03-02-2010, Saat: 19:19
(Son Düzenleme: 29-06-2012, Saat: 22:38, Düzenleyen: prens_yisan.)
Kongnamul-guk / 코나물국 - Fasülye Filizi Çorbası
![[Resim: 3618457781ca2e6a91ec.jpg]](http://img130.imageshack.us/img130/3226/3618457781ca2e6a91ec.jpg)
Bu Kore fasulye filizi çorbası maliyeti ucuz ve yapımı kolay hafif ve serinletici lezzetindedir. Sağlıklı bolca C vitamini ve kalorisi düşüktür ayrıca akşamdan kalanlara iyi gelir. Kırmızı biber gevreğinden (kochukaru) bir tutam ekleyince soğuk algınlığı için de harika bir ilaç gibidir.
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Malzemeler
• 3 su bardağı soya filizi istenirse yıkanmış ve kökleri kesilmiş olabilir
• 6 bardak su veya et suyu
• 2 adet kıyılmış sarımsak
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 1 yemek kaşığı susam yağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yeşil soğan veya Chives (isteğe bağlı garnitür) salkımı
• 1 yemek kaşığı Kore kırmızı biber tozu (kochukaru) - isteğe bağlı
![[Resim: koreansoupkongnamulguk0.jpg]](http://img826.imageshack.us/img826/2111/koreansoupkongnamulguk0.jpg)
English
Korean bean sprout soup, which is both cheap and easy to make, has a light and refreshing flavor. Healthy, full of vitamin C, and low in calories, it's also supposed to be good for hangovers. Add a splash of red pepper flakes (kochukaru) and it's great for colds as well.
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 30 minutes
Ingredients
• 3 cups soybean sprouts, washed and if desired, roots trimmed
• 6 cups water or broth
• 2 cloves garlic, minced
• 2 Tbsp soy sauce
• 1 Tbsp sesame oil
• 1 tsp salt
• 1 scallion or bunch of chives (optional garnish)
• 1 Tbsp Korean red pepper powder (kochukaru) (optional)
Çeviri: chae-kyung
![[Resim: koreanseolleongtang1.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/4136/koreanseolleongtang1.jpg)
![[Resim: 3618457781ca2e6a91ec.jpg]](http://img130.imageshack.us/img130/3226/3618457781ca2e6a91ec.jpg)
Bu Kore fasulye filizi çorbası maliyeti ucuz ve yapımı kolay hafif ve serinletici lezzetindedir. Sağlıklı bolca C vitamini ve kalorisi düşüktür ayrıca akşamdan kalanlara iyi gelir. Kırmızı biber gevreğinden (kochukaru) bir tutam ekleyince soğuk algınlığı için de harika bir ilaç gibidir.
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika
Malzemeler
• 3 su bardağı soya filizi istenirse yıkanmış ve kökleri kesilmiş olabilir
• 6 bardak su veya et suyu
• 2 adet kıyılmış sarımsak
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 1 yemek kaşığı susam yağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yeşil soğan veya Chives (isteğe bağlı garnitür) salkımı
• 1 yemek kaşığı Kore kırmızı biber tozu (kochukaru) - isteğe bağlı
![[Resim: koreansoupkongnamulguk0.jpg]](http://img826.imageshack.us/img826/2111/koreansoupkongnamulguk0.jpg)
English
Korean bean sprout soup, which is both cheap and easy to make, has a light and refreshing flavor. Healthy, full of vitamin C, and low in calories, it's also supposed to be good for hangovers. Add a splash of red pepper flakes (kochukaru) and it's great for colds as well.
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 30 minutes
Ingredients
• 3 cups soybean sprouts, washed and if desired, roots trimmed
• 6 cups water or broth
• 2 cloves garlic, minced
• 2 Tbsp soy sauce
• 1 Tbsp sesame oil
• 1 tsp salt
• 1 scallion or bunch of chives (optional garnish)
• 1 Tbsp Korean red pepper powder (kochukaru) (optional)
Çeviri: chae-kyung
![[Resim: koreanseolleongtang1.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/4136/koreanseolleongtang1.jpg)
EXO ♥
"Love Me Right"
>> Baekhyun ♥ <<
♔ hook blade
"Love Me Right"
>> Baekhyun ♥ <<
♔ hook blade