yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kongnamul-guk / 코나물국
Kongnamul-guk / 코나물국 - Fasülye Filizi Çorbası

[Resim: 3618457781ca2e6a91ec.jpg]

Bu Kore fasulye filizi çorbası maliyeti ucuz ve yapımı kolay hafif ve serinletici lezzetindedir. Sağlıklı bolca C vitamini ve kalorisi düşüktür ayrıca akşamdan kalanlara iyi gelir. Kırmızı biber gevreğinden (kochukaru) bir tutam ekleyince soğuk algınlığı için de harika bir ilaç gibidir.

Hazırlama Süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: 30 dakika

Malzemeler

• 3 su bardağı soya filizi istenirse yıkanmış ve kökleri kesilmiş olabilir
• 6 bardak su veya et suyu
• 2 adet kıyılmış sarımsak
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 1 yemek kaşığı susam yağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yeşil soğan veya Chives (isteğe bağlı garnitür) salkımı
• 1 yemek kaşığı Kore kırmızı biber tozu (kochukaru) - isteğe bağlı

[Resim: koreansoupkongnamulguk0.jpg]

English

Korean bean sprout soup, which is both cheap and easy to make, has a light and refreshing flavor. Healthy, full of vitamin C, and low in calories, it's also supposed to be good for hangovers. Add a splash of red pepper flakes (kochukaru) and it's great for colds as well.

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 30 minutes

Ingredients

• 3 cups soybean sprouts, washed and if desired, roots trimmed
• 6 cups water or broth
• 2 cloves garlic, minced
• 2 Tbsp soy sauce
• 1 Tbsp sesame oil
• 1 tsp salt
• 1 scallion or bunch of chives (optional garnish)
• 1 Tbsp Korean red pepper powder (kochukaru) (optional)

Çeviri: chae-kyung

[Resim: koreanseolleongtang1.jpg]
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade

Fasülye filizini yıkayın!
Wash your bean sprouts!

Ayrı bir tencereye yaklaşık 7 bardak su ve anchovy (bir tür balık) ekleyip dashima ve moo ekleyin.
In a separate pot, add about 7 cups of water and some anchovies, dashima, and moo.

1 yemek kasığı susam yağı ekleyin, 3 yemek kasığı gook ganjang ve yaklaşık 1 / 4 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak ve ısıtın.
Add 1 TB sesame oil, 3 TB gook ganjang, and about 1/4 TB of minced garlic and heat it up.

Fasülye filizini atın (bu yaklaşık yarım torba). İstediğiniz gibi onları sote edin, siz en iyi şekilde yapabilirsiniz...
Throw in your bean sprouts (this is about half a bag) and sauté them slightly as best as you can...

Sonra kaynar anchovy suyunu ekleyin ve kapağını kapatın. 15 dakika kapalı tutun.
Then add the boiling anchovy broth and CLOSE the lid and keep it closed for about 15 minutes.

Bu arada, moo atabilir veya doğrayabilirsiniz, kongnamool gook ekleyin.
Meanwhile, you can throw the moo away or chop it up and add it to the kongnamool gook later. I also add half a red pepper.

Moo ekleyin, kırmızı biber ve yeşil soğan ve kaynaması için yaklaşık 5-10 dakika bekleyin.
Add the moo, red pepper and green onions and bring to a boil for about 5-10 minutes.

Servis etmeye hazır!
You're ready to serve!

chae-kyung
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Konu için sag ol, Isra'm. Biggrin
Ben Koreliler'in çorba anlayisindan pek hoslanmiyorum ama, bu güzel bir seye benziyor, deneyecegim. Paylasim için sag ol.
Yapimi kolay görünüyor. Biggrin Tesekkürler tatlim. Onay
Paylasim için tesekkürler Isra'cim. Opucuk
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Biraz acayip bir çorboya benziyor. Paylasim için tesekkürler.
Tesekkürler emegine saglik... Görünüsü oldukça ilginç. Biggrin
(04-02-2010, Saat: 20:23)Rock Girl AYSE yazdı: Ben Koreliler'in çorba anlayisindan pek hoslanmiyorum ama, bu güzel bir seye benziyor, deneyecegim. Paylasim için sag ol.

Kesinlikle ben de hoslanmiyorum! Sad
Ağız tatları çok farklı.. paylaşım için sağol (:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi