Ropörtaj
Lee Joon Gi bir babayı oynadıktan sonra çok büyüdüm diyor.
Bunu kabul edemem daha evli bile değilim.Baba rolünü nasıl oynayabilirim '?
31 yaşındaki oyuncu Lee Joon Gi geçen ay sona eren MBC dizisi Two Weeks'te oynaması için gelen teklifi ilk başta reddetti.Rolü son derce popüler olan SBS dizisi “The Chaser” kızının ölümününün arkasındaki komployu çözmeye çalışan Sohn Hyun-joo yu anımsattı.
Lee '' Çok iyi bir şekilde oynasam bile bana bir yararı olmaz diye düşündüm'' diyor.Ancak fikri yazar So Hyun-gyeong'un onu ikna etmesiyle değişti.
Lee : ,''Ben oraya rolu alamayacağımı söylemek için gittim ama onunla bu konu üzerinde bira içerek 4,5 saat boyunca konuştuk.Fikrimi değiştirdim ve dedim ki; Farklı bir karakter yapacağım ,iyi bir oyuncu olarak gelişebilirim..''
Çekimler kolay değildi.Bir kaçak dizisi olduğu için çekimlerin dışarıda yapılması gerekiyordu.3 ay boyunca ülkenin değişik bölgelerinde Seoul ,Gyeonggi ,Busan, Moongyeong, Danyang, ve Boeun'da çekimler yapıldı.Kaçması gereken ve aksiyon sahneleri çekerken çok yoruldu. Duygusal ifadelersa çok daha zordu.
Lee ''Yazarlar senaryoyu hassas bir şekilde yazıyor. Telefonla görüşme sahnesini çekerken Benim cümle cümle farklı duyguları göstermem gerekiyordu ama duygularım yok oldu.Telefon kulubesine bir kaç kez yumruk attım öyle zorlayıcıydı ki, kendime sinir oldum.''
Lee dizi yayınlanmadan önce oyunculuğu hakkında endişeli olduğunu söyledi.İlk bölüm yayınlandıktan sonra güvenini geri kazandı.
Lee'' ilk bölüm yayınlandığında dışarıda çekimdeydim ve bazen haberleri konturol etmek için dağın üst kısımlarına çıkıyordum . Bir yorum okudum '' Lee Joon Gi babalık rolünü mükemmel oynuyor'' O kadar mutlu oldum ki kalbim patlayacak gibiydi .'' diyor
Two Weeks yönetmeni ,yazarları ve iyi oyuncuları sayesinde mükemmel bir dizi olarak kabul edildi ancak izleyici reytinleri rakibi SBS dizisi “The Master’s Sun.” nedeniyle yaklaşık yüzde 10'larda kaldı.
Lee Joon Gi:'' Reytingler hakkında üzüldüm ama bir oyuncu olak çok şey kazandım .Ben zor bir yaştayım çünkü ne genç bir yıldızım nede deneyimli bir aktörüm. Bu dizi benim gerçek bir aktör olma yolunda yürümeme yardım etti.''
Joon Gi İlk kez baba rolunu oynadı ve kızı Soo Jin rolünda oynayan 7 yaşındaki Lee Chae-mi ile oldukça yakındı.
Diziye en büyük katkıda bulunanın Lee Chae-mi olduğunu söylüyor.
'' Repliğimi hatırlayamayıp gevelediğimde Chae-mi ayağıma vurup şöyle bir bakış fırlatır '' Duygularını kesme ve devam et! ' diyordu
O gerçek bir oyuncu. "
JoonGi fazla duygusal olması nedeniyle bir süredir duygularının sıra dışı olduğunu ve bir eksiklik hissettiğini söyledi.
Gelecekte sevimli ve parlak bir karakteri oynamak istediğini söyleyen Joon Gi yıl sonunda Kore,Çin ve Japonyada büyük fan toplantıları yapmayı planlıyor.
Ne zaman biriyle göreceğiz?
''Arkadaşlarımda bunu çok söylüyor, dizi bittikten sonra kendimi sık sık boşlukta hissediyorum.
Aslında nedeni dizinin bitmesi değil ,kimseyle çıkmamam yüzünden Doğru ,Biriyle çıkmam gerekiyor. haha ''
Çeviri:Kapadokyalı
Kaynak: Donga .com