yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Want to Know About Korea / Kore Hakkında Bilmek İstedikleriniz
Bir sorum var.

Mesela ben Türkiye'de çok para biriktirdim.Kore'de onu nasil harcayacagim?
Kore parasina nasil çeviririm,deger kaybeder mi?

(15-10-2008, Saat: 16:11)kiday baksi yazdı:
nefertiti yazdı:Genellikle konularda herkes bildiklerini anlatiyor yaziyor çiziyor. Bir de bilmek istediklerimiz adi altinda bir baslik açarsak herkes merak ettiklerini buraya yazar. Bilenler cevabini yazar bilmiyorsak da arastirip ögreniriz.

Bilmek istediklerimize örnek mi?

Mesela ben Kore' de kuyumculuk sektörü hakkinda bilgi edinmek isterim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Bunun gibi çok basit ama kafa kurcalayan eminim bir çok sorumuz olaraktir.

Çok güzel bir konu olmus,tesekkür ederiz.Ancak bence burada soru soran arkadaslarimiz da arastirma yapip cevap vermeliler.Çünkü hepimiz bu forum sayesinde,konu açmak için arastirmalar yaparken birseyler ögreniyoruz.Bir baska deyisle hem ögreniyoruz hem de ögrendigimiz kadarini arkadaslarimizla paylasiyoruz.Elbette bilgimiz dahilinde sorulan sorulara cevap vermeye çalisacagiz veya önceden açilmis konulara yönlendirme yapacagiz.Tekrar tesekkürler...Smile

Kesinlikle katiliyorum, dogru bir konuya deginmissin. Eger arastirma sonunda hiç birsey bulamazsak sorulari soralim bence ve buldugumuz konulari da forumda paylasalim. Mesela Kore'de ev kirasi pahali degilmis ancak depozito çok pahaliymis. Smile Bu arada güzel ve gerekli bir paylasim olmus. Yapan arkadasin emegine saglik Smile

(...Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu)
Arkadaslar Kore'ye giden bir Türkün yasam standarti ve yasami orada nasil? Iyi mi kötü mü? Zor mu kolay mi? Bunu gerçekten merak ediyorum. Nette bu konuyla ilgili arastirmadigim yer kalmadi. Genellikle yemeklerden, halkindan bahsedilmis, bunlari ögrendim. ama özellikle yüksek yapmak için oraya giden Türkün yasam standarti ne olur? Bu konuda yardimci olursaniz çok sevinirim Smile

(...Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu)
Çok güzel konu , tesekkürler , merak ettigim bazi seyleri de ögrendimSmile

Konu için çok tesekkürler buradan bu konuyu açan arkadasimiza sonsuz tesekkürler çok iyi düsünmüs benimde bir sorum var. Acaba biz bu sitede onlarin müziklerini dinliyoruz acaba onlarda bizim müziklerimizi dinliyorlarmi?Dinliyorlarsa kimleri dinliyorlar, birde bizim zitemiz gibi onlarinda Türkiye'deki konular ve dizilerle ilgili bir siteleri varmidir acaba?
Arkadaslar size bir soruda ben sorayim oradaki kimya alani parlak mi?
BİLGİNİN EFENDİSİ OLMAK İSTİYORSAN O ZAMAN CALIŞMANIN KÖLESİ align=center] [Resim: avatar10318ub4.gif] [/align]

Acaba bizim onlara olan bu düskünlügümüz onlarda da Türk düskünlügü var midir ? bunu çok merak ediyorum Smile tesekkurler güzel paylasim Smile
Türk ehliyetimi (B Sinifi) Kore ehliyeti ile degistirmek istiyorum. Neler yapmam gerek bilen varmi?
(02-02-2009, Saat: 19:07)attila yazdı: Daha önce sorulmus olabilir veya cevabi varda olabilir ben ariyorum suanda zaten ama ben yinede yazmak istedim Kore halkinin özellikleri yani kütürel olarak, iste nasil davranirlar vücut dilleri gelenekleri görenekleri öef ve adetlerini merak ediyorum.. Varsa yazan arkadasima yoksada yazacak ve arastiran arkadaslarima simdiden teskkürlerimi sunuyorum.

Tam olarak ayrintilari unuttum ama söyle cvp vereyim. Türklerle yani bizlerle neredeyse ayni gelenekleri var. Mesela cenaze törenlerimiz benzer onlarda gömerler ve cenaze evine giderler yada bir ev gibi yerde yer içerler bizde toplanip helva yapilirya onun gibi. Ayriyetten onlar mezarlarin üstüne içki dökerler biz ise su Biggrin
Daha baska onlarda da sofrada büyükler eline çokgarak yani çubuklari almadan küçükler alamaz. Buda bizdeki sofra adabina benzer. Ama sofrada konusurlar Biggrin
Korelilerin ailelerinde yasli anne-babaya evin en büyük erkegi bakar. Anne babayla yasar ve anne baba ölünce mirasi bakan çocuga kalir. Digerleri 5 para alamaz. Smile erkek çocuk yoksa en büyük kiz çocuk bakar diye biliyorum yanlis hatirlamiyorsam eger..
Restorantta hesap ödeme isinde masadaki en büyük kisi hepsinin hesabini öder böylede bir gelenek vardir Smile

Simdilik hatirladigim bu kadar derste anlatildigi kadar biliyorum aklima geldikçe paylasacagim Smile

(29-05-2009, Saat: 18:22)case yazdı: Acaba bizim onlara olan bu düskünlügümüz onlarda da Türk düskünlügü var midir ? bunu çok merak ediyorum Smile tesekkurler güzel bir paylasim Smile

Evet var Ankara'da yasayan çok koreli aile var ve okumaya gelen çok koreli arkadas var.hepsi ilk önce tömer adli dil kursunda türkçe ögreniyorlar ve çok meraklilar türk kültürlerine okula geliyorlar ben tanismaya ve tutturuyorlar türkçe konusalim biz diyoruz korece konulasim onlar diyor türkçe Biggrin yani demek istedigim türk ve türkçe düskünlükleri var gördügüm kadariyla Smile
[Resim: unled3krl.png][Resim: unled2xl.png]
(11-04-2009, Saat: 18:03)candost-um yazdı: arkadaslar ben bilmek istedigim degilde gecenlerde ögrendigim bir seyi paylasmak istiyorum

Dünya genelinde matematik ve fen bilgisi alaninda bir test yapilmis.Ve sonuçlara göre dünyada en iyi matematigi olan ülke Tayvan ondan sonada Güney Kore çikmisSmile

Ayni sekilde dünya geneli yapilan fen bilgisi alanindaki sonuçlardaysa Güney Kore 3. sirada yer aliyormusOnay

Çok zeki olmalilarBiggrin

Zeki oldukarina bende katiliyorum...Bu zaten apacik ortada,cünkü takib ediyorum, oyuncular olsun, sanatçilar olsun, siradan halk arasinda bir kisi olsun herkes Kore de Üniversite okuyup bitiriyor (herkes derken abartili oldu,ama cogunluk) Yani buda Egitime deger verdiklerini gösteriyor.

사랑해 지훈아
Bi Rain Fan Club

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi