yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
We're Talking in Korean
We're Talking in Korean (Korece Konusuyoruz)

Arkadaslar öncelikle hepinize merhaba...
Bir dili ögrenirken en çok ihtiyaç duyulan iki sey vardir.
Birinicisi istek ikincisi ise eglencedir. Korece
ögrenmeye ne kadar istekli oldugunuzu tahmin edebiliyorum.
Derslerimiz de olabildigince eglenceli
olacak. Hep birlikte bu güzel dili eglenerek, deneyerek, yanilarak
ve birbirimize yardimci olarak ögrenecegiz. Deslerimiz 1. Seviyeden baslayacak ve her gün bir ders isleyerek bir yeni konu
ögrenecegiz. Endiselenmeyin her konuyu gereksiz açiklamalardan
siyirarak temiz bir özet halinde anlatacagim için gün içinde pratik yapmak ve ögrendiklerinizi pekistirmek için bol bol vaktiniz
olacaktir. Eminim bir çogunuz izlediginiz dizi ve filmlerden az buçuk Korece kelime biliyorsunuzdur. Ancak biri sordugunda kekeleyip "Biliyorum ama birazcik." demektense gururla "Evet Korece biliyorum" diyebilmenizi saglamaktir amacimiz. Herkese kolay gelsin. Derslerimiz basliyoor...Smile

ottokaji
Ilk dersimizde, günlük hayatta çok sik kullandigimiz bir kelimeyi ögrenecegiz. Evet tahmin ettiginiz gibi: ‘’Korece selamlama’’...

안녕하세요.: ‘Merhaba, nasilsiniz?’ anlamina gelir. Koreliler bu kelimeyi öglen, ikindi ve aksam vakitlerinde ayrica birbirlerinden ayrilirken ‘hosçakal’ manasina gelecek sekilde de kullanirlar.

안녕(an-nyeong) +하세요(ha-se-yo) = 안녕하세요.

안녕 = huzur, saglik, mutluluk, kisacasi iyi olmak anlamina gelir.

하세요= öyleyim, öyle misin?

안녕하세요= Iyiyim, siz iyi misiniz?

*Kibarca birini selamlamanin Korece’deki en yaygin söylenisi bu sekildedir. Biri 안녕하세요 dediginde karsisindaki de tekrar 안녕하세요 diyerek cevap verir.

Basit Bir Konusma
Kim Hyun Joong: 안녕하세요(Merhaba, nasilsin?)
Lee Min Ho: 안녕하세요(Merhaba, iyiyim)

Diger konumuz ise yine çok kullanisli bir kelime ‘’Korece’de tesekkür ederim.’’

감사합니다= Tesekkür ederim demek.
*Koreliler çok nazik insanlar olduklari için tesekkür etmenin Korece’de bir çok yolu var. Ama bu kelime nazik, resmi dilde(존댓말) en sik kullanilanlarin basinda gelir.

감사(gam-sa) + 합니다(hap-ni-da) = 감사합니다.

감사= Minnettarlilik, tesekkür

합니다= Olmak fiilidir

감사합니다= Tesekkür ederim, minnettarim

Evet Korecanlar, ilk dersimizi burada bitiriyoruz. Ögrendiklerimiz kolay olsa da yazilislarina ve telaffuzlarina çalisin lütfen. Sorularinizi cevap yaz kismindan sorabilirsiniz. 안녕하세요...
Img-in_love 
Ben Kore alfabesine baktim, harfleri yazabiliyorum ama sirasini yapamiyorum, alta mi, üste mi, saga mi, sola mi? Nasil yapiliyor?
Mükemmel bir konu. Emeginize, ellerinize saglik. Onay
Çok tesekkürler açikçasi Ingilizce olarak ögretilen uygulamali yerler canimi sikiyordu,Ingilizce biliyorum ama Korece'yi anadilimin yardimiyla ögrenmek en iyisi. Smile
Tekrardan çok tesekkürler,buradan takip edecegim. Smile
Hello,Hello you Infinite boy !
Harika bir konu olmus. Ingilizce bilmeme ragmen ana dilde anlatim görmek çok çok daha iyi oluyor. 감사합니다 ^_^
Even if tears fall now, I will smile a little later.
[Resim: sa7zsma.gif]
KoreanWikiProject'den kopyala+yapistir olmus sanki Biggrin
Ama onu bilmeyen çok kisi var ki begenilmis konu. Ne diyelim, güzel paylasim Smile

Bunlara baslamadan önce alfabeyi ögrenmenizi tavsiye ederim yeni baslayanlar. Forumda arayin bulursunuz alfabe anlatimlarini.
Foruma gereken bir konuydu. Smile
Tesekkürler. ^^ Takip edecegim. ^^
[spoiler=HEPSİ DUYGUNUN SUÇU!][Resim: tumblr_mda6goyoQy1rhph9ho1_500.gif]
Seni ısırırım çocuk!

allam ben seni çok seviyorum aşke - wishne
Bende seni çok seviyom la - Cassandra~[/spoiler]
Çok güzel bir konu olmus,gamsahamnida ^^ Ben de ögrenmeyi çok istiyorum ama alfabeyi ögrenemiyorum,keske bizim alfabeyle ögrensem :S
(18-07-2011, Saat: 18:28)hangukirem yazdı: ben kore alfabesine baktim harfleri yazabiliyorum ama sirasini yapamiyoru altami üstemi sagami solami nasil yapiliyyo
[/align][/b][/color][/size][/font]
Canim Kore kelimeleri sol üstten sag asagiya dogru bir çember çizerek okunur. Ben bir kaç video yükleyecegim alfabeyle ilgili. malesef bunlar ingilizce ama telaffuz ve yazilis çalisacagin için çok sorun olmaz. Insallah yardimci olurSmile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi