yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bossam Kimchi
#1
Bossam Kimchi

Bossam-Kimchi meyveler, deniz ürünleri, sebzeler ve çeşitli garnitürlerle doldurularak tuzlanan Kore lahanasıdır. Bossam-Kimchi lahana yapraklarına ürünlerin sarılmasıyla yapılır ve ‘bokimchi’ olarak da adlandırılır. Geçmişte kaliteli lahanaların yetiştiği Gaeseong çevresinde popüler olmuştur.

[Resim: JSvK4Q2.jpg]

Malzemeler

- 2.4 kg (1 baş) Kore lahanası
2 kg (10 su bardağı) su
350 g kaba tuz
- 250 g (¼ adet) turp
- 125 g (¼ adet) armut
- 30 g hardal yaprağı
- 25 g küçük yeşil soğan
- 30 g su teresi
- 25 g yeşil soğan
- garnitür
10 g (2 yaprak) kahverengi meşe mantarları
3 g taş mantarları
30 g (2 adet) kestane
12 g (3 adet) hünnap
2 g parçalanmış kırmızı biber
10 g (1 yemek kaşığı) çam fıstığı
- 25 g tuzlu karides
- 25 g tuzlu sarı corneva (tuzlu genç corneva)200 g(1 su bardağı) su
- 50 g istiridye
400 g (2 su bardağı) su
6 g (½ yemek kaşığı) tuz
- 80 g genç ahtapot 12 g (1 yemek kaşığı) tuz
- baharat
32 g (2 yemek kaşığı) kıyılmış sarımsak
12 g (1 yemek kaşığı) kıyılmış zencefil
2 g (½ çay kaşığı) şeker

Hazırlanışı

1. Lahananın altındaki ve dışındaki yapraklarını kesin, bir bıçakla uzunlamasına lahanayı derince kesin ve elinizle ikiye ayırın. Tuzun yarısının çözüldüğü bir kapta yaprakları marine edin ve tuzun yarısını dalların arasına yayın. Yarısını üç saat bekletin sonra çevirip diğer yarısını da bekletin.

[Resim: sqzJQY5.jpg]

2. 3~4 kez akan suyun altında marine edilmiş lahanayı durulayın, 1 saat süreyle aşağı bakacak şekilde bir tepsiye suyu boşaltın (2 kg).

[Resim: rWMr3Og.jpg]

3. Lahanayı, turpu ve armutu 2.5 cm çapında, 2.5 cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında kesin. Dış yaprakları atmayın (turp 180 gr, armut 100 gr.). Hardal yaprağını, küçük yeşil soğanı, su teresi ve yeşil soğanı 3 cm uzunluğunda kesin.

[Resim: jeTbz3p.jpg]

4. Mantarları 1 saat suyun içinde bekletin, kahverengi meşe mantarlarının saplarını çıkarın, pamuklu bezler ile suyla silin, genişliği 0.3 cm'lik aralıklarla parçalayın. Taş mantarlarının göbeklerini çıkarın, ovalayarak yıkayın, 3 cm uzunluğunda ve 0.2 cm çapında içini parçalayın.

[Resim: opeh3rc.jpg]

5. Kestaneleri soyun ve 0.3 cm kalınlığında dilin. Hünnapı da soyup kahverengi kestane mantarıyla aynı boyutta kesin.

6. Kırmızı biberleri 2.cm uzunluğunda kesin (iyice kıymaktan bahsediyor. Shredded red pepper yazarsanız internete nasıl olduğunu görürsünüz.) Çam fıstıklarını soyup onları pamuklu bir bezle temizleyin.

7. İnce ince tuzlu karidesleri katı malzemelerle kıyın.

8. Tuzlanmış sarı corvena vücudunu (etini) kesin, başını ve kemiklerini saklayın.

Tarifi

1. Su koyun ve tencerede tuzlanmış corvenanın kafasını ve kemiklerini 5 dakika boyunca kaynatın (orta ateşte). Corvena sıvısı yapmak için onu süzgeçten geçirin (50 kg).

2. Dilinmiş lahanayı ve turpu toz kırmızı biberle karıştırın, tuzlanmış karidesleri ve corvena etini ve baharatları da koyup hep beraber güzelce karıştırın. Hazırladığınız diğer maddeleri de ekleyin onlarla da eşit şekilde karıştırın. Deniz ürünlerini içine ekleyin, yavaşça karıştırın, ve daha sonra tuzlayın.

3. Lahananın dış yapraklarından 3~4 yaprak kaseye koyun. Karıştırdığınız maddeleri onun üstüne yığın yapın ve üzerine deniz ürünlerini ve garnitürleri koyun. Dış yaprakları yuvarlayın ve sıkıca sarın.

4. Tek bir kavanoz içine sarılı kimchiyi koyun ve aşağı doğru bastırın. Kavanozun içine haşlanmış corneva sıvısını ekleyin.

Kaynak
Cevapla
#2
Bossam Kimchi

Bossam-kimchi is brined Korean cabbage stuffed with fruit, seafood, mushrooms, vegetables and various garnishes. Bossam-kimchi is made by wrapping the stuffed cabbage with cabbage leaves, and it is also called ‘bokimchi.’ It has been popular in the Gaeseong area where good quality cabbage was grown in olden days.

[Resim: JSvK4Q2.jpg]

Ingredients

- 2.4 ㎏ (1 head) Korean cabbage
2 ㎏ (10 cups) water
350 g coarse salt
- 250 g (¼ ea) radish
- 125 g (¼ ea) pear
- 30 g mustard leaf
- 25 g small green onion
- 30 g watercress
- 25 g green onion
- garnish
10 g (2 sheets) brown oak mushrooms
3 g stone mushrooms
30 g (2 ea) chestnut
12 g (3 ea) jujube
2 g shred red pepper
10 g (1 tbsp) pine nuts
- 25 g salted shrimps
- 25 g salted yellow corvena (salted young corvena)200 g(1 cup) water
- 50 g oyster
400 g (2 cups) water
6 g (½ tbsp) salt
- 80 g young octopus 12 g (1 tbsp) salt
- seasoning
32 g (2 tbsp) minced garlic
12 g (1 tbsp) minced ginger
2 g (½ tsp)sugar

Preparation

1. Trim the bottom and outer leaves of the cabbage, put a deep knife slit lengthwise and split it into two parts by hands. Marinate it in salt water in which half of the coarse salt dissolved, and spread remained half of the salt in between the petioles. Let it sit cutting side up for 3 hours, and then another 3 hours after turn over.

[Resim: sqzJQY5.jpg]

2. Rinse the marinated cabbage under running water for 3~4 times, drain water on a tray as facing down for 1 hour (2 kg).

[Resim: rWMr3Og.jpg]

3. Cut the cabbage, radish and pear into 2.5 cm-wide, 2.5 cm-long and 0.3 cm-thick. Save outer leaves. (radish 180 g, pear 100 g). Cut the mustard leaf, small green onion, watercress and green onion into 3 cm-long.

[Resim: rWMr3Og.jpg]

4. Soak the mushrooms in water for 1 hour, remove stems of brown oak mushrooms, wipe water with cotton cloths, shred it at intervals of 0.3 cm of width. Remove belly button of stone mushrooms, wash by rubbing, shred it into 3 cm-long and 0.2 cm-wide.

[Resim: opeh3rc.jpg]

5. Skin the chestnuts and slice it into 0.3 cm-thick. Cut the jujube flesh round, and shred them into the same size of brown oak mushrooms.

6. Cut the shred red pepper into 2 cm-long. Remove tops of pine nuts and wipe the nuts with dry cotton cloths

7. Mince the solid ingredients of the salted shrimps finely.

8. Cut the flesh of the salted yellow corvena, save the heads and bones.

Recipe

1. Put water and the heads and bones of salted corvena in the pot, boil for 5 min. on medium heat, drain it on a strainer to make corvena liquid (50 g).

2. Mix the shred cabbage and radish with ground red pepper together, add salted shrimps and corvena flesh and seasoning, mix them together thoroughly. Add all the prepared stuffs and mix evenly. Add ⅔ of seafoods into it, mix them softly, then season with salt.

3. Put 3~4 sheets of cabbage outer leaves on the bowl. Heap up with the mixed stuffs, place remained ⅓ of seafoods and garnish on it. Roll the outer leaves up and wrap them tightly.

4. Put the wrapped kimchi into a jar one by one and press down. Add the boiled corvena liquid into the jar.

Source
[Resim: fGxmtZ5.gif]

En Değerlilerim
BIGBANG EXO BTS
♥ Yeni Tumblr ♥

Cevapla
#3
Konu için teşekkürler.
www
Cevapla
#4
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#5
Teşekkürler konu için. Smile
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla
#6
İştah açıcı gözüküyor. Lahanayla olmasa da bizdeki diğer dolmalık malzemeyle denenebilir.
Cevapla
#7
Ayy yutkundum, konu için teşekkür ederiz.Smile
[Resim: ZMXZGA.jpg]
Cevapla
#8
Çok lezzetli görünüyor.Acı da.Tam bana göre ama Kore lahanası Türkiyede ne arar...Konu için teşekkürler...
Cevapla
#9
Mükemmel gorunuyor Biggrin teşekkürler
Cevapla
#10
Superdi
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi