yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yangbaechu Ssambap / 쌈밥
#1
Yangbaechu Ssambap / 쌈밥

[Resim: steamedcabbagericewraps.jpg]


Malzemeler:

Lahana yaprağı (2 kişilik)

- 600 gr. kaynatılmış lahana
- Kaynatılmış pirinç

Ssambap 6-8 kişilik

- 1 fincan Kore kırmızı biberi
- 100 gr. sığır eti kıyması
- 1 kaşık susam yağı
- 4 kaşık rendelenmiş Nashi armudu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 2 kaşık bal

Sığır eti kıyması için salamura sosu:

- 1 kaşık soya sosu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 2 çay kaşığı yeşil soğan
- 1 tutam karabiber

Yapılışı:

1) Sığır eti kıymasını salamura sosuna yatırın ve 5 dakika boyunca bekletin.
2) Salamura sosunu yüksek ateşte susam yağında kavurun.
3) Daha sonra salamuraya sığır eti karışımını ekleyin.
4) Et pişinceye doğru Nashi armudunu ekleyip karıştırın.
5) Kore kırmızı biberini ekleyip 2-3 dakika arayla karıştırın.
6) Susam yağı, kahverengi şeker ve balı ekleyip karıştırın.
7) Ateşi kapatın.
8) Pişmiş içi ve kaynamış pirinci kaynamış lahanayla rulo halinde doldurun.
Afiyet olsun...

[Resim: steamedcabbagericewrapsh.jpg]

ENGLISH


Ingredients:


-Cabbage wraps

* 600g steamed cabbage
* Steamed plain rice

-Ssamjang

* 1 cup of Korean chili paste (Gochujang)
* 100g beef mince
* 1 tbsp sesame oil
* 4 tbsp grated Nashi pear (or Korean pear)
* 1 tbsp sesame oil
* 1 tbsp brown sugar
* 2 tbsp honey

-Marinade sauce

* 1 tsp soy sauce
* 1 tsp brown sugar
* 1 tsp minced garlic
* 1 tsp sesame oil
* 2 tsp minced green shallots
* little ground black pepper

Preparation:

1. Marinade the beef mince with the marinade sauce, leave it for 5 minutes.
2. Pre heat the wok on high heat for 10-20 seconds then add 1 tbsp of sesame oil in the wok.
3. Add the marinade beef and stir it fast.
4. When the meat is nearly cooked add the pear and stir it.
5. Add the Gochujang and stir it occasionally for about 6-10 minutes on medium heat.
6. Add the sesame oil, sugar, and honey.
7. Turn the heat off.
8. Serve the Ssamjang with steamed cabbage and rice or you can make the roll then serve.

(mykoreankitchen)

[Resim: steamedcabbagericewrapsq.jpg]
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
#2
Sagol. Onay


www
#3
Malzemelerden ve resimlerden güzele benziyor.
Paylasim için tesekkürler,eline saglik...
#4
Malzemeler tamamda zahmetli yemekmis.Biggrin
Tesekkürler.Alkis

...sufiyye falls in love...

ALWAYS KEEP THE FAITH
#5
LEzzetli ve bizimde yapabilecegimiz bir yemek..SmileTesekkürler canim..
Hakkınızı helal edin. ~
#6
[Resim: f006427048bb680f1dd34.jpg]
[Resim: 480dd63ec74a7filename32.jpg]

[Resim: 14801583.jpg]

[Resim: 38851544.jpg]

[Resim: downloadac.jpg]
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
#7
Oldukça leziz görünüyor...Tesekkürler Smile
#8
Lezzetili görünüyor paylasim için tesekkürler Smile


••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
#9
Lahana sarmasi bizim burada sevilen bir yemektir. Bu tarifle de lezzetli olur heralde; özellikle de etli dolma severler için ama ben de etlisini yiyemiyorum...
Saraydaki Mücevher
Lady Han Fan Clup
Lee Young Ae Fan Clup
∂υšℓєяiмiη ρяєηši ƒαη ¢ℓυв
#10
Bilgiler için teşekkür ederiz...Smile

>>> http://www.facebook.com/pages/korea-fans...2387364063

(16-01-2009, Saat: 18:16)lady seo yazdı:
Yangbaechu Ssambap / 쌈밥

[Resim: steamedcabbagericewraps.jpg]


Malzemeler:

Lahana yapragi (2 kisilik)

- 600 gr. kaynatilmis lahana
- Kaynatilmis pirinç

Ssambap 6-8 kisilik

- 1 fincan kore kirmizi biberi
- 100 gr. sigir eti kiymasi
- 1 kasik susam yagi
- 4 kasik rendelenmis Nashi armutu
- 1 kasik kahverengi seker
- 2 kasik bal

Sigir eti kiymasi için salamura sosu:

- 1 kasik soya sosu
- 1 kasik kahverengi seker
- 1 çay kasigi kiyilmis sarimsak
- 1 çay kasigi susam yagi
- 2 çay kasigi yesil sogan
- 1 tutam karabiber

Yapilisi:

1) Sigir eti kiymasini salamura sosuna yatirin ve 5 dakika boyunca bekletin.
2) Salamura sosunu yüksek ateste susam yaginda kavurun.
3) Daha sonra salamuraya sigir eti karisimini ekleyin.
4) Et pisinceye dogru Nashi armutunu ekleyip karistirin.
5) Kore kirmizi biberini ekleyip 2-3 dakika arayla karistirin.
6) Susam yagi, kahverengi seker ve bali ekleyip karistirin.
7) Atesi kapatin.
8) Pismis içi ve kaynamis pirinci kaynamis lahanayla rulo halinde doldurun.
Afiyet olsun...

[Resim: steamedcabbagericewrapsh.jpg]

ENGLISH


Ingredients:


-Cabbage wraps

* 600g steamed cabbage
* Steamed plain rice

-Ssamjang

* 1 cup of Korean chili paste (Gochujang)
* 100g beef mince
* 1 tbsp sesame oil
* 4 tbsp grated Nashi pear (or Korean pear)
* 1 tbsp sesame oil
* 1 tbsp brown sugar
* 2 tbsp honey

-Marinade sauce

* 1 tsp soy sauce
* 1 tsp brown sugar
* 1 tsp minced garlic
* 1 tsp sesame oil
* 2 tsp minced green shallots
* little ground black pepper

Preparation:

1. Marinade the beef mince with the marinade sauce, leave it for 5 minutes.
2. Pre heat the wok on high heat for 10-20 seconds then add 1 tbsp of sesame oil in the wok.
3. Add the marinade beef and stir it fast.
4. When the meat is nearly cooked add the pear and stir it.
5. Add the Gochujang and stir it occasionally for about 6-10 minutes on medium heat.
6. Add the sesame oil, sugar, and honey.
7. Turn the heat off.
8. Serve the Ssamjang with steamed cabbage and rice or you can make the roll then serve.

(mykoreankitchen)

[Resim: steamedcabbagericewrapsq.jpg]




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi