22-07-2013, Saat: 22:11
(22-07-2013, Saat: 20:51)zhr22 yazdı:(21-07-2013, Saat: 20:36)mervebilgi yazdı:cevapladığın için çok teşekkür ederim sanırım lisans başvuru sürecini anlatmıştın hemen onu okuyup kendime rehber alıyorum ciddi anlamda alanımı değiştirmek istiyorum ve lise başarım yüksekti ikinci bir üniversite olarak da düşünmeye başladım tekrar cevap için çok teşekkürler ne kadar yardımcı olduğunu bir bilsen(15-07-2013, Saat: 2:26)zhr22 yazdı: merhaba öncelikle konu için çookkk teşekkürler bende sorularımı sorayım
ben gazi üniversitesinde uluslararası ilişkiler öğrencisiyim seneye son sınıfım ve yüksek lisans için güney koreyi düşünüyorum ortalamam iyi ingilizce seviyemde sadece belgelemem lazım koreceyede bu dönem başlayacağım, erasmus öğrencisiydim yurtdışı tecrübem var ve orda güney koreli arkadaşım vardı biraz da bu beni bu ülkeye yöneltti ancak ben alanımdan farklı olarak sinema ve tv alanında yüksek lisansa yapmak istiyorum ve hükümet bursuna da başvuracağım ancak alanımdan farklı bir bölüm tercih etmem elenme sebebi olur mu diye endişeleniyorum hem üniversite açısından hemde hükümet bursu açısından alanınız değil ama belki biliyorsunuzdur sinema televizyon alanında hangi üniversiteler başarılıdır ben hanyang ünivertesini ilk tercih olarak düşündüm bölüm derslerine baktığımda bana çok güzel göründü ancak yonsei , chung-ang , kyhun hee gibi üniversitelerinde ismini duydum siz ne tavsiye edersiniz birde seul national gerçekten iyi bir üniversite olduğunu duydum ancak çok fazla başvuru aldığı için tercih etmeyin kabul ihtimali düşük olur dendi acaba öyle midir? şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba
simdi alanindan farkli bir alanda master yapmak istemen senin elenme nedenin olacagini sanmiyor. mesela bir muhendis MBA yapabiliyor. hani bunun senin elenmen icin bir neden oldusunu dusunmuyorum ama tabi bu benim dusuncem. alanlari birbirine uzak bulabilip kabul etmeyebilirler ama dedigim gibi ben oyle bir durum duymadim. dedigin universiteler bolum acisindan guzel universiteler. onlardan biri bence senin icin iyi bir secim olabilir. "tercih etmeyin ihtimali dusuk" demek aslinda pek dogru olmaz. sonucta onemli olan cok kisinin tercih etmesi degil okulun kriterlerine uygun kac kisinin tercih ettigi. cok kisinin tercih etmesi onemli degil cunku okul hepinizin kriterlerine tek tek bakiyor. bakarsin kabul edilirsin hic belli olmaz boyle seyler. tabi basvuru sirasinda okula basvuru parasi verildigi icin ve okulu kazanamasan da parayi iade etmediklerinden birden fazla okula basvurmak maaliyetli olabilir. bu yuzden okullar arasinda kriterlerine de bakip kendine en uygun okula karar verip basvurman daha verimli olur senin icin.
Rica ederim. cok sevindim eger yardimci olabildiysem ^^ dedigim gibi nasil mutlu olacaksan o yonde karar vermen en iyisi olacaktir ^_~