(02-02-2009, Saat: 19:07)attila yazdı: Daha önce sorulmus olabilir veya cevabi varda olabilir ben ariyorum suanda zaten ama ben yinede yazmak istedim Kore halkinin özellikleri yani kütürel olarak, iste nasil davranirlar vücut dilleri gelenekleri görenekleri öef ve adetlerini merak ediyorum.. Varsa yazan arkadasima yoksada yazacak ve arastiran arkadaslarima simdiden teskkürlerimi sunuyorum.
Tam olarak ayrintilari unuttum ama söyle cvp vereyim. Türklerle yani bizlerle neredeyse ayni gelenekleri var. Mesela cenaze törenlerimiz benzer onlarda gömerler ve cenaze evine giderler yada bir ev gibi yerde yer içerler bizde toplanip helva yapilirya onun gibi. Ayriyetten onlar mezarlarin üstüne içki dökerler biz ise su

Daha baska onlarda da sofrada büyükler eline çokgarak yani çubuklari almadan küçükler alamaz. Buda bizdeki sofra adabina benzer. Ama sofrada konusurlar

Korelilerin ailelerinde yasli anne-babaya evin en büyük erkegi bakar. Anne babayla yasar ve anne baba ölünce mirasi bakan çocuga kalir. Digerleri 5 para alamaz.

erkek çocuk yoksa en büyük kiz çocuk bakar diye biliyorum yanlis hatirlamiyorsam eger..
Restorantta hesap ödeme isinde masadaki en büyük kisi hepsinin hesabini öder böylede bir gelenek vardir
Simdilik hatirladigim bu kadar derste anlatildigi kadar biliyorum aklima geldikçe paylasacagim
(29-05-2009, Saat: 18:22)case yazdı: Acaba bizim onlara olan bu düskünlügümüz onlarda da Türk düskünlügü var midir ? bunu çok merak ediyorum
tesekkurler güzel bir paylasim 
Evet var Ankara'da yasayan çok koreli aile var ve okumaya gelen çok koreli arkadas var.hepsi ilk önce tömer adli dil kursunda türkçe ögreniyorlar ve çok meraklilar türk kültürlerine okula geliyorlar ben tanismaya ve tutturuyorlar türkçe konusalim biz diyoruz korece konulasim onlar diyor türkçe

yani demek istedigim türk ve türkçe düskünlükleri var gördügüm kadariyla