Yorumları: 742
Konuları: 4
Teşekkür Puanı:
14
09-07-2018, Saat: 19:29
(Son Düzenleme: 09-07-2018, Saat: 19:30, Düzenleyen: nazozgen.)
Interest Rates for Student Loans Frozen at 2.2%
Öğrenci Kredisi İçin Faiz Oranı %2.2'de Kaldı
Devlet, düşük gelirli ailelerden gelen üniversite öğrencileri için düşük kredi faiz oranını sabit tuttu.
Eğitim Bakanlığı ve Kore Öğrenci Yardım Kurumu'na göre, kredi, ilk yarıdakine benzer olarak ikinci yarı yıl için de yıllık %2.2 oranında olacak.
İşlerini kaybedenlerin veya iş bulma ya da endüstriyel kriz bölgelerinde iş yerlerini kapatanların çocuklarına öğrenci kredilerini ödemeleri için 3 yıla kadar bekleme süresi verilecek.
Bakanlık aynı zamanda engelli öğrenciler için not bazlı kredi eşiğini ortadan kaldırdı.
nazozgen
The government has frozen interest rates for cheap loans provided for college students from less affluent families.
According to the Education Ministry and the Korea Student Aid Foundation, the loans will be offered at an annual rate of two-point-two percent for the second half of the year, similar to the first half.
College-age children of those who lose their jobs or close their business in employment or industrial crisis zones will be given up to a three-year grace period to pay off student loans.
The ministry has also abolished the grade-point-average threshold on loans for students with disabilities.
09.07.2018 - KBS World Radio
Yorumları: 32,032
Konuları: 818
Teşekkür Puanı:
873
Yorumları: 2,846
Konuları: 114
Teşekkür Puanı:
77
Police Raid High School Over Leak of Exam Papers
Polis, Sınav Kağıtlarının Sızdırılması Üzerine Liseye Baskın Düzenledi
Çarşamba günü polis, bir öğretmenin aynı okula giden ikiz kızları için sınav sorularını sızdırdığı yönündeki iddiaları üzerine Güney Seoul'deki Sookmyung Kız Lisesi'ne baskın düzenledi.
Suseo Polis Karakolu, sabah 10:00'da araştırmacılarını materyallere el koyma ve kanıtlara ulaşmak için okula gönderdiğini söyledi.
Seoul Büyükşehir Eğitim Ofisi son zamanlarda, okulun idari işlerinden sorumlu olan öğretmenin, ikizlerinin iyi notlar almasına yardımcı olmak için sınav kağıtlarını çaldığına inanmak için gerekçelerinin bulunduğunu belirtti.
Sorguda, iki öğrencinin sınavlardaki bazı sorular için aynı yanlış cevapları yazdıkları ve önceki değerlendirme notları dikkate alındığında sıra dışı bir şekilde en üst sıralara yükseldikleri görüldü.
Eğitim bürosu, şüpheli aldatma nedeniyle herhangi bir doğrudan kanıt bulamadıkları için polise şikayette bulundu.
edaozgul33
Police on Wednesday raided Sookmyung Girls' High School in southern Seoul as part of a probe into allegations that a teacher leaked exam questions for his twin daughters attending the same school.
The Suseo Police Station said it sent investigators to the school at 10 a.m. to confiscate materials and secure evidence.
The Seoul Metropolitan Office of Education recently concluded in its own inquiry that there are reasons to believe the teacher, who is in charge of the school's administrative affairs, stole exam papers to help his twins get good grades.
The inquiry found that the two students wrote the same wrong answers for some of the questions on the exams, and shot up to the top ranks unusually quickly considering their previous assessment marks.
The education office filed a complaint with the police after failing to find any direct evidence linking them to the suspected cheating.
05.09.2018 - KBS World
Yorumları: 1,036
Konuları: 52
Teşekkür Puanı:
115
Education Ministry: 556 Student Suicides over Five Years
Eğitim Bakanlığı Beş Yılda 556 Öğrenci İntiharı Vakıası Olduğunu Açıkladı
Yeni bir Eğitim Bakanlığı raporuna göre geçen beş yılda neredeyse 600 Güney Koreli öğrenci intihar etti.
Rapor, muhalefet kanadındaki Kore Özgürlük Partisi vekili Kwak Sang-do'ya sunuldu.
Dediklerine göre; 2013 ile 2017 arasında depresyon, aile çatışması ve düşük notlar dahil olmak üzere pek çok sebepten ötürü toplamda 556 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi kendi hayatlarına son verdiler.
Lise öğrencileri; 392 öğrenci ile, vakıa toplamının %70.5'ini oluşturmaktalar.
Bunu 141 ortaokul ve 23 ilkokul öğrencisi takip ediyor.
Bölgesel olarak, Gyeonggi Eyaleti 133 öğrenciyle en yüksek orana sahip. Seoul ve Busan, sırayla 87 ve 44 öğrenciyle hemen ardından geliyor.
saghmet
A recent Education Ministry report says nearly 600 South Korean students committed suicide over the past five years.
The report was submitted to opposition Liberty Korea Party lawmaker Kwak Sang-do.
He says a total of 556 elementary, middle and high school students took their own between 2013 and 2017 for various reasons, including depression, family conflict and poor grades at school.
High school students made up 70.5 percent of the cases, or 392 students.
That's followed by 141 middle school students and 23 elementary school students.
By region, Gyeonggi Province had the highest number of student suicides at 133 students. Seoul and Busan were next, with 87 and 44 respectively.
25.09.2018 - KBS
"나 죽어도 부서지지 않아
죽어도 포기하지 않아
어둠 속에서 날개가 짓밟혀도
You know, I'm Unbreakable"
Teşekkür Puanı:
14
School Hairstyle Regulations to Disappear in Seoul Next Year
Gelecek Sene Seoul'daki Okullarda Saç Kuralları Kalkıyor
Seoul Eğitim Müfettişi Cho Hee-yeon'un açıklamasına göre; gelecek yılın ikinci döneminden itibaren ortaokul ve liseler için olan standart saç şekli uygulaması kaldırılacak.
Cho okullara, değişim gelmeden önce gelecek yılın ilk döneminde kendi içsel münazaralarını yapmasını emretti.
Şehir esaslarına göre Seoul, ortaokul ve lisedeki öğrencilere saç uzunluğunu dikte edemeyecek fakat saçlarının rengine ve permalarına karışabilecek.
Seoul'daki ortaokulların ve liselerin %84'ü zaten bu prosedüre geçiş yapmıştı fakat perma ve boyama birçoğunda yasaktı.
nazozgen
Seoul Education Superintendent Cho Hee-yeon says certain hairstyle regulations for middle and high school students will be abolished starting from the second semester of next year.
Cho ordered schools to hold their own internal discussions during the first term of next year before putting the change into effect.
Under city guidelines, Seoul middle and high schools can no longer dictate hair length, but can decide whether to allow students to perm and color their hair.
At least 84 percent of Seoul middle and high schools have already done away with hair length regulation, but most prohibit perming and dyeing.
27.09.2018 - KBS World Radio
Teşekkür Puanı:
873
Teşekkür Puanı:
14
Moon Appoints Education Minister
Moon Eğitim Bakanını Atadı
Başkan Moon Jae-in (sağda) Yoo Eun-hae'ye, 2 Ekim 2018'de Seoul'da başkanlık ofisinde Eğitim Bakanı olduğunu ilan eden atama mektubunu verdi.
nazozgen
President Moon Jae-in ® gives Yoo Eun-hae a letter of appointment as education minister at the presidential office in Seoul on Oct. 2, 2018.
02.10.2018 - Yonhap News Agency
Teşekkür Puanı:
14
04-10-2018, Saat: 22:45
(Son Düzenleme: 04-10-2018, Saat: 23:45, Düzenleyen: edaozgul33.)
Gov't to Withdraw Proposed Ban on After-School English Activities in Kindergartens
Hükümet, Anaokullardaki Okul Sonrası İngilizce Eğitim Aktivitesinin Yasaklanma Önergesini Geri Çekti
Eğitim Bakanı, aradaki eğitim farkını arıttıracağından endişeli ebevenylerin anaokullarındaki ders sonrası İngilizce aktivitesinin kaldırılmasına dair önerisini geri çekti.
Bakanlığın açıklamasına göre, ebeveynlerin okul önceki İngilizce eğitim endişesini değerlendirdikten sonra anaokullarına okul-sonrası aktivite olarak İngilizce dersleri koymaya karar verdi.
Perşembe günü gerçekleşen yeni görüşmesi sırasında, Eğitim Bakanı Yoo Eun-hae'nin açıklamasına göre; bu önergeyi kabul etmediklerini çünkü bunu yasaklamaları durumunda çocuklarını İngilizce bazlı anaokullarına ya da özel İngilizce enstitülerine göndermenin ebeveynlere daha pahalıya mal olacağına karar verdiler.
Hükümet, ilkokullarda birinci ve ikinci sınıflardaki İngilizce derslerinin yasaklanmasına yönelik ayrı bir yasakla uyumlu olarak Bakanlık geçen Aralık ayında anaokullarda da bunun yasaklanmasını önermiş ancak daha sonra planlarını değiştirmişti.
Devlet okulu müfredatına yönelik özel bir kanun üçüncü sınıftan itibaren İngilizce eğitimine halihazırda izin verse de, Perşembe günkü açıklamayı müteakiben ilkokullardaki yasağın kaldırılmasına yönelik çağrılar olabilir.
nazozgen
The Education Ministry has withdrawn its proposed ban on after-school English activities in kindergartens amid parents' concerns that it may further widen the education gap.
The ministry said after considering parents' calls for preschool English education, it has decided to allow kindergartens to provide English classes as part of after-school activities.
At Thursday's interpellation session, Education Minister Yoo Eun-hae said her ministry decided to withdraw the ban amid concerns it would prompt more parents to send their kids to costly English-immersion kindergartens or private English institutes.
For the sake of consistency with a separate ban on English classes for first and second graders in public elementary schools, the ministry proposed the ban on kindergartens last December but soon deferred the plan.
While a special law on public school curriculum permits English teaching from the third grade, there may be calls for the ban on elementary schools to be lifted following Thursday's announcement.
04.10.2018 - KBS World Radio
Teşekkür Puanı:
14
Estonian President Stresses Education for Women in Seoul
Estonya Cumhurbaşkanı Seoul'da Kadınlar İçin Eğitimin Önemini Vurguladı
Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid, Güney Kore'deki kadın üniversitesinden çarşamba günü onursal doktora derecesi aldığı sırasıda kadınlar için eğitimin öneminden bahsetti.
Seoul'daki Ewha Kadın Üniversitesi seremonis sırasında Kaljulaid; diktatörler kadınların eğitilmesine karşıdırlar çünkü onların ne kadar zeki anne, zeki bir birey olabileceklerini biliyorlar dedi.
Birçok kadının hala okula gidememesinden kaynaklı duyduğu üzüntüyü dile gereken Cumhurbaşkanı, kadınların bu durumu değiştirmek için kendi eforlarından bahsetti ve öğrenme amaçlı aynı fırsatlardan yararlanmak için hemcinslerinin yardımını istedi.
nazozgen
Estonian President Kersti Kaljulaid emphasized the importance of education for women as she received an honorary doctoral degree Wednesday from a women's college in South Korea.
During a ceremony at Ewha Womans University in Seoul, Kaljulaid said dictators are against educating women because they know the smarter moms become, the smarter the public becomes.
Expressing regret many women today are still not going to school, the president emphasized women’s own efforts to change the situation and called for help for fellow women to enjoy the same opportunities to learn.
10.10.2018 - KBS World Radio
Teşekkür Puanı:
873
|