(^^) ~TESADÜFLER KOMEDYASI~ (^^)
13.Bölüm
~Benim de mi düsüncelerim olacakti,
Ben de mi böyle uykusuz kalacaktim.
Sessiz, sedasiz mi olacaktim böyle?
Çok sevdigim salatayi bile
Aramaz mi olacaktim?
Ben böyle mi olacaktim?
Sevdaya mi tutuldum¿ //
Orhan Veli KANIK
Jae Hwa odasinda dosyalari topluyordu,bense masamin tozunu aliyordum.Çikis saatine 10 dk kalmisti ve hazirlik yapiyorduk.Bana bakip gülümsedi ''Siz temizlik yapar miydiniz,masallah! Maalesef ki eviniz böyle degil,ne aci!'' Her halde ne olursa olsun laf dalasina girmeye bayiliyordu!
Ona döndüm,alnimdaki saçi elimin tersiyle ittim ''Lütfen ev konusunu kapatabilir miyiz? Zaten not defteri konusunda hala saskinim...Allah askina ne ara ve nasil gördünüz?''
Bilmis bir ifadeyle arkasina yaslandi ''Evinizde görmedim esasinda...Arkaya baktim göz ucuyla ama belli degildi bazi seyler... Siz reader'inizi masanizin üzerinde birakmissiniz... Oraya da günlüklerinizi kaydetmissiniz...Reader görünce bakayim içinde hangi tarz okuma metinleri var dedim.Birden bir dosyaya girdim ve adimi gördüm...Okumaya basladim,bu bir günlüktü ve not defterimi nasil muhafaza ettiginiz de anlatiyordu!

Sizi kameralar ve güvenlikle kandirmak,not defterimde asiri önemli seyler varmis gibi göstererek korkutmak istedim... Iste buydu benim bilgim!''
Öylece kalakalmistim...Bunu da mi unutmustum.Afalladigimi görünce kendini tutamadan gülmeye basladi ''Aslinda sen tam bir nese kaynagisin Eun Hee...Bu yüzden kizamadim sana!

Günlük öyle her yerde tasinan sey degildir ve sen unutkanligini bilerek yaninda tasidin! Not defterinde de bayagi eglendim,tesekkür ederim..''
Onu eglendirmis miydim?
Oysa sinirlendi diye üzülmüstüm...
Hala sok halinde bakiyordum,yanima geldi ''Tamam Eun Hee,yine bir sok dalgasi daha yasama!

Çikisa çok az kaldi sabret ve kurtul benden... (aniden yanaklarimi sikmaya basladi) saskinken bir baliga benziyorsun!

''
Yüzümü burusturdum,bu sefer daha da eglendi derken sekreter içeriye girdi,bizi o halde görünce çikmak için hazirlanirken Jae Hwa onu engelledi ''Özür dileriz,sadece arkadasimla sakalastim da...''
Sekreter muzipçe siritti,''Sadece bir duyuru için gelmistim...Bizim sirketimizde her 3 ayda bir motive yemegi verilir...Ama bu ay birçok kisi ise alindigi için balo tadinda olacak...Cumartsi günü saat 21.00'de sizleri de bekleriz...''
Balo mu?
Sevinçten ellerimi çirptim ''Ay,çok eglenceli,ne giysem acaba?'' Sekreter ve Jae Hwa bana bakiyorlardi,kendimi toparladim ''Özür dilerim,sevinçten..

''
Sekreter tek kelime etmeden disari çikti.
Jae Hwa çantasini toplarken bana döndü ''Dedigim gibi müstehcen zamanlarda geliyorlarlar!

Neyse kendine iyi bak...''
Aish!
Bu adam takmis müstehcen zamana...
Ona sinirlenecegine Tae Hyun'un gönlünü al,diyerek çikista beklemek üzere disari çiktim...Umarim aramiz düzelir diye hizlica iç geçirdim...
Aralik ayi iyiden iyiye kendini gösteriyordu.Bugün de tam o günlerden biriydi...Çikis saati de 19:30 olunca hava kararmis ve soguk daha baskin hale gelmisti...Nedense o gün kisa etegimi giymistim.Çizmelerim olsa bile titremekten kendimi alamiyordum.Dislerim takirdayama baslarken Tae Hyun göründü,bana uzaktan bakti ''Ne o,kimi bekliyorsun?''
Çok soguk bir baslangiç!
Ona dogru ilerlemeye baslarken aniden rüzgar bastirdi,elimdeki çantayi yere düsürdüm,egilip alirken de rüzgar hizlandi,bagirmak istesemde bagiramiyordum...Tae Hyun kalabaligin arasindan siyrilip beni ayaga kaldiriverdi.Ona minnetle bakarken çantami elime tutusturdu ''Daha dikkatli olmalisin...Haydi görüsürüz!''
Otobüs duragina dogru seri adimlarla ilerliyordu,ona yetismek için koca kalabaligi yarmak,ayni zamanda dengede durmak ve ayni zamanda düsmemem gerekiyordu.
Tüm bunlari yapabilecek kadar profosyonel degildim!
Otobüs duragina sonunda ulasabilmistim.Fakat Tae Hyun görünürlerde yoktu.Onu aramak için parmaklarimin üzerinde durup duragi taradim,her yer insan yiginiyla doluydu!Ayrica hantalca müzik dinleyip,ellerinde çantalarini oynatiyorlardi.Bir kez daha çaba sarfederken biri omzuma dokundu ''Kimi ariyorsun?''
Ona dönmeden cevapladim ''Tae Hyun'u tabii ki,nerede olabilir ki?''
''Bence arkana da bakmalisin,yanlis yere bakiyorsun gibi de..''
''Oo,evet haklisin arkami döneyim'' derken durakladim..Bu ses? Tae Hyun'du!
''Tae Hyun! Beni kandirdin! Inanmiyorum!

''
Tae Hyun gülümsedi ''Neye inanmiyorsun,kandirilmaya mi? Kolay lokmasin Eun Hee,yarim saatir aradigin kisiyle muhabbet ediyorsun!''
Basimi egdim ''Özür dilerim...'' tae Hyun sasinca bakti ''Neyden özür diliyorsun...Bir kerede eski kaba günlerine dön bence!Nostalji yapariz,bana süpheci bak..'' gülmeye baslamistik.
Eski haline jet hiziyla dönmesi beni çok ama çok sevindirmisti...
Onu çabuk benimsiyordum...
Eve vardigimda her yanim buz tutmustu.Ellerimi ovusturarak mutfasa kostum,su isiticisa hizlica su koyup;kahve yapmaya koyuldum.
Halamdan ses çikmiyordu?
''Hala,ben geldim..'' diye seslendim titreyen sesimle..Evde dogal gazda yanmiyordu.
Birden içimde bir süphe dalgasi yayildi ''Hala...'' diye tekraradan seslendim.Içeriden ses gelmiyordu.Korka korka içeriye girdim,halam horul horul uyuyordu.Sevgiyle ona baktim,beni çok endiselendirmisti...
Ne zaman dönecekti Busan'a? Peki Jae Hwa meselesi ne olacakti?
''Bunlari düsünecek zamanim yok!'' dedim ve dogal gazi açmak için tusa bastim,içeri birazdan isinirdi.
Kahvemi hazirlayip koltuga kuruldum,üzerime esofmanlarimi geçirmistim bile...Halam hafifçe basini kaldirdi ''Gelin mi Eun Hee?''
Gülümsedim,''Geldim halacim sen uyu..'' basini hemencecik yastiga koydu rahat bir uykuya dalacakken kapi çaldi.
Delige baktigimda gelenler meshur güvenlik görevlimizin kizi ve eski esiydi.Ikisi de en sinir halleriyle kapida titresiyorlardi.
Içeriye sessizce girdim,halam bana bakiyordu ''Açmayacak misin?'' ona sus isareti yaptim.Hala soru soruyordu ''Aaa,ne var ki canim aç kapiyi..''
Disaridan da yani zamanda ses geliyordu ''Dur kizim,içerideler eminim! Eun Hee'yi içeri girerken gördüm!

Açar birazdan..''
Pes ederek kapiya yöneldim,hisimla açtim.Içeriye tabir-i caiz ise ''dalis''yaptilar...
''Hosgeldiniz So Yun Sshi..Sende küçük yaramaz (saçini oksarmis gibi yapiyordum ama hafif hafif çekiyordum.Kiz huysuzlanip annesinin yanina geçti,Soo Yun her zamanki repligiyle konusmaya basladi)
''Sorma Eun Hee'cim sorma! Bu adam beni deli edecek! Ona dogal gazi ve elektrigi yatir,nafakadan kesersin dedim.Ne nafakayi verdi ve faturayi yatirdi tatlim! Inanilir gibi degil yani...''
Ne yapabilrdim ki? Bize gelmesi gerekmezdi.
''Ne yapabiliriz?'' dedim hirsla.Halam cimrdi kolumu ''Sus sen edepsiz,zavalliciklara bak nasil üsümüsler..Geçin geçin..''
Hemen koltuga kuruldu Soo Yun ve anlatmasina devam etti ''Iste ne diyordum suyu falan yatirmamis..'' sözünü kesitim ''Elektirk ve dogal gaz!'' Güldü ''Hala,dogru ya onlardi! Neyse neyse,ise bende evladigimi sogukta birakamadim biricik,en yakin arkadsaim Eun Hee'nin evine geldim!''
Biricik en yakin arkadasim mi?
Tam ona ceavp verecekken halam tatlilikla güldü ''Ay,size kanim çok isindi...Üzüldüm de halinize..Burada kalsaniza...Siz Eun Hee ile yatarsiniz bende tatli çocukla,olmaz mi?''
Hayir!
Halama ters bir bakis attim,ama is isten geçmisti.
Soo Yun minnetle halamin özünde diz çöktü ''Çok iyisiniz efendim...Sagolun!'' Küçük yaramaz televizyonu kurcalamaya baslamisti bile! Hemen yanina gittim ''Ver canim kumandayi..alayim hemen,seri ol!'' Halam elime vurdu ''Kes su simarik çocuk hallerini Eun Hee...Ah bilmezsiniz küçükkende böyleydi,malini kimseye elletmezdi!Hiç degismemis...''
Oysaki tam tersiydi!
Halama laf yetistiremezdim,yastik ve yorgan getirmek üzere odama yöneldim.
Gece uzun geçecekti!
Sabah uyandigimda Soo Yun'un kolu üzerimdeydi,beni koltugun altina itmisti,kendisi kolllarini ve bacaklarini uzatmis enine dogru yatiyordu,bense sinek gibi koltuga yapismistim..Zorlukla dogruldum.Üzerimi degismek üzere odama geçerken bir ses duydum ''Eun Hee Unni uyuyor kimdiniz?..Hi,Eun hee Unni,dün sizden söz etti,çok yakisikliymissiniz! Ben onun en yakin arkadasinin kiziyim..Tamam söylerim,hosçakalin!''
Bu cadi kimle kousuyordu...
Odama hizla girdim ''Sen,minik cadi;kiminle konusuyorsun!''
Muzipçe cevapladi ''Adi Tae Hyun'mus...Onunla!'' benim telefonuma nasil ulasmisti peki? Onu sorguya çekecektim ''Neden telefonum sende ve neden ona ''çok yakisikliymissiniz!''dedin!''
Güldü ''Sesi çok hostu!''
Sen var ya,diyerek üzerine yürüdüm,halam hemen dogruldu ''Ne bu gürültü,ne oluyor yine?''
Küçük cadi halama kostu ''Ajumma,Unni beni dövüyor!''
Daha elimi bile sürmemistim...
Halam bana terligini firlatti,''Defol Eun Hee..Kötü bir çocuksun!''
Halam yine geçmise dönmüs olmaliydi...
Telefonuma umutsuzca bakarken bir mesaj geldi
''Demek çok bahsettin benden,ha? Sanirim duygularim tek tarafli degil...''
Omo! diye aci bir çiglik attim,isler sarpa sarmisti...