yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korece Öğrenenlerin Soruları İçin "Yardım" Bölümü
(29-12-2009, Saat: 18:50)Aranel yazdı:
(29-12-2009, Saat: 11:57)gum jandi yazdı: kiringe ve sarangil ne demek?genelde sarkilarda bunlar geçiyo..

ilki
그런거 keureongo [ya da türkçe transkriptle kirongo] = öyle sey,
그런거 없어요 keureongo eopseoyo [kirongo opsoyo]= öyle birsey yok

veya suna benziyor
그렇게 = öyle
그렇게 하면 어떻게 될까요? keureokke hamyeon eotteokke dwilkkayo? [kirokke hamyon ottoke twilkkayo] = öyle yapsam nasil olur acaba?

ya da sarkilarda çok tekrarlanan "özlemek" fiili 그립다, keuripta [kiripta]

ikincisi ise:
사랑을 sarangeul [sarangil],
사랑 sarang, yani ask, 을 ise bu ismin özne oldugunu gösteren belirteç.

사랑은 너무 힘들어. sarangeun neomu himdeureo [sarangin nomu himdiro] - ask çok zor

anladim..sey bir sey daha soracagim. orada 들 bu ek çogul eki degil mi??
simdiden tesekkürlerBiggrinD

(07-05-2010, Saat: 17:52)song-nur yazdı: Benim de merak ettigim birseyler var yardimci olursaniz sevinirim.kinyang,çoim,maim,hangarim, cin mulla mi çiçin mulla mi birsey diyorlar anlamiyorum birde wenci,deobsi,suobsi,gadin yada gadikhage,kide,icilga, içi marayo birde için,sadece,çünkü,özel ne demek biraz fazla oldu ama simdiden tesekkürlerOpucuk
kinyang : 그냥 sadece
çoim : 처음 baslangiç - ilk
maim : 마음 yürek - kalp - gönül (bir organ olarak kalp ise 심장.. )
hangarim dedigin sey ise muhtemelen hangorim dir.
hangorim : 한걸음 bir adim demek
cincca molla 진짜 몰라 gercekten bilmiyorum.

wenci : 왠지 nedense, hernedense, "neden oldugunu..." cumleye gore anlami degisir.
gadikhage : fiilin asli 가득하다 : dolu demek fakat kisaca 가득 seklinde kullanimida yaygindir. 가득하게 ise doluca anlamina geliyor.
kide dedigin muhtemelen ginde dir. 근데 (ginde) oylede, iyide vs anlamlara gelir.
yok eminim ben kide diye duydum diyorsan 크대 `` buyuk diyor, buyuk oldugunu soyluyor`` demek. 크다 buyuk demek. 대 dolayli anlatimlarda yani aktarma cumlelerinde durum fiillere eklenen bir ek.

"sadece" nasil bir cumlede kullnacagina bagli olarak degisir.
ORN: *ben sadece bakiyordum.
그냥 보고 있었어요. (co ginyang bogo is ossoyo.)

** 너 믿을께.. (no man midilgge)
sadece sana güveniyorum - birtek sana güveniyorum.

***조금 어려울 것분이지 불가능한 것은 아니야. (cogim oryo ul got bun ici bulganinghan gosin aniya)
Sadece biraz zor, imkansiz birsey degil.

çünkü : 왜냐하면 (we nya hamyon)
özel : 특별하다 (tik byol hada)
ÖRN: 특별한 이유가 없다 (tik byol han iyuga obda.)
Özel bir sebebi yok.

Paylasim için tesekkürler, güzel konular.

Tumblr'ım
#WelcomeJAEJOONG
31.03.15_30.12.16
 ¤  
Tesekkürler güzel açiklamissin. Smile
Ben Korece ögrenmek için kitap aldim; Lotus yayinlari 1-2-3 serisi
ve sizden ricam anlamadigim yerlerde bana yardimci olur musunuz?
(26-02-2011, Saat: 11:44)koreli_kiz yazdı: Ben korece ögrenmek için kitap aldim ;
Lotus yayinlari 1-2-3 serisi
ve sizden ricam anlamadigim yerlerde bana yardimci olur musunuz ?

Takildigin yerlerde sorabilirsin tabi ki. Smile
Merhaba! Ben yeni basladim ve bir sorum var. Ünlü harflerin bazilarinin okunuslari ayni. Bunlari nasil ayirt edecegiz?
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Merhaba benim birkaç sorum olucak.
Bütün yazilanlari okuma firsati bulamadim ama en kisa sürede tek tek okuyup notlar alacagim. Gerçekten böyle bir paylasimda bulundugunuz için çok tesekkürler umarim bende ilerde ögrendiklerimi baskalariyla paylasabilirim. Benim sorum 이/ 가 ve 는/ 은 ekleriyle ilgili. Bu ekler tam olarak nasil kullaniliyor ve neye göre. Mesela negatif bir cümlede 아닙니다 derken ondan önce gelen nesne ve özneye en son biten sese göre 이/ 가 koyuyoruz. Bunu anladim ama pozitif cümlerde ayni nesne ve ya özneye hem 이/ 가 hem de 는/ 은 geliyor. Bunu neye göre koyuyoruz. Antabilirseniz çok sevinicem.

Birde "Sizce hangisi daha iyidir?" nasil nedir? Simdiden tesekkürler.
(04-04-2011, Saat: 1:11)Aleyna98 yazdı: Merhaba! Ben yeni basladim ve bir sorum var. Ünlü harflerin bazilarinin okunuslari ayni. Bunlari nasil ayirt edecegiz?

O harfleri ayirt edebilmek için öncelikle çok fazla Korece konusmak gerekiyor. Çünkü 2 sesin ayni oldugu ama söyleniste agiz yapisinin farkli olmasi nedeniyle yazida kelimeyi bilmek gerekiyor. Bunun ayirt edilmesinin zor olmasinin sebebi agiz yapisi ve sesin söylenis seklinden dolayi. Örnegin Korece'deki e ve o harfleri genis ve dar seklinde ayriliyor. Bu nedenle kelimeleri ögrenmenizi tavsiye ederim. Onay

Umarim yardimci olabilmisimdir. Smile
(14-04-2011, Saat: 10:45)yellowsea yazdı: Merhaba benim birkaç sorum olucak.
Bütün yazilanlari okuma firsati bulamadim ama en kisa sürede tek tek okuyup notlar alacagim. Gerçekten böyle bir paylasimda bulundugunuz için çok tesekkürler umarim bende ilerde ögrendiklerimi baskalariyla paylasabilirim. Benim sorum 이/ 가 ve 는/ 은 ekleriyle ilgili. Bu ekler tam olarak nasil kullaniliyor ve neye göre. Mesela negatif bir cümlede 아닙니다 derken ondan önce gelen nesne ve özneye en son biten sese göre 이/ 가 koyuyoruz. Bunu anladim ama pozitif cümlerde ayni nesne ve ya özneye hem 이/ 가 hem de 는/ 은 geliyor. Bunu neye göre koyuyoruz. Antabilirseniz çok sevinicem.

Birde "Sizce hangisi daha iyidir?" nasil nedir? Simdiden tesekkürler.

이 / 가 eki kitapta iyelik eki olarak geçiyor. 이 / 가'nin kullanimi isimlerde geçerli. Kitab'in, masan'in seklinde bir anlam katiyor. Kelimede 이'nin mi, 가'nin mi olacagini kelimedeki sessiz harfe göre bellirliyorsunuz. Eger sessiz haf var ise 이 sesli harf var ise 가 ekini kullaniyoruz. Onay

Sormak istediginiz baska birsey olursa yardimci olabilirim. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi