yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saeujeot / 새우젓
Saeujeot / 새우젓

[Resim: nMZ9GM.jpg]

Saeujeot, Kore mutfağında küçük karidesle yapılan tuzlu ve mayalı bir yiyecek olan bir çeşit jeotgal'dir. Güney Kore'de myeolchijeot (멸치젓, tuzlanmış hamsi jeot'u) ile birlikte en çok jeotgal tüketilir. Bu isim, iki Korece sözcükten oluşmuştur, saeu (새우 karides) ve jeot. Saeujeot, Kore mutfağının her yerinde yaygın bir şekilde kullanılır, ama çoğunlukla kimchi ve sos ezmesi malzemesi olarak kullanılır. Saeujeot yapmak için kullanılan bu karides jeotsaeu (젓새우) diye adlandırılır ve sıradan bir karidesten daha küçüktür ve daha ince kabukludur.

Saeujeot'un özelliği büyük ölçüde karidesin tazeliğine bağlıdır. Sıcak havalarda, balıkçılar önceden korumak için doğrudan doğruya tuz ekleyebilir.

English

Saeujeot is a variety of jeotgal, salted and fermented food made with small shrimp in Korean cuisine. It is the most consumed jeotgal along with myeolchijeot (멸치젓, salted anchovy jeot) in South Korea. The name consists of the two Korean words, saeu (새우 shrimp) and jeot. Saeujeot is widely used throughout Korean cuisine but is mostly used as an ingredient in kimchi and dipping pastes. The shrimp used for making saeujeot are called jeotsaeu (젓새우) and are smaller and have thinner shells than ordinary shrimp.

The quality of saeujeot largely depends on the freshness of the shrimp. In warm weather, fishermen may immediately add salt for preliminary preservation.

Kaynak/Source
Konu için çok sağ ol, ellerine sağlık. Smile Ama içinde karides veya ona benzer olan şey var ve ben yiyemezdim herhalde. Biggrin Yiyebilecek olsam, kesin denerdim. Smile
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Güzel bir tanıtım olmuş Yeşim'im, eline sağlık.
Yemezdim bu yemeği ben. Biggrin
(10-12-2009, Saat: 21:44)elif35.5 yazdı: Güzel bir tanıtım olmuş Yeşim'im, eline sağlık.
Yemezdim bu yemeği ben. Biggrin

Katılıyorum ablacığım, ben de yemezdim. Biggrin Ama tanıtım çok güzel, teşekkürler. Smile

(21-11-2009, Saat: 19:46)swd(hero:)) yazdı: Konu için çok sağ ol, ellerine sağlık. Smile Ama içinde karides veya ona benzer olan şey var ve ben yiyemezdim herhalde. Biggrin Yiyebilecek olsam, kesin denerdim. Smile

Katılıyorum. Smile
Ayrıca konu için teşekkürler.
Görünüş çok güzel ama o küçük yaratıklardan dolayı yerken nasıl bir psikoloji içinde olurum bilmiyorum. Smile Tanıtım için teşekkür ederiz. Biggrin
Acıyı ve baharatı çok severim. Bu yüzden yiyebilirdim ben. Eminim tadı güzeldir. Biggrin
Teşekkürler.
Güzel bir paylaşım. Emeğine sağlık, ama pek iştah açıcı bir yemeğe benzemiyor. Biggrin (En azından benim için. Biggrin )
İmzamçokBÜYÜKhani
Çeviri ve paylaşım için teşekkürler.
Yemem, günah olmasa bile yiyemezdim. Benim de küçük küçük ağzıma gelmesi hoşuma gitmez. Ayrıca farklı bir görüntüsü var. Biggrin
ALWAYS KEEP THE FAITH

공주의 남

CassiNurci^^
Asla yiyemem ben onları. Sad
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi