yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Why Do You Like Korea?
Insanlarin sicak kanliligi bir yana, ünlüleri halkla iç içeler bu çok hosuma gidiyor..
Evet güzel bir soru... Bunu 1,2,3, diye listelemeye çalisirsam uzun zamanimi alacak... En iyisi kisaltma yapayim ... Çünkü çok güzel ve tatlilar... En çok dikkatimi çeken yanlari ise uzun süredir yakin tarihe kadar sömürge altinda olmalarina ragmen geleneklerini hala bozulmadan sürderebilmeleri bunu her ulus yapamaz. Zekiler ve teknolojileri çok gelismis yine kisa süre zarfinda yaptiklarindan... Sevmemin baslica nedenleri bunlar iste... Zaten ben çocuklugumdan beri onlara hayranim ama onlari hep Çinli zannederdim. Çinlileri çok sevdigimi düsünürdüm ta ki onlarin Koreli olduklarini ögrenene kadar. Simdiyse ne Çin ne Japon Kore benim birtanemsin...
İmzanız bir sayfayı kaplıyor.
(08-05-2009, Saat: 20:56)baranaron yazdı: Bu basliga biraz geçte olsa katiliyorum af ola.
Biraz yorum okuduktan sonra bende 4 defa gitmis biri olarak biraz gerçeklerden bahsedeyim.
1: Emekli olduktan sonra toplu maas veriyorlar aylik Yok.
2: Emekli olduktan sonra ilaç parasinin %90 kismini sen ödüyorsun.
3: Intihar olaylari genç ve yaslilarda oldukça fazlalasti.
4: Gençler müzik ve alkol bagimlisi oldugundan dolayi çalismiyorlar.
5: Gülen bir millet degil sadece duru bir millettir.
6: Vatan sevgisinin yerini Para sevgisi almistir.
7: Zengin olana hürmet ederler fakirsen yüzüne bile bakmazlar.

Yasli kesim geleneklere baglidir ama gençler bundan sikilmis özgürlük adi altinda bitmis durumdalar.

sizce benzemiyormuyuz? Sarhos

Hiç Kore' ye gitmedim gerçekler çok daha farkli olabilir. Benim Kore hakkinda bilgim filmlerden bir de wikipedi' den okudugumdan ibaret. Onun disinda internetten tanistigim birkaç Koreli ile biraz muhabbet...

Haklisin bize benzer yanlari çok fazla. Ama sen sadece kötü yönlerinden bahsetmissin. Sehir yasamlari Kore ya da Türkiye' de degil diger ülkelerde de benzerdir. Insanlar birbirinden kopuktur.

Yine izledigim filmlere dayanarak söylüyorum (yaniliyor olabilirim); kentsel yasam disinda Koreliler bize benziyorlar. Özellikle aile yapilari. Büyüklere olan saygilari, birbirine bagliliklari gibi. Ayrica Kore' de birçok seyin tam oturmamis olmasi normal. Kore tarihi biraz incelenirse, bizim gibi zorlu süreçlerden geçmisler. Savaslar, darbeler, kuzey-güney, demokrasi-kominizm çatismasi...
3 sene önce buz pateninde Koreli bir kaç kizla tanistim ve çok sevimli geldiler ondan sonra onlari arastirdim dizi müzik kültür derken kore hayrani oldum çiktim. Smile)

Su an internette konustugum birçok Koreli var onlari çok seviyorum. Smile))))))Happy0064
İmzanızın boyutu çok büyük olduğu için silinmiştir.
Lütfen büyük boyutlarda imza eklemeyiniz!
Evet kültürünü geleneklerine bagli olusu, aileye önem verip, saygili olmalari ayrica bizim kültürümüze çok benzemeleri... Bir de çekik gözlü insanlari seviyorum (kisaca uzak dogu) . SmileSmileSmile
Bana çok sicak insanlar olarak geliyorlar sevdigim hayat tarzi onlarda. Kötülerinden bahsetmiyorum tabikide bilmiyorum ama nedense küçüklügümden beri bu insanlar bana çok yakin geliyor...
Hep Saraydaki Mücevher yüzünden ne olacak... Biggrin
Insanlari cana çok yakin kültürlerini de seviyorum ayrica Türkleride seviyorlar. (En büyük neden Kim Jeong Hoon ama. )

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

Anlayislilar, kültürlerine baglilar, "benim için" degil "bizim için" düsüncesi hâkim, çok çaliskanlar, içtenler, Türkleri seviyorlar ben de onlari seviyorum. Smile Smile Smile
Düslerimin Prensi bu sevginin filizlenmesine sebep oldu desem. Ama tabiki tanidikça sevdim asil.
Düşlerimin prensi Fan Club
Full house sevenler Fan Club
Kim Jeong Hoon Fan Kulubü
.. I'm Sorry I Love You Fan Club..
My Girl Fan Club
Song Hye Kyo Fan Club
Lee Jun Ki Fan ClubSmile
Lee Dong Wook Sshii Fan ClubSmile
Boys Over Flowers Fan Club
Kim Hyun Joong fan club

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi