yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
What Does Literally Mean "Korea"? / "Kore" İsmini Nereden Almıştır?

"Kore" İsmini Nereden Almıştır?

"Kore", Kore tarihinin Goryeo döneminde türetilmiştir. Goguryeo antik krallık dönemine başvurulmuştur. Orta Dogu'nun Cauli diye adlandırılan tüccarlarının (Çince telaffuzdan gelir), daha sonra Corea ve Kore hecelemesinden gelir. Ama "Kore" artık yaygın olarak kullanılan İngilizce'de Kuzey Kore ve Güney Kore olarak kullanılıyor. K, Cermen dillerinde sık sık kullanılır. Roman dillerinde ise C tercih edilmektedir. Kore Dilinde, Güney Korede Han-Guk olararak bir bütün halinde kullanılırken, Kuzey kore de ise Chosŏn'dur. Ikinci isim, aynı zamanda Romanised Joseon, önceki Gojoseon ve Joseon Hanedanlığındandır. İngilizce de, "Sabah Dinginliğinin Ülkesi" olarak lakaplandırılmıştır.

Çeviri: song-_-yeon

English:

What does literally mean "Korea"?

"Korea" derives from the Goryeo period of Korean history, which in turn referred to the ancient kingdom of Goguryeo. Merchants of the Middle East called it Cauli (from the Chinese pronunciation), which then came to be spelled Corea and Korea. Korea is now commonly used in English contexts by both North and South Korea. A K is often used in Germanic languages, while a C is preferred in Romance languages.

In the Korean language, Korea as a whole is referred to as Han-guk in South Korea, and Chosŏn in North Korea. The latter name, also Romanised Joseon, is from the Joseon Dynasty and the earlier Gojoseon. "The Land of the Morning Calm" is an English language nickname loosely derived from the hanja characters for Joseon.
Paylasim için tesekkürler. Bu sabah ben de bunu düsünmüstüm. Çok iyi oldu..Onay
♥ TVXQ ♥
Yunho & Changmin
I'm Proud To Be Cassiopeia!
"Sabah Dinginliginin Ülkesi" güzelmisBiggrin Paylasim için tesekkürler. Biz Kore severlerin bilmesi gereken bir seydi bu elinize saglik.
"Sabah Dinginliginin Ülkesi"bunu ilk olarak Ayna programinda Kore tanitilirken duymustum
ne güzel ismi varmis dedim.Biggrin Ayrintili bilgi için sagol.Onay
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

Bilgi için çok sagol bayagi asamalardan geçmisBiggrin
**DİKKAT *(¯`°.•°•SS501 Fan Club•°•.°´¯)*ÜYESİDİR!!**
Anlami güzelmis . Tesekkürler Onay
You're the one i love
Taeminnie~ ^^

Paylasiminiz için tesekkür ederim...
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
"Sabah Sakinliginin Ülkesi" söylenisi bile insana huzur veriyor..Smile
Bizlerle paylastigin için tesekkürler..
kör bir kuyuda umut ışığıdır yaşamak
düşleri gerçek yapmak
gökten yıldızlar çalmak
¨¨
BUMMIEKANsky of love...[KB] ~`♥
Uzun zamandir isminin nereden geldigi konusunu merak ediyordum.Beni aydinlattin.Çok tesekkürler.
Bende merak etmisitim Kore ne demektir , nasil konusmustur diye çok güzel bir paylasim olmus ayrica anlami çok güzel "Sabah Sakinliginin Ülkesi" Onay Tam Kore'ye ve Korelilere göre bir isim tesekkürler.
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi