yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Old Boy / 올드보이 (2003)
[Resim: 2206oldboypostercx4.jpg]

Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldıgını bilmeyen adamın dünyayla baglantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldügünü duyunca olayla baglantısı oldugu düşünüldügü için kapatıldığını anlar.

15 yıl sonra, serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.

2004 Güney Kore Büyük Çan Ödülleri'nde en iyi yönetmen başta olmak üzere birçok dalda ödül alan film, aynı zamanda 2004 Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nün de sahibi oldu.

[Resim: oldboy2xb5.jpg]

[Resim: 07oldboyto2.jpg]

[Resim: oldboytiethumbfv5.jpg]
[Resim: mediumoldboydu0.jpg]

[Resim: 14437546oldboy1md6.jpg]

[Resim: oldboybignu2.jpg]
Pes dedirtecek bir film! Bilgisayardan izledigim için sürekli durdurup nasıl ya diye geriye aldıgım tek film. Özellikle kardeşinle yatıyorsun dediginde adam, kardeşim mi, kardeşin mi ve kim yatıyormuş diye şok geçirdigim ve üç kez emin olmak için izledigim bir bölümdü.

Harika üstü bir film ama tüm film boyunca bu başrol oyuncusunu nerden tanıyorum diye kafayı patlattım ama bulamadım. Bulan olursa ne olur mesaj atsın bana. Smile
Ben bu filmi izlemeye korkuyorum. Biggrin Çünkü Chan-wook Park çok piskopat yönetmen Lady Vengecance filminde bunu çok iyi anladım. O filmi bile yarısında kapattım ben neden derseniz hem çok gerildim hem de çok igrenç sahneler vardı. Bunda da fazlasını olabilcegini tahmin edebiliyorum yani mide bulandıracaksa izlememek çok daha iyi benim için.

•●I'm Sorry I Love You Fan Club●•

*..So Ji Sub Fan Club..*|My Girl Fan Club| Lee Jun Ki Fan Clup|Winter Sonata Fan Club|A love To Kill Fan Club|Song Il-Gook Fan Clup|#Beethoven Virus#|
Bu filmin konusu belki bazı kişileri rahatsız etmiş olabilir.
Ama senaryonun hakkını vermek gerekiyor.
Bu filmdeki dövüş kısmının tek bi seferde çekildigini duyunca çok şaşırmıştım. Smile
Bir şey daha avrupadaki ödül töreninde filmin yönetmene sorulan soru vardı.
Dedilerki, ''filminiz avrupa'nın bilecegi kadar meşhur olacagını tahmin ediyor muydunuz?'' dedi.
Yönetmende demişti ki, ''Ben filmi dünya çapında meşhur olmak için yapmadım benim için tek önemli olan şey ülkem, ülkemin insanının bu filmi sevmiş olması en önemlisiydi'' demişti. Smile
[Resim: sonundadg7.gif]
Of bu filmi incelemeden önce düşünmek gerek baya. Biggrin
Yine de bir şeyler demek gerekirse; tam bir "intikam soguk yenir" filmi. Biggrin
Gerçi konu itibariyle genel ahlak kurallarını zorluyor. Kabul etmek gerek ki ensest ilişkiyi bireysel özgürlük paydasında haklı gösteriyor. Daha dogrusu, ensest ilişkinin onaylanması noktasından çok, intikama odaklanmanıza neden oluyor film. Onaylarsınız yahut onaylamazsınız. Ama bir şekilde intikamı haklı görüp, Woo-Jin'in sabrını takdir ediyorsunuz.
Yani burada etik olmayan, iki kardeşin ilişki yaşaması degil bunu gören Oh Dae-Su'nun dilini tutamaması. Yine aynı şekilde cezalandırılması yolunda sabırla beklenen 15 yıl.
Hipnoz, telkin, yine karşısına çıkan ilk kadın olması etkili belkide ama sonuç olarak Oh Dae-Su kızına (Mi-Do) aşık oldu. (Gerçi objektif yaklaşırsak sırf dedikodunun yayılmasına sebep olması bu kadar agır bir cezayı gerektirir miydi? Ya da madem dogru buluyor bu tarz ilişkiyi, neden Oh Dae-Su'ya ceza olarak veriyor. Fazla subjektif yaklaşmanız gereken bir film. Biggrin )
Kaldı ki film sonunda, kız kardeşi / sevgilisinin ölümünden sorumlu tuttugu Oh Dae-Su dilini kendi kesiyor. :icon_redface:
Bir de intahar sahnesi vardır ki " Ee neden şimdi? Amacına ulastı" diyebilirsiniz. Ama 15 yıl o anı bekledikten sonra yaşamak için nedeni kalmamıştır.
Son olarak filmde belki de tek onaylamadıgım nokta (He buradan ensest ilişkiyi onayladıgım anlamı çıkmasın. ), Oh Dae-Su'nun tüm bu yaşananlardan sonra, unutmayı seçmesi. Yani herşeyi unutup kızıyla ilişkisini sürdürmeyi istemesi. Belki de Oh Dae-Su ölse film daha manalı olurdu, yani intikam sonucunda "Ensest ilişki iyidir bakın sizde mutlusunuz" gibi bir mesaj verilmiş gibi. Biggrin Sonuç olarak filmi sonuna kadar ön yargısız izlememizin nedeni, intikama yogunlaşmış bir film olması, sebepten çok. Ama sonunda haklı bulunması bende hayal kırıklıgı yarattı.

*** Bir de Oh Dae-Su'nun kaçırılmadan önce elinde kese kağıdı içinde melek kanatları vardı, sonra bunlar yagmur altında yerde görülüyor. O kare elinde olan varsa eklesin. :o Çok sevinirim. (Bulamadım bir türlü ya. Biggrin)
Bence kendini öldürmemesinin en önemli nedeni 15 yıl hapis hayatı yaşaması, artık gerçek anlamda yaşamak istiyordur. Diyor ya kadında aslında seni hipnoz etmezdim ama yazdıgın son cümle çok etkiledi beni "Hayvanda olsam yaşamaya hakkım yok mu? " diye. Bu arada benim anladıgım kadarıyla kadın onun tüm hafızasını sildi yani kızınıda hatırlamıyor ama kız onu buldu.

İntihar eden oğlana gelince, bir sözü beni çok etkiledi. (Kardeşimle biz birbirimizi igrenerek sevdik.) Bence bu igrenerek sevmeyi adamında yaşamasını aynı şeyleri hissetmesini istedigi için birbirlerine aşık etti baba kızı.

Sonuç olarak çok etkileyici ve izlenmesi gereken bir film.
İntikamın öyle bir psikolojisi vardır zaten, öylesine inanır, hayatta herşeyin önünde tutarsınız ki, elde ettiginiz anda yaşamak için bir nedeninin kalmamıştır. Kaldı ki intihar ediyor zaten.
"My Sassy Girl" den sonra şimdi de "Old Boy" Hollywood versiyonu geliyormuş. Steven Spilberg çekecekmiş ve Will Smith oynayacakmış. Confused
I'm Sorry I Love You // A Love to Kill // Cain and Abel // Daisy FAN

Yok ya beceremiyor Hollywood bunları ya.
Bu arada aklıma şimdi geldi yahu bu yeni haber degil ki? Benim bildigim çok önceden çekmişlerdi Hollywood ama orjinali kadar güzel olmamış ve sitede okumuştum hatta bununla ilgili şeyler yani çoktan çekilmiş.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi