yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Why Do You Like Korea?
(06-02-2009, Saat: 18:45)ilosm yazdı: Kalp Kore insanlari çok güleryüzlü ve yasamdolular. Kore tam yasamak istedigim yer. Umarim bir gün oraya gidebilirim.

Ayni fikirdeyim. Kisacasi ben de insanlarini seviyorum. Smile
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

(17-04-2009, Saat: 17:43)parentez içi yazdı: Güzel bir konu. Neden koreyi seviyorum? Düsünmeden söyleyeyim. Seviyorum çünkü bizim bir zamanlar insanlara verdigimiz degeri orada gördügüm için. Seviyorum çünkü halki çaliskan ve üretken oldugu için. Seviyorum çünkü ülkelerini göstermelik degil gerçekten sevdikleri ve bagli olduklari için ( En basit örnek, sokaklari tertemiz ve kizlari mini etegi bile hiç çekinmeden giyebiliyorlar, bir zamanlar bizde de vardi. ), seviyorum çünkü hosgörülü ve saygili adamlar. Yani arkadaslar Kore' ye ilgim ve Kore' yi sevmem maalesef bizim kaybettigimiz bazi degerlerimizi onlarda bulmam ve görmemle alakali. Mesela teknoloji ve egitimde ileriler ama geleneklerini de koruyorlar. Eminimki bir çogumuzda bu nedenle seviyor ve ilgileniyoruzdur Kore ile. Yoksa sadece insan sekilleriyle alakali olamaz durum olmamali da. Herkese iyi forumlar. Kusuruma bakmayin ama uzun oldu biraz. Çok dolmusum desem yeridir. Smile

Yazdiklarina can-i gönülden katiliyorum. Insanlarimizin gidisati beni çok endiselendiriyor git gide özümüzden kopup ahlaksizlik üzerine kurulmus bir düzenin içine sürükleniyoruz. Allah sonumuzu hayir etsin. Allah korkusu, vicdan, adalet, merhamet bu gibi duygulari sanki rafa kaldirdik sadece biz degil tüm dünya bazen kiyamet bir an önce kopsada su zulüm gören mazlumlar kurtulsun istiyorum. AglaelsallaAglaelsallaAglaelsalla
Ben çocukluk yillarimdan beridir Asya kültürüne hayranim, Kore hayranligimsa tam anlamiyla Denizler Imparatoru adli dizi sayesinde oldu. Çünkü dizi o kadar kendini ve Kore kültürünü iyi bir sekilde yansitti ki bu ülkeye sempati duymamak haksizlik olur bence ben onlarin kültürlerini çok begeniyorum...

Ben açikçasi önceleri dizilerini begendigim için Kore' yi sevmeye basladim sizinde dediginiz gibi hem çok ileri görüslü ama kültüründen ve geçmisindende taviz vermeyen bir ülke oldugu için daha çok sevdim bizim ülkemizdeki bazi insanlar ( çagdas ) olmak adina neler yapiyorlar. Durtuk
[Resim: 2474.jpg]

Kore' ye ilgim animelerle basladi aslinda izledigim çizgi filmlerle izlediklerimin çogu Kore' ye ait diyemem ama beni buraya kadar sürükledi diyebilirim. Daha sonra trt' ninde katkisiyla dizilerde pekisti sevgim sonra oyuncular daha sonra müzikler, Kore ile ilgili en çok ne hosuma gidiyor aslinda biliyormusunuz dizilerdeki konu aski anlatim sekilleri mimikleri dizi replikleri sanatsal açidan Kore' ye bayiliyorum diyebilirim. Smile Konu için ayrica tesekkürler. Onay
Tüm Fanlar...x)
Now AnD fOreVeR...yOu aRe AlwayS gOnna Be My Love...
Gong Yoo...
Kültürü, dizileri süper.
Tesadüfi olarak "a moment to remember" filmi elime geçti. Aman bu Korelilerin filmi mi izlenir be deyip elimdeki filmi bir süre izlemedim. Bir gün filmi izlemeye karar verdim. O zamana kadar izlememis olmamdan pisman oldum. Film izledigim en güzel filmdi ve izledigim ilk Kore filmiydi. Daha sonra daisy, oldboy, classic, kim ki duk filmleri derken bakmisim 40 küsur Kore filmi izlemisim.

Filmler dram konusunda bir numara. Sanirim benim tarzim da bu "dram". Eski yesilçam filmlerinde olan olaylara benzer olaylar oluyor filmlerde. Bir bakiyorsunuz esas oglan kör oluyor, bir bakiyorsunuz esas oglanin deli gibi sevdigi kiz en yakin arkadasiyla sevgili oluyor... Yesilçam tadinda ama çok farkli. Insani sikmiyor. "Bu adam ölürse filmin devami izlenmez." diyorsunuz iki dakika sonra adam ölüyor ve film kendini sonuna kadar izlettiriyor.

Demem o ki izlemeyen bilmez.
Bu basliga biraz geçte olsa katiliyorum af ola.
Biraz yorum okuduktan sonra bende 4 defa gitmis biri olarak biraz gerçeklerden bahsedeyim.
1: Emekli olduktan sonra toplu maas veriyorlar aylik Yok.
2: Emekli olduktan sonra ilaç parasinin %90 kismini sen ödüyorsun.
3: Intihar olaylari genç ve yaslilarda oldukça fazlalasti.
4: Gençler müzik ve alkol bagimlisi oldugundan dolayi çalismiyorlar.
5: Gülen bir millet degil sadece duru bir millettir.
6: Vatan sevgisinin yerini Para sevgisi almistir.
7: Zengin olana hürmet ederler fakirsen yüzüne bile bakmazlar.

Yasli kesim geleneklere baglidir ama gençler bundan sikilmis özgürlük adi altinda bitmis durumdalar.

sizce benzemiyormuyuz? Sarhos
Kore' yi ilk basta da çok seviyordum. Küçükken beni Korelilere benzetirlerdi arkadaslarim her öyle dedigine ben aglardim simdi ise sen Korelilere çok benziyorsun dediklerinde mutlu oluyorum çünkü Herom o güzel bakisli yakisiklim Koreli orada yasiyor, orada nefes aliyor buda benim için bir gurur kaynagi Herom (dbsk) Kore' de yasamasa da Kore' yi severdim çünkü geleneklerine bayiliyorum elbiseleri çok hosuma gidiyor. BiggrinBiggrin
...
-"Küçükken Nasıldı?" diye sordu Anneme;
-"Küçükken yaramazdı.." dedi Annem,
Tebessüm etti;
-"Doğru mu?" dedi gözlerime bakarak;
...-"Doğru" dedim.
...Ve aynen tekrarladım Annemin sözlerini;
-"Küçükken Yaram Azdı..
Kore' yi seviyorum çünkü;

Insanlari sicak.. Aslinda yasamakta isterdim orada...
Güzel memleket iste..
Ben sonuna kadar mücadele edeceğim.En iyi yeri sonunda gülümseme olması ~ JOO Jİ HOON 

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi