yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efsane Prens (Jumong) 75.Bölüm
(13-06-2009, Saat: 14:25)yeselek yazdı:
(12-06-2009, Saat: 21:41)Ho Min yazdı:
(12-06-2009, Saat: 21:26)YeomYang* yazdı:
(12-06-2009, Saat: 21:20)ddeerryyaa yazdı: Ya biri bana Sunu söylesin:BU sosonoyla jumongun evliligi evliligin tüm sartlarini yerine getirmek üzere yapilmis bir evlilik mi yoksa formalite bir evlilik mi?Tamam belki evliligin yapilma nedenleri arasinda siyasi nedenler olabilir ama bana evliligin kendisi formalite mi yoksa gerçek bir evlilik mi onu söyleyin

Kral 'in kimin olacagi belirlenecegi zaman , kabileler arasinda bölünme olmustu. Bir taraf Soseono 'nun diger taraf da Jumong 'un olmasi gerektigini ileri sürmüslerdi. Bay Yeon Ta Bal 'in fikriyle, iki tarafinda onaylayabilecegi tek çözüm evlilikti. Jumong Kral , Soseono 'da Kraliçe olacak her iki taraf da mutlu olacakti. Yani bu bir siyasi evlilik oluyor...

Sadece siyasal diyemeyix, Soseono siyasal bir evlilik yapacak olsaydi sevmedigi halde Daesoo ile de evlenirdi, seviyorlardi diye evlendiler siyasi durum da bahanesi oldu evliliklerinin.

madem öyle neden ikisinin bir çocugu olmamis. bu bana çok garip geliyor.belki yönetmen yuri ön plana çikarmaya çalisti ama yinede çocuklarinin olmamasi bu evliligin siyaysi bir evlilik oldugunu düsünmeme neden oluyor.
birde bana su aralar sanki soseona hala jumong u seviyormusta jumong sevmiyor gibi geliyor. bilmiyorum siz ne dersnizi.

Birbirini seviyorlarsa çocuk neden yapmadilar diyorsunuz ama ayni Soseono'nun Wootaeden çocuklari var, peki onu çok seviyordu diye mi çocuk yapti? Çocuk yapmadiklari için siyasi oldugunu düsünmek, birbirlerini sevmeden sirf siyasi nedenlerle evlendiklerini düsünmek kadar saçma olur. Soseono siyasi nedenlerle evlenecek bir kadin degil öyle olsaydi Daeso ile evlenirdi.
Dün aksam bir yerden tüm bölümleri buldum ve izledim. Engel olamadim kendime. Su bölümü de izleyeyim, hadi sunu da derken hepsini bitirdim. Spoiler vermek istemem kesinlike ama su "seviyor" "sevmiyor" tartismalarina bir nokta koymak için sadece sunu söylemek isterim; Tarihte sevip sevmedigi konusunda süphelerim var fakat dszs de seviyor bunu hep birlikte de izleyecegiz zaten Smile iyi hafta sonlari arkadaslar bu arada.
[Resim: O2MB0V.jpg]
(13-06-2009, Saat: 15:12)ddeerryyaa yazdı: Bence hala ikiside biribirini çok seviyor.Çünkü jumongun sosonoya bakislarindan belli.BElki sana öle gelmis olabilir çünkü jumong genelde sevgisini belli eden bir tip degil.(hatta ben o evlenme teklifinin yapilis seklinden sonra jumong benim gözümden düstü.KIzi nasil aglatti.Çocuk meselesine gelince ben kendi fikrimi söliim.Hani sosono için jumongtan 20 yas büyük diolar ya ben onu sadece yorumlarda gördüm.Arkadaslarda zaten kesin bisey sölemio.OKudugum tarihi bilgilerde de sosono jumongtan büyük demiodu.Bir de oralarda biryu ve onjo için jumongla sosononun oglu dio.Bence biryu ve onjo sosononun ogullari
ve dizide nasil bazi seyleri degistirdilerse bu olayida degistirdiler gibime gelior.Ayrica belki çocuklari olmustur ama ya düsük yapmistir sosono yada ölmüstür çocuklar çogu seyi göstermedikleri gibi bunu da göstermiolarki.Ayrica çocuk olmasi sart degilki.Olmayabilir.Çünkü anatoliana arkadasim bisey söledi bende hak verdim:Hani mopalmo jumonga evlilik konusunu açtiginda önce sey dedi hani sizin yaninizda olacak size destek olacak biri lazim dedi.Onlarda gerçek es tarifini hep böle yapiolar.Daha sonra Bu evliigi yapmalarinin iyi olacagini ,siyasi nedenlerden bahsetti.Bence bu evlilik siyasi nedenlerinde içinde oldugu ama en çok ask evliligine dayali gerçek bir evlilik.Çünkü gördügüm kadariyla sosonoyla jumongun evlendikten sonraki iliskileride gerçek bir evlilik oldugunun isareti.(Bende önce bunu çok merak etmistim...)

Sevgili derya.Jumong'un Soseono'ya yapmis oldugu teklifte Soseono'nun gözyaslari seni yaniltmasin.Üzüldügünden degil duygulandi sadece.Bence Jumong'un teklifi bu sekilde yapmasi o kadar yasadiklarindan sonra normal.
Tarihte yasananlari da birtarafa birakalim dizideki yasananlari dikkate alalim bence Smile

Mesela Soseono her nekadar tarihte Jumong'dan 20 yas büyük olsa da dizide ayni yasitlar.(Hemoso'nun Yeontabal'in kabilesini kurtardiginda Soseono'nun yeni dogmus bir bebek oldugunu hatirlarsin belki..Sonuçta dizide ayni yasitlar.Seninde dedigin gibi Jumong'un Yesoya'nin hayatta oldugunu düsündügü zamanlarda bile Soseono'ya olan sevgi dolu bakislarindan kalbinden çikaramadigini anlayabiliriz.Evliliklerin siyasi yüzü ise sadece disaridan görünen tarafi...
İz Bırakan Diziler:You're beautiful-Love Rain-My Gril-My Fair Lady-To The Beautiful You-Winter Sonata-Can you hear my heart-Marry Stayed All Night-Playfull kiss-City Hunter-Boys Over Flowers-Jumong-I'm sorry I love you-Düşlerimin Prensi

tüm bölümleri olmasada bende ardaki bölümlerin birkaçina baktim.ikiside kesinlikle birbirlerini seviyorlar.
güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın
birgün yalan söyleyeceksen eğer
bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın
ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret
ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın

düşlerimin prensi tvde bitsede gönüllerde hala sürüyor....
shin&chae kyung
(13-06-2009, Saat: 15:41)Anatoliana yazdı:
(13-06-2009, Saat: 15:12)ddeerryyaa yazdı: Bence hala ikiside biribirini çok seviyor.Çünkü jumongun sosonoya bakislarindan belli.BElki sana öle gelmis olabilir çünkü jumong genelde sevgisini belli eden bir tip degil.(hatta ben o evlenme teklifinin yapilis seklinden sonra jumong benim gözümden düstü.KIzi nasil aglatti.Çocuk meselesine gelince ben kendi fikrimi söliim.Hani sosono için jumongtan 20 yas büyük diolar ya ben onu sadece yorumlarda gördüm.Arkadaslarda zaten kesin bisey sölemio.OKudugum tarihi bilgilerde de sosono jumongtan büyük demiodu.Bir de oralarda biryu ve onjo için jumongla sosononun oglu dio.Bence biryu ve onjo sosononun ogullari
ve dizide nasil bazi seyleri degistirdilerse bu olayida degistirdiler gibime gelior.Ayrica belki çocuklari olmustur ama ya düsük yapmistir sosono yada ölmüstür çocuklar çogu seyi göstermedikleri gibi bunu da göstermiolarki.Ayrica çocuk olmasi sart degilki.Olmayabilir.Çünkü anatoliana arkadasim bisey söledi bende hak verdim:Hani mopalmo jumonga evlilik konusunu açtiginda önce sey dedi hani sizin yaninizda olacak size destek olacak biri lazim dedi.Onlarda gerçek es tarifini hep böle yapiolar.Daha sonra Bu evliigi yapmalarinin iyi olacagini ,siyasi nedenlerden bahsetti.Bence bu evlilik siyasi nedenlerinde içinde oldugu ama en çok ask evliligine dayali gerçek bir evlilik.Çünkü gördügüm kadariyla sosonoyla jumongun evlendikten sonraki iliskileride gerçek bir evlilik oldugunun isareti.(Bende önce bunu çok merak etmistim...)

Sevgili derya.Jumong'un Soseono'ya yapmis oldugu teklifte Soseono'nun gözyaslari seni yaniltmasin.Üzüldügünden degil duygulandi sadece.Bence Jumong'un teklifi bu sekilde yapmasi o kadar yasadiklarindan sonra normal.
Tarihte yasananlari da birtarafa birakalim dizideki yasananlari dikkate alalim bence Smile

Mesela Soseono her nekadar tarihte Jumong'dan 20 yas büyük olsa da dizide ayni yasitlar.(Hemoso'nun Yeontabal'in kabilesini kurtardiginda Soseono'nun yeni dogmus bir bebek oldugunu hatirlarsin belki..Sonuçta dizide ayni yasitlar.Seninde dedigin gibi Jumong'un Yesoya'nin hayatta oldugunu düsündügü zamanlarda bile Soseono'ya olan sevgi dolu bakislarindan kalbinden çikaramadigini anlayabiliriz.Evliliklerin siyasi yüzü ise sadece disaridan görünen tarafi...

Eger senin dedigin gibiyse jumonga odunlugundan (evlilik teklifini yaptirginda çok odundu)dolayi söledigim tüm laflari geri aliorum.Ama o öle bir teklif yaptiki karsindakinin bir bayan oldugunu, üstelik hem kendisinin hem de o bayanin kendisini sevdigini unutarak öle sözler söylemesi beni çok kizdirdi.Kiz garibim zaten babasi ona bu teklifi sölediginde babasina general esini,oglunu yeni kaybetti,analsilan kimse onu anlamio(böle biseydi)deyip yinede jumonga evlilik olayinin ortada olmasina ragmen ben giderim ticaret yapar öle ülkeme hizmet ederim demesi benim daha çok o anki aglamasina üzülmeme sebep oldu.Ama eger bnm dedigim gibiyse sölücek söz bulamiom.
Dedigin gibi diziye bakalim dogru sölosun.Ayrica filmin her karesi aklimda.Biggrin
Unutmak mümkün mü?Hele sosono ve jumongla ilgili sahneleri...Biggrin
"Işıkları kim kapattı?" Kim Sun Woo-The Equator Man
Hazir çocuk konusu açilmisken bende hatirim da olan birseyi söylemek istiyorum.soseono nun ilk hamile oldugu ögrenildiginde,rahibe açikladiginda Wootae çok sasirmisti.Bunun anslasmali oldugunuda düsünürsek biryunun jumong tan oldugunu düsünebilirz.ben ilk baslarda yani soseono çocugu dogurana kadar hep öyle zannetmistim.simdiki bölümlerindede hiç çekinmeden baba diyolar.bence jumongun oglu olabilir biryu.
yorumlardan anladigim kadariylaa jumong ile sosona hala birbirini seviyormuss. iyi onlar adina sevindimmSmileSmileSmileçocuk konusunada gelince sosono ilk esini ile anlasmali evlilik yapti ama çocigu oldu demissiniz çocuk sevilip sevilmeme faktörü degil demissiniz özetle.

ama sunuda sölemek isterim ki sosono ilk evliligini yaptiginda jumoing u öldü saniyordu ve bir sekilde aile kurmak zorundaydi. belki jumong un yasadini bilseydi hiç çocugu olmazdi Smile
Song Il-Gook/So Ji Sub/Kim Nam Gil/Denizler İmparatoru Fan Club
**♥.♥. Cain and Abel Fan Club.♥.♥**
Kim Ki Duk FC
Korea-Fans FC
TRT FC

[Resim: attachment.php?aid=2217]
Mesaj takibi hala cözemedigim icin arkadan geliyorum, özür dilerim Smile

(13-06-2009, Saat: 1:04)witch-hag yazdı: ayy çok sevindim yesoya ile jumong un arasindaki iliski dizide de çok güzel ama demek aralarindaki bag daha da büyükmüs Kalp dizideki buyeong u aski da bosuna degilmis demek ikisini birlestirmemiz gerekiyor
ben karakterlerle ilgili fantastik seyler duydum hemosu cennetin ogluymus yuhwa nehir tanrisinin kizi yuhwa günes isiklariyla hamile kalmis jumong bir yumurtanin içinde dogmus biryu nehrinden geçmeye çalisirken nehir canlilari onun için bir köprü olusturmus ölürken de jumong u sari bir ejder cennete tasimis

Bugün bu konu hakkinda bir kac yaziya daha rastladim, Buyong'u oynayan oyuncu icin acik bir sekilde "basarisiz bulunmus" yaziyordu, Buyongun cekip gittigi ve Bayan Yesoya'nin diziye katildigi arada ise yeni oyuncu arayisina ve Senaryoda bu konuyla ilgili bazi degisikliklere gitmisler... dedigin gibi Bayan Yesoya ile Jumongun tanisip, evlenme hikayeleri bu sekildede güzeldi ama Sarayda calisan bir Bayan ve bir Prensin aski bana daha cok cazip geliyor... Zaten hep tarihi Kore saray dizilerini izlerken aklimdan gecmistir, bu kadar bayanin oldugu bir sarayda hic kimse bu Saray Ladylerine asIk olmuyor mu diye.. Smile keske en basindan iclerine sinen bir Bayan oyuncu bulsalardi

Dedigin efsanevi hikayeyi bende okumustum, tarihte insanlarin hep gerceküstü hikayelere nerde olursa olsun ilgi duyduklarinin bir göstergesi, toplumlari etkilemek, hikayeleri yaymak bu tür gerceküstü anlatimlarla daha da kolaylasiyor, bizde sahmaranlar onlarda ejderhalar Smile

(13-06-2009, Saat: 1:41)kuzgun yazdı: bayan yesoyanin buyaya gidisi biraz zoraki senaryo olmus insan emaneti yaninda tasimaz mi hem arkadaslarin dedigi gibi kanita ne gerek var jumong yesoyayi tanimiyo mu? jumong ve yurinin bakismalari süperdi kan bagi iste o kadar kisinin içinden sen oglunu bul o7 semra arkadasimiza da katiliyorum biryu ya hiç prenslik yakismiyor valla insanda biraz asalet havasi olmali

Yuri sefalet icinde yasayip Seosono'nun cocuklarini saraya yayilmis sekilde görünce ilk bölümlerde bende bu karakteri itici bulmustum ama artik BirYu'ya aciyorum... Prens gibi büyü, veliahtlik 15 yildir senin icin nerdeyse kesin olsun sonra birden elinden hepsi gitsin, büyüklerinin hatalarini cocuklar cekiyor

(13-06-2009, Saat: 2:39)ddeerryyaa yazdı: Birde arkadasimiz sosononun jumongtan 20 yas büyük olma durumunun söylendiginin, kesin olmadigini söledi.Bir kesinlik varmi yokmu?Merak ettim de...

Bu konuyuda sorusturdum Smile Bu bilgi kesin, Kore tarih kitaplarinda Seosono'nun Jumongdan 20 yas büyük oldugu yaziyormus...

(13-06-2009, Saat: 2:39)ddeerryyaa yazdı: Bir de ben yesoyanin aslinda buyong olduguna ihtimal vermiorum.Çünkü dizide su dikkatimi çekti.Sayet degistirselerde karakterlerin ana haltlariyla özellikleriyle oynamiorlar.Yesoyada kabile kizi olabilir yani.

Gercek tarihteki Bayan Yesoya hakkindaki bilgilere göre bir Saray calisani ve Jumong ile evlendikten sonra Bayan Ye ismini aliyor... Dizideki Yesoyanin ilk yasadiklari tamamen Buyongu oynayan sanatcinin ayrilmasi nedeni ile bulunan bir cözüm, hatta bu konu hakkinda Buyongu oynayan oyuncunun bir röportajida var

(13-06-2009, Saat: 15:42)su savasçisi yazdı: tüm bölümleri olmasada bende ardaki bölümlerin birkaçina baktim.ikiside kesinlikle birbirlerini seviyorlar.

Birbirlerini seviyorlar ama ask manasinda seven Seosonoymus gibi geliyor bana, Jumong ise bana o konuda eskisi gibi gelmiyor… beraber cok sey paylasip, atlattilar, bazi seylere beraber gögüs geldiler, Seosono kendi cikarlari icin hep bir ariza cikaran kabilesini hep durdurdu, Jumong ise agresif askerlerini, böylece birbirlerine girmelerini önlediler… ama ask konusunda köprünün altindan cok sular akti, bir bölümde basrahibe Yeommeul söylemisti: „sevginiz birlesmenize izin vermedi ama kader sizi yine karsilastiracak“, aralarindaki iliski bana bir ask gibi gelmiyor, daha cok birbirini sevip sayan iki cok iyi arkadas gibiler, Jumong Seosononun son kararina üzülüyor cünkü Seosononun emekleri yok sayilamaz, ama o kadar fedakarlik yapmis bir esi ve cocugu varken Jumong gibi biri kör asIk olamaz ki zaten degilde

(13-06-2009, Saat: 15:42)yeselek yazdı: madem öyle neden ikisinin bir çocugu olmamis. bu bana çok garip geliyor.belki yönetmen yuri ön plana çikarmaya çalisti ama yinede çocuklarinin olmamasi bu evliligin siyaysi bir evlilik oldugunu düsünmeme neden oluyor.
birde bana su aralar sanki soseona hala jumong u seviyormusta jumong sevmiyor gibi geliyor. bilmiyorum siz ne dersnizi.

Bu konu benim dizide en cok merak ettigim sey Biggrin Kore dizilerinde cinselligin hic ön planda olmamasini seviyorum ama bazen cok abartiyorlar… en azindan anliyabilecegimiz sekilde bir dialog yada bir sarilma koyun, bizde meraktan catlamayalim Biggrin

Bencede senaristler sonunu gercek tarihteki gibi bir „siyasi evlilik“ olarak baglamislar, gercek bir evlilige benzemiyor… 4 yila iki cocuk sigdirmis Seosono ve hemen Yesoya’yi hamile birakmis Jumongun 15 yil boyunca hic cocugu olmamis Smile kaldiki dedigim gibi onlar evlenene kadar o kadar cok sey yasandiki, herseyi bir yana birakip ask yasayacak ne durumlari vardi nede karakterleri… Jumonga cok sinir olmustum ama bu davranisiyla tekrar efsane Prensim oldu Opucuk
çok güzel bir bölümdü
Güzel bir bölümdü.Bence de burada ki amaç yuri'nin ön plana çikacak olmasindan kaynaklaniyor.Bence Soseono Jumong'u seviyor.Babasi ilk bu fikri söylediginde kizin gözleri parladi.Hatta Jumong'la bunu konusurkende ne kadar heyecenliydi ve gözlerinde sevgi vardi.Fakat Jumong'un ''biraktigimiz yere geri dönememiz çok zor olur.'' demesiyle gözlerindeki isilti birden söndü ve sanki o an aglamamak için kendisini zor tuttu.Bence Jumong da Soseono'yu seviyor.Fakat bir tarafta da Yesoya'ya karsi duydugu suçluluk hissi ve vicdan azabi var içinde.Onlari koruyamadigi için kendisini suçlu hissediyor.Biryu ve Onca'ya her bakisinda Yuri'yi hayal ediyor.Gözlerinin önünde Yuri'yi canlandiriyor.Bu sartlar altinda Bir çocuk yapmalari daha dogru olur mu sizce?Ayrica Jumong her ne kadar iyi niyetli olup çocuklarin hepsine esit derecede sevgi dagitsa bile yine de bu durum sarayda yeni bir bölünmeye ya da tartismaya yol açabilirdi.Soseono'nun halasi rahat durmaz tahta Kendi oglunu geçirecegini,Biryu ve Onca'yu ayirip kendi ogluna daha fazla ilgi gösterecegini iddia edecekti.Bu arada Jumong artik eski Jumong degil.Koskocaman bir ülkenin krali oldu.Bir sürü dertle bogusuyor.Akli baska seylerle mesgulken Soseono'ya olan sevgisini nasil ifade etmesini bekleyebilirsiniz.
Son olarak evlilik aski öldürür,sevgiyi bitirir,yerini saygiya birakir.

Song Il-Gook Fan Club

^Efsane Prens^
^Denizler İmparatoru Fan Club^
^The Kingdom of the Winds Fan Club^

Korea-Fans FAN CLUB

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi