yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yukhoe / 육회
#1
Yukhoe / 육회

Seasoned Raw Beef
Baharatlı Çiğ Sığır Eti

[Resim: JVkNmY.jpg]

Malzemeler

- 226 gram yumuşak sığır eti. Tercihen yağsız yumuşak sığır eti: göğüs eti, filet mignon vb.
- Yarım Kore armutu (veya 2 adet bosc ya da Anjou armutu)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 bardak soğuk su
- 6-7 diş kıyılmış sarımsak
- Yarım ,doğranmış, yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal (veya şeker)
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 tutam çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı susam
- 7 veya 8 adet çam fıstığı
- Kişi başı bir yumurta sarısı (isteğe bağlı)

Yapılışı

Başlangıç
1) Sığır eti 1 ila 2 saat dondurulur.
2) Baharat soslar olan sarımsak, yeşil soğan, soya sosu, bal, karabiber, susam yağı ve susam bir kap içerisinde birleştirilir. İyice karıştırılır.

Armutun Islatılması
1) 2 bardak soğuk su ve 1 yemek kaşığı şeker bir kap içerisinde tahta kaşık ile karıştırılır.
2) Armutun kabuğu soyulur ve kibrit çöpü kalınlığında kesilir. 10 dakika kadar şekerli su içerisinde ıslatılır.
3) Armutlar süzülür ve kağıt havlu ile kurulanır. Yukhoe'i koymak için tabağın merkez noktasına konur.

Yukhoe Yapımı
1) Sığır eti dondurucudan çıkartılır ve akan soğuk su altında yıkanır. Kağıt havlu ile kurulanır.
2) Sığır eti kibrit çöpü kalınlığındaki şeritler halinde kesilir ve ardından baharat sosuyla karıştırılır.
3) Kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş armutun merkezine yukhoe konur.

Servis
Çam fıstığı serpilir ve garnitür/salata veya aperatif, meze olarak servis edilir. İsteğe bağlı olarak yumurta sarısıyla servis edilir.


|| English ||


Ingredients

- 8 ounces (226 grams) of fresh tender beef. Choose any tender cut of beef without fat: flank steak, filet mignon, round, etc.
- ½ of a Korean pear (or 2 bosc or anjou pears)
- 1 tablespoon sugar
- 2 cups of cold water
- 6 or 7 garlic cloves, minced
- ½ of green onion, chopped
- 1 tablespoon soy sauce
- 1 tablespoon of honey (or sugar)
- 2 tablespoons sesame oil
- a pinch of ground black pepper
- 1 tablespoon sesame seeds
- 7 or 8 pine nuts
- 1 egg yolk per person (optional)

Directions

Get started
1) Freeze the beef for 1 to 2 hours.
2) Make the seasoning sauce by combining garlic, green onion, soy sauce, honey, ground black pepper, sesame oil, and sesame seeds in a bowl. Mix it well.

Soak the pear
1) Mix 2 cups of cold water and 1 tablespoon sugar in a bowl with a spoon.
2) Peel the pear and cut it into matchsticks. Soak them in the sugar water for about 10 minutes.
3) Drain the pear sticks and dry with paper towel. Put them on a plate, clearing out a spot in the center to put your yukhoe.

Make yukhoe
1) Take the beef out from the freezer and rinse it in cold running water. Pat dry with paper towels.
2) Cut the beef into thin matchsticks and then Mix it with the seasoning sauce.
3) Place the yukhoe in the center of the plate of pear matchsticks.

Serve
Sprinkle with pine nuts and serve right away as a side dish for alcohol, or as a snack or appetizer. An optional egg yolk for dipping can be served to each diner.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: Or9NmZ.jpg]
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. Smile
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz Tuğçe. ^^
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#5
Yukhoe / 육회
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#6
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#7
[Resim: nbmpB0.jpg]
Cevapla
#8
[Resim: zGlL9Y.jpg]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi