Yorumları: 3,398
Konuları: 136
Teşekkür Puanı:
337
04-11-2008, Saat: 14:22
(Son Düzenleme: 23-12-2010, Saat: 20:33, Düzenleyen: lucky*7.)
Tüm yorum yazan ve görüslerini bildiren arkadaslara tesekkürler.
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor
wiseacre_daisy <3
Yorumları: 245
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
40
04-11-2008, Saat: 21:05
(Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat: 18:06, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Wando yazdı:Alıntı:... Ipek yolunda Türkçe ve Türk kültüründen yoksun olacak "kültür turizminin" manasiz kalacagini...
Türkolog Prof. Hee Soo Lee'nin söylediklerini hayranlikla okudum, çok mutlu oldum. Dilimizin önemini ve potansiyelini bilen Koreli bir profesör. Korelileri sevmemin ve onlara olan hayranligimin bir kat daha artmasi için bir neden daha.
Türkçe'nin sahip oldugu potansiyelle ilgili olarak söyledikleri ise bizim bilmedigimiz, bilip de farkina varamadigimiz gerçeklerden biridir. Dili kullanma ve koruma bilincinin olusmasi, gelismesi için tarih bilinci gerekmektedir. Milliyetçiligin temeli budur.
("Eee Ipek Yolu üzerinde bir ülkeyiz. Tarihi hanlar var, hamamlar var. Her sey çok güzel.") Öncesi sonrasi yok. ("Yaw abi napionuz, öle deil, gelmicekmisiniz, deyerli arkilerim"...) YAZIK!
Diger lehçeleriyle birlikte dünyanin en çok konusulan 5. dili Türkçe'dir. Bu lehçelerin içindeyse en büyük dilime, 70 milyonu askin kisi tarafindan konusulan Türkiye Türkçesi sahiptir. Sahip olduklarimizin kiymetini ancak kaybettikten sonra anlayabiliyoruz. Bazi seylerin kiymetini anlamamiza çok zaman yok; asimilasyon, yozlasma sürecine girmis bulunmaktayiz. Bu, geri dönülemez bir durum degildir. Türkçemizin kiymetini bilelim; dogru ve eksiksiz bir biçimde kullanalim.
Wando yorumun gerçekten çok güzel. Aynen katiliyorum. Bir de yabanci kelimeler yerine kendi sözcüklerimizi kullanmaliyiz mümkün oldukça.
jang-geum Bu güzel konu için de tesekkürler...
Yorumları: 1,268
Konuları: 88
Teşekkür Puanı:
222
05-11-2008, Saat: 15:36
(Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat: 18:06, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Çok güzel bir haberdi dogrusu, emeginize saglik.
Yorumları: 2,202
Konuları: 79
Teşekkür Puanı:
136
05-11-2008, Saat: 15:40
(Son Düzenleme: 23-12-2010, Saat: 20:35, Düzenleyen: lucky*7.)
Bu harika bir haber, tesekkürler insallah gerçektir.
Yorumları: 2,584
Konuları: 18
Teşekkür Puanı:
302
09-11-2008, Saat: 21:42
(Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat: 18:08, Düzenleyen: Ebrulî*.)
bluerose yazdı:Wando yazdı:Alıntı:... Ipek yolunda Türkçe ve Türk kültüründen yoksun olacak "kültür turizminin" manasiz kalacagini...
Türkolog Prof. Hee Soo Lee'nin söylediklerini hayranlikla okudum, çok mutlu oldum. Dilimizin önemini ve potansiyelini bilen Koreli bir profesör. Korelileri sevmemin ve onlara olan hayranligimin bir kat daha artmasi için bir neden daha.
Türkçe'nin sahip oldugu potansiyelle ilgili olarak söyledikleri ise bizim bilmedigimiz, bilip de farkina varamadigimiz gerçeklerden biridir. Dili kullanma ve koruma bilincinin olusmasi, gelismesi için tarih bilinci gerekmektedir. Milliyetçiligin temeli budur.
("Eee Ipek Yolu üzerinde bir ülkeyiz. Tarihi hanlar var, hamamlar var. Her sey çok güzel.") Öncesi sonrasi yok. ("Yaw abi napionuz, öle deil, gelmicekmisiniz, deyerli arkilerim"...) YAZIK!
Diger lehçeleriyle birlikte dünyanin en çok konusulan 5. dili Türkçe'dir. Bu lehçelerin içindeyse en büyük dilime, 70 milyonu askin kisi tarafindan konusulan Türkiye Türkçesi sahiptir. Sahip olduklarimizin kiymetini ancak kaybettikten sonra anlayabiliyoruz. Bazi seylerin kiymetini anlamamiza çok zaman yok; asimilasyon, yozlasma sürecine girmis bulunmaktayiz. Bu, geri dönülemez bir durum degildir. Türkçemizin kiymetini bilelim; dogru ve eksiksiz bir biçimde kullanalim.
Wando yorumun gerçekten çok güzel. Aynen katiliyorum. Bir de yabanci kelimeler yerine kendi sözcüklerimizi kullanmaliyiz mümkün oldukça.
Çok güzel yorumlar yapmissiniz arkadaslar... Bende size kesinlikle katiliyorum, herkes üzerine düsen görevleri yapmali. Internette su sözü buldum ve çok etkilendim ''Türkçe'ye 'bye bye' dememek için 'hosçakal' deyiniz.'' diye bir söz, gerçekten çok etkileyici ve durumu çok iyi anlatan bir söz...
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!
![[Resim: a2zueqv.gif]](http://www.firegoon.com/images/a2zueqv.gif)
Yorumları: 1,318
Konuları: 32
Teşekkür Puanı:
167
09-11-2008, Saat: 21:48
(Son Düzenleme: 23-12-2010, Saat: 20:39, Düzenleyen: lucky*7.)
Jang geum paylasim için tesekkürler.
Yorumları: 7,815
Konuları: 318
Teşekkür Puanı:
570
15-11-2008, Saat: 17:09
(Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat: 18:13, Düzenleyen: Ebrulî*.)
chung ae yazdı:bluerose yazdı:Wando yazdı:Alıntı:... Ipek yolunda Türkçe ve Türk kültüründen yoksun olacak "kültür turizminin" manasiz kalacagini...
Çok güzel yorumlar yapmissiniz arkadaslar... Bende size kesinlikle katiliyorum... Herkes üzerine düsen görevleri yapmali... Internette su sözü buldum ve çok etkilendim ''Türkçe'ye 'Bye bye' dememek için 'Hosçakal' deyiniz'' diye bir söz gerçekten çok etkileyici ve durumu çok iyi anlatan bir söz...
Degerli olan seyleri kaybedince anlamamak için Türkçe'mize sahip çikalim! Onu yasatmak ve yaymak bizim elimizde. Haber ve paylasim için kocaman tesekkürlerimi yolluyorum.
Yorumları: 670
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
42
06-02-2009, Saat: 20:32
(Son Düzenleme: 01-01-2011, Saat: 18:14, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Çok güzel bir haber, çok sevindim. Belki birgün bizde oraya gideriz ve çekik gözlü insanlarla Türkçe konusuruz... Herhalde tuhaf bir duygu olurdu diye düsünüyorum.
Yorumları: 2,387
Konuları: 126
Teşekkür Puanı:
483
Bu süper haber için tesekkürler..!
난 아주 행복 해요! ㅎㅎ ^^
♥ HyuNur ♥
█║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║
© %1oo Kσяeαη ®
|