yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
We're Talking in Korean (21)
Selamlar... Arkadaslar biliyorsunuz Koreceyle Türkçe çok benzer bir dil. Türkçede yapmak fiili isimlerin sonuna getirilerek yeni fiil kaliplari olusturuyor. Mesela yemek yapmak, temizlik yapmak gibi... Ayni durum Korecede de var.

*Korecede yapmak fiili 하다: hada . Simdi hangi yeni fiiller ögrenme zamani!

1. 공부 (kongpu)= ders / 공부하다 = ders çalismak(ders yapmak)
2. 일 (il) = is / 일하다 = is yapmak(iste çalismak)
3. 기억 (kiog) = ani, hatira / 기억하다 = hatirlamak
4. 청소 (çonsu) = temizlik / 청소하다 = temizlik yapmak
5. 요리 (yori) = yemek / 요리하다 = yemek yapmak
6. 이사 (isa)= tasima / 이사하다 = tasima yapmak, tasinmak
7. 노래 (nore) = sarki / 노래하다 = sarki söylemek
8. 노력 (noryog)= çaba / 노력하다 = çaba göstermek
9. 동의 (dogvwi)= anlasma / 동의하다 = anlasma yapmak
10. 후회 (huhe) = pismanlik / 후회하다 = pisman olmak
11. 운동 (undong) = egzersiz / 운동하다 = egzersiz yapmak
12. 사랑 (sarang)= ask / 사랑하다 = asik olmak
13. 말 (mal)= kelime, dil / 말하다 = konusmak
14. 생각 (sengag) = düsünce / 생각하다 = düsünmek

Eski derslerimizden olumsuz yapma konusunu hatirlarsaniz, bu fiilleri olumsuz yapmanin yolu 하,dan önce getirilir ya da
지 않다 seklinde yapilir. Arkadaslar benim bu dersleri çevirdigim Ingilizce kaynaktaki Koreli arkadaslarin resimlerini de buradan yayinliyorum. Hepsine böyle güzel kaynaklar hazirladiklari için tesekkür ederiz. Smile

[Resim: teachers.jpg]

[Resim: freekoreanlessons.jpg]

[Resim: 4900482075d40093c206z.jpg]

[Resim: koreand.png]

[Resim: ttmikiyagi48.jpg]
Abla, öncelikle daha önce de söyledigim gibi çok tesekkür ederim. Tüm derslerini hem buradan hem de TTMIK'dan takip ediyorum. Bence tüm derslerin altina kaynak sitedeki o dersin linkini paylasirsaniz, fotograflarini paylastiginiz TTMIK'daki dersleri hazirlayan insanlari daha da mutlu etmis olursunuz. Tüm derslerde kaynak belirtin lüften.

Ikinci bir nokta da Türkçenin dogru kullanimi. Yapim eki almis bir özel isme gelen çekim ekleri kesme isaretiyle ayrilmaz.
Yani "Korece'yle" degil; Koreceyle. "Türkçe'nin" degil; Türkçenin.

Bazen yazim kurallarini ben de unutabiliyorum ve buna benzer hatali kullanimlar olusuyor. Ama sizin imlâ kurallarina daha bir dikkat etmeniz; sizin derslerinizi hevesle, zevkle takip eden forum sakinlerinin, Türkçeyi dogru ve güzel kullanimiyla görüp, taniyip; kendi hatalarini da farketmelerini saglayacaktir.

Umarim yanlis anlamazsiniz, yalnizca tavsiye. Benden büyük oldugunuz için "küçük birinden ögüt almam" diyen degil; "Bin bilsen de bir bilene danis." diyen birisi oldugunuzu biliyorum.

Tekrar tesekkürler, basarilar. =)
Asil ben tesekkür ederim Smile Hatalar hemen düzeltiliyor Onay
tesekkürler
(07-09-2011, Saat: 17:24)yak-soon yazdı: tesekkürler

Tüm basliklara yalnizca 10 harften olusan ayni mesaji yazdin, çok faydali oldu biliyor musun..
SagolConfused
Tesekkür ederim
Smile Hepsine ve bu sitede bu konuyu açanlara çok teşekkürler. Hepinizden Allah razı olsun.Smile
teşekkürler sayenizde koreceyi çözmeye başladım Biggrin
(10-08-2011, Saat: 13:30)ottokaji yazdı: Selamlar... Arkadaslar biliyorsunuz Koreceyle Türkçe çok benzer bir dil. Türkçede yapmak fiili isimlerin sonuna getirilerek yeni fiil kaliplari olusturuyor. Mesela yemek yapmak, temizlik yapmak gibi... Ayni durum Korecede de var.

*Korecede yapmak fiili 하다: hada . Simdi hangi yeni fiiller ögrenme zamani!

1. 공부 (kongpu)= ders / 공부하다 = ders çalismak(ders yapmak)
2. 일 (il) = is / 일하다 = is yapmak(iste çalismak)
3. 기억 (kiog) = ani, hatira / 기억하다 = hatirlamak
4. 청소 (çonsu) = temizlik / 청소하다 = temizlik yapmak
5. 요리 (yori) = yemek / 요리하다 = yemek yapmak
6. 이사 (isa)= tasima / 이사하다 = tasima yapmak, tasinmak
7. 노래 (nore) = sarki / 노래하다 = sarki söylemek
8. 노력 (noryog)= çaba / 노력하다 = çaba göstermek
9. 동의 (dogvwi)= anlasma / 동의하다 = anlasma yapmak
10. 후회 (huhe) = pismanlik / 후회하다 = pisman olmak
11. 운동 (undong) = egzersiz / 운동하다 = egzersiz yapmak
12. 사랑 (sarang)= ask / 사랑하다 = asik olmak
13. 말 (mal)= kelime, dil / 말하다 = konusmak
14. 생각 (sengag) = düsünce / 생각하다 = düsünmek

Eski derslerimizden olumsuz yapma konusunu hatirlarsaniz, bu fiilleri olumsuz yapmanin yolu 하,dan önce getirilir ya da
지 않다 seklinde yapilir. Arkadaslar benim bu dersleri çevirdigim Ingilizce kaynaktaki Koreli arkadaslarin resimlerini de buradan yayinliyorum. Hepsine böyle güzel kaynaklar hazirladiklari için tesekkür ederiz. Smile

[Resim: teachers.jpg]

[Resim: freekoreanlessons.jpg]

[Resim: 4900482075d40093c206z.jpg]

[Resim: koreand.png]

[Resim: ttmikiyagi48.jpg]

"Merhameti yaşat" Korece nasıl yazılır? Cevabını yazarsan çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden. Smile
Tesekkurler. Ellerinize salik.. Alkis
[
U-Kiss

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi