yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mezun Öğrenciler İçin 2010 Kore Hükümeti Burs Programı
Mezun Öğrenciler İçin 2010 Kore Hükümeti Burs Programı

*** İlgilenen arkadaşlarımızın başvurularını posta yoluyla, aşağıda yazılı adrese göndermeleri gerekmektedir.

Tel: 0312 468 48 21-3(Dahili no116)

Mezun öğrenciler için 2010 Kore Hükümeti Burs Programı’na başvuru yapmak isteyen kişiler, başvuru formları ve ekte belirtilmiş istenen diğer başvuru belgeleriyle birlikte Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne 20 Nisan 2010 tarihine kadar başvuru yapabilirler.

1. Burs Başvuru Taslağı

• Kore Büyükelçiliği tarafından seçilen başvuru sahibi sayısı : 5

- Kore Savaş Gazisi çocukları/torunları arasından başvuru sahibi : 2

Açılan dersler: Master programı, doktora programı ve birleştirilmiş master ve doktora programı

Başvuruda aranan özellikler:

- Hem başvuranın hem de anne babasının Türk vatandaşı olmaları

- Başvuranın Kore’de uzun süre kalabileceği gibi fizik ve akil sağlığının iyi olması

- Eylül 1, 2010 itibarıyla 40 yasını geçmemiş olması

- Eylül 1, 2010 itibarıyla lisans veya master derecesini almış olması

Diploma almayı bekleyen başvuranın 1 Eylül 2010’a kadar diplomasini sunması gerekir.

-Toplam not ortalamasının 2,64 / 4,00 veya 2,80 / 4,30 veya 2,91/4,50 veya 80% üzerinde olması gerekir.

Burs verilmesi

-Burs süresi:

Master: 3 yıl (1.9.2010 – 31.08.2013) – 1 yıl Korece + 2 yıl master

Doktora: 4 yıl (1.9.2010 – 31.08.2014) – 1 yıl Korece + 3 yıl doktora

-Ödeme: Gidiş – Dönüş ekonomi sınıfı bilet, aylık ödenek, araştırma ödeneği, ülkesine geri dönüş (yerleşme) ödeneği, eve dönüş hazırlık ödenekleri, dil eğitim harcı, okul taksiti vb.

Seçim Prosedürü

-Seçim Komitesi tarafından yürütülerek, transkript, kişisel tanıtım, çalışma planı, tavsiye, dil yeterliliği (Korece-Türkçe), araştırmalar, ödüller vb. içeren tüm belgelerin kapsamlı değerlendirmesine dayanır.

-Belge bazlı değerlendirme mülakatla devam eder.

2. Başvuru Sunumu ve İlave Bilgiler:

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Türkiye/ Kültür Ataşeliği

-Adres : Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği

Alaçam Sok No:5 Çankaya 06690

Ankara, Türkiye

-Telefon : 0312 468 48 21-3(Dahili no116)

-Yetkili : Bayan Ceren veya Bayan Canan

* Kore Savaşı Gazisi çocuğu/torunu olarak başvuru yapanların durum bildiren onaylı sertifikasını getirmeleri gerekir.

Bilgiler ve Başvuru Formları Ektedir.

.rar   Mezun Öğrenciler İçin 2010 Kore Hükümeti Burs Programı.rar (Dosya Boyutu: 73.27 KB / İndirme Sayısı: 239)

Süper bir haber bu ama benim için daha çok zaman var. Aglama
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Yine böyle bir sansim yok. Aglaelsalla
Bu çok güzel bir haber. Tesekkürler Hilmi abi. Onay
Ay sartlar çok güzelmis ama malesef benim ailemde Kore Gazisi ya da Kore Sehidi yok. Sad Gidecek arkadaslara iyi yolculuklar. Aglaelsalla
Harika bir haber... Smile Konu ve bilgilendirme için tesekkürler Hilmi abi ve Tugba... Smile Insallah benimde okuldan mezun olmama yakin olur böyle bir program... Biggrin Gidebilecek arkadaslar için kaçirilmamasi gereken bir firsat... Smile
Sartlari uyarsa basvurmayi düsünüyorum. Onay
Hakkınızı helal edin. ~
Güzel bir haber. Smile Bilgilendirme için tesekkürler...
YG Family...
lotu-s-ld...
(27-03-2010, Saat: 15:16)mihenktasi yazdı: Ay sartlar çok güzelmis ama malesef benim ailemde Kore Gazisi ya da Kore Sehidi yok. Sad Gidecek arkadaslara iyi yolculuklar. Aglaelsalla

Mutlaka Kore Savasi Gazisi torunu olmak gerekmiyor...
Yaa gelecek sene de olur degil mi bu burs programi? Çok kiskandim, mezun olsaydim keske. :/

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi