yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
What Do You Think Connects Us to History Dramas?
What Do You Think Connects Us to History Dramas?

Sizce Bizi Tarihi Dizilere Bağlayan Nedir?

Şu ana kadar hepimiz birçok tarihi dizi seyrettik. Hepsini izlerken heyecanlandık, mutlu olduk ve bir o kadar da ağladık. Ama asla o tarihi dizileri izlemekten bıkmadık.
Peki arkadaşlar sizce bizleri tarihi dizilere bağlayan şey nedir? Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum. Biggrin Biggrin
Çünkü bizim tarihimiz'de çok çok degerli ve enteresan onlarinki gibi; Ben Avrupa dayim tarih dersinde tek konu Hitler, Napoleon, yok su surayi almis sonra kaybetmis vs. O yüzden ben tam bir Osmanli Tarihi hayraniyim çünkü oradaki farkliliklari görüyorum. Kore'nin Tarihi de Avrupa'ninkinden çok farkli ve ilgi çekici; onlarin Tarihlerini ciddi bir sekilde mükemmel anlatmalari hosumuza gidiyor olmali... Bizim Türkler bunu beceremiyor Tarihimizden Komedi Film ve Dizileri yapiyorlar. Alay eder gibi. Sanirim o eksikligi Kore tarihinde buluyoruz. Ciddi Türk Tarihi Dizileri de gördüm, fakat tutulmadi.
Benim ki biraz basit bir neden ama beni baglayan entrika.
[Resim: 1408555g2il4dm404.gif]
God bless The Queen-------Boleyn girl

(01-02-2010, Saat: 23:06)snow_flower yazdı: Çünkü bizim tarihimiz'de çok çok degerli ve enteresan onlarinki gibi; Ben Avrupa dayim tarih dersinde tek konu Hitler, Napoleon, yok su surayi almis sonra kaybetmis vs. O yüzden ben tam bir Osmanli Tarihi hayraniyim çünkü oradaki farkliliklari görüyorum. Kore'nin Tarihi de Avrupa'ninkinden çok farkli ve ilgi çekici; onlarin Tarihlerini ciddi bir sekilde mükemmel anlatmalari hosumuza gidiyor olmali... Bizim Türkler bunu beceremiyor Tarihimizden Komedi Film ve Dizileri yapiyorlar. Alay eder gibi. Sanirim o eksikligi Kore tarihinde buluyoruz. Ciddi Türk Tarihi Dizileri de gördüm, fakat tutulmadi.

Katiliyorum sana. Onay
Bence bizim tarihimiz ve kültürümüz Kore'nin tarihine ve kültürüne benziyor. Bunun da sevmemizde bir payi var bence.

Keske bizim Türk yapimcilarda Osmanli Tarihini anlatan diziler yapsalar. Ilk kadin doktor, ilk kadin ögretmen v.b. gibi ne güzel olurdu. SmileSmile
Entrikalari, iyi savasmalari izledigim tarihi dizilerin çogunda dövüsme sanati ön plandaydi. Hem sonra bölüm sayilari fazla oluyor ve de çok güzel/yakisikli kisiler oynuyor. Biggrin

let it be...
Bana 'Tarih' dediginizde akan sular durdugu için. Biggrin Kore Tarihi de Osmanli Tarihi kadar olmasa da ilgimi çekiyor. Ayrica Koreli yapimcilar tarihlerini çok güzel bir sekilde yansitiyorlar bu da tarihi sevmeyenlerin bile ilgisini çekiyor. Onay Tesekkürler. Smile

En basta tarihi kore dizilerini Göktürklere benzettigim için izlemeye basladim çünkü ben Orta Asya tarihini hele de Göktürkler'i çok seviyorum sonra Kore'ye olan ilgimle onlarin da tarihini merak etmeye basladim.. Ki tarihi Kore dizileri ayri bir basarili oluyor. Onay
SONG-Il GOOK 송일국 FAN CLUB
_-_DeNiZLeR İmPaRaToRu__EfSaNe PrEnS__HaN HyE JiN_-_
_-ThE KiNgDoM Of ThE WiNdS-_
_-SaRaYDaKi MüCeVHeR-_
_KiM BuM SoO_
BuSaN FC

Koreliler yapimcilar her konuda çok iyiler ama ben tarihi dizileri daha çok seviyorum çünkü tarihi diziler daha etkileyici oluyor gibi. Biggrin Kiyafetleri ve davranis sekillerinden dolayi da daha çok seviyorum. Eski kültürleri de gerçekten çok ilgimi çekiyor.. Smile Sanirim etkileyicilik nedeniyle baglaniyorum. Onay Smile
[Resim: tumblr_lmwz6wSie11qao9wxo1_250.gif]

대한민국
And we, as Cassiopeia,
will protect our five stars; to guide them when they’re lost
Türkiye'de tarihi diziler çekilmedigi için ve çekilince gerçekle hiç alakasi olmadigi için.
Kore'dekiler gerçege çok uygun ve saçma olmuyor.
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]
Dövüs sanatlari bencede bizi kendine çekti bide kullanilan kiyafetler falan çok dikkat çekici ilgi uyandiriyor.
[Resim: attachment.php?aid=2217]

Konuyu Okuyanlar: