Yangbaechu Ssambap / 쌈밥
![[Resim: steamedcabbagericewraps.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/4766/steamedcabbagericewraps.jpg)
Malzemeler:
Lahana yaprağı (2 kişilik)
- 600 gr. kaynatılmış lahana
- Kaynatılmış pirinç
Ssambap 6-8 kişilik
- 1 fincan Kore kırmızı biberi
- 100 gr. sığır eti kıyması
- 1 kaşık susam yağı
- 4 kaşık rendelenmiş Nashi armudu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 2 kaşık bal
Sığır eti kıyması için salamura sosu:
- 1 kaşık soya sosu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 2 çay kaşığı yeşil soğan
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
1) Sığır eti kıymasını salamura sosuna yatırın ve 5 dakika boyunca bekletin.
2) Salamura sosunu yüksek ateşte susam yağında kavurun.
3) Daha sonra salamuraya sığır eti karışımını ekleyin.
4) Et pişinceye doğru Nashi armudunu ekleyip karıştırın.
5) Kore kırmızı biberini ekleyip 2-3 dakika arayla karıştırın.
6) Susam yağı, kahverengi şeker ve balı ekleyip karıştırın.
7) Ateşi kapatın.
8) Pişmiş içi ve kaynamış pirinci kaynamış lahanayla rulo halinde doldurun.
Afiyet olsun...
![[Resim: steamedcabbagericewrapsh.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/769/steamedcabbagericewrapsh.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
-Cabbage wraps
* 600g steamed cabbage
* Steamed plain rice
-Ssamjang
* 1 cup of Korean chili paste (Gochujang)
* 100g beef mince
* 1 tbsp sesame oil
* 4 tbsp grated Nashi pear (or Korean pear)
* 1 tbsp sesame oil
* 1 tbsp brown sugar
* 2 tbsp honey
-Marinade sauce
* 1 tsp soy sauce
* 1 tsp brown sugar
* 1 tsp minced garlic
* 1 tsp sesame oil
* 2 tsp minced green shallots
* little ground black pepper
Preparation:
1. Marinade the beef mince with the marinade sauce, leave it for 5 minutes.
2. Pre heat the wok on high heat for 10-20 seconds then add 1 tbsp of sesame oil in the wok.
3. Add the marinade beef and stir it fast.
4. When the meat is nearly cooked add the pear and stir it.
5. Add the Gochujang and stir it occasionally for about 6-10 minutes on medium heat.
6. Add the sesame oil, sugar, and honey.
7. Turn the heat off.
8. Serve the Ssamjang with steamed cabbage and rice or you can make the roll then serve.
(mykoreankitchen)
![[Resim: steamedcabbagericewrapsq.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/5853/steamedcabbagericewrapsq.jpg)
![[Resim: steamedcabbagericewraps.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/4766/steamedcabbagericewraps.jpg)
Malzemeler:
Lahana yaprağı (2 kişilik)
- 600 gr. kaynatılmış lahana
- Kaynatılmış pirinç
Ssambap 6-8 kişilik
- 1 fincan Kore kırmızı biberi
- 100 gr. sığır eti kıyması
- 1 kaşık susam yağı
- 4 kaşık rendelenmiş Nashi armudu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 2 kaşık bal
Sığır eti kıyması için salamura sosu:
- 1 kaşık soya sosu
- 1 kaşık kahverengi şeker
- 1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 2 çay kaşığı yeşil soğan
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
1) Sığır eti kıymasını salamura sosuna yatırın ve 5 dakika boyunca bekletin.
2) Salamura sosunu yüksek ateşte susam yağında kavurun.
3) Daha sonra salamuraya sığır eti karışımını ekleyin.
4) Et pişinceye doğru Nashi armudunu ekleyip karıştırın.
5) Kore kırmızı biberini ekleyip 2-3 dakika arayla karıştırın.
6) Susam yağı, kahverengi şeker ve balı ekleyip karıştırın.
7) Ateşi kapatın.
8) Pişmiş içi ve kaynamış pirinci kaynamış lahanayla rulo halinde doldurun.
Afiyet olsun...
![[Resim: steamedcabbagericewrapsh.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/769/steamedcabbagericewrapsh.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
-Cabbage wraps
* 600g steamed cabbage
* Steamed plain rice
-Ssamjang
* 1 cup of Korean chili paste (Gochujang)
* 100g beef mince
* 1 tbsp sesame oil
* 4 tbsp grated Nashi pear (or Korean pear)
* 1 tbsp sesame oil
* 1 tbsp brown sugar
* 2 tbsp honey
-Marinade sauce
* 1 tsp soy sauce
* 1 tsp brown sugar
* 1 tsp minced garlic
* 1 tsp sesame oil
* 2 tsp minced green shallots
* little ground black pepper
Preparation:
1. Marinade the beef mince with the marinade sauce, leave it for 5 minutes.
2. Pre heat the wok on high heat for 10-20 seconds then add 1 tbsp of sesame oil in the wok.
3. Add the marinade beef and stir it fast.
4. When the meat is nearly cooked add the pear and stir it.
5. Add the Gochujang and stir it occasionally for about 6-10 minutes on medium heat.
6. Add the sesame oil, sugar, and honey.
7. Turn the heat off.
8. Serve the Ssamjang with steamed cabbage and rice or you can make the roll then serve.
(mykoreankitchen)
![[Resim: steamedcabbagericewrapsq.jpg]](http://img6.imageshack.us/img6/5853/steamedcabbagericewrapsq.jpg)
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub