yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Education News From Korea
Kids Conduct Safety Drill

Çocuklar Güvenlik Tatbikatı Yapıyor

Bir grup çocuk, 27 Mayıs 2017 tarihinde Seoul'de yer alan Seocho Bölgesi'ndeki Uam İlköğretim Okulu'nda, Kamu Güvenliği ve Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir güvenlik tatbikatının parçası olarak emniyet kemerlerinin nasıl bağlanacağını öğrenirken eğleniyorlardı.

Esen M.

A group of kids makes merry at Uam Elementary School in Seoul's Seocho Ward on March 27, 2017, as they learn how to fasten their seat belts as part of a safety drill organized by the Public Safety and Security Ministry.

27.03.2017-Yonhap

[Resim: ojkg8R.jpg]
Japanese Professor Attends Forum in Seoul

Japon Profesör Seoul'de Oturuma Katıldı

Tokyo üniversitesinin profesörü ve Seul-Tokyo ilişkilerinde uzman olan Haruki Wada (sağ), 30 Mart 2017'de Seoul'de bulunan Kookmin Üniversitesi'ndeki bir forumda konuşma yapıyor.

Hanba

Haruki Wada ®, professor emeritus of the University of Tokyo and an expert on Seoul-Tokyo relations, speaks during a forum at Kookmin University in Seoul on March 30, 2017.

30.03.2017/Yonhap
[Resim: JaOqmY.jpg]
France to Offer French/Korean Bilingual Education

Fransa, Fransızca-Korece İki Dilli Eğitim Sunacak

Eylül ayından itibaren, Fransa'daki öğrenciler tarih, matematik ve edebiyat gibi konuların yanında Fransızca ile beraber Korece de öğrenebilecek.

Fransa'daki Korece Eğitim Merkezi'nin çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki akademik yıl boyunca Fransızcanın yanında Korece'nin sunulması ile birlikte Fransa'da iki dilli sınıfların ilkokul, ortaokul ve liselerde verilmeye başlanacağını söyledi.

Halk eğitim müfredatının bir parçası olan uluslararası ilişkilere katılmak isteyen öğrenciler, seçtikleri dilin yanı sıra Fransızca derslerini zorunlu olarak almaya devam edecekler.

Uluslararası akışta Fransa'nın 114 ilköğretim, 189 orta ve 160 lisesinde İngilizce, İspanyolca ve Almanca olmak üzere 17 dilde eğitim imkanı sunulmaktadır.

Korece ile ilgili şu anda dil öğrenmek isteyen öğrenciler toplanıyor.

Arzu Can

Beginning September, students in France will be able to learn subjects such as history, math and literature in both French and Korean.

The Korean Education Center in France said Wednesday that French/Korean bilingual classes will be offered at elementary, middle and high schools in France from the coming academic year.

Students who wish to participate in the international stream, which is part of the public education curriculum, take classes in French as well as the language of their choice.

International streams are offered in 17 languages including English, Spanish and German, at 114 elementary, 189 middle and 160 high schools in France.

The Korean stream is currently recruiting students interested in learning the language.

20.04.2017 – KBS World

[Resim: kbpqE9.jpg]
all world BTS

[Resim: Z9N0E0.gif]
Teşekkürler . Smile
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Education Minister Meets Students

Eğitim Bakanı Öğrencilerle Buluştu

Eğitim Bakanı Lee Joon-sik, bir günlük bir öğretmen olarak görev yaparak 20 Nisan 2017'de Engelli Günü dolayısıyla Seoul'deki kızların orta okuldaki fiziksel olarak zorlanmalarının farkındalığını artırmaya yönelik bir konferans verdi.

EmelHenecia

Education Minister Lee Joon-sik, while serving as a one-day teacher, gives a lecture on improving awareness of the physically challenged at a girls' middle school in Seoul on April 20, 2017, on the occasion of Day for the Disabled.

20.04.17 - Yonhap

EU Ambassadors to Visit Schools in Seoul

AB Elçileri Seoul’deki Okulları Ziyaret Ettiler

Kore’de görevlendirilen Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin elçileri Seoul eğitim dairesi tarafından yürütülen bir program kapsamında Avrupa kültürü hakkında ders vermek üzere Seoul’deki ortaokul ve liseleri ziyaret edecekler.

Seoul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Ofisinin bugün yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki aydan itibaren AB ülkelerinden 21 elçinin ve AB Güney Kore Delegasyonunun kendi ülkelerinin kültürlerini yerli öğrencilere tanıtmak üzere 63 okulu ziyaret edecekleri “Avrupa Okula Geliyor” programını uygulamaya koyacak.

AB Güney Kore Elçisi Michael Reiterer Pazartesi günü programın bir parçası olarak Yeoido Lisesini ziyaret edecek.

Program 2014 yılından bu yana eğitim ofisi ve AB Delegasyonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.

gu.mi.ho

Ambassadors from European Union (EU) member nations stationed in Korea will visit middle and high schools in Seoul to give lectures on European culture under a program run by the Seoul education office.

The Seoul Metropolitan Office of Education said on Sunday that it will operate the “EU Goes to School” program from next month, in which 21 ambassadors from EU states and the Delegation of the EU to South Korea will visit 63 schools to introduce their country’s culture to local students.

EU Ambassador to South Korea Michael Reiterer will visit Yeoido High School on Monday as part of the program.

The program has been jointly operated by the education office and the EU Delegation since 2014.

30.04.2017 – World.KBS

[Resim: z3kBBO.jpg]
[Resim: Jqv9gB.gif]
Teşekkür ederiz. Smile
Konu için teşekkürler. Smile
☆♡ Duygu ♡☆
Graduation

Mezuniyet

Öğrenciler 11 Mayıs 2017 tarihinde Seoul'deki Seoul Women's University'de düzenlenen mezuniyet töreninde fotoğraf çekildiler.

Esen M.

Students take a photo at a graduation ceremony at Seoul Women's University in Seoul on May 11, 2017.

11.05.2017-Yonhap

[Resim: V0jJvr.jpg]
Teşekkür ederiz. Smile

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi