yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Let's Go Back a Little!
Güney Kore'yi tanimadan önce nasil vakit geçiriyordum, nelerden konusuyordum arkadaslarimla hiç bilmiyorum. Sanirim hayatim o zaman çok renksiz, siradan ve heyecansizdi. Simdi ise çok güzel. Smile Yasasin Güney Kore Asiklari. Smile Happy0064:atkilinc: Smile
Ben korelilerden önce "Kavak Yelleri" dizisi hayraniydim ilk bölümleriydi dizinin "Deniz"e asiktim. Biggrin Persembe olsun diye delirirdim. Hep yerli müzik ve Kavak Yelleri. Hayatim bundan ibaretti. Ama sonra en yakin arkadasim sayesinde Sarayin Rüzgari'ni izlemeye basladim. Ve sabahçiydim o zamanlar bir an önce okul bitsin de eve gelip Sarayin Rüzgari'ni izleyeyim diye düsünürdüm. Ve ertesi gün en yakin arkadasimda okulda Sarayin Rüzgarinda olanlar hakkinda konusmayi. Bunu çok seviyordum. Simdi o arkadasimla ayni sinifta degilim ve o artik benim kadar sevmiyor. Onunla bunun hakkinda konusmayi çok özledim. Sömestr tatilinde Zoraki Prens vardi. Öglen izlesemde sabahlari tesadüfen hep saat 5'e yakin uyanirdim. O saatten sonra da uyumaz Zoraki Prens'i izlerdim. Kore dizileri hayatima girdikçe sadece Se7en olmadigini fark ettim. Diger dizileri izlemeye basladikça Koreye ve KPOP'a olan ilgim artti. Artik tam bir Kore asigiyim. Smile Düsününce imkansiz geliyor. Ama bu askimdan vazgeçemiyorum. Çünkü, ben onu birakmadikça o da beni birakmayacak biliyorum. Smile
Ilk Koreyle tanismam Denizler Imparatoruyla oldu... Ama yinede ilgi duymuyordum. Ta ki Saraydaki Mücevher ve en önemlisi Düslerimin Prensine kadar... bu iki dizi beni kore manyagi yapti... Tabiki Joo Ji'mi benimle tanistiran Düslerimin Prensinin katkisi en fazla... Bu dizilerden sonra hiçbir Kore dizisini kaçirmaz oldum... Her Kore sitesine üye oldum... Ta ki Korea-fans'a kadar... En kaliteli Kore~Türkiye sitesi Korea-fans... Çevremdekiler benim Kore dizilerini anlatmamdan biktilar... Her zaman Joo Ji'den bahsetmemden biktilar... Koreyle ilgili her bildigim seyi önüme çikana anlatiyorum tabi bazilari ilgi duyuyor bazilari ise takmiyolar... Ama herkesin benim hakkimdaki ortak fikri (sorarsaniz % 90 eminim bu cevabi verirler) Kore ve oppa (cennet= Joo Ji... Siz Joo Ji deyin. Onlar cennet derler hemen) asigi derler...

Baya uzun yazmisim. BiggrinBiggrinBiggrinBiggrin

..!Sonsuzluk ~~ J.J.H~Y.E.H~

Yaklasik 3 senedir Kore delisiyim... Ondan önce ne yapardim ne konusurdum nasil bir amacim vardi bilmiyorum. Düslerimin Prensi'yle baslayan hayranligim kisa zamanda Kore bagimliligi haline geldi... Önceleri Korelilerin çekik gözlü olduklarindan bile haberim yoktu. Biggrin
Çogu kisi gibi genelleme yapardim. (Japon veya Çinli) Ama onlara karsi bir sempatim tabi ki vardi. Ama ilk baslarda TRT'deki dizilere sinir olurdum 'Bu TRT'de dizi bulamiyor heralde. Ne bu çekikler ya' derdim. Biggrin Sonra gördüm günümü. Biggrin Simdi diyorum kendi kendime onlardan hiç haberim olmasa nasil olurdum ne yapardim... Neredeyse hergünüm onlarla, iyi ki buradayim... SS501 ile tanıştıktan sonra her şey daha da farklılaşmaya başladı. Onay
6-7 ay öncesinde hayatimda Kore ve Korea-fans yoktu. O zamanlar Disney yildizlarinin delisiydim. Hannah Montana ve Camp Rock'i çok severdim. HSM delisiydim. Zac Efron'uN hastaydim. sinifta herkes beni Zac manyagi olarak taniyordu. (hala da öyle taniyorlar nasil biR etki birakmissam. Biggrin) Bundan çok önce Saraydaki Mücevheri izlemistim onu da sirf ablama inat olsun diye izlemistim. (iyiki de izlemisim) Ama pek fazla Koreye ilgim olmadi ta ki ben ve arkadasim 2 tane Koreli görünceye kadar. Onlarla konusmaya çalistik. Korelilere çok az ilgim vardi ama onlari gördükten sonra daha da artti. O an ki sevincimi anlatamam. O 2 Koreliden Allah razi olsun, Kore sevdami baslattilar. Allahrazi

3 sene önce hersey arama motoruna çekik gözlüler yazmamla basladi...
Her saniyesini hatirliyorum. Smile
Yanlislikla F.T Island'in buradaki sayfasina girmistim ve Hong Gi'ye asik olmustum. O senede koluma Hong gi yazdirmistim ve bir sene sonraki Düslerimin prensi dizisiyle bu ask daha da harmanlasti ve bu siteye üye olmama neden oldu...
Sonra Misa ondan sonra Full House dizisini izleye izleye böyle deli bir Koreci oldum. Biggrin
Hello,Hello you Infinite boy !
Korea-fans'tan önce yani 2009'un Haziran'indan önce erli dizi filmleri çok severdim.
Yabanci sarki dinlemeyi birakin, yabancilarin edebiyat eserlerini dahi okumaktan nefret ederdim. Biggrin
Dizi olarak Elveda Rumeli'yi izliyordum ve Tolgahan Sayisman'i hayatimin askitosu ilan etmistim. Biggrin Simdi ise Jung Min. Opucuk
Düsünüyorum da Haziran ayinda My Girl'ü izlemeseydim ne olurdu?
Aslinda düsüncesi bile kötü... Bosverin degil mi. Biggrin

[Resim: 29pmbuh.gif]
City Hunter~
''Bu yolu birlikte yürüyelim...Sonunda neler olacağını bilmesek bile♥''
`TripleS ~ `Boice ~ `Min'in Havucu

Kore hakkinda hiç birsey bilmiyodum. Hatta Kore aklima bile gelmiyordu. Eskiden Japon çizgi filmlerini izlerdim. Biraz ilgim vardi galiba. O kadar uzun zamandir Kore faniyimki öncesini hiç hatirlamiyorum. Biggrin
Kavak Yelleri'ne bayiliyordum. Deniz ve Asli aski!...~~Bu bir fark. Artik o diziyi izlemiyorum. Onay ~~
O zaman böyle bati hayranlarinin girdigi sitelere giriyordum. Iste Ingilizce sarkilar, Ingiliz dizileri, Ingiliz filmleri... Hollywood! Aslinda hiçbirini isteyerek izlemedim. Isteyerek dinlemedim. Kavak Yelleri hayranlarinin oldugu sitelere üyeydim ve bir bakiyordum: Bati. Avrupali oyuncular... Ben böyle seylerle asla ilgilenmezdim. Bir amcam, ne zaman görüssek bana Bati hayrani olmamam gerektigini anlatir uzun uzun. O yüzden Bati'ya ilgim sifirdi.
Ama Kavak Yelleri sitelerinde edindigim arkadaslarim hep Avrupa hayraniydi. Yazilan mesajlar; Ingilizce kelimelerle süslenirdi, yazim kurallarina uyulmazdi. Imza ve avatarlar Ingiliz oyuncular, Ingiliz sarkicilarla doluydu.
Ben de hiçbir sey bilmiyordum. Özenmistim. Hepsini arastirdim. Ingilizce sarki dinler, Ingiliz filmleri izler oldum. Sirf onlarla aramizda bir uçurum olusmasin diye... Onlar biliyordu, seviyordu. Ya ben? Ben öyle degildim. Geri kalmamak için, uyum yakalayabilmek için Bati hayrani olmaya çalisiyordum. Bunlari zoraki bir istekle yapiyordum. Bilgisayarimda onlar için klasörler olusmaya baslamisti. Ben çok uzun bir süredir Korea-Fans'in farkindaydim. Birkaç kere üye olmayi denedim ama beceremedim. Misafir olarak ara sira dolasiyordum.
Korea-Fans, ilk zamanlar bana oldukça uzak, yabanci, tuhaf geliyordu. Saklan O sitelerle karsilastiriyordum tabii...~~
Sonra bu sene basinda baktim; Korea-Fans'ta ortam güzel. Korea-Fans farkli. Opucuk Korea-Fans'a üye olmamdan itibaren o sitelerdeki aktifligim sona erdi. Halbuki, devam eden bir Kavak Yelleri senaryom bile vardi. Biggrin
Ama burasi öyle bir yer ki, bana onu bile biraktirdi.
Yaziyordum, okuyordum. Buradan sonra hepsi puf... Buhar oldular.
Simdi Bati'dan eser kalmadi. Zaten zoraki bir istekti benimkisi. Sevgiyi geçtim. Gerçek bir hayranlik bile degildi. O klasörlerin hepsini sildim.
Sarkilarmis, dizilermis, filmlermis... Peh!
Bazi arkadaslarima Bati hayraniyken Twilight'i anlatmistim. Iste Kristen Stewart'i, Robert Pattinson'u... Acaip hayran oldular. Hatta okul, Twilight'i benimle tanidi. Herkese kitaplari soruyordum. Okul simdi Twilight diye kiriliyor. Bu durumdan hiç gurur duymuyorum. Simdi ben biraktim; zavalli arkadaslarim takili kaldi. Bunu ilk anlattigim ayni arkadaslarima Kore'yi anlatmaya basladim. Beni nasil küçümsediler! Benimle nasil dalga geçtiler? Anlatamam... Neymis? Kafayi Koreliler ile bozmusum(!) Çekik gözlülere takilmisim(!) Yani ukalalik etmek istemem ama onlara aciyorum. Hem Bati'yi, hem Kore'yi sevseler çit demeyecegim. Kore'yi küçümsemeleri beni delirtti. Zaten aramiz su an bir hayli açik. Bati'yi yaydigim kadar Kore'yi yayamadim. Kizgin Ama eminim yayacagim. Okul bir açilsin, çalismalara devam! Fighting! Atkilic Neyse simdi kendimi özel hissediyorum. Özel ve farkli... Opucuk Twilight, Ingilizce sarkici ve oyuncular, Kavak Yelleri, gereksiz hayranliklarim artik yok.

Yasasin Korea-Fans! :muzikgurubu:

(15-08-2009, Saat: 18:56)_Asli_ yazdı: Güzel bir konu olmus. Smile Tesekkürler.
Kore'yi tanimadan önce gerçekten hayatim çok sikiciydi. Durtuk Türkçe müzikler dinlerdim... aslinda benim kafamda yabanci ülkede okumak önceden beri vardi ama hangi ülkede okumak istedigimi daha kararlastirmamistim... Ve birgün okuldan çikip eve gelmistim yine her zamanki gibi televizyonu açtim, bir baktim Zoraki Prens diye bir dizi. Bir bakayim dedim, bakis o bakis. Biggrin O günden sonra sanki hayatim degisti, gerçekten hayatimdaki hersey yerlerine oturdu. Smile Diziyi internette arastirdim ve iste Kore... Gerçekten ben önceden Kore diye bir ülke oldugunu bilmiyordum... Kore'yi arastirmaya basladim ve karsima korea-fans çikti. Smile Korea-fans sayesinde Kore'yi çok iyi ögrendim... Aklimdaki sorulara cevap buldum ve kararimi verdim, üniversiteyi Kore'de okuyacagim. Smile Üniversiteler bölümünde çok aydinlatici açiklamalar buldum... Birçok soru sordum 'Ne gerekir? Nasil olur? ' diye. Sagolsun arkadaslar sorularima cevap verdiler ve simdi tam anlamiyla Kore'ye gitmeye ve orada okumaya hazirim. Biggrin
Hikayemin devami...
Üniversite olayi hala aklimda. Tabi artik lise son oldum ve daha da arastiriyorum. Kore benim hayatimi kökünden degistirdi. Biraz tuhaf olabilir fakat benim düsüncelerimi de degistirdi. Örnegin; eskiden tutku ve istegin ne anlama geldigini bilmezdim, fakat simdi bir seyi çok istemenin ona baglanmanin ve onunla ilgili hayaller kurmanin farkina vardim. Bu açiklamama bakilirda ben Kore'ye asik oldum galiba. Biggrin Biggrin Biggrin
♫ ♫ .. PJM ... ♥ ...

SS501 ~ SuJu ~ TVXQ ~ Se7eN ~ BİGBANG ~ CN Blue ~ SM The Ballad
U-Kiss ~ Teen Top ~ Co-Ed ~ T-ara ~ IU ~ Kim Bum Soo ~ FT. Island

2 sene sonra foruma dönüş ... Smile 05.11.2012

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi