28-12-2014, Saat: 14:45
Teşekkür ederiz.
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
(29-06-2010, Saat: 22:51)chae-kyung yazdı:Gamja-Ongsimi / 감 자옹심이 (Patates Hamuru Tanecikli Çorba)
Gamja ongsimi, Kore mutfağının bir sujebi çeşitli (hamur tatlısı) çorbasıdır. Çorbada, et suyuna doğranmış sebzeler ve patates kullanarak oluşturulan köfteler bulunur. Güney Kore'de, Gangwon Eyaleti patates yetiştirmek ve hasat yapmak için özel bir eyalettir. Soğuk havası nedeniyle çok patates yetişmektedir.
Malzemeler
- Patates 600g (4 parça)
- Yeşil kabak 100g
- Kırmızı biber 15g
- Kabak 15g
- Tuz 1 / 2 yemek kaşığı
- 2 Yemek kaşığı tuz ile karıştırılmış toz susam 100g
Çeviri / Translate: chae-kyung
English
Gamja ongsimi is a variety of sujebi (a dumpling soup) in Korean cuisine, consisting of dumplings made from ground potato and chopped vegetables in a clear broth. It is a local specialty of Gangwon Province, South Korea, where a lot of potatoes are cultivated and harvested due to the cold weather.
Materials
- Potatoes 600g (4 pieces)
- Green pumpkin 100g
- Red pepper 15g
- Pumpkin 15g
- Salt 1 / 2 tablespoons
- Salt mixed with sesame powder 100g ( 2 tablespoons)
Kaynak / Source: wikipedia.org / koreanfood.rda.go.kr /egoggan.com