Güzel bir konuya degindin sag ol.
|
Some Korean Proverbs / Korece Bazı Atasözler
|
|
Güzel bir konuya degindin sag ol.
20-01-2010, Saat: 22:54
(Son Düzenleme: 16-08-2010, Saat: 1:05, Düzenleyen: kim is love.)
Tesekkürler.
09-02-2010, Saat: 16:42
(Son Düzenleme: 16-08-2010, Saat: 1:05, Düzenleyen: kim is love.)
Hannulee Moonuh Jyudo Sossanal Goomungee Itda
Gökyüzü üstümüze düsse bile kaçacak bir delik vardir anlamina gelen bu atasözünde en zor durumda bile bir umut oldugu anlatilmak isteniyor. Bir seye inannirlarsa onu gerçeklestirebileceklerini söylüyorlar. Örneklerle verip daha kolay anlasilmasini sagliyorlar. Hepsi çok anlamli paylastigin için çok sagol.
Love......Love...........Love................
18-04-2010, Saat: 21:22
Atasözleri çok anlamli. Tesekkür ederiz.
Paylasim için tesekkürler...
20-04-2010, Saat: 9:15
Çok güzel atasözleri. Çok güzel bir paylasim olmus.
"Mot Olla Gal Na Moo Nun, A Ye, Chyu Dah Bo Jido Malla" bende bu atasözüne bayildim. "Bir agaç tirmanilamaz görünüyorsa, bakma bile" Sanirim en çok yapilan hatalardan biri elde edemeyecegimiz seyler için gereksiz hirslarimiz
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
Tesekkür ederiz.
Bunlari ben zaten çevirdim. Neden benim çevirdigim seyi baska yerden alinti olarak ekliyorsunuz anlamiyorum kiiii. (hiraru)
Kore Atasözleri ve Güzel Sözleri
Biçak kendi sapini kesmez. Küçük biber aci olur. Yemek Gimkang Dagi'ndan bile önceliklidir. Bugünün isini yarina kaydirma. Aç gözlüden ayran istesen, paran var mi, der. Çagrilmamis konuk, süpürülmemis yere oturur. Evinin zenginligini göçerken bilirsin. Günes bekleyen soguktan donar, zengin bekleyen açliktan ölür. Zenginlik gaye degil, fakirlik ayip degil. Kendi basindaki deveyi görmeyen, baskasinin basindaki çöpü görür. Kavak gibi boy verecegine igne gibi akil versin. Kaygi ömür bitirir yalan bahti bitirir Komsu iyi olursa kör kiz koca bulur. Kapisini görüp bas köseye geç anasini görüp kizini al. Sabrin sonu sari altin. Yagmur ile yer yeserir emek ile millet gelisir. Yedi milletin dilini bil yedi türlü bilim bil. Isi yürüyenin köpegi ot yer isi yürümeyenin gelini hirsizlik yapar. Atina saygi gösteren, yaya gitmez. Az kaygiyi as bastirir, çok kaygiyi dost bastirir. Bahadir ölse, bir ölür, Korkak ölse, bin ölür. Bayram günü kadin alma, yagmurlu gün at kosturma. Çiktigin dag yüksek ise, attigin tas uzaga gider. Danisilarak kesilen parmak agrimaz. Dogru söz demiri keser, keskin söz kilici keser. Ecel gelince demir sandik giysi degil. Hakikat egilir fakat kirilmaz. Halkini özlemeyen yigit olmaz, yerini özlemeyen hayvan olmaz. Herkes her biri üçün, Her biri, herkes üçün. Ilmin padisahi, akil; sözün padisahi atasözü. Insan demirden sert, gülden nazik. Insan istese tastan su, balçiktan gül çikarir. Kurnaz tilki, parasiz kalmaz. Saglam vücudun, ruhu da saglam. Sarhosun gücü dilinde. Sofu sogan yemez, yiyince de kabugunu bile birakmaz. Su içtigin kuyuya tükürme. Suyun girdabi, ihtiyarin bedduasi tehlikelidir. Sapka altinda kurt yok deme, çene altinda düsman yok deme. Tembele is bulsan, kendine akil ögretir. Vatanina baglanmayan halk olmaz, halkini sevmeyen yigit olmaz. Yedi defa ölçüp, bir defa kes. Yigit babasiz olmaz, insan hatasiz olmaz. Yigit ölse adi kalir, korkak ölse nesi kalir. Yüz dost az, bir düsman çok. Not:Toplama(Bir çok kaynakdan toplanmistir.) bilgidir. ♥ Lee Jae-Jin ♥ I wish I were a fish in your dish Kısa bir süre için çeviri yapamayacağım. (: |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|