yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Some Korean Proverbs / Korece Bazı Atasözler
homin yazdı:Baek Jit Jang Do Mat Tul Myun Gah Byup Dah

Bir kagit parçasi bile baskasinin yardimiyla hafif gelir. Bu atasözünde yardimlasmanin is kolay olsada isi daha da kolaylastiracagini anlatiyor.

Oo Mool An Gae Goo Ree

Kuyudaki kurbaga anlamina gelen bu atasözünde kurbaganin tüm dünyasinin kuyu oldugunu, sinirlarinin çok dar oldugunu anlatiyor. Bizde at gözlügüyle bakmakla benzer anlamda sanirim.

Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda

Gökyüzü üstümüze düsse bile kaçacak bir delik vardir anlamina gelen bu atasözünde en zor durumda bile bir umut oldugu anlatilmak isteniyor. Bir seye inannirlarsa onu gerçeklestirebileceklerini söylüyorlar.

Muri Gaya Bae Ga On Dah

Su, geminin gelmesi için kiyiya ulasmalidir anlamina gelen bu atasözünde gemi su olmadan hareket edemeyecegini anlatmak istiyor. Bizde bir elin nesi var iki elin sesi var atasözüne benzer.

Mot Olla Gal Na Moo Nun, A Ye, Chyu Dah Bo Jido Malla

Bir agaç tirmanilamaz görünüyorsa, bakma bile anlamina gelen bu atasözünde ulasilamayacagin seyi çok fazla istememelisin denlmek istenmis.

Homin gercekten cok güzel atasozleri ama okunuslarini türkce yazarsan cok sevinecegim... Yada korece halleriyle yazarsan...

boyle okumaya calismak cok zor. Tesekkurler.
amaris yazdı:Homin gercekten cok güzel atasozleri ama okunuslarini türkce yazarsan cok sevinecegim... Yada korece halleriyle yazarsan...

boyle okumaya calismak cok zor. Tesekkurler.

Baek Jit Jang Do Mat Tul Myun Gah Byup Dah- Bek Cit Can Do Mat Tul Myun Ga Byup Da

Oo Mool An Gae Goo Ree- U Mul An Ge Gu Ri

Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda- Hannuli Munu Cyudo Sossanal Gumungi Itda

Muri Gaya Bae Ga On Dah- Muri Gaya Be Ga On Da

Mot Olla Gal Na Moo Nun, A Ye, Chyu Dah Bo Jido Malla- Mot Olla Gal Na Mu Nun, A Ye, Çyu Da Bo Cido Malla

Türkçe okunuslarindan da okuyamazsan korece yazilisini da yazabilirim biraz zaman alir ama anlamak önemli tabiBiggrin
Tiggilmoa Tesan-Dag Yapmak Için Tozlari biriktir.(티끌모아 태산.)

bu çok guzel ,bir atasozu
Ben de bu atasözünü sevdim
Horanginin Cukimyun Kacukil Namgigo, Saramin Cukimyun Irimil Namginda-Kaplan Öldügünde Tüyü Kalir, Insan Öldügünde Ismi Kalir
Çok güzeller BiggrinEmeginize saglik
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
Rica ederim canim Smile
Bilgiler için tesekkürler
Gönderen homin - 03-03-2008 09:14 PM
Horanginin Cukimyun Kacukil Namgigo, Saramin Cukimyun Irimil Namginda-Kaplan Öldügünde Tüyü Kalir, Insan Öldügünde Ismi Kalir

bende çok begendim buda bizdeki karsiligi at ölürse meydan kalir, yigit ölürse nam kalirSmile
jangyeum yazdı:Gönderen homin - 03-03-2008 09:14 PM

bende çok begendim buda bizdeki karsiligi at ölürse meydan kalir, yigit ölürse nam kalirSmile

Böyle bir atasözü aklimda kalmis ama tamini bilmiyordum bu yüzden yazmamistim. Yanlis biliyormusum.Biggrin

Neyse karsiligini yazdigin için tesekkürler
Güzel atasözleri..

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi