yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Why Do You Like Korea?
Aslinda benim ilk izledigim Kore dizisi Saraydaki Mücevher ama onda bu kadar çok Kore' ye gitmek istememistim sonra Düslerimin Prensi asil bu dizi sayesinde Kore' ye ve Korelilere çok düskün oldum iki lafimdan biri hep ve hala Kore oldu üniversiteyi burada okumak istiyorum ve bu siteye üye oldum bu siteye üye oldugumda daha cok Kore dizisi seyretmeye basladim ve ordaki insanlarin yasam tarzlari o sehrin büyüleyici yerleri beni günden güne daha etkiledi suan en büyük hayalim Kore' de okumak.

Kore sevgim Saraydaki Mücevherle basladi Düslerimin Prensiyle çildirmis durumda Kore beni insanlariyla ve tarihiyle çok sasirtiyor insanlari çok iyi ve tarihiyse çok etkileyici oldu.
[Resim: 19jAQ.gif]
GongChan is My Everything! | B1A4 Turkey Team
Kore' yi seviyorum çünkü insanlari sicakkanli ve Türklerle Koreliler arasinda bir çok benzerlikler var..OnaySmileSmile
Kalp Kore insanlari çok güler yüzlü ve yasam dolular.Kore tam yasamak istedigim yer.Umarim bir gün oraya gidebilirim.
Ben Kore' ye olan askimi kelimelerle anlatamam tam kültürüyle insanlariyla beni büyüledi tarzimi hayatimi eglencemi Kore sayesinde buldum. Insallah Kore' ye gidebilirim Allah' in izniyle bütün isteyen arkadaslarimda Kore' ye gidebiliriz bunu cani gönülden istiyorumSmileSmileSmileKalp
[Resim: nfzzk.gif][Resim: bugq9.gif]

Benim ilk defa Saraydaki Mücevher' de ilgimi çekti nedeni ise kiyafetleri çok dikatimi çekti zaten bastada çekik gözlülere ilgim vardi...
Ben hangisini saysam. Biggrin Güler yüzlü insanlari, bizle benzerlik gösteren kültürleri, dizileri, filmleri, sarkicilari ve daha aklima gelmeyen bir sürü özelligi oldugu için Güney Kore'yi seviyorum. Biggrin

Güzel bir konu. Neden koreyi seviyorum? Düsünmeden söyleyeyim. Seviyorum çünkü bizim bir zamanlar insanlara verdigimiz degeri orada gördügüm için. Seviyorum çünkü halki çaliskan ve üretken oldugu için. Seviyorum çünkü ülkelerini göstermelik degil gerçekten sevdikleri ve bagli olduklari için ( En basit örnek, sokaklari tertemiz ve kizlari mini etegi bile hiç çekinmeden giyebiliyorlar, bir zamanlar bizde de vardi. ), seviyorum çünkü hosgörülü ve saygili adamlar. Yani arkadaslar Kore' ye ilgim ve Kore' yi sevmem maalesef bizim kaybettigimiz bazi degerlerimizi onlarda bulmam ve görmemle alakali. Mesela teknoloji ve egitimde ileriler ama geleneklerini de koruyorlar. Eminimki bir çogumuzda bu nedenle seviyor ve ilgileniyoruzdur Kore ile. Yoksa sadece insan sekilleriyle alakali olamaz durum olmamali da. Herkese iyi forumlar. Kusuruma bakmayin ama uzun oldu biraz. Çok dolmusum desem yeridir. Smile

(...Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu)
Ilk önce paylasim için tesekkürler aslinda ben önceleri Kore dizileirni izlemeyi birakin pek sevmezdim hatta trt yayinlanan dizilerin Kore dizileri oldugunu biel bilmiyordum diyebilirim. Benim ilk önce Sarayin Mücevher' iyle basladim izlemeye sonra dedimki daha izlemem heralde bu dizi güzelmis diger dizilerin güzel olacagini düsünmemistim. Kafamda çekik gözlülerle ilgili söyle bir sey vardi hayatta çekik gözlülerin dizilerini seyretmem diyordum ama sonra bir baktim Düslerimin Prensi, Sarayin Rüzgari, Zoraki Prens ve ardindan Jumong geldi yani insan büyük konusmamaliymis dizilerle birlikte ögrendim ki Korelilerin gelenekleri, yasamlari, özellikle tarihle ilgili çektiklerii diziler çok hosuma gitti ve merak etmeye basladim. Bu site sayesindede yeni bilgiler edindim. BiggrinSmileOnay
Ben Kore Dili ve Edebiyati bölümünü okumak istiyorum çünkü Kore savasinda bizler Kore Hükümeti' ne ( Güney Kore ) yardimci olduk.
Unutmayin Kore' ye asik olabilirsiniz hatta fan club açabilirsiniz ama neden bunu bir site ile dile getiresiniz ki çevirmen veya baska mesleklerle.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi