yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korean Class
Açiklamalariniz için çok tesekkür ederim. Bu okunusunu yazdigim yazilari siteden bir arkadas korece ve türkçe olarak yazmis bende onun yazdiklarinin korece okunusunu yazarak sizin sayenizde dogru okunuslarini ögreniyorum.
[Resim: askerjungi316x28g.gif]
Selam Murat çok mesgul oldugunuzu biliyorum. Bu konu çok kafami karistirdi yardimci olursaniz sevinirim. Çalistigim kitaplarin ikisindede ㅂ simgesi m olarak okunuyor. Kullanildigi cümle
kendini karsindakine tanitirken. (c^onin......imnida). Kelime olarakta; olamaz(burganing hamnida) ve olabilir (ganing hamnida) kelimelerin okunusunda nasil oluyorda bu simge b veya p olarak okundugu ögretilirken hiç alakasi olmayan m olarak okunabiliyor?
Su-Jang yazdı:Selam Murat çok mesgul oldugunuzu biliyorum. Bu konu çok kafami karistirdi yardimci olursaniz sevinirim. Çalistigim kitaplarin ikisindede ㅂ simgesi m olarak okunuyor. Kullanildigi cümle kendini karsindakine tanitirken.(c^onin......imnida). Kelime olarakta; olamaz(burganing hamnida) ve olabilir (ganing hamnida) kelimelerin okunusunda nasil oluyorda bu simge b veya p olarak okundugu ögretilirken hiç alakasi olmayan m olarak okunabiliyor?

ㅁ–m ㅂ-p, olarak okunuyor, ikisinin arasinda sekil bakimindan çok küçük fark var karistirmis olabilirsin..
Evet bazen öyle küçük yaziliyorki kitaplarda ben de karistiriyordum ama dikkatli bakarsan anlarsin... Smile
Will u be there?
Itiraziniz üzerine iki kitaba bir daha baktim simge m okunuslu simge degil korece 1 kitabiniz varsa 11,12 ve 13 e bakip siz karar verin.
Su-Jang yazdı:Çalistigim kitaplarin ikisindede ㅂ simgesi m olarak okunuyor. Kullanildigi cümle
kendini karsindakine tanitirken.(c^onin......imnida). kelime olarakta; olamaz(burganing hamnida) ve olabilir (ganing hamnida) kelimelerin okunusunda nasil oluyorda bu simge b veya p olarak okundugu ögretilirken hiç alakasi olmayan m olarak okunabiliyor?

Kitapta küçük notlar halinde telaffuz kurallari var. Onlari da kaçirma derim.
"ㅂ" ve "ㅍ" harfleri genizsel bir harfin önünde olunca "ㅁ"a dönüsür. "ㄷ, ㅌ, ㅅ, ㅆ, ㅈ, ㅉ, ㅎ" harfleri genizsel bir harfin önünde olunca "ㄴ" olup, "ㄱ, ㄲ, ㅋ" harfleri de genizsel bir harfin önünde "ㅇ" olur.
입만(ib-man) --> (Imman)
이름이 무엇입니까? (Irimi muôsimnikka?)
예, 저는 수장입니다. (Ye, conin Su Jang'imnida)
Simdi bu örneklere bakildiginda "ㅂ" harfinin "ㅁ" olarak okunmasinin nedenin anlamissindir diye düsünüyorum. "ㅇ" harfi "ng" olarak telaffuz edilir; yani genizden söylenmesi gerekir. O yüzden "ㅂ", "ㅁ" olarak okunur.Smile

Eger yanlis veya eksik tanimim varsa lütfen düzeltilsin, yanlis bilgiye sahip olmak ve paylasmak istemem. Smile
Açiklamaniz için çok tesekkür ederim.
Evet Sinan güzel açiklamis.Ayrica fiile ''-bnida,-sibnida,-bnikka,-sibnikka'' ekleri geldiginde buradaki bunlar daima ''-mnida,-simnida,-mnikka,-simnikka '' seklinde okunuyor aklinda bulunsun. B'ler > m'ye dönüsüyor yani okunusta..Smile
homin yazdı:
hube83 yazdı:ㄱ genelde g olarak okunur ozellikle kelime baslarinda ise genelde g olarak okunur.
Kelime sonlarinda k olarak okunur.

Bu bilgiyi paylastigin için tesekkürler, k mi g mi diye sasirirdim hep....

Merhaba arkadaslar,

Bende korece ögreniyorum ve 3.kura gidiyorum. Bizim ögrendigimiz ㄱ basta olursa K sesiyle okunur ortada veya sonda oldugu zaman G sesiyle okunur. 가수 kasu sarkici demek ve gasu demiyor Koreliler.
가다 kada gitmek demek gada diye söylenmiyor. 먹다 mogda yemek yemek demek ve orda G sesiyle okunur.
Murat'inda dedigi gibi korecede önemli olan söylenirken agizi zorlamayacak sekilde okuyabilmek. 입니다 ㅂ ㄴden sonra gelirce ㅁye dönüsüyor. Ipnida okurken zorlaniyor insan ama imnida çok kolay söyleniyor. Korecede ki bu Kurandaki tecvid gibi okunuslari degisen harflerin olmasi belkide bu yüzdendir.

Birde ㅅ kelimenin sonunda olursa T diye okunur. Kendinden sonra ㅣ gelirse S diye okunur.
옷 ot diye okunur. Kiyafet, elbise anlamindadir.
옷을 샀어요. osil sassoyo. Elbise satin aldim.
이 옷이 좋아요. i osi çohayo. Bu elbise iyi.
Görüldügü gibi 3 sekildede farkli okunuyor ama bunlar çok basit sakin gözünüz korkmasin. Daha öyle zor seyler var ki korecede bunlar ilk ögrenilmesi gereken seyler oldugu için çok zor ve hiç ögrenilemeyecekmis gibi gözükür ama öyle olmuyor. Smile
amaris yazdı:
homin yazdı:
hube83 yazdı:ㄱ genelde g olarak okunur ozellikle kelime baslarinda ise genelde g olarak okunur.
Kelime sonlarinda k olarak okunur.

Bu bilgiyi paylastigin için tesekkürler, k mi g mi diye sasirirdim hep....

Merhaba arkadaslar,

Bende korece ögreniyorum ve 3.kura gidiyorum. Bizim ögrendigimiz ㄱ basta olursa K sesiyle okunur ortada veya sonda oldugu zaman G sesiyle okunur. 가수 kasu sarkici demek ve gasu demiyor Koreliler.
가다 kada gitmek demek gada diye söylenmiyor. 먹다 mogda yemek yemek demek ve orda G sesiyle okunur.
Murat'inda dedigi gibi korecede önemli olan söylenirken agizi zorlamayacak sekilde okuyabilmek. 입니다 ㅂ ㄴden sonra gelirce ㅁye dönüsüyor. Ipnida okurken zorlaniyor insan ama imnida çok kolay söyleniyor. Korecede ki bu Kurandaki tecvid gibi okunuslari degisen harflerin olmasi belkide bu yüzdendir.

Birde ㅅ kelimenin sonunda olursa T diye okunur. Kendinden sonra ㅣ gelirse S diye okunur.
옷 ot diye okunur. Kiyafet, elbise anlamindadir.
옷을 샀어요. osil sassoyo. Elbise satin aldim.
이 옷이 좋아요. i osi çohayo. Bu elbise iyi.
Görüldügü gibi 3 sekildede farkli okunuyor ama bunlar çok basit sakin gözünüz korkmasin. Daha öyle zor seyler var ki korecede bunlar ilk ögrenilmesi gereken seyler oldugu için çok zor ve hiç ögrenilemeyecekmis gibi gözükür ama öyle olmuyor. Smile

Bir düzeltme ㅎ genelde kelime basinda degilse okunmaz. Ben okundugunu sanarak sürekli öyle okudugum için hala hata yapiyorum. O yuzden önce mutlaka harfleri ve okunus kurallarini ögrenin. Yoksa insan zorlaniyor. alfabe kismina ben bulunduklari yerlere göre okunuslarini yazmaya çalistim türkçe telefuz ve açiklamayla.
Yine karisti sonuç olarak çoayo diye söylemek daha dogrudur.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi