yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Education News From Korea
Elementary School 'drive in' Entrance Ceremony

İlköğretim Okulu Giriş Töreni

Çelik üretim eğitim kurumu tarafından sağlanan bu fotoğrafta, Seoul'un 423 km güneydoğusunda bulunan Gwangyang'da POSCO ile ortak çalışan bir ilköğretim okulu, 20 Nisan 2020'de yeni öğrenciler için giriş töreni düzenliyor. Yeni koronavirüsünden dolayı sosyal mesafe uygulamasının devam etmesi üzerine 43 öğrenci ve veliler törene park edilmiş arabalarla katıldılar.

nazozgen

An elementary school affiliated with POSCO in Gwangyang, 423 kilometers southeast of Seoul, holds a "drive in" entrance ceremony for new students, on April 20, 2020, in this photo provided the steelmaker's educational foundation. The 43 students and their parents attended the ceremony inside their parked cars as part of an ongoing social distancing campaign to halt the spread of the novel coronavirus.

20.04.2020 - Yonhap News Agency

Free Image Hosting at FunkyIMG.com
Over 99% of Schools Completed Quarantine Preparations

Okulların %99'undan Fazlası Karantina Hazırlıklarını Tamamladı

Ülke çapındaki tüm okulların yüzde 99'undan fazlası çevrimdışı derslerin başlaması için karantina hazırlıklarını tamamladı.

Hükümet, öğrencilerin okullara fiziksel olarak devam edebilecekleri tarihi gözden geçireceğini ve şu an ülke çapında 20 bin okulda temel hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Hazırlıklar arasında sterilizasyon, öğrenciler arasında daha fazla yer açmak için sınıf masalarının yeniden düzenlenmesi ve sıcaklık kontrolleri yapmak için bazı önlemler yer alıyordu.

Merkezi Afet ve Güvenlik Önlemleri Merkezi cuma günü yaptığı açıklamada, okul denetimlerinin okulların yüzde 99'dan fazlasının ilgili karantina hazırlıklarını tamamladığını gösterdiğini bildirdi.

Eğitim yetkilileri geçen ayın sonlarında kılavuzları dağıtarak okulları çevrimdışı derslere hazırlanma konusunda uyardı. Şu anda çevrimiçi bir dönem devam ediyor.

-Z£P-

Over 99 percent of all schools nationwide have completed quarantine preparations for the event of the start of offline classes.

The government said it will carefully review the date from which students can physically attend schools, now that basic preparations have concluded at some 20-thousand schools across the country.

Preparations included sterilization, rearrangement of classroom desks to allow for more room between students and measures to conduct temperature checks.

The Central Disaster and Safety Countermeasures Headquarters said Friday that its survey of schools has confirmed that over 99 percent have finished the related quarantine preparations.

Educational authorities distributed guidelines late last month, alerting schools to get ready for offline classes. Currently an online semester is under way.

24.04.2020 – KBS World
[Resim: 8cJP1a.jpg]
[Resim: qHaahR.gif]
Exam for Level 9 Civil Servants Takes Place Nationwide

Seviye 9 Memur Sınavı Ülke Çapında Gerçekleşti

Dokuzuncu seviyedeki memurların açık işe alımı için yazılı sınavlar, cumartesi günü 17 şehir ve bölgede 400'den fazla test yerinde ülke genelinde gerçekleştirilmiştir.

Sınavda yaklaşık beş bin kamu görevlisi seçilecek. 185 binin üzerinde insan başvuruda bulunarak 37'ye bir rekabet oranına ulaştı.

Personel Yönetimi Bakanlığı, koronavirüs pandemisi nedeniyle sınav Mart ayından itibaren ertelendiğinden, karantina yetkilileriyle yapılan görüşmelerden sonra sınav katılımcılarının güvenliğinin en öncelikli olduğunu söyledi.

Başvuranlar arasındaki mesafenin korunmasını sağlamak için, her test odasında 20 kişiden daha az kişi barındırılacaktır.

Tüm sınav katılımcıları ve amirleri maske takmalıdır. Başvuru sahiplerinden ayrıca sağlık durumlarını ve seyahat geçmişlerini bildirmeleri istenmiştir.

Kendini karantina altına alanların sınava ayrı bir yerde girmelerine izin verildi, ancak COVID-19 hastaları tespit edilmedi.

Yetkili makamlar ayrıca sınav sırasında ve sonrasında test sahalarında ventilasyon ve sterilizasyonun yapılacağını kaydetti.

-Z£P-

Written exams for the open recruitment of level-nine civil servants took place at over 400 test sites in 17 cities and provinces nationwide on Saturday.

Nearly five thousand public servants will be elected through the exam. Over 185-thousand people applied, resulting in a competition ratio of 37 to one.

The Ministry of Personnel Management said the safety of test takers is of the utmost priority following consultations with quarantine authorities as the exam has been delayed from March due to the coronavirus pandemic.

To ensure distance is maintained between applicants, each test room will accommodate fewer than 20 people.

All test takers and supervisors must wear masks. Applicants were also asked to report their health status and travel history.

Those under self-quarantine were allowed to take the exam at a separate location, but not confirmed COVID-19 patients.

The authorities also noted that ventilation and sterilization will be thoroughly conducted during and after the exam at test sites.
11.07.2020 – KBS World
[Resim: vxHm1w.jpg]
Artificial Intelligence to be Included in S. Korea's High School Curriculum

Güney Kore'nin Lise Müfradatına Yapay Zeka Dersleri Eklenecek

Güney Kore’de lise öğrencileri gelecek yılın sonbahar dönemiyle birlikte okullarda yapay zeka (AI) hakkında bilgi edinebilecekler.

Eğitim Bakanlığının pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre; ilk ve orta öğretim müfredatında bu yönde yapılacak revizyonlarla ilgili idari bildirim yayınlandı.

Revizyona göre, iki AI odaklı ders - AI matematik ve AI temel – 2021 itibariyle liselerde ikinci ve üçüncü yıl öğrencilerine seçmeli olarak konulacak.

Ülkenin eğitim müfredatında ilk kez yapay zeka dersi yer alacak.

Bakanlık, gelecek ay konuyla ilgili kitap basımından önce bu ayın sonuna kadar idari bildirimle ilgili kamuoyu fikri toplayacak.

nazozgen

High school students in South Korea will be able to learn about artificial intelligence(AI) at school starting as early as the autumn semester of next year.

The Education Ministry said on Monday that it has issued an administrative notice on revisions to the curriculum for elementary and secondary education to that effect.

Under the revisions, two AI-related subjects -- AI math and AI basics -- will be included among optional subjects for second- and third-year students at high schools from 2021.

It's the first time that artificial intelligence has been introduced in the country's public education curriculum.

The ministry will collect public opinion on the administrative notice until the end of this month before having publishers produce the related textbooks from next month.

17.08.2020 - KBS World Radio

Free Image Hosting at FunkyIMG.com
Schools in Seoul Metro Area to Resume In-Class Learning Next Week

Seoul Metropol Bölgesi'ndeki Okullar Önümüzdeki Hafta Sınıf İçi Öğrenmeye Devam Edecek

26 Ağustos'tan bu yana artan COVID-19 sosyal mesafe uygulamasının ortasında sanal sınıflar düzenleyen Seoul metropol bölgesindeki okullar, önümüzdeki hafta sınıf içi öğrenmeye devam edecek.

Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, eğitim müfettişleriyle birlikte önceki gün önümüzdeki Pazartesi'den 11 Ekim'e kadar tüm okullarda sınıf içi öğrenmeye devam etme kararı alındı.

Bu süre zarfında, ülke çapındaki okullar öğrenci yoğunluğunu üçte birinden daha az tutmak zorunda kalacaklar ancak liseler bu yoğunluğu üçte iki olarak ayarlayabilecek.

Uzaktan eğitim döneminde üniversiteye girişlere hazırlanmak için yüz yüze derslere devam eden üçüncü sınıf lise öğrencileri, önümüzdeki haftadan itibaren sınıf içi ve uzaktan eğitim arasında geçiş yapabilecek.

Yetkililer, Ekim ayı başlarında sona erecek Chuseok tatilinin ardından hükümetin karantina seviyesini dikkate alarak önlemlerin uzatılıp uzatılmayacağına karar vermeyi planlıyorlar.

-Z£P-

Schools in the Seoul metropolitan area that have been conducting virtual classes since August 26 amid heightened COVID-19 distancing will resume in-class learning next week.

According to the Education Ministry on Tuesday, it, along with education superintendents, decided the previous day to resume in-class learning at all schools from next Monday until October 11.

During that period, schools nationwide will have to maintain student density at less than one-third, except high schools which must keep two-thirds.

Third-year high school students, who continued in-person classes during the distance learning period to prepare for university admissions, will be able to alternate between in-class and distance learning starting next week.

Authorities plan to decide whether to extend the measures after taking into account the government's quarantine level following the Chuseok holiday that will end in early October.

15.09.2020 – KBS World
[Resim: I7JOs8.jpg]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi