05-09-2013, Saat: 18:08
(29-08-2013, Saat: 10:22)Melissaa yazdı:(20-08-2013, Saat: 14:01)mervekorea yazdı: Merve unni şimdi ben liseye geçtim hemşirelik bölümüne üniversiteyi Kore'de okursam ordamı mesleğime başlarım yoksa burdamı acil cevaplarsan sevinirim.Şimdiden teşekkürler
Bana da bu soru çok sorulduğu için bende Koreli arkadaşlarıma sorup çok araştırdım. Onların okullarında yabancı öğrenci yokmuş ve okulun ofisine de birlikte gidip sorduk. Yabancı öğrenci alımı yapılmıyormuş sağlık veya tıp bölümleri için. Başka pek çok okula da telefon açıp sorduk. O okullarda sağlık alanlarındaki bölümlerde yabancı öğrenci alımı yapmadıklarını söylediler
mervebilgi arkadaşımız önceki sayfalardan birinde de tıp eğitimi alamıyor yabancılar diye yazmış zaten.
Evet bu soru bana taa ben lise sonda kayit yaptirdigimdan beri en cok sorulan soru. sirf bu yuzden kesin bilgiler elde etmek amaciyla baya arastirdim. universitelerin ogrenci islerine, okuyan arkadaslarima hatta bazi universitelerin bolum hocalarina bile sordum. hep olumsuz cevap aldim. okuyan 1-2 yabanci ogrenci vardi ama onlar da dogma-buyume korede yasayanlardi. yine de pek kesin konusmak istemiyorum. cunku benim arastirdigim okullar almazda belki bir ihtimal alan bir okul cikarsa diye de pek kesin konusmak da istemiyorum isin acikcasi. ama benim baktiklarim; arastirdiklarim arasinda saglik alaninda ogrenci alan okullar yok.
O yuzden mervenin da sordugu diger soruyu kisaca cevapliyim. korede universiteyi okuyup mezun olduktan sonra illa korede calismak zorunda degilsiniz. turkiyeye de donebilirsiniz ya da duruma gore baska ulkelere de gidebilirsiniz. yalniz turkiyeye donup devlette calismak isterseniz; YOK denkligi isteniyor diye biliyorum ben. YOK denkligi isinin degisip degismedigini bilmiyorum. YOK denkligi olan 8-9 univeriste var korede. simdi burdan okullari yanlis soyleyebilirim. o yuzden YOK un sitesinden hangi okulla oldugunu daha net ogrenebilirsin.