yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yi Saek / 李穡 ( Philosopher, Writer and Poet )

Yi Saek / 李穡 ( Philosopher, Writer and Poet )
(1328 – 1396)

[Resim: 277361.jpg]

Yi Saek , ayrıca Mokeun olarak bilinen Koreli Neo Konfüçyüsçü filozof , yazar ve şair 'dir. O Çin hanedanlığının Neo-Konfüsyüsçülüğünü okudu ve Goryeo 'ya döndükten sonra bir akademi açtı. Ve akademisinde Joseon hanedanlığının kurucuları eğitildi. Jeong Dojeon ve Gwon Geun gibi onun havarilerinden(çırak) çoğu , kullanılan Neo Konfüçyüsçü Budist Goryeo Krallığın yıkılması ve ideolojik olarak Joseon Konfüçyüsünü kullandırmak istedi.
Fakat , Yi Saek Goryeo Krallığında kaldı ve Budist 'lığın dışına çıkmayacağını söyledi. Jeong Dojeon 'un ısrarları üzerine , Üç düzenin ortak varlığına inandı. Bunlar ; Konfüçyüsçülük, Budizm ve Taoculuk. Yi Saek , Joseon Hanedanlığı kurulduktan sonra tüm politik görevlerinden istifa etmiştir..

Çeviri : YeomYang*

--------------------------------------------

English

Yi Saek , also known as Mokeun, is a Korean Neo-Confucian philosopher, writer and poet.He studied Neo-Confucianism in Yuan Dynasty China and opened an academy after his return to Goryeo, and from his academy the founders of Joseon Dynasty were educated.Many of his disciples, such as Jeong Dojeon and Gwon Geun, used Neo-Confucian as the ideological basis for overthrowing Buddhist kingdom of Goryeo and establishing Confucian Joseon. However, Yi Saek himself remained royal to the Goryeo dynasty and didn't believe wiping out of Buddhism, as Jeong Dojeon insisted, would be of any benefit. Yi Saek believed in the co-existence of the "Three Disciplines": Confucianism, Buddhism and Taoism. Yi Saek resigned from all political positions after the founding of Joseon Dynasty..

Source | Kaynak
Konu için tesekkürler. Smile
Ne kadar da önemli sair. Kore edebiyatinin bel kemigini olusturmus bu ve diger tüm eski tarihlerde yasamis olan sairlerimiz... Smile
Tesekkürler bu güzel tanitim için Ozan'cim. Smile Alkis
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
Çok önemli bir sairi bizlere tanitmissiniz emeginize saglik... Smile
Çok önemli bir sairi bizlere güzel bir tanitimla tanitmissin. Tesekkürler Ozan. Onay
Tesekkürler. (:

Kararlarinda istikrar sahibi biriymis.Tanitim için tesekkürler Ozan. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi