YG CEO’su Yang Hyun Suk klibi, insanların akıllı telefonlara ve görüntüden ibaret olan dünyaya olan tutkusunun ve bunun insanları nasıl gerçek hayattan soyutladığının bir yorumu olarak betimlemişti. Klibi çekerkenki asıl amacınız bu muydu?
Bana göre asıl meydan okuma birbirine yakın iki temayı karıştırmaktı. İzlediğimiz bilimkurgu filmlerinden alışık olduğumuz görsel gerçeklik konsepti ve pop şarkılarından sürekli duyduğumuz trajik aşk hikayeleri. Klibin ahlaki bir ‘Akıllı telefonlarınızın içinde yaşamayı bırakın!’ mesajı içerdiğini düşünmedim hiç ama bence insanlar YG’nin bu açıklamasıyla birlikte hikayeyi bununla daha çok bağdaştırdılar.
![[Resim: rNnZ7U.png]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/912/rNnZ7U.png)
Saygı gören Koreli indie grubu 3rd Line Butterfly için de uluslararası film festivallerinde iyi karşılanan bir klip çektiniz. Klip, grubun deneysel sesiyle de uyum sağlıyormuş gibi gözüken deneysel görsellik tarzına sahip. İndie ve alternatif sanatçılar için klip çekerken farklı bir yaklaşım mı izliyorsunuz?
YG’yle çok fazla iş yaptığımızdan bu sene indieye vakit ayıramadım ancak kesinlikle bu camiada çalışmaya devam etmeye başlayacağım. Müziğin farklı olduğunu ve müzikten ilham almamız gerektiğini düşünüyorum. Ama bunu ‘Bu indie tarzı bu yüzden bir klası olmalı’ ya da ‘Bu idol tarzı o yüzden şöyle olmalı’ olarak görmüyorum, böyle düşünmüyorum da. Bu tamamen müzikle ilgili. K-pop’la ilgili olarak çok fazla para ama aynı zamanda çok fazla baskı var bu yüzden öylece istediğim şeyi yapamıyorum ama indiede daha çok sanatçılarla ilgili ve müzik bütçeden daha önemli.
The 3rd Line Butterfly - Sexy (Video Klip)
Yani bunun daha fazla bütçe ve daha fazla yaratıcılık kontrolü arasında bir ödeme olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Evet ama YG’de, daha önce söylediğim gibi, bana gerçekten harika miktarda yaratıcı özgürlük veriyorlar. ‘Sana şu kadar para veriyoruz ve şunu yapmak zorundasın’ gibi değil. Hayır, neredeyse indie klipleriyle aynı. İnsanlar buna inanmıyor ama tamamiyle özgürlük gibi. Hayranları ve ne beklediklerini ne istediklerini düşünerek kendi kendime baskı yapıyorum ve bu yüzden sanırım öyle entel dantel ve indie bir şeyler yapmamak için dikkatli olmalıyım. Çünkü, biliyorsunuz, onların müzikleri indie değil, K-pop. K-pop’a özgü olan belli şeyler var ve bunlara saygı duymalıyım.
İyi yapılmış müzik kliplerinin K-pop camiası dışında hem yurtiçinden hem de yurtdışından ilgi çekebilmek konusunda Koreli sanatçılara yardımı dokunabileceğini düşünüyor musunuz?
Kesinlikle. The 3rd Line Butterfly Hyundai Card tarafından sponsorluydu tam bu konuda. Bunu her yıl yapıyorlar bence ve bizim takımımız da bunu yapmak için uğraşıyor. Para kazanmak zorundayız bu yüzden büyük projeler yapıyoruz ve sonra kazandığımız parayı favori gruplarımıza klip çekebilmek için harcıyoruz. Gerçekten iyi gruplar var ve düzgün klipler çekebilmek için yeterli bütçeye sahip değiller. Şuanda kendi ismimizi duyurmak için çalışıyoruz çünkü biz diğer yönetmenlere göre ikinci jenerasyonuz ve indie müzik dinliyoruz.
![[Resim: P5sxNU.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/912/P5sxNU.jpg)
Hyundai Card Kore'de ve Korea Rocks UK turu dahil olmak üzere yurtdışında Kore indie müziğini desteklemek için çok fazla yatırım yapıyor.
pwanggatime
A couple of days ago we released the first part of an interview we recently did with Dee Shin, a music video director who is currently working with YG Entertainment. In that article we discussed Akdong Musician’s Melted and what it is like to work for YG. If you missed out, you can read it here.
In this second part of three, we will be focussing on her thoughts on the video for Come Back Home which she directed for 2NE1, music videos in the Korean indie music scene and balancing budget with creative freedom, something most directors come up against.
Her answers are frank and highly interesting and give all kinds of insight into the creative process at YG.
The music video you directed for 2NE1’s Come Back Home video is so different from the stereotypical K-pop style. How did you come up with that concept?
With Come Back Home, I really loved the song but the lyrics were pretty plain. YG said ‘Make it something sci-fi, make it interesting and make it sad’. He gave us these hints and obstacles and I had to take that, solve the puzzle and make it something.
For me, it’s a sci-fi so I didn’t want it to just be a love story so it’s a ‘Come Back Home’ dystopian kind of thing. I wanted to mix a lot of sci-fi clichés together and make it something fun. At first, we actually shot it to be two videos – one for the original version and another for the acoustic version.
Wait, you shot two videos? How did that work?
They were supposed to each have their own full storylines that followed on from each other. But when YG saw the two videos he felt that they weren’t tight enough to be two full music videos. So we re-edited and mixed the two stories together and made this rather avant-garde video with puzzles to be solved.
In an interview, YG CEO Yang Hyun Suk described the video as a commentary on people’s growing obsession with smartphones and the virtual world and how this disconnects them with the real world. Was that your original intention when you made the video?
For me, the challenge was to mix the two familiar themes. The virtual reality concept we’re all familiar from watching sci-fi films and the tragic love story we always hear in pop songs. I didn’t think of it as having a moral message like ‘Stop living in your smart phones!’ but I think people connected more to the story of the video after that explanation from YG.
You also made a music video for respected Korean indie group 3rd Line Butterfly which was well-received at a number of international film festivals. The video has quite an experimental visual style that seems to match the group’s experimental sound. Do you take a different approach when making videos for indie and alternative musicians?
I haven’t been able to do indie this year because so many things are happening with YG but I’m definitely going to start making them again. I guess, the music is different and we have to get inspired by the music. But I don’t see it as ‘It’s an indie thing so it should be cool’ or ‘It’s an idol thing so it should be this way’, I don’t think that way. It’s about the music. With K-pop, there’s a lot of money and pressure so I can’t just do whatever I want but, with indie, it’s more about the musicians and the music rather than the budget.
The 3rd Line Butterfly - Sexy (Music Video)
So do you think it’s a pay off between more budget and more creative control?
Yeah but with YG, as I said, they’re giving me the perfect amount of creative freedom. It’s not like ‘We’re giving you this amount of money so you have to make this’. No, it’s almost the same as indie videos. People don’t believe this but it is like total freedom. I put pressure on myself thinking about the fangirls and what they’re expecting so I guess I have to be careful not to make stuff that’s too artsy-fartsy and indie. Because, you know, their music is not indie, it’s K-pop. There are certain things that are so unique to K-pop and I need to respect them.
Do you think well-produced music videos could help Korean musicians outside of the K-pop scene receive more attention nationally and internationally?
Definitely. The 3rd Line Butterfly one was sponsored by Hyundai Card to do that exactly. I think they’re doing it every year and our team is also trying to do that too. We have to make money so we do the big projects and then spend our own money producing music videos for our favourite bands. There are so many good ones and they don’t have the budget for proper music videos. It’s a definite yes but so far I haven’t done anything to make it happen but we will do it eventually. Now we’re building our names because we’re the second-generation of directors, compared to other directors, and we do listen to indie music.
Hyundai Card invests heavily in promoting Korean indie music in Korea and overseas including last year’s Korea Rocks UK tour.
beyondhallyu.com
|