Eskiden insanlar tibbin fazla gelismmesinden dolayi çok fazla yaslanmadan ölüyorlardi. Mesela, Jumong'ta ki irin gibi VIII. Henry'de de vardi ama onu bacagindaydi ve yillarca ölene kadar o iltihapla yasadi. Geçiremediler çünkü o zamanlar iltihap kurutucu bir ilaç yoktu. Muhtemelen Jumong'un iltihabi da kapanmadi ölene kadar. Bu da savasta azicik bile yaralanmanin belki de insani ölüme kadar götürebilecegini görüyoruz. Yani sizin dedigini gibi oyuncularin gençliklerini bu kadar korumalari zor 15 yil boyunca. Amma tabi Uzak Dogu bitkisel ilaçlariyla meshur. Böyle seylere önem verirlermis belki bu yüzden hastaliklari iyilestirme konusunda basarililardi bir nebze de olsa fakat gençliklerini korumalari çok zor
Yuri ve Yesoya'nin o hali beni derinden etkiliyor. Dedigim gibi benim de bir çocugum var ve hep kendimi Yesoya'nin yerine koyuyorum. Yaptigi büyük bir fedakarlik. Eger saraya o zaman gitseydi bölünme kaçinilmaz olabilirdi. Güçlü bir kadin hakikaten, tebrik edilesi bir kadin.
Soseono'da çok güçlü bir kadin. Kendisi de olaylarin hep içinde, gelismeleri hiç disardan izlemiyor. O zamanlar bir kadinin devlet islerinde böylesine aktif olmasi taktire deger açikçasi.
Ama ben bu Jumong'un hakkinda birseyler okumak isterdim yani tarihi degeri olan bir bilgi. Ben tarihi film,dizi izlemeyi, tarihi roman okumayi çok seviyorum. Kisacasi tarihi severim. Bu yüzden Jumong'u sadece izlemekle yetinmeyip hakkinda bir seyler de okumak isterim. Böyle bir bilgisi olan varsa ve paylasirsa sevinirim gerçekten. Ya da bir yerden okumussa kendisi...
Yuri hakikaten Jumong'a benziyor. Bazi mimikleri özellikle. Yani Jumong'un oglu konusunda basarili bir seçim yapmislar. Bir an önce onun ve Jumong'un kavusmasini görmek istiyorum. En çok bunun için izliyorum su anda diziyi. Bir an önce Yesoya ve Yuri'nin Jumong ile kavusma anlari gelsin.