yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Some Korean Proverbs / Korece Bazı Atasözler
Alıntı:Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda

Gökyüzü üstümüze düsse bile kaçacak bir delik vardir anlamina gelen bu atasözünde en zor durumda bile bir umut oldugu anlatilmak isteniyor. Bir seye inannirlarsa onu gerçeklestirebileceklerini söylüyorlar.[quote]

bu söze bayildim..tesekkürler
Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda

Gökyüzü üstümüze düsse bile kaçacak bir delik vardir anlamina gelen bu atasözünde en zor durumda bile bir umut oldugu anlatilmak isteniyor. Bir seye inanirlarsa onu gerçeklestirebileceklerini söylüyorlar.

Bu söz güzelmis...Paylasim için sagol
(09-12-2008, Saat: 14:44)Nakatsu yazdı:
.:: Kore Atasözleri ve Anlamlari ::.

Baek Jit Jang Do Mat Tul Myun Gah Byup Dah

Bir kagit parçasi bile baskasinin yardimiyla hafif gelir. Bu atasözünde yardimlasmanin is kolay olsada isi daha da kolaylastiracagini anlatiyor.

Oo Mool An Gae Goo Ree

Kuyudaki kurbaga anlamina gelen bu atasözünde kurbaganin tüm dünyasinin kuyu oldugunu, sinirlarinin çok dar oldugunu anlatiyor. Bizde at gözlügüyle bakmakla benzer anlamda sanirim.

Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda

Gökyüzü üstümüze düsse bile kaçacak bir delik vardir anlamina gelen bu atasözünde en zor durumda bile bir umut oldugu anlatilmak isteniyor. Bir seye inanirlarsa onu gerçeklestirebileceklerini söylüyorlar.

Muri Gaya Bae Ga On Dah

Su, geminin gelmesi için kiyiya ulasmalidir anlamina gelen bu atasözünde gemi su olmadan hareket edemeyecegini anlatmak istiyor. Bizde bir elin nesi var iki elin sesi var atasözüne benzer.

Mot Olla Gal Na Moo Nun, A Ye, Chyu Dah Bo Jido Malla

Bir agaç tirmanilamaz görünüyorsa, bakma bile anlamina gelen bu atasözünde ulasilamayacagin seyi çok fazla istememelisin denilmek istenmis.

Sunbadakiro Hanilil Kariryuhanda-Tüm Gökyüzünü Avucunla Örtmeye Çalisma (손바닥으로하늘을가리려한다)

Burda gökyüzünü ancak gözlerimizi kapattigimizda örtmüs gibi oluruz ama gökyüzü hala vardir ve bu gerçek degismez bu atasözünde de kendimizi kandirsakta gerçeklerden kaçilamaz denilmek istenmis.

Horanginin Cukimyun Kacukil Namgigo, Saramin Cukimyun Irimil Namginda-Kaplan Öldügünde Tüyü Kalir, Insan Öldügünde Ismi Kalir(호랑이는죽으면가죽을남기고, 사람은죽으면이름을남긴다)

Burda da insanlarin karakterlerinin iyi olmasi ve bir isim birakmalari gerektigi anlatilmak istenmis

So Ilgo Oiyanggan Goçinda-Inegi Kaybettikten Sonra Ahiri Onarma(소잃고외양간고친다.)

Burda da basina bir sey geldikten sonra harekete geçme anlatilmak istenmis.

Tiggilmoa Tesan-Dag Yapmak Için Tozlari biriktir.(티끌모아태산.)

Damlaya damlaya göl olura benzer bir atasözü.

Dingcan Miti Odubda-Lambanin Alti En Karanliktir(등잔밑이어둡다)

Türkçede mum dibine isik vermez atasözüyle benzer anlamda. Etrafini
aydinlatir ama kendisine faydasi yoktur.

Chun Yakun Ipe Suta

Iyi ilaç agiza aci verir. Burda gülü seven dikenine katlanir anlami var sanirim. Aci veriyor olsa da iyilesmek için ilaci kullanmamiz gerekiyor.

Ani Ten Kulkute Yonki Nalka.

Ates yoksa bacadan duman çikmaz. Bizim ates olmayan yerden duman çikmaz atasözümüzle ayni anlamda.

Wonsungido Namueso Toroçinda

Maymunlar bile agaçtan düsebilir. Bizim hatasiz kul olmaz atasözüyle ayni anlamda.

Toiro Çuko Malro Patnunda

Çok almak için az ver. Bu da kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez atasözüyle ayni anlamda.

Kanin Mari Kooya Onin Mari Kopta

Türkçeye, hos sözler duymak için hos söz söyle olarak çevirilen bu atasözü bizim ne ekersen onu biçersin atasözüyle ayni anlamda sanirim.

Mal Han matie Çonyang Pito Kapnunda

Türkçeye, büyük bir borç birkaç kelimeyle ödenir olarak çevrilen bu atasözü bizim tatli dil yilani deliginden çikarir atasözüyle benzer anlamda.

Nat Marun Seka Tuko Pam Marun Çuika Tutnunda

Türkçeye, konusulanlari gündüz kuslar, gece siçanlar duyabilir olarak çevirilen bu atasözü bizim yerin kulagi vardir atasözüyle benzer anlamda.

Ben bunlari yazdim ki zaten. Bunlar hep benim çevirilerim... Benim çevirimi mi ekliyorsun yoksa benim çevirim baska bir siteye eklenmisti de ordan alip yine benim çevirimi buraya ekliyorsun...

Üzerine alinma ama emek hirsizliginda sinir tanimayan insanciklar her geçen gün beni kapasiteleri konusunda çok sasirtiyorlar...
Evet bunlar tami tamina benim çevirim...

Bunu baska siteden alip almadigini merak ediyorum dogrusu... Yani bu kadar olur...

Ey emek hirsizlari... Aciyorum size ya, yeni seyler kesfedecek bir akliniz yok mu sizin vazgeçin artik!!!
(09-12-2008, Saat: 15:09)Nakatsu yazdı: Bunu baska siteden alip almadigini merak ediyorum dogrusu... Yani bu kadar olur...Dedigim gibi bunu baska bir siteden buldugum için ekledim yoksa neden ben sizin açtiginiz bir konuyu açayimki ve neden ben sizin çevirinizi izin degiminizle çalayimki...

Lütfen kendiniz çevirmediginiz seyleri hele hele baska bir siteden alarak bir seyler eklemeyin. Zaten onlar da bizden çaldigi için evet çaldigi için buna gerek yok... Baska sitede olanlar bizde zaten bulunanlar... Örnekte de görüldügü gibi kelimesi kelimesine benim çevirim çalinmis.Kendi cümlelerini kurma zahmetinde bulunmamislar Smile
웅변은 은이요 침묵은 금이다=ungbyonin iniyo çimmugun gimida=söz gümüsse sükut altindir Biggrin
Çok güzeller sagol Hilal abla Biggrin
(12-12-2008, Saat: 16:59)animeStyle yazdı: Çok güzeller sagol Hilal abla Biggrin

Bir sözlükten bir sürü atasözü, deyim vs buldum... Çalinma korkusu tasidigim için resim seklinde ekliyecegim. Devami gelecek bunlarin Smile Begenmene sevindim ayrica Smile
Paylasim için çok tesekkürler simdiden ögrenmeye baslamaliyim Smile

My Love JJ <3<3<3<3<3
TVXQ and JYJ Forever OT5 ~
[Resim: ata1vy3.jpg]
Çeviriler bana aittir, bu forumdan baska forumlarda bulunan ayni cümleler hirsizlik eseridir!

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi