yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Why Do You Like Korea?
Tam benlik bir ülke ülkemizle dostlar kültürü çok güzel.
MÜHÜRDAR Mİ SHİL=BİRİCİĞİM
EFENDİ BİDAM=CANIMDAN ÇOK SEVDİĞİM
Uzakta olmam hiç bir seyi degistirmiyor çünki kalbim sizinle hayatimin tek gerçekleri
Düslerimin Prensi'ni izledikten sonra hayran oldum.Ama tabi daha sonra baska sebepler de çikti ve gitgide daha çok sevmeye basliyorum. Opucuk
B2★ST is the BEST
[Resim: tumblr_lsnwzmf1Lk1qe10f4o2_250-5.gif]
◆ in the CUBE ~
▪▪ ▪▪

Valla ben Kore'yi dizileriyle sonrada SS501 ile sevmeye basladim. Biggrin
**DİKKAT *(¯`°.•°•SS501 Fan Club•°•.°´¯)*ÜYESİDİR!!**
(09-05-2009, Saat: 14:19)chawther yazdı:
(08-05-2009, Saat: 20:56)baranaron yazdı: bu baslig biraz geçte olsa katiliyorum aff ola
biraz yorum okuduktan sonra bende 4 defa gitmis biri olarak biraz gerçeklerden bahsedeyim
1:emekli olduktan sonra toplu maas veriyorlar aylik YOK
2:emekli olduktan sonra ilaç parasinin %90 kismini sen ödüyorsun
3:intihar olaylari genç ve yaslilarda oldukça fazlalasti
4:gençler müzik ve alkol bagimlisi oldugundan dolayi çalismiyorlar
5:gülen bir millet degil sadece duru bir millettir
6:vatan sevgisinin yerini PARA sevgisi almistir
7:zengin olana hürmet ederler fakirsen yüzüne bile bakmazlar.

yasli kesim geleneklere baglidir ama gençler bundan sikilmis özgürlük adi altinda bitmis durumdalar

sizce benzemiyormuyuz?Sarhos

hiç koreye gitmedim gerçekler çok daha farkli olabilir. benim kore hakkinda bilgim filmlerden bir de wikipedi'den okudugumdan ibaret. onun disinda internetten tanistigim birkaç koreli ile biraz muhabbet...

haklisin bize benzer yanlari çok fazla. ama sen sadece kötü yönlerinden bahsetmissin. sehir yasamlari kore ya da türkiye'de degil diger ülkelerde de benzerdir. insanlar birbirinden kopuktur.

yine izledigim filmlere dayanarak söylüyorum (yaniliyor olabilirim); kentsel yasam disinda koreliler bize benziyorlar. özellikler aile yapilari. büyüklere olan saygilari, birbirine bagliliklari gibi. ayrica kore'de birçok seyin tam oturmamis olmasi normal. kore tarihi biraz incelenirse, bizim gibi zorlu süreçlerden geçirmisler. savaslar, darbeler, kuzey-güney, demokrasi-kominizm çatismasi...

haklisin konuya cevap geçde olsa vermek gerek,inan ilk gidisim tam bir rüya idi ilk yurtdisi tecrübemle birlikte korelilerin internet sitelerini aval aval izler yazilari yemeklerini caddelerini hatta gecekondularini bile merak ediyordum kismet oldu 2005 te ve hiç unutamiyorum milletlerin ayakta kalmasi kesinlikle birlik beraberlikten geçer onlarda bunu korumaya çalisiyorlar ancak o tarihte baskabakanlarinin açiklamasini tercümanim anlatti 10 yila kalmaz çalistiracak genç bulamacagiz ülke bozuluyor demistir gerçekten de bizde ki gibi evlilik degilde beraber yasamak düsündesindeler müzik ve alkol en önemlisi çok fazla guy var nedenini arastirdim mutlu olamiyorlar çalisma sartlari çok agir bir hata kovuluyorsun bizde yinede hatir filan merhamet var onlarda yok.hem uzun hem kisacasi yine de yasamak istedegim bir yerdi oraya yerlesmeye az kalmisti ama olmadi güzel temiz bakimli bir ülke hatta köyleri bile öyle tek basima taksiyle bir köye gitmistim irgat insanlar hatta burada okuyan ve ders veren bir profesörle tanistim çok iyi türkçe biliyor demistiki kesinlikle bir akrabalik var o yüzden iyi insanlar ama 2008 de 4 defa da anladim ki zengin her zaman saygi görür olmus elbisene bile bakiyorlar zenginim dedin mi degisiyorlar bizde ki gibi yinede gecenin 2 sinde kahve içmek ve bunu karanlik bir sokakta kahve makinesinin yaninda oturarak ve çok soguk olmasina ragmen onlari yasamak inanilmaz keyifli sabah okula giden çocuklara merhaba demek korece ve dönüp baktiklarinda tebessümünüzü gördükte sonra baslarini egerek selam vermeleri mükemmel bir duygu evet kore uzak dogunun incisidir çok seviyorum saygilar
insanlar çok cana yakin,ülkemiz ile dost,,,ve tabi ki asskim wonbin*m orda daha ne olsunBiggrinBiggrin
all about "Girls Generation" 
<<HyoRi>>
Yukarda demek istedigim Kore'yi seviyorum çünkü Kim Jeong Hoon Koreli. Smile

Küçükken de Asya Kültürü ilgimi çekerdi ama Kore bana digerlerinden daha yakin geliyor sanki bizim gibilermis oraya gitsem zorlanmazmisim gibi.
Kore sevgisi Kore filmlerini izlememle basladi.Oldboyla tabiki.Daha sonra bi Kore firmasina girmem herseyi daha da körükledi.Simdi birçok koreliyle tanistim.Onlarla geziyorum,onlarla çalisiyorum,hatta onlarla beraber kaliyorum.Herkes onlarin özellikleri hakkinda birsey söylemis ama sunu söylemem gerekirki gerçekten Türklere çok benziyolar.Hatta bir müddet sonra "Acaba bizimkiler savasa gittiklerinde ne halt ettiler diye düsünmeden edemedim".Kilometrelerce uzakta bu kadar benzemek,inanilir gibi degil.Ayrica su da var.Benin görüsüm, dünya üzerinde bizi seven tek millet.
Ben seyrettigim kore dizisi ile kore'yi sevmeye basladim daha sonra onlarin kültürleri bana farkli geldi ve kore erkekleri ç ok tatliBiggrin bu neden lerdem dolayi kore'yi çok seviyorum
Kim Jeong Hoon oldugu için seviyorum. OpucukOpucukOpucuk

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi