yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efsane Prens (Jumong) 75.Bölüm
bayan yesoyanin buyaya gidisi biraz zoraki senaryo olmus insan emaneti yaninda tasimaz miBiggrin hem arkadaslarin dedigi gibi kanita ne gerek var jumong yesoyayi tanimiyo mu? jumong ve yurinin bakismalari süperdi kan bagi iste o kadar kisinin içinden sen oglunu bul :img-hysterical: o7 semra arkadasimiza da katiliyorum biryu ya hiç prenslik yakismiyor valla insanda biraz asalet havasi olmaliBiggrin
🙈🙉🙊
(13-06-2009, Saat: 1:12)Anatoliana yazdı: O zaman söyle bir özet yapsak yerinde olur belki.

Tarihte:

Jumong hoslandigi saray Lady'si Lady Ye (Buyong&Yesoya) ile evlenir.15 yil rehine olarak Buyeo sarayinda tutulur.(Soseono'nun çocuklari nedense bazi bilgi içerikli yazilarda Jumong'un çocuklari olarak gösteriliyor.Ben bu konuda net birseye inanabilmis degilim.)

Yeontebal Jumong'un önemli bir kisi olacagini anladigindan Jumong'dan 20 yas büyük olan kizini onunla evlendirir.

Jumong'un akli hep ilk esindedir.Hep onu sevmistir.Ilk esine kavusunca da Yuri'yi veliaht ilan eder.

Dizide:

Jumong Biryu'ya gelirken daglik bir arazide bogulmak üzereyken kendisiyle ayni yasit olan bir kabile reisinin kizi tarafindan kurtarilir ve ilk tanisma gerçeklesir.Jumong ona asik olur.Kader onlari ayirinca Jumong kendisini kurtaran baska bir kabile reisinin kiziyla hem minnet borcu için hem de annesinin ricasi üzerine evlenir.Kader Jumong ve Soseono'yu yeniden biraraya getirir.Yesoya Buyeo sarayindan kaçmayi basarsa da esinin hem dava arkadasi hem de ilk aski oldugunu bildigini Soseono ile evlenirken görür ve oraya geldigini hissettirmeden ayrilir...Gerisini henüz yayinlanmayan bölümler oldugu için yazmiyorum.

Görüldügü gibi tarihte yasananlar ile seneryo arasinda çok fark var.Sonuç:

Jumong tarihte bilemem ama dizide gerçek bir evlilik yapiyor.Tarihteki aski Yesoya ama dizide Soseono.

Vurgun verdigin bilgiler için tesekkürler...
Bundan önceki Kore dizilerinde pek degisiklik yapmamislardi.Tarihi uygulamislardi.Yisan da bazi seyler tarih disiydi.Ama bnm bildigim çogu seyde tarihteki gibiydi.Birde bnm bildigim kadariyla yisanla jumongun yönetmenleride ayni.Senaristler farkli ama Yönetmenler ayni.(sonuçta dizinin bel kemigi yönetmen)Birinde asagi yukari gerçegi yansitip digerinde baya farklilik yapilmasi bana tuhaf geldi.Hani bir de bu dizilerde amaç tarihi anlatmak olunca.Birde arkadasimiz sosononun jumongtan 20 yas büyük olma durumunun söylendiginin, kesin olmadigini söledi.Bir kesinlik varmi yokmu?Merak ettim de...
Aman her yerde baska sey yazio.Ben en çok Bu güney korelilerin elindeki kaynaklarda ne yazio onu çok merak ediom.Mesala Sosonoyla ilgili bir kitap varmis bir onu birde yisanin annesinin kendisinin yazdigi kitabi çok merak ediom.
BU arada hepinize tessekürler beni meraktan kurtardiniz.Bende sizin gibi düsünüodum hani siyasi sebeplerde var ama nedenler arasinda, yontabalin dediginin aksine küllenmeyen halen alev alev yanan bir askta var ortada.Ama hani dedim bu garipler belki siyasi sebeplerden deyip formalite bir evlilik yapmislar yine kavusamamislardir deyip evliligin (bütün olmasi gereken) bütün gerektirdiklerini yerine getircekleri bir evlilik mi çok merak etmistim saolun siz merakimi giderdiniz
Bir de ben yesoyanin aslinda buyong olduguna ihtimal vermiorum.Çünkü dizide su dikkatimi çekti.Sayet degistirselerde karakterlerin ana haltlariyla özellikleriyle oynamiorlar.Yesoyada kabile kizi olabilir yani.
"Işıkları kim kapattı?" Kim Sun Woo-The Equator Man
Bügünkü bölüm çok güzeldi.Jumong herseye ragmen Buyoya geldi.Kendini korumasinida bilecektir.
[Resim: specialsignal2.jpg]
TÜM GERÇEK AŞKLAR MUCİZELER YARATIR.

Konusu islenen dizi, bizim dalga geçerken söyledigimiz "milattan önce"lerine dayaniyor. Binlerce yil öncesine dair yazili metinler ne sekilde olabilirdi ki! O dönemlerde yaziya geçirilen olaylarin saklandigi belgeler ya dogal afetlerle ya da savaslarla yok olup gidiyordu. Böyle bir durumda çok kisitli bilgilere sahip olabiliyoruz. O dönemlere ait bilgi vermesi açisindan dikilitaslara yazilan bilgiler kalici olmakla birlikte az önce de dile getirdigim gibi kisitli. Kore'nin ünlü iki tarih kitabi Samguk Sagi ve Samguk Yusa M.S. 1200'lü yillarda yazilmasina ragmen milattan öncesine ait bilgileri, o zamana kadar anonim olarak gelen bilglere yer verip geçilen yerlesik düzenin getirdigi avantajlarla yaziya anca geçirebiliyor.
Ve Jumong dizisi, Samguk Sagi ile Samguk Yusa esas alinarak yaratilmistir.
(13-06-2009, Saat: 3:56)Wando yazdı: Konusu islenen dizi, bizim dalga geçerken söyledigimiz "milattan önce"lerine dayaniyor. Binlerce yil öncesine dair yazili metinler ne sekilde olabilirdi ki! O dönemlerde yaziya geçirilen olaylarin saklandigi belgeler ya dogal afetlerle ya da savaslarla yok olup gidiyordu. Böyle bir durumda çok kisitli bilgilere sahip olabiliyoruz. O dönemlere ait bilgi vermesi açisindan dikilitaslara yazilan bilgiler kalici olmakla birlikte az önce de dile getirdigim gibi kisitli. Kore'nin ünlü iki tarih kitabi Samguk Sagi ve Samguk Yusa M.S. 1200'lü yillarda yazilmasina ragmen milattan öncesine ait bilgileri, o zamana kadar anonim olarak gelen bilglere yer verip geçilen yerlesik düzenin getirdigi avantajlarla yaziya anca geçirebiliyor.
Ve Jumong dizisi, Samguk Sagi ile Samguk Yusa esas alinarak yaratilmistir.

Smile Önemli bilgi için tesekkürler sinan ...AlkisAlkis
Ben de simdi The King Of Winds'e basladim. Tam olarak bisey diyemem ama izledigim yerdeki yorumlara baktim Soseono ve kabilesi pekte iyi degilmis o dizide. Bir de birkaç tarihi bilgi içeren yazilar okudum Yuri ile ilgili. Çok çektirmisler Yuri'ye denilene göre.

Zaten isin asli ancak dizide bu kadar iyi olabileceklerini düsünüyorum ben. Hele hele uzak dogu gibi eski zamanlarinda sert savaslarin çok sik yasandigi ve insanlarin da haliyle biraz sert olduklari dönemlerde bu kadar iyinin de iyisi olunabilecegini düsünmüyorum ki bir seyler okudum bununla ilgili ve anlasilan dizide bize gösterilenler daha farkli.

He bu olmamali mi? Bence olmali çünkü adi üstünde dizi. Yoksa dizi degil belgesel olurdu. Heyecanlar, üzüntüler, sevinçler ve bazen abartmalar bile bir dizide olmasi gereken seyler izlenilebilirlik açisindan.
[Resim: O2MB0V.jpg]
(12-06-2009, Saat: 15:56)*mygirl* yazdı: son kisimlari süperdi bu bölümün yuri jumonga hayran hayran bakarken jumongunda bunu farkedip ona bakmasi bakismalari süperdi bu arada neden kanita ihtiyaci olsunki yesoyanin sçama geldi bana kanit aramasi

evet sana katiliyorumm. sonuçta yeseo kimseyle evlenmedi tek esi jumong tu ee yuri adinda bir oglu oldugunuda herkes biliyor. ne gerek var kanita bende hiç anlamadim.
Song Il-Gook/So Ji Sub/Kim Nam Gil/Denizler İmparatoru Fan Club
**♥.♥. Cain and Abel Fan Club.♥.♥**
Kim Ki Duk FC
Korea-Fans FC
TRT FC

[Resim: attachment.php?aid=2217]
(12-06-2009, Saat: 16:13)Melissaa yazdı:
(12-06-2009, Saat: 15:56)*mygirl* yazdı: son kisimlari süperdi bu bölümün yuri jumonga hayran hayran bakarken jumongunda bunu farkedip ona bakmasi bakismalari süperdi bu arada neden kanita ihtiyaci olsunki yesoyanin sçama geldi bana kanit aramasi

(12-06-2009, Saat: 16:02)07 semra yazdı: bencede saçma kanita ihtiyaç yokki jumongun yanina yuri kanitsiz bile gitse yeter.sanki simdiki devirdemi yasiyorlar da bu çocuk benden degil diye düsüncek jumongBiggrin

Hiç de saçma degil. Düsünün bir kere Jumong kocaman ülkenin krali..Bi kere bu çocuk suikastçi olabilir onu öldürmek isteyebilir..Fakirdir ondan yardim dilenebilir.
Ayrica o kral. Önüne gelen birini ben senin oglunum dese nasil kabul edebilirki.. Simdi mesela anne yada baba oldugunuzu düsünün..Birisi size gelse ben senin çocugunum dese kabul edermisiniz. Basta inanamazsiniz. Arastirmak istersinizi bunu..
Jumong'da öyle bir kanit birakmisti iste Yesoya'ya..
Tabi Yesoya'nin çocugun yaninda olamadigi bir an olursa diye birakti o kaniti.
Eger Yuri'nin yaninda Yesoya'da olursa zaten o basli basina kanit sayilir. Ama Yesoya'da hastalandi malesef. Yataklara bile düstü.. Sad((
Çocuk da mecbur o kaniti bulmak zorunda..Hemen bir seferde babasina ispatlasin. Hiç kimse zorluk yasamasin..

iyide herkes biliyor jomung un yeseodan bir oglu oldunu adinin yuri oldugunu bilmeyen mi var. yesoa çiksa kimse jumong un karisi olduguna inanmaz gibi bisi bu yeseojumongla karsilasmadan ölse bile bu emanet sadece yurinin babasini bulmasina yarar. ozamn burdan tek bir sonuç çikiyor. yeseo ölecegini düsünüyor jumongla karsilasmadan. bu nedenle yurinin babasini bulmasini ve jumong un yuriyi tanimasi için o emaneti almaya gidiyor. Evet kesinlikle bööle. çok zekiyim demiiiBiggrin demekki yeseo jumongla karsilasmadan ölecek:img-cray:
Kim Ki Duk FC
Korea-Fans FC
TRT FC

(12-06-2009, Saat: 21:41)Ho Min yazdı:
(12-06-2009, Saat: 21:26)YeomYang* yazdı:
(12-06-2009, Saat: 21:20)ddeerryyaa yazdı: Ya biri bana Sunu söylesin:BU sosonoyla jumongun evliligi evliligin tüm sartlarini yerine getirmek üzere yapilmis bir evlilik mi yoksa formalite bir evlilik mi?Tamam belki evliligin yapilma nedenleri arasinda siyasi nedenler olabilir ama bana evliligin kendisi formalite mi yoksa gerçek bir evlilik mi onu söyleyin

Kral 'in kimin olacagi belirlenecegi zaman , kabileler arasinda bölünme olmustu. Bir taraf Soseono 'nun diger taraf da Jumong 'un olmasi gerektigini ileri sürmüslerdi. Bay Yeon Ta Bal 'in fikriyle, iki tarafinda onaylayabilecegi tek çözüm evlilikti. Jumong Kral , Soseono 'da Kraliçe olacak her iki taraf da mutlu olacakti. Yani bu bir siyasi evlilik oluyor...

Sadece siyasal diyemeyix, Soseono siyasal bir evlilik yapacak olsaydi sevmedigi halde Daesoo ile de evlenirdi, seviyorlardi diye evlendiler siyasi durum da bahanesi oldu evliliklerinin.

madem öyle neden ikisinin bir çocugu olmamis. bu bana çok garip geliyor.belki yönetmen yuri ön plana çikarmaya çalisti ama yinede çocuklarinin olmamasi bu evliligin siyaysi bir evlilik oldugunu düsünmeme neden oluyor.
birde bana su aralar sanki soseona hala jumong u seviyormusta jumong sevmiyor gibi geliyor. bilmiyorum siz ne dersnizi.
Kim Ki Duk FC
Korea-Fans FC
TRT FC

Bence hala ikiside biribirini çok seviyor.Çünkü jumongun sosonoya bakislarindan belli.BElki sana öle gelmis olabilir çünkü jumong genelde sevgisini belli eden bir tip degil.(hatta ben o evlenme teklifinin yapilis seklinden sonra jumong benim gözümden düstü.KIzi nasil aglatti.Çocuk meselesine gelince ben kendi fikrimi söliim.Hani sosono için jumongtan 20 yas büyük diolar ya ben onu sadece yorumlarda gördüm.Arkadaslarda zaten kesin bisey sölemio.OKudugum tarihi bilgilerde de sosono jumongtan büyük demiodu.Bir de oralarda biryu ve onjo için jumongla sosononun oglu dio.Bence biryu ve onjo sosononun ogullari
ve dizide nasil bazi seyleri degistirdilerse bu olayida degistirdiler gibime gelior.Ayrica belki çocuklari olmustur ama ya düsük yapmistir sosono yada ölmüstür çocuklar çogu seyi göstermedikleri gibi bunu da göstermiolarki.Ayrica çocuk olmasi sart degilki.Olmayabilir.Çünkü anatoliana arkadasim bisey söledi bende hak verdim:Hani mopalmo jumonga evlilik konusunu açtiginda önce sey dedi hani sizin yaninizda olacak size destek olacak biri lazim dedi.Onlarda gerçek es tarifini hep böle yapiolar.Daha sonra Bu evliigi yapmalarinin iyi olacagini ,siyasi nedenlerden bahsetti.Bence bu evlilik siyasi nedenlerinde içinde oldugu ama en çok ask evliligine dayali gerçek bir evlilik.Çünkü gördügüm kadariyla sosonoyla jumongun evlendikten sonraki iliskileride gerçek bir evlilik oldugunun isareti.(Bende önce bunu çok merak etmistim...)
"Işıkları kim kapattı?" Kim Sun Woo-The Equator Man

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi