Head of Pres. Transition Team Named Prime Minister

Başbakan Olarak Geçiş Komitesi Başkanının İsmi Verildi

Devlet başkanı seçilen Park Geun-hye, başkanlık geçiş komitesi başkanı Kim Yong-joon’u gelecek hükümetin başbakanı olarak açıkladı. Park, sosyal olarak savunmasızların korunacağı yeni bir mutluluk çağı başlatmada Kim’e olan güvenini ifade etti.

Park: ”Anayasa Mahkemesi başkanı olarak görev yaparken Kim, kararlı şekilde ülkenin inanç ve ilkelerine dayalı hukuk ve düzenini kurmak için çaba sarf etti. Alt komitelerin her biri ile her türlü konudaki sorunlarda görüş alışverişinde bulunarak, geçiş komitesine mantıklı bir şekilde başkanlık yaptı.”

Park, Kim’in geçmişte almış olduğu yola bakıldığında, hep zayıfların yanında durduğunu ve sıkıntı içindeki insanlara umut verdiğini söyledi. Kim’in ülkenin hukuk ve ilkelerinin yanı sıra insanların sosyal güvenlik ve rahatsızlık korkularını azaltacağından emin olduğunu belirtti.

Kim üç yaşındayken çocuk felci geçirdi ve annesi onu okula taşımak zorunda kaldı. Bunun üzerine, babası Kore Savaşı sırasında kaçırıldı ve Kuzey Kore’ye götürüldü. Tüm zorluklara rağmen, Kim avukatlık sınavında yüksek puan aldı ve 1960 yılında Kore tarihinin en genç yargıcı olarak göreve başladı. Daha sonra Yargıtay yargıcı, Anayasa Mahkemesi başkanı ve Park’ın başkanlık geçiş komitesi başkanı olarak görev yaptı.

Eski Devlet Başkanı Park Chung-hee diktatör hükümetinin aksine kararlar aldığı için hukuk camiasındaki pek çok hâkim, Kim’e rol model olarak baktığını söylüyor.

akgbe

President-elect Park Geun-hye has named the head of her presidential transition team, Kim Yong-joon, as the prime minister of her incoming government. Park expressed confidence that Kim will usher in a new era of happiness where the socially vulnerable are protected.

Park said that while serving as the head of the Constitutional Court, Kim continuously led efforts to firmly establish law and order in the nation based on grounded beliefs and principles. She also said he has rationally led the transition committee by thoroughly exchanging views on all types of issues with each of the committee’s subcommittees.

Park explained that when looking at the roads Kim has taken in the past, he has always stood by the side of the weak and given hope to people in hardship. She continued she is confident that Kim will set straight the nation’s law and principles as well as address people’s jitters about social safety and unrest.

Kim suffered from polio at the age of three and his mother had to carry him to school. On top of that, his father was kidnapped during the Korean War and taken to North Korea. Despite all the challenges, Kim passed the bar with top marks and went on to serve as the youngest judge in Korean history in 1960. He would later serve as a Supreme Court justice, head of the Constitutional Court and head of Park’s presidential transition committee.

Moreover, people in the legal community say many judges have looked to Kim as a role model for his rulings that ran counter to the direction of the dictatorial government under former President Park Chung-hee.

KBS World-24.01.13

Bir cevap yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.