yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.83/5 - 6 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Let's Learn to Korean / Korece Öğrenelim
( 얼 ) Böyle bir kelime oldugunu ilk defa görüyorum ? Bu kelimenin türkçe karsiligi nedir ?
alone yazdı:( 얼 ) Böyle bir kelime oldugunu ilk defa görüyorum ? Bu kelimenin türkçe karsiligi nedir ?

Sanirim ''ne'' anlaminda bu kelime...
Hakkınızı helal edin. ~
ByeByeByeByeBye
Ben takıntılı bir insanım, ağzımdan ve klavyemden çıkan her bir kelimeye dikkat ederim...
ByeByeByeByeBye
Ben takıntılı bir insanım, ağzımdan ve klavyemden çıkan her bir kelimeye dikkat ederim...
gzm yazdı:Ben de biraz Çince biliyorum ama isime yaramiyor. Pratik yapmaya yapmaya unuttum neredeyse. Ama benimkisi öyle siradan seyler. Günlük diyaloglar, adres tarifi ve bunun gibi seyler iste. Yani Çin'e gidipte okuma yazma bilmemek gibi. Korece onlarinkine kiyasla daha basit. Yani Çin'in bilmem kaç bin harflik alfabeleri gibi degil. Ayrica bir yarisma programinda Türkçe'ye en yakin dil olarak Japonca mi Korece mi öyle bi sey. Yalniz size bir sey söyleyeyim mi? Eger Korece ise isiniz zor degil demektir. Kolay gelsin arkadaslar !

Ne güzel bence sen Çincenide gelistir... Dedigin gibi Korece'yi de ögrenebilsek iyi olur... Ne derler bilirsiniz bir dil bir insan... Iki dil... Yani su anda belki isine yaramiyordur ama günün birinde muhakkak faydasini görürsün bence Gizem.... :icon_angel_no2t:
Hakkınızı helal edin. ~
alone yazdı:? Böyle bir kelime oldugunu ilk defa görüyorum? Bu kelimenin türkçe karsiligi nedir ?

Kaan böyle bir kelime yok zaten nerden ayirip buldun bunu. Biggrin Okunusu eol ama onun tamami eolma 얼마 'ne kadar' demek zaten Hilal yazmis üste... Umarim anlasilmistir. Smile

Mesela: Olmaga bucoghamnigga??_Ne kadari eksik??
Olmaril badsimnigga??_Ne kadar aliyorsunuz??(Latin harfleriyle yazdim ama. )
Kaan'in yaptigi suna benzemis biraz ... Ne kadar kelimesinde ki kad kelimesini ilk defa görüyorum ne anlama geliyor gibi birsey olmus. Biggrin
hilal_homin yazdı:Kaan'in yaptigi suna benzemis biraz ... Ne kadar kelimesinde ki kad kelimesini ilk defa görüyorum ne anlama geliyor gibi birsey olmus. Biggrin

Evet evet Hilalcim benim de aklima öyle geldi de yazmadim. Biggrin Biggrin Biggrin Koptum bu arada. Biggrin Biggrin Biggrin
'-아/어/여 보이다' .. Biri ya da bir seyin görünmesi, benzemesi.
Geçmis zaman biçimi '-아/어/여 보였다.' Halini aliyor.

옷이 작아 보여요 = Elbise küçük görünüyor. (옷 Elbise, 이- Özne yapan, ek 작- Küçük, 아 보여요-아 보이다 Mastarinin simdiki zamanda hali =görünüyor.)

한국음식이 맛있어 보여요. = Kore yemegi lezzetli görünüyor. (한국음식 – Kore yemegi, 이- Özne yapan ek, 맛있- Lezzetli, 어보여요-아 보이다 Mastarinin simdiki zamanda hali =görünüyor.)

'-보다' – den daha fazla

'-보다' Karsilastirmalarda kullanilir '-더' daha fazla anlamina gelir.

한국말이 영어보다 (더) 어려워요.= Korece ingilizceden daha zor. ( 한국말- Korece, 이- Özne yapan ek, 영어 – Ingilizce, 보다- Daha fazla, 어려워요- Zor .)

개가 고양이보다 (더) 커요. = Köpekler kedilerden büyüktür. (개-Köpek, 고양이- Kedi, 보다- Daha fazla, 커요- Büyük, )

오늘은 어제보다 (더) 시원해요. = Bugün dünden daha soguk. (오늘- Bugün, 어제-Dün, 보다- Daha fazla, 시원해요- Soguk. )

이게 더 좋아요.= Bu daha iyi. (이게- Bu. 더- Daha 좋아요- Iyi. )

한국말이 더 어려워요= Korece daha zor. (한국말- Korece, 더- Daha, 어려워요- Zor.)

제일/가장 – en fazla eki

그게 제일 예뻐요. = O en hos. (그게- O 제일- En 예뻐요- Hos.)

이게 제일 작은 연필이에요 = Bu en küçük kalem.( 이게- Bu, 제일- En 작- Küçük, 연필- Kalem, 이에요- Olmak fiili.)

안나가 제일 커요. = Anna en büyük. (안나- Anna, 제일- En, 커요- Büyük.)
Sagol Hilal çok güzel anlatmissin ama kare kare ah bir görebilsem. Sad Sad Sad

Will u be there?

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi