yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Want to Know About Korea / Kore Hakkında Bilmek İstedikleriniz
Bende Kore neden
kuzey ve güney olmak üzere sinirlarla ayrilmis merak ediyorum bilen varmi cidden?
Benimde bir istegim var ben Kore'de okumak istiyorum ama üniversite ile yatay geçis yaparak okumak istiyorum bu saglayan üniversiteler varmi bilen arkadaslar varsa yardim ederlerse sevinirim
bir arkadasimiz yardim etti ama daha kapsamli istiyorum.
MinozM
nba yazdı:Benimde bir istegim var ben Kore'de okumak istiyorum ama üniversite ile yatay geçis yaparak okumak istiyorum bu saglayan üniversiteler varmi bilen arkadaslar varsa yardim ederlerse sevinirim
bir arkadasimiz yardim etti ama daha kapsamli istiyorum.

Ayni seyi bende istiyorum arastirdim
ege üniversitesi güney kore ve taylanda anlasmali olarak ögrenci degistiriyormus
ancak bildigim örnegin kimya mühendisligi bölümünde birinci olan ögrenciyi göndermisler en son..
Baska hangi bölümleri için geçerli tam ögrenemedim..
ögrenirsen gerisinide sen bana iletirsen sevinirim. Smile
hellsmouth yazdı:bende kore neden
kuzey ve güney olmak üzere sinirlarla ayrilmis merak ediyorum bilen varmi cidden??

Kore tarihi M.Ö. 3000 yilina kadar uzanir. Çin’in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldi. Daha sonralari 7. yüzyildan 20. yüzyila kadar degisik hanedanlarin idaresi altinda bagimsiz olarak yasadi. 1910 yilinda Japonlar Kore’yi isgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yilina kadar sürdü. II. Dünya Savasi'nda Japonya’nin yenilmesinden sonra Güney Kore’yi ABD, Kuzey Kore’yi de Rusya isgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist, güneyde demokratik rejim kurulmus oldu.

25 Haziran 1950’de Rus subaylarinin kumandasindaki Kuzey Kore birlikleri, yarimadanin tamamina komünizmi kabul ettirmek için Güney Kore’ye saldirip istila etti. Bunun üzerine BM, Güney Kore’nin kurtarilmasina karar verdi. Bölgeye BM askerleri gönderildi. Bu orduya Türkiye, bir tugayla katildi. Yapilan görüsmeler neticesinde 27 Temmuz 1953’te ateskes imzalandi. 38. Paralel Güney Kore ile Kuzey Kore arasinda sinir kabul edildi. Savas sonrasi, Baskanlik sistemine dayali demokratik rejime geçildi. Kuzey Kore ile birlesme devamli gündemde olup, yakin bir zamanda tek devlet haline gelmeleri ümit edilmektedir.
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
hellsmouth yazdı:
TiLsimLi~ߣߣk yazdı:Çok güzel bir konu.Benim de sorum var.

Korece ögrenmeye basladim ama bu sitede bazi arkadaslarimizin paylasimlari üzerine.Yani harfleri ve diger ünsüzleri gibi konulari iyi biliyorum.Ama mesela Korece bir sarkinin sözlerine bakiyorum ve hiçbirsey anlamiyorum.Yani böyle çalismaya devam etsem her ayrintisiyla ögrenebilir miyim Koreceyi?

bende ayni dertdeyim harfleri bilmek yetmiyor yazilan bir kelimeyle harfin okunusu tutmuyor daha iyi nerde ögrenebilirz bilen varmi?

Sitemizin Korece bölümünde arkadaslarimizin bulmus oldugu kitaplar var. Bu kitaplardan ögrenilebilir.
Ayrica yine Korece bölümünde Ankara'da Korece Kursu ismiyle açilmis bir konu var. Eger Ankarada yasiyorsaniz kursa giderek de ögrenebilirsiniz. Smile
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
melissaa yazdı:
hellsmouth yazdı:bende kore neden
Kuzey ve güney olmak üzere sinirlarla ayrilmis merak ediyorum bilen varmi cidden??

Kore tarihi M.Ö. 3000 yilina kadar uzanir. Çin’in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kaldi. Daha sonralari 7. yüzyildan 20. yüzyila kadar degisik hanedanlarin idaresi altinda bagimsiz olarak yasadi. 1910 yilinda Japonlar Kore’yi isgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yilina kadar sürdü. II. Dünya Savasi'nda Japonya’nin yenilmesinden sonra Güney Kore’yi ABD, Kuzey Kore’yi de Rusya isgal etti. Böylelikle kuzeyde komünist, güneyde demokratik rejim kurulmus oldu.

25 Haziran 1950’de Rus subaylarinin kumandasindaki Kuzey Kore birlikleri, yarimadanin tamamina komünizmi kabul ettirmek için Güney Kore’ye saldirip istila etti. Bunun üzerine BM, Güney Kore’nin kurtarilmasina karar verdi. Bölgeye BM askerleri gönderildi. Bu orduya Türkiye, bir tugayla katildi. Yapilan görüsmeler neticesinde 27 Temmuz 1953’te ateskes imzalandi. 38. Paralel Güney Kore ile Kuzey Kore arasinda sinir kabul edildi. Savas sonrasi, Baskanlik sistemine dayali demokratik rejime geçildi. Kuzey Kore ile birlesme devamli gündemde olup, yakin bir zamanda tek devlet haline gelmeleri ümit edilmektedir.
Çok tesekkür ederim
türkiyenin asker gönderdigini biliyordum onuda geçen haberlere çikmisti Güney Kore türk gazilerini agirladi diye çok tesekkür ederim.. tekrardanSmile
hellsmouth yazdı:
nba yazdı:Benimde bir istegim var bn korede okumak istiyorum ama üniversite ile yatay geçis yaparak okumak istiyorum bu saglayan üniversiteler varmi bilen arkadaslar varsa yardim ederlerse sevinirim
bir arkadasimiz yardim etti ama daha kapsapli istiyorum

ayni seyi bende istiyorum arastirdim
ege üniversitesi güney kore ve taylanda anlasmali olarak ögrenci degistiriyormus
ancak bildigim örn kimya mühendisliginde bölümünde birinci olan ögrenciyi göndermisler en son..
baska hangi bölümleri için geçerli tam ögrenemedim..
ögrenirsen gerisinide sen bana iletirsen sevinirmSmile

Diger bölümleri bilmiyorum ama YÖK resmi internet sitesinde açiklamis:

Konu : Güney Kore’de burs olanaklari

ILGI : Disisleri Bakanliginin 14/10/2008 tarih ve B.06.0.IKGY.0.0- 868.40-2008/ 442955/III sayili yazisi.

Güney Kore Yonsei Üniversitesinin 1987’de kurulan “Uluslararasi Iliskiler Yüksek Lisans Okulu” “KT&G Burs Vakfi” ile birlikte yabanci ögrencilere burs tahsis edecektir.

Bu yil 2009 Bahar-2010 Sonbahar dönemlerini kapsayacak 24 aylik süre için Türkiye’nin de aralarinda bulundugu bes ülkeden dört ögrenciye burs verilmesi öngörülmektedir. Burs, okul ücreti ve aylik 892 Dolarlik bir cep harçligini içermektedir.

Sözkonusu bursa son basvuru tarihi 30 Kasim 2008’dir.

Burs ile ilgili ayrintili bilgilere ve basvuru formuna http://gsis.yonsei.ac.kr, “KT&G Burs Vakfi” ile ilgili bilgilere asagida belirtilen internet adresinden ulasilmasi mümkün olabilecektir.

http://scholarship.ktngtogether.com/engl...s/news.asp? cmd=V&seq=64&orderby=&page=1&ssort=&sstr=

Yonsei Üniversitesinin yazisi ekli dosyada yer almaktadir.

Üniversitenizin ilgili birimlerine duyurulmasini saygilarimla rica ederim.

YÖK Baskanligi
[Resim: siggyyooforeverframecop.jpg]

Tanımayana hiç üzülmem bir rakip eksilir : )
Ama tanıyıpta sevmeyen varsa gözüme görünmesin.
Wando yazdı:
greatjanggeum yazdı:Ben de orada Korece-Türkçe kurs :cheer: veriliyor mu diye merek ediyorum acaba oraya gitsek orada kurs alabilir miyiz? Confused

Ingilizce üzerinden Korece egitim veren bazi okullar var. Korelilere Türkçe ögretmeye yönelik Kore'de Türk kültür merkezleri var. Smile

greatjanggeum yazdı:Ben de orada Korece-Türkçe kurs :cheer: veriliyor mu diye merek ediyorum acaba oraya gitsek orada kurs alabilir miyiz? Confused
nefertiti yazdı:Arastirdim ve söyle bir veri elde ettim. Güney Korede bulunan Türk Kültür Merkezinde isteyen Korelilere Türkçe kursu veriliyormus. Ayrica Kore' de yasayan Türklerede uyum saglama ve dil ögrenme konusunda da yardimci oluyorlarmis.
Ikinize de çok tesekkür ederimSmileYasasin Güney Kore'ye gitsem orada Korece ögrenebilecegim...:cheer:Tekrar tesekkür ederimSmile
Abracadabra da irwojyeora..
Paylasim Için Tesekkürler.
Paylasim için tesekkürler.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi