Yorumları: 3,846
Konuları: 2
Teşekkür Puanı:
316
Yorumları: 68
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
91
Teşekkürler.
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Teşekkür Puanı:
873
Çalışma için teşekkür ederiz...
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
(26-12-2012, Saat: 19:31)primadonna yazdı: ‘Wedding Rituals’ Reveals Common Asian Threads
'Düğün Törenleri' Ortak Asya İzlerini Gözler Önüne Seriyor
![[Resim: 23213046.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/9546/23213046.jpg)
20. yüzyılın başlarına ait bir Kore gelinliği
Joseon devri boyunca (1392-1910) halktan bir kadın hayatında sadece bir kere asil prenseslerin giydiği gibi renkli, göz kamaştırıcı bir elbise giyebilirdi: O da düğün günüydü.
Elbisede genellikle şakayık ve zenginliği ve çocuğu simgeleyen anka kuşu işlemeleri bulunurdu.
Çin'in genç gelinleri de öldüklerinde kefen olarak da kullanılan süslü tören kıyafetleri giyerlerdi. Düğün gününde, Japon kadınlar uzun ömür ve iyi şansı simgeleyen turna ve kaplumbağa işlemeli, çok uzun kollu bir kimono çeşidi olan furisode giyerdi.
![[Resim: 23213119.jpg]](http://img203.imageshack.us/img203/7075/23213119.jpg)
Soldan itibaren: Geleneksel ahşap Kore yabani kazı; Aksesuarlar, makyaj malzemeleri, Nepal'den gelen tören eşyaları.
Düğün törenleri - Korecesi hollye - insanlar arasındaki en eski ve en yaygın tören geleneği olmasının yanı sıra, merkezi Seoul'deki Gyeongbok Sarayında bulunan Kore Ulusal Halk Müzesinde açılan yeni serginin konusudur.
Sergi, müze araştırmacılarının Asya'daki 25 etnik grubun düğün kültürü hakkındaki beş yıllık çalışmalarının sonucu. Araştırmacılar, bulgularına ek olarak, Pekin Halk Sanatları Müzesi ve Ulusal Japon Tarihi Müzesinden eserler getirdi ve halktan gelen hediyeleri de kabul ettiler. Kore ve diğer Asya ülkelerinin düğünleriyle ilgili toplam 863 parça sergileniyor.
Müzenin sorumlularından biri olan Choi Eun-soo, "Her ulus, insanlar veya her dönem farklı türlerde düğün törenlerine sahip olsa da düğün sürecinde ortak mesajlar ve arzular bulunmaktadır: Uyumlu bir birliktelik yapmak, karşı konulmaz bir mutluluğa sahip olmak, mutlu bir aile kurmak, uzun süre birlikte yaşamak ve çok torun sahibi olmak," dedi.
![[Resim: 23213145.jpg]](http://img90.imageshack.us/img90/6351/23213145.jpg)
Bir Japon gelin bebeği
Hazırlıklar, eşin ailesi ile tanışma, hediyeleşmeler, düğün gecesi ve balayından sonra ebeveynleri ziyaret etmek çoğu zaman uzun bir süreçtir. "Düğün Törenleri" sergisi bunların hepsini tarihe göre sıralanmış olarak kapsamaya çalışmaktadır.
Sergi dört bölüme ayrılmıştır. İlk bölüm, düğün hediyelerinin bir araya toplanması ve çeyiz gibi evlilik hazırlıkları ile ilgilidir. Birçok ülkeden getirilen malzemelerin sergilendiği ikinci bölüm törenin kendisine adanmıştır. Üçüncü bölüm yeni bir başlangıçla ilgilidir ve düğün gecesini ve ebeveynlere saygı ziyaretini kapsar. Son bölüm ise en sembolik ve şık düğün kıyafetlerinin bir kısmı için ayrılmıştır.
En ilgi çekici bölümlerden biri düğün hediyeleri çeşitlerinin olduğu bölümdür.
Tıpkı Kore'de düğün hazırlıklarının yapıldığı günlerde damadın geline verdiği jambon ve bir kutu hediye gibi Japon damatlar da gelinlerine içinde denizkulağı (uzun ömür için), esmer su yosunu (çok çocuk için), beyaz iplik (birlikte yaşlanmak için) ve yelpazenin (zenginlik) bulunduğu hediyeler verirdi. Çin'de gelin damadın hediyelerine yazma fırçası, mürekkep çubuğu, mürekkep taşı ve kitapla karşılık verirdi.
![[Resim: 23213206.jpg]](http://img580.imageshack.us/img580/672/23213206.jpg)
19. yüzyılın başlarında Çin'de kullanılan gelinlik tacı
Ayrıca üç ülkenin tören eşyaları arasında benzerlikler ve farklılıklar bulunmaktadır. Koreliler törenlerine yabani kazı dahil ederken, Japonlar sülün ve kaplumbağayı, Çinliler ise atalarından kalan tabletleri kullanmışlardır. Bunların hepsi uyumu ve birlikte uzun ve mutlu bir ömür geçirmeyi simgeliyordu.
Müzenin üçüncü bölümündeki düğün gecesi odalarında gizemli ve yüksek teknolojiye sahip bir görüntü oluşturmak için cam ve gelişmiş teknoloji kullanılıyor.
Buna ek olarak, dördüncü bölümde Koreli tasarımcı Andre Kim'in 1960 yılına ait bir gelinliği sergileniyor.
Sıradan Korelilere hitap etmek amacıyla müzenin sergi için araştırma yaparken topladığı düğün hikayelerinden oluşan özel bir bölüm bulunuyor.
"Düğün Törenleri", Kore Ulusal Halk Müzesinin 1 numaralı Özel Sergi Salonunda 11 Şubat tarihine kadar devam edecek. Girişler ücretsiz. Salı günü dışında her gün 9:00-17:00 saatleri arasında açık.
primadonna
![[Resim: 23213046.jpg]](http://img844.imageshack.us/img844/9546/23213046.jpg)
Early 20th century Korean bridal gown
During the Joseon era (1392-1910), only once in a female commoner’s life could she wear a colorful, glamorous dress that royal princesses wore: her wedding day.
The dress usually had peonies and a phoenix embroidered on it, symbolizing wishes for prosperity and sons.
Young brides of China also wore fancy ceremonial dresses, which also served as burial shrouds when they died. On their wedding day, Japanese women wore furisode, a type of kimono with very long sleeves and embroidered cranes and turtles, symbolizing wishes for longevity and good fortune.
![[Resim: 23213119.jpg]](http://img203.imageshack.us/img203/7075/23213119.jpg)
From left : Traditional Korean wooden wild goose; Accessories, cosmetics, ritual items from Nepal
Wedding rituals - hollye in Korean - are among humans’ oldest and most widespread ceremonial traditions, as well as the subject of a new exhibition at the National Folk Museum of Korea at Gyeongbok Palace, central Seoul.
The exhibition is the result of museum researchers’ five-year study of the wedding cultures of 25 ethnic groups in Asia. In addition to their findings, researchers borrowed artifacts from the Beijing Folk Arts Museum and National Museum of Japanese History, and accepted donations from the general public. In total, 863 pieces related to weddings in Korea and other Asian countries are on display.
“Although every nation, people or period of time has different types of wedding ceremonies, there have been common messages and desires in the wedding process: to make a harmonious union, to produce overwhelming joy, to make a happy family, to live long together and to have a lot of descendants,” said Choi Eun-soo, one of the museum’s curators.
![[Resim: 23213145.jpg]](http://img90.imageshack.us/img90/6351/23213145.jpg)
A Japanese bride’s doll
More often than not, the process is a lengthy one - from preparations, meeting in-laws, exchange of gifts, the wedding night and paying respects to parents after the honeymoon. And the “Wedding Rituals” exhibition seeks to cover all that in chronological order.
The exhibition is divided into four parts. The first is about marriage preparations, such as gathering wedding presents and a dowry. The second part is dedicated to the ceremony itself, with displays of materials from many countries. The third part is about a new start and covers the wedding night and paying respects to parents. The last part is dedicated to some of the most iconic and fashionable wedding costumes.
One of the highlights is the variety of wedding gifts.
Just like Korea has ham, a box of gifts the bridegroom gives to the bride in the days leading up to the wedding, Japanese bridegrooms also gave gifts to their brides, include abalone (for long life), kelp (many children), white thread (growing old together) and a fan (prosperity). In China, the bride would respond to the bridegroom’s gifts with a writing brush, ink stick, ink stone and book.
![[Resim: 23213206.jpg]](http://img580.imageshack.us/img580/672/23213206.jpg)
Early 19th century Chinese bridal crown
The three countries also shared similarities and differences in ceremonial materials. Koreans incorporated a wild goose, the Japanese used a pheasant and snapper, and the Chinese ancestral tablets. All of them, however, symbolized a wish for harmony and long, happy lives together.
The museum uses glasses and advanced technologies in the rooms for the wedding nights to give a mysterious, high-tech look in the third part.
In addition, a 1960 wedding dress by renowned Korean designer Andre Kim (1935-2010) is on display in the fourth part.
In an attempt to appeal to ordinary Koreans, there is a special section of wedding stories the museum collected during research for the exhibition.
“Wedding Rituals” continues until Feb. 11 at the Special Exhibition Hall 1 of the National Folk Museum of Korea. Admission is free. Hours are 9 a.m. to 5 p.m. daily except Tuesday.
JoongAng Daily
Yorumları: 2,808
Konuları: 3
Teşekkür Puanı:
226
29-12-2012, Saat: 22:42
(Son Düzenleme: 30-12-2012, Saat: 1:51, Düzenleyen: ji-young park.)
Son Ye Jin Says She Loves Her 30s
Son Ye Jin, 30'lu Yaşlarını Sevdiğini Söylüyor
Sadece ismiyle bile bir çok kalbin hızlıca çarpmasına neden olan aktris Son Ye Jin, 14 yıldır sahnede yer almaktadır.
Zaman uçup gidiyor. Aktrisin ′ülkenin ilk aşkı′ ünvanını, şimdinin yeni yüzü olan Miss A'den Suzy ele geçirdi. Yine de, Son Ye Jin akıllı tilki olmak için hızla gelişti.
İlk aşktan, sayılı günleri kalan bir insana, romantizm konusunda uzmandan, incinmiş bir dula kadar oynadığı bu roller sayesinde gelişmede ve olgunlaşmada kendisine yardım etmeyi başardı.
Bu sefer, Tower adlı filmiyle gişe rekorları kırarak meydan okuyor. ENews, bu değişimi ve hayatı hakkında görüşmek üzere aktris ile bir araya geldi.
![[Resim: 55021853.jpg]](http://img571.imageshack.us/img571/5742/55021853.jpg)
Son Ye Jin'den yakın çekim bir fotoğraf
Hafif bir gülümseme yüzünü aydınlattı ve gözleri sevimliliğine sevimlilik katmayı kafasına koymuş. Hiçbir erkeğin, bu ifadeye omuz silkmesi mümkün değil.
Her şeyden önce, o çok rahat ve geniş bir insan. Başarılı olduktan sonra sahnede kalabilmek için elde ettiği beceri ve tutum, sadece üniversite mezunu bir kız olmasına rağmen, gerçekten bir parçası haline gelmiş gibi görünüyor.
"20'li yaşlarımda zor zamanlar geçirdiğimi düşünüyorum. Sonunda doğru adımımı buldum. Şu anki hayatımdan memnunum," şeklinde konuştu.
İyi bir konuşmacı ve oyunculuğa yönelik kesin görüşlere sahip. Son Ye Jin, Son Ye Jin idi.
![[Resim: 24524004.jpg]](http://img542.imageshack.us/img542/1414/24524004.jpg)
Şu sıralar meşgul olmalısın. Nasıl gidiyor?
"Accomplice adlı filmimin çekimlerini bitirdikten sonra bir ya da iki ay ara verdim. (Güler) Seyahate çıktım ve evde güzel yemekler yiyip güzel bir şekilde uyudum.. Bu, güzel bir ara vermemi sağlayan şey."
Yapımı 10 milyon wondan fazlasına mal olan ′Tower′ gişe rekorları kırdı. Başarılı olmasında herhangi bir baskı hissettin mi?
"Önceki filmlerimde üzerimde çok baskı olduğunu hissetmiştim. Çaylak bir yönetmen veya oyuncularla çalışmanın verdiği yük, bana ağır gelmişti. Ancak bu sefer farklıydı. Sul Kyung Gu oppa ve Kim Sang Kyung oppa vardı. Ne zaman hata yapsam şakayla karışık hep 'yönetmen ve Kyung Gu oppa yüzünden' oldu derdim. Böylelikle rahat ve eğlenceli hissettim."
Bu, senin ilk kez gişede rekorlar kıran filmindi, önceki eserlerinden farkı nasıldı?
"Her şeyden önce derece inanılmazdı. İzleyicilere özel efekt gibi görünen sahnelerin bir çoğu aslında gerçek hayatta çekildi. Özel efektler kullanılan sahnelerde, bir oyuncu olarak kör hissettim. Kulenin içinde birçok şey oldu fakat biz hiç görmedik. (Güler) Kendimi kocaman bir dağdaki karınca gibi hissettim. "
Bunun çok zor olduğunu duydum.
"Eylül ve Ekim aylarında havalar soğumaya başladığı sıralarda, sabah erkenden soğuk suyun içine girmek zorundaydım. Suda patlama sahnesi çekerken büyük kurşundan bir topa tutunmak ve patlama olduğunda yüzeye çıkmak zorunda kalmıştım. Suyun altında çekilen patlama sahnelerinde, suyla birlikte sürüklendikten sonra bir kez bilincimi kaybettim. Gerçekten zordu fakat zor bir anıdan çok keyifli bir anı olarak hatırladığımdan dolayı benim için çok şey ifade ediyor sanırım."
Setteki hava güzeldi sanırım.
"Çok mutluydum. Daha önce bir film çekerken bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Arkadaşlarımla mezuniyet için bir yapıt çekmek gibi bir şeydi. Önceki filmlerimde duygular daha ön plandaydı, bu nedenle endişeli halimden vazgeçemezdim fakat bu film başarıya ulaştığından beri duygulara daha rahat bir şekilde yaklaşım gösterebiliyorum."
Sul Kyung Gu ve Kim Sang Kyung, senin 'küçük erkek kardeş' gibi olduğunu söyledi. Bu çok beklenmedik oldu.
"Biz hiçbir zaman güzel bir şekilde buluşmadık; birbirimizin yanında heyecanlı olmaya bile vaktimiz yoktu. (Güler) Film çekimlerinde yüzümüzde kir ile is vardı ve çekimi bitirir bitirmez bira içmeye gidecektik. Onlar sadık bir abi gibi hissetmişlerdi. Yine de küçük erkek kardeş olarak çağrılacağımı bilmiyordum...Zaman gerçekten değişti. (Güler)"
![[Resim: 24524006.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/9337/24524006.jpg)
Görünüşe bakılırsa Son Ye Jin görüntüsünü mahvetmekten korkmuyor. Bu film için kendini çok harap ettin.
"Görünüşümü mahvedip mahvetmediğimi gerçekten umursamıyorum. Suyun üstünde gittiğim sahneler için saçıma bakım yaptım. Doğal bir şekilde oyunculuk yaptığınızda daha güzel görüneceğinize inanıyorum. Bazen her yerimde sahte tozlar olsa bile muhteşem görünebilirim. (Güler)"
Çıkış yapalı 14 yıl oldu. Geçmişe oranla ne kadar çok değiştin?
"Çok değiştim. O zamanlara gitme şansı yakalasaydım, gitmek isteyeceğimi sanmıyorum. O zamanlar kötü bir oyuncu olduğu bilmiyordum. Ayrıca yanlış anlaşıldığımı düşündüm çünkü topluma oyuncu olarak katılmıştım. İşimi yapmada çok hevesliydim fakat hala ne için bu kadar sıkı çalıştığımı bilmiyorum. O zamanlardan her şeyden çok keyif alamadığım için üzgünüm. O zamanlar yaşadığım acı şimdiki beni yarattı. 30 yaşıma girdiğim için şimdi daha rahat olduğumu düşünüyorum. (Güler)"
20'li yaşlarında ilk aşkın ikonuydun. Bugünlerde bu ikonu ele geçirmeyi amaçlayan bir çok oyuncu var.
"Architecture 101'dan Suzy genç ve hoş biri. Farkettim ki bizim zamandaki ilk aşklar daha klasikti, şimdiki ilk aşklar daha farklı. 1997 nesliyim ben... Bu yüzden şimdi neyin işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. (Güler) Yine de neslimizin benzer duygu ve teknoloji karışımından oluşunu seviyorum."
Sık sık hem görünüşe hem de beceriye sahip olduğunu söylüyorsun. Oyunculuğun hakkında ne düşünüyorsun?
"Oyunculuğumda her zaman kuralcı olmuşumdur. İyi bir oyuncu olduğuna inanmanın tehlikeli olduğuna inanıyorum. Tabi ki oyunculuğumla gurur duyuyorum. Her zaman bir çok konuda eksik olduğuma kendimi inandırmaya çalışıyorum. Gelişmeme yardım eden şeyin bu olduğuna inanıyorum."
Peki ya geleceğin hakkında ne düşünüyorsun? Başka değişimler için sabırsızlanabilir miyiz artık?
"Aslında şu sıralar pek bir şey yapmayı düşünmüyorum. 20'li yaşlarımı sette harcadım. O zamanlar zordu ama şimdi hepsinin benim için önemli parçalar olduklarını düşünüp gurur duyuyorum. Yine de herhangi bir parçayı benimseyemediğimi hissediyorum çünkü öncekilerden daha iyi olan bunları kabul etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bir aşk hikayesinde yer almak istiyorum, fakat bir çok romantik filmde oynadım, sıradan bir aşk rolü olacağını pek düşünmüyorum. (Güler)"
JunHong
Son Ye Jin, the actress who made many hearts beat with her name alone, has already been in the scene for 14 years.
Time has flown. Her title of ′the nation′s first love′ has also already been taken over by a new figure, miss A′s Suzy. Still, Son Ye Jin grew quickly to become a smart fox.
Through her many roles, ranging from a first love to a person whose days are numbered, an expert in romance and a hurt widow, she managed to help herself grow and mature.
This time she′s taken on the blockbuster challenge with the film Tower. Enews met with the actress to hear about her transformation and about her life.
Son Ye Jin up close
A slight smile lit up her face and her eyes bent to add to her cuteness. No man would be able to shrug this expression off.
More than anything, she was very laid back. It seemed the skills and the attitude she had picked up after managing to stay alive in the scene, though she was a girl who had just graduated from college, had really become a part of her.
She said, "I think I had a hard time in my 20s. Now finally I′ve found my pace. I′m satisfied with my life now."
She was a good speaker, and she held definite views toward acting. Son Ye Jin was Son Ye Jin.
You must be busy these days. How have you been?
"I took a break for a month or two after finishing my shoots for the film Accomplice. (Laugh) I went on a trip, and had good food and good sleep at home. That′s what makes up a good break for me."
′Tower′ is a blockbuster, which cost more than 10 billion won to produce. Did you feel any pressure as its lead?
"I′ve felt a lot of pressure for my previous films. The burden of having to work with a rookie director, or with juniors, were heavy on me. This time, however, it was different. I had [Sul] Kyung Gu oppa (big brother) and [Kim] Sang Kyung oppa. I would always say, half-joking, that whenever I messed up it was ′because of the director and Kyung Gu oppa′. It felt that comfortable, and fun."
It′s your first blockbuster; how was it different from your previous pieces?
"First of all, the scale was amazing. A lot of scenes that may look like special effects to the audience were filmed in real life. In the shoots that were to use special effects, however, I felt blind as an actor. Everything happens within the tower, but we′ve never actually seen it. (Laugh) It felt like I had become an ant in a giant mountain."
I heard it was very hard.
"I had to go into cold water in the early morning just around the time it started to really get cold, around September and October. When we filmed an explosion scene in the water, I had to hold onto a big ball of lead and then break the surface just when the explosion happened. In the underwater explosion scenes, I even lost consciousness once after being swept away with the water. It was really hard, but I guess it means a lot to me because I remember it as a joyful memory rather than a hard one."
I guess the mood on set was good.
"I was so happy. I don′t remember being so happy filming a movie before. It was like filming a piece for my graduation with friends. My previous films emphasized emotions a lot, so I couldn′t let go of the tense emotions, but since this film is a blockbuster, I could approach the emotions more comfortably."
Sul Kyung Gu and Kim Sang Kyung said you were like ′a little brother′. That was very unexpected.
"Well, we never really met each other made up beautifully; we didn′t have time to feel fluttery around each other (Laugh). When we were filming we had dirt and soot all over our faces, and as soon as we were done we would go out for a beer. They felt like loyal hyungnims (big brother). Still, I didn′t know I would be called a little brother... the times have certainly changed (Laugh)."
It seems Son Ye Jin is never afraid to ruin her image. For this film also you ruined yourself a lot.
"I don′t really care about ruining my image. I did care for my hair, though, in scenes when I had to go above water. I believe you look more beautiful when you act naturally. Sometimes I would look great even with dust dummies all over me (Laugh)."
It′s already been 14 years since your debut. How much have you changed from how you were in the past?
"I′ve changed a lot. I don′t think I would go back to those times even if I get the chance. I didn′t know I was a bad actor back then. I also think I was misunderstood a lot because I entered society as an actor. I was very enthusiastic about my work too, but still I didn′t know what I was working hard for. I′m sad I didn′t get to enjoy it more than anything. I think the pain I experienced back then has made me who I am now, since you never get something for nothing. I think I′ve become more laid back now that I′ve passed age 30 (Laugh)."
You were the icon of first love when you were in your 20s. These days there are a lot of actors who aim to take over that spot.
"Suzy of Architecture 101 was fresh and nice. I′ve noticed, though, that if our first loves were more classical, the first loves now are different. I′m the 1997 generation... so I don′t know what would work now (Laugh). Still, I like how our generation was a mix of analogue emotions and technology."
You′re often said to have both the looks and the skills. What do you think about your own acting?
"I′m always strict toward my acting. I believe it′s dangerous to believe you′re a good actor. I am, of course, proud of my acting, but I always try to warn myself that I still lack many things. I believe that′s what helps me grow."
How about your future? Can we look forward to seeing another transformation?
"I′m actually not especially thinking of doing anything at the moment. I spent my 20s on set. It was hard back then, but now that I think of it they′re all precious pieces to me and I feel proud. I do feel, however, that I can′t take on any piece because I feel like I should accept those that are better than my previous ones. I want to be in a love story, but I′ve been in so many good romance films I don′t think I′ll be able to be in any average romance. (Laugh)"
ENewsworld
![[Resim: 44356932.jpg]](http://img855.imageshack.us/img855/6572/44356932.jpg)
Yorumları: 2,674
Konuları: 200
Teşekkür Puanı:
277
Son Ye-jin kesinlikle harika bir oyuncu. Yeni filmlerini bekliyorum. 
Teşekkürler canım.
Teşekkür Puanı:
873
Çalışma için teşekkür ederiz...
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
(29-12-2012, Saat: 22:42)JunHong yazdı: Son Ye Jin Says She Loves Her 30s
Son Ye Jin, 30'lu Yaşlarını Sevdiğini Söylüyor
Sadece ismiyle bile bir çok kalbin hızlıca çarpmasına neden olan aktris Son Ye Jin, 14 yıldır sahnede yer almaktadır.
Zaman uçup gidiyor. Aktrisin ′ülkenin ilk aşkı′ ünvanını, şimdinin yeni yüzü olan Miss A'den Suzy ele geçirdi. Yine de, Son Ye Jin akıllı tilki olmak için hızla gelişti.
İlk aşktan, sayılı günleri kalan bir insana, romantizm konusunda uzmandan, incinmiş bir dula kadar oynadığı bu roller sayesinde gelişmede ve olgunlaşmada kendisine yardım etmeyi başardı.
Bu sefer, Tower adlı filmiyle gişe rekorları kırarak meydan okuyor. ENews, bu değişimi ve hayatı hakkında görüşmek üzere aktris ile bir araya geldi.
Son Ye Jin'den yakın çekim bir fotoğraf
Hafif bir gülümseme yüzünü aydınlattı ve gözleri sevimliliğine sevimlilik katmayı kafasına koymuş. Hiçbir erkeğin, bu ifadeye omuz silkmesi mümkün değil.
Her şeyden önce, o çok rahat ve geniş bir insan. Başarılı olduktan sonra sahnede kalabilmek için elde ettiği beceri ve tutum, sadece üniversite mezunu bir kız olmasına rağmen, gerçekten bir parçası haline gelmiş gibi görünüyor.
"20'li yaşlarımda zor zamanlar geçirdiğimi düşünüyorum. Sonunda doğru adımımı buldum. Şu anki hayatımdan memnunum," şeklinde konuştu.
İyi bir konuşmacı ve oyunculuğa yönelik kesin görüşlere sahip. Son Ye Jin, Son Ye Jin idi.
Şu sıralar meşgul olmalısın. Nasıl gidiyor?
"Accomplice adlı filmimin çekimlerini bitirdikten sonra bir ya da iki ay ara verdim. (Güler) Seyahate çıktım ve evde güzel yemekler yiyip güzel bir şekilde uyudum.. Bu, güzel bir ara vermemi sağlayan şey."
Yapımı 10 milyon wondan fazlasına mal olan ′Tower′ gişe rekorları kırdı. Başarılı olmasında herhangi bir baskı hissettin mi?
"Önceki filmlerimde üzerimde çok baskı olduğunu hissetmiştim. Çaylak bir yönetmen veya oyuncularla çalışmanın verdiği yük, bana ağır gelmişti. Ancak bu sefer farklıydı. Sul Kyung Gu oppa ve Kim Sang Kyung oppa vardı. Ne zaman hata yapsam şakayla karışık hep 'yönetmen ve Kyung Gu oppa yüzünden' oldu derdim. Böylelikle rahat ve eğlenceli hissettim."
Bu, senin ilk kez gişede rekorlar kıran filmindi, önceki eserlerinden farkı nasıldı?
"Her şeyden önce derece inanılmazdı. İzleyicilere özel efekt gibi görünen sahnelerin bir çoğu aslında gerçek hayatta çekildi. Özel efektler kullanılan sahnelerde, bir oyuncu olarak kör hissettim. Kulenin içinde birçok şey oldu fakat biz hiç görmedik. (Güler) Kendimi kocaman bir dağdaki karınca gibi hissettim. "
Bunun çok zor olduğunu duydum.
"Eylül ve Ekim aylarında havalar soğumaya başladığı sıralarda, sabah erkenden soğuk suyun içine girmek zorundaydım. Suda patlama sahnesi çekerken büyük kurşundan bir topa tutunmak ve patlama olduğunda yüzeye çıkmak zorunda kalmıştım. Suyun altında çekilen patlama sahnelerinde, suyla birlikte sürüklendikten sonra bir kez bilincimi kaybettim. Gerçekten zordu fakat zor bir anıdan çok keyifli bir anı olarak hatırladığımdan dolayı benim için çok şey ifade ediyor sanırım."
Setteki hava güzeldi sanırım.
"Çok mutluydum. Daha önce bir film çekerken bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Arkadaşlarımla mezuniyet için bir yapıt çekmek gibi bir şeydi. Önceki filmlerimde duygular daha ön plandaydı, bu nedenle endişeli halimden vazgeçemezdim fakat bu film başarıya ulaştığından beri duygulara daha rahat bir şekilde yaklaşım gösterebiliyorum."
Sul Kyung Gu ve Kim Sang Kyung, senin 'küçük erkek kardeş' gibi olduğunu söyledi. Bu çok beklenmedik oldu.
"Biz hiçbir zaman güzel bir şekilde buluşmadık; birbirimizin yanında heyecanlı olmaya bile vaktimiz yoktu. (Güler) Film çekimlerinde yüzümüzde kir ile is vardı ve çekimi bitirir bitirmez bira içmeye gidecektik. Onlar sadık bir abi gibi hissetmişlerdi. Yine de küçük erkek kardeş olarak çağrılacağımı bilmiyordum...Zaman gerçekten değişti. (Güler)"
Görünüşe bakılırsa Son Ye Jin görüntüsünü mahvetmekten korkmuyor. Bu film için kendini çok harap ettin.
"Görünüşümü mahvedip mahvetmediğimi gerçekten umursamıyorum. Suyun üstünde gittiğim sahneler için saçıma bakım yaptım. Doğal bir şekilde oyunculuk yaptığınızda daha güzel görüneceğinize inanıyorum. Bazen her yerimde sahte tozlar olsa bile muhteşem görünebilirim. (Güler)"
Çıkış yapalı 14 yıl oldu. Geçmişe oranla ne kadar çok değiştin?
"Çok değiştim. O zamanlara gitme şansı yakalasaydım, gitmek isteyeceğimi sanmıyorum. O zamanlar kötü bir oyuncu olduğu bilmiyordum. Ayrıca yanlış anlaşıldığımı düşündüm çünkü topluma oyuncu olarak katılmıştım. İşimi yapmada çok hevesliydim fakat hala ne için bu kadar sıkı çalıştığımı bilmiyorum. O zamanlardan her şeyden çok keyif alamadığım için üzgünüm. O zamanlar yaşadığım acı şimdiki beni yarattı. 30 yaşıma girdiğim için şimdi daha rahat olduğumu düşünüyorum. (Güler)"
20'li yaşlarında ilk aşkın ikonuydun. Bugünlerde bu ikonu ele geçirmeyi amaçlayan bir çok oyuncu var.
"Architecture 101'dan Suzy genç ve hoş biri. Farkettim ki bizim zamandaki ilk aşklar daha klasikti, şimdiki ilk aşklar daha farklı. 1997 nesliyim ben... Bu yüzden şimdi neyin işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum. (Güler) Yine de neslimizin benzer duygu ve teknoloji karışımından oluşunu seviyorum."
Sık sık hem görünüşe hem de beceriye sahip olduğunu söylüyorsun. Oyunculuğun hakkında ne düşünüyorsun?
"Oyunculuğumda her zaman kuralcı olmuşumdur. İyi bir oyuncu olduğuna inanmanın tehlikeli olduğuna inanıyorum. Tabi ki oyunculuğumla gurur duyuyorum. Her zaman bir çok konuda eksik olduğuma kendimi inandırmaya çalışıyorum. Gelişmeme yardım eden şeyin bu olduğuna inanıyorum."
Peki ya geleceğin hakkında ne düşünüyorsun? Başka değişimler için sabırsızlanabilir miyiz artık?
"Aslında şu sıralar pek bir şey yapmayı düşünmüyorum. 20'li yaşlarımı sette harcadım. O zamanlar zordu ama şimdi hepsinin benim için önemli parçalar olduklarını düşünüp gurur duyuyorum. Yine de herhangi bir parçayı benimseyemediğimi hissediyorum çünkü öncekilerden daha iyi olan bunları kabul etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bir aşk hikayesinde yer almak istiyorum, fakat bir çok romantik filmde oynadım, sıradan bir aşk rolü olacağını pek düşünmüyorum. (Güler)"
JunHong
Son Ye Jin, the actress who made many hearts beat with her name alone, has already been in the scene for 14 years.
Time has flown. Her title of ′the nation′s first love′ has also already been taken over by a new figure, miss A′s Suzy. Still, Son Ye Jin grew quickly to become a smart fox.
Through her many roles, ranging from a first love to a person whose days are numbered, an expert in romance and a hurt widow, she managed to help herself grow and mature.
This time she′s taken on the blockbuster challenge with the film Tower. Enews met with the actress to hear about her transformation and about her life.
Son Ye Jin up close
A slight smile lit up her face and her eyes bent to add to her cuteness. No man would be able to shrug this expression off.
More than anything, she was very laid back. It seemed the skills and the attitude she had picked up after managing to stay alive in the scene, though she was a girl who had just graduated from college, had really become a part of her.
She said, "I think I had a hard time in my 20s. Now finally I′ve found my pace. I′m satisfied with my life now."
She was a good speaker, and she held definite views toward acting. Son Ye Jin was Son Ye Jin.
You must be busy these days. How have you been?
"I took a break for a month or two after finishing my shoots for the film Accomplice. (Laugh) I went on a trip, and had good food and good sleep at home. That′s what makes up a good break for me."
′Tower′ is a blockbuster, which cost more than 10 billion won to produce. Did you feel any pressure as its lead?
"I′ve felt a lot of pressure for my previous films. The burden of having to work with a rookie director, or with juniors, were heavy on me. This time, however, it was different. I had [Sul] Kyung Gu oppa (big brother) and [Kim] Sang Kyung oppa. I would always say, half-joking, that whenever I messed up it was ′because of the director and Kyung Gu oppa′. It felt that comfortable, and fun."
It′s your first blockbuster; how was it different from your previous pieces?
"First of all, the scale was amazing. A lot of scenes that may look like special effects to the audience were filmed in real life. In the shoots that were to use special effects, however, I felt blind as an actor. Everything happens within the tower, but we′ve never actually seen it. (Laugh) It felt like I had become an ant in a giant mountain."
I heard it was very hard.
"I had to go into cold water in the early morning just around the time it started to really get cold, around September and October. When we filmed an explosion scene in the water, I had to hold onto a big ball of lead and then break the surface just when the explosion happened. In the underwater explosion scenes, I even lost consciousness once after being swept away with the water. It was really hard, but I guess it means a lot to me because I remember it as a joyful memory rather than a hard one."
I guess the mood on set was good.
"I was so happy. I don′t remember being so happy filming a movie before. It was like filming a piece for my graduation with friends. My previous films emphasized emotions a lot, so I couldn′t let go of the tense emotions, but since this film is a blockbuster, I could approach the emotions more comfortably."
Sul Kyung Gu and Kim Sang Kyung said you were like ′a little brother′. That was very unexpected.
"Well, we never really met each other made up beautifully; we didn′t have time to feel fluttery around each other (Laugh). When we were filming we had dirt and soot all over our faces, and as soon as we were done we would go out for a beer. They felt like loyal hyungnims (big brother). Still, I didn′t know I would be called a little brother... the times have certainly changed (Laugh)."
It seems Son Ye Jin is never afraid to ruin her image. For this film also you ruined yourself a lot.
"I don′t really care about ruining my image. I did care for my hair, though, in scenes when I had to go above water. I believe you look more beautiful when you act naturally. Sometimes I would look great even with dust dummies all over me (Laugh)."
It′s already been 14 years since your debut. How much have you changed from how you were in the past?
"I′ve changed a lot. I don′t think I would go back to those times even if I get the chance. I didn′t know I was a bad actor back then. I also think I was misunderstood a lot because I entered society as an actor. I was very enthusiastic about my work too, but still I didn′t know what I was working hard for. I′m sad I didn′t get to enjoy it more than anything. I think the pain I experienced back then has made me who I am now, since you never get something for nothing. I think I′ve become more laid back now that I′ve passed age 30 (Laugh)."
You were the icon of first love when you were in your 20s. These days there are a lot of actors who aim to take over that spot.
"Suzy of Architecture 101 was fresh and nice. I′ve noticed, though, that if our first loves were more classical, the first loves now are different. I′m the 1997 generation... so I don′t know what would work now (Laugh). Still, I like how our generation was a mix of analogue emotions and technology."
You′re often said to have both the looks and the skills. What do you think about your own acting?
"I′m always strict toward my acting. I believe it′s dangerous to believe you′re a good actor. I am, of course, proud of my acting, but I always try to warn myself that I still lack many things. I believe that′s what helps me grow."
How about your future? Can we look forward to seeing another transformation?
"I′m actually not especially thinking of doing anything at the moment. I spent my 20s on set. It was hard back then, but now that I think of it they′re all precious pieces to me and I feel proud. I do feel, however, that I can′t take on any piece because I feel like I should accept those that are better than my previous ones. I want to be in a love story, but I′ve been in so many good romance films I don′t think I′ll be able to be in any average romance. (Laugh)"
ENewsworld
![[Resim: 44356932.jpg]](http://img855.imageshack.us/img855/6572/44356932.jpg)
Yorumları: 4,931
Konuları: 187
Teşekkür Puanı:
317
30-12-2012, Saat: 2:11
(Son Düzenleme: 30-12-2012, Saat: 2:11, Düzenleyen: Elif Ece Çelik.)
Son Ye-jin yeri gerçekten ayrı olan bir oyuncu. Tek solukta okudum, o kadar güzel konuşmuş ki. 
Bu yeni filmi çok ilgimi çekti. Bundan sonrakileri de merakla bekliyorum. ^^
Çeviri için JunHong'a çok teşekkür ederim. Son zamanlarda hissettiklerini öğrendiğime sevindim. Çok da güzelleşmiş.
I N F I N I T E
I N S P I R I T
We got the all the chance, yeah! We’ll Infinitize it.
∞
Yorumları: 34,689
Konuları: 3,851
Teşekkür Puanı:
653
Süper bir kadın. Tower filmi merakla izlemek istediğim yapımlardan.  Teşekkürler...
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Yorumları: 522
Konuları: 9
Teşekkür Puanı:
59
Trendy tours offer more than sights
Son Moda Turlar Bakmaktan Daha Fazlasını Sunuyor
![[Resim: 18210824.jpg]](http://img846.imageshack.us/img846/1531/18210824.jpg)
(Yıldönümü Özel)
Özel şirketler ve belediye organizasyonları yavaş yavaş fakat sürekli olarak yabancı ziyaretçiler için daha detaylı ve düşünceli uygulamalı programlar sunuyorlar.
O’ngo Yiyecek Nakil Şirketi özellikle yiyecek turları düzenlemekle beraber Seoul ve Jeju için gezi turları da düzenliyor. Daha fazla bilgi için http://www.ongofood.com'u ziyaret edin veya (02) 3446-1607 numaralı telefonu arayın. Yiyecek turlarının fiyatı 57$'dan başlıyor.
Bir diğer dikkat çekici aktivite de açılışı Kore Kültürel Miras Vakfı tarafından yapılan Changdeok Sarayındaki Ayışığı Turu. İsminin de ima ettiği gibi Ayışığı Turu, Unesco Dünya Mirası kapılarını akşam için resmen kapattığında gizlice başlıyor.
Genelde saray mücevherleriyle işlenmiş saray alanındaki tüm geleneksel yapılar hafif ışıklarla aydınlatılmış ve etrafta tek duyulan ses turdaki diğer ziyaretçilerin ayak sesleri.
Turistler, bir cheongsachorong (kırmızı ve mavi şile bezleriyle yapılmış bir fener) taşıyarak rehberleri eşliğinde sarayı geziyorlar.
Yürüyüşten sonra, ılık çay ve aparatifler hazırlanıyor ve geleneksel müzik ve dans performansları sunuluyor.
Kore Kültürel Miras Vakfı Başkanı Park Min-kyu ''Biletler bir kaç dakika içinde satılıyor,'' diyor. ''Bu tur köşede durup fotoğraf çektiğiniz turlardan değil. Turun amacı önceden turistlerin girmesine izin verilmeyen sarayın en kuytuda kalan, ufacık köşelerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi."
Bu senenin Ayışığı Turları tamamen rezerve edildi. Mart ayından itibaren kişi başı 30,000 won ($27) tutan turlar kaldığı yerden devam edecek.
Ayışığı Turu hakkında ayrıntılı bilgi için http://www.chf.or.kr sitesini ziyaret edebilir veya (02) 3011-2153 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Mayalanmış lahananın 'kendin yap' hayranları Daesang FNF'nin kimchi markası Chonggajip tarafından işletilen Kimchi World'ü kaçırmak istemezler.
![[Resim: 18210838.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/1206/18210838.jpg)
İki kurs türü mevcut. Biri 28,000 won ve katılımcılar meyveyle, deniz ürünleriyle ve sebzelerle doldurulmuş 1 kg bossam kimchi yapıyorlar. Kurs ayrıca Kore'nin en popüler sokak yiyeceklerinden biri olan tteokbokki (baharatlı pirinç keki) yapımını da kapsıyor.
İkinci tür ise 35,000 won ve bu kurs ayrıca japchae (sebzeli kızartılmış şeffaf erişte) yapımayı da içeriyor.
Seoul'ün merkezindeki Insa-dong'da bulunan Kimchi World'ün temsilcisi ''En az üç gün öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekli, '' diyor. ''Dersler İngilizce ve Japonca olarak veriliyor. Fakat başka bir dil isterseniz kendi tercümanınızı getirebilirsiniz.''
Kimchi World ile ilgili daha fazla bilgi için, http://www.daesangfnf.com adresini ziyaret edebilir veya (02) 3290-8801 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
meishenme
Slowly but steadily, private companies and state-run organizations are offering more detailed and sophisticated hands-on programs for foreign visitors.
O’ngo Food Communications (see story above) specializes in food tours but it also offers private sightseeing tours in Seoul and Jeju Island. For more information, visit www.ongofood.com or call (02) 3446-1607. Prices for food tours start at $57.
Another activity to note is the Moonlight Tour at Changdeok Palace hosted by the Korea Cultural Heritage Foundation. As its name suggests, the Moonlight Tour secretly begins when the Unesco World Heritage site officially closes its doors for the evening.
All the traditional buildings on the grounds of the palace, often dubbed the crown jewel of Korean royal residences, are beautifully illuminated with soft lights and the only sound is the steps of other visitors on the tour.
By holding a cheongsachorong, or traditional Korean lantern made with blue and red gauze, tourists are led through the palace by a guide.
After the walk, warm tea and light snacks are prepared, and there is a traditional music and dance performance.
“Tickets are always sold out in a couple of minutes,” says Park Min-kyu of the Korea Cultural Heritage Foundation. “It’s not a type of tour where you just drop by and take photos. Its goal is making the best use of every nook and cranny of the palace, which was once off-limits to visitors.”
This year’s Moonlight Tours are fully booked. They will resume in March at a cost of 30,000 won ($27) per person.
Bossam kimchi [JoongAng Ilbo]
For more information about the Moonlight Tour, visit www.chf.or.kr or call (02) 3011-2153.
Do-it-yourself fans of fermented cabbage will not want to miss Kimchi World, operated by Chonggajip, the kimchi brand of Daesang FNF.
Two courses are available. One costs 28,000 won and participants make 1 kilogram (2.2 pounds) of bossam kimchi, kimchi stuffed with fruit, seafood and vegetables. The course also includes a class on making tteokbokki, or spicy rice cake, one of the most popular street foods in Korea.
The second is 35,000 won and also includes the preparation of japchae, or stir-fried glass noodles with vegetables.
“You have to make a reservation at least three days in advance,” says a representative of Kimchi World in Insa-dong, central Seoul. “Classes are available in English and Japanese. But if you need other languages, you can bring your own interpreter.”
For more information about the Kimchi World, visit www.daesangfnf.com or call (02) 3290-8801.
By Sung So-young [ [email protected]]
Teşekkür Puanı:
873
|