yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Want to Know About Korea / Kore Hakkında Bilmek İstedikleriniz
Img-help 
Genellikle konularda herkes bildiklerini anlatıyor, yazıyor, çiziyor. Bir de bilmek istediklerimiz adı altında bir başlık açarsak herkes merak ettiklerini buraya yazar. Bilenler cevabını yazar bilmiyorsak da araştırıp öğreniriz.

Bilmek istediklerimize örnek mi?

Mesela ben Kore' de kuyumculuk sektörü hakkında bilgi edinmek isterim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Bunun gibi çok basit ama kafa kurcalayan eminim bir çok sorumuz olaraktır.
[Resim: siggyyooforeverframecop.jpg]

Tanımayana hiç üzülmem bir rakip eksilir : )
Ama tanıyıpta sevmeyen varsa gözüme görünmesin.
nefertiti yazdı:Genellikle konularda herkes bildiklerini anlatiyor yaziyor çiziyor. Bir de bilmek istediklerimiz adi altinda bir baslik açarsak herkes merak ettiklerini buraya yazar. Bilenler cevabini yazar bilmiyorsak da arastirip ögreniriz.

Mesela ben Kore' de kuyumculuk sektörü hakkinda bilgi edinmek isterim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Bunun gibi çok basit ama kafa kurcalayan eminim bir çok sorumuz olaraktir.

Ben de Türkiye'den gidenlerin orada nasil is bulduklarini ve ne gibi islerde çalisabilecegimizi merak ediyorum aslinda.
Ben de orada Korece-Türkçe kurs veriliyor mu diye merek ediyorum acaba oraya gitsek orada kurs alabilir miyiz?
Abracadabra da irwojyeora..
nefertiti yazdı:Genellikle konularda herkes bildiklerini anlatiyor yaziyor çiziyor. Bir de bilmek istediklerimiz adi altinda bir baslik açarsak herkes merak ettiklerini buraya yazar. Bilenler cevabini yazar bilmiyorsak da arastirip ögreniriz.

Mesela ben Kore' de kuyumculuk sektörü hakkinda bilgi edinmek isterim. Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Çok güzel bir konu olmus,tesekkür ederiz.Ancak bence burada soru soran arkadaslarimiz da arastirma yapip cevap vermeliler.Çünkü hepimiz bu forum sayesinde,konu açmak için arastirmalar yaparken birseyler ögreniyoruz.Bir baska deyisle hem ögreniyoruz hem de ögrendigimiz kadarini arkadaslarimizla paylasiyoruz.Elbette bilgimiz dahilinde sorulan sorulara cevap vermeye çalisacagiz veya önceden açilmis konulara yönlendirme yapacagiz.Tekrar tesekkürler...Smile
greatjanggeum yazdı:Ben de orada Korece-Türkçe kurs :cheer: veriliyor mu diye merek ediyorum acaba oraya gitsek orada kurs alabilir miyiz? Confused

Arastirdim ve söyle bir veri elde ettim. Güney Korede bulunan Türk Kültür Merkezinde isteyen Korelilere Türkçe kursu veriliyormus. Ayrica Kore' de yasayan Türklerede uyum saglama ve dil ögrenme konusunda da yardimci oluyorlarmis. :icon_cool:

kiday baksi yazdı:Çok güzel bir konu olmus,tesekkür ederiz.Ancak bence burada soru soran arkadaslarimiz da arastirma yapip cevap vermeliler.Çünkü hepimiz bu forum sayesinde,konu açmak için arastirmalar yaparken birseyler ögreniyoruz.Bir baska deyisle hem ögreniyoruz hem de ögrendigimiz kadarini arkadaslarimizla paylasiyoruz.Elbette bilgimiz dahilinde sorulan sorulara cevap vermeye çalisacagiz veya önceden açilmis konulara yönlendirme yapacagiz.Tekrar tesekkürler...Smile

Aslinda konuyu açma sebebim siteye yeni üye olan arkadaslarin her merak ettikleri için yeni konu açmamalari içindi. Bir çok kisi aklindaki sorulara yanit bulmak için forumun engin bilgi kaynaklari didik didik aramasi gerekiyor ki tecrübelerime dayanarak biraz yildirici oldugunu söyleyebilirim. En azindan ana bir baslik bulunursa üyeler merak ettiklerini buraya yazarlar bilenler cevaplar yada arastirip cevaplariz. Smile
[Resim: siggyyooforeverframecop.jpg]

Tanımayana hiç üzülmem bir rakip eksilir : )
Ama tanıyıpta sevmeyen varsa gözüme görünmesin.

Kore'de kuyumculuk islemlerinin hangi derecede popüler oldugunu bilemem ancak söyle bir gerçek var ki; Türkiye dünya altin piyasasinda ilk 3 veya ilk 5'te yer almaktadir. Türkiye'nin çikardigi altinin saflik derecesi, islemesi, dizayni marka haline gelmistir. Bu sebeplerden dolayi Türk altini diger ülkelerin çikardiklarina göre daha pahalidir; ancak tercih edilendir. Türkiye-Güney Kore arasindaki altindaki ticari iliskilere bakarsak altini da Güney Kore'den ithal etmekteyiz (6. altin ithalatçimiz). Son 3 yilin verileri Güney Kore'den ithal edilen saf altin oraninin azaldigini gösteriyor. Bu Güney Kore'nin altin ithal etmedigi anlamina gelmez. Ancak yakin komsulari Çin, Tayland, Hindistan ve Endonezya cografi konum olarak daha yakin ve ithal edilen altinin fiyati nispeten daha düsük olacaktir.
Güney Kore halkinin sosyal yönünü ele alirsak gösteristen uzak sade insanlar oldugunu görebiliriz. Bu da Türkiye'den altin ithal eden ülkelerin daha çok Arap ülkeleri, Avrupa ve Amerika oldugunu ortaya koyar. Güney Kore'yi belki ilk 50'nin sonlarinda veya ilk 100'ün 4. çeyreginde yer alir diye düsünüyorum.

Jung-hoon yazdı:çok güzel bir konu ellerinize saglik gerekliydi ins. sorularimizin cevaplarini buluruz
benim su anda en çok merak ettigim 1 ytl kaç wona denk geliyor
koredeki ortalama maas kaç won

1 Lira = 930 ₩on, 1 ₩on = 0.00107 Lira

Bu rakamlar haliyle ekonomik dalgalanmalar nedeniyle degisiklik gösterebilir.

greatjanggeum yazdı:Ben de orada Korece-Türkçe kurs :cheer: veriliyor mu diye merek ediyorum acaba oraya gitsek orada kurs alabilir miyiz? Confused

Ingilizce üzerinden Korece egitim veren bazi okullar var. Korelilere Türkçe ögretmeye yönelik Kore'de Türk kültür merkezleri var. Smile
Konu için tesekkürler..Smile
Song II Gook Ve Papatya

Çok güzel bir konu.Benim de sorum var.

Korece ögrenmeye basladim ama bu sitede bazi arkadaslarimizin paylasimlari üzerine.Yani harfleri ve diger ünsüzleri gibi konulari iyi biliyorum.Ama mesela Korece bir sarkinin sözlerine bakiyorum ve hiçbirsey anlamiyorum.Yani böyle çalismaya devam etsem her ayrintisiyla ögrenebilir miyim Koreceyi?

Kore tümü hakkinda ögrenmek istemek basli basina bir amaç,o yüzden buradayim.A'dan Z'ye herseyi ; bizim alfabe yetmez onlarin alfabesindeki harflerle baslayan her cümleyi özümsemek istiyorum.Görsel,isitsel,maddi ,manevi ,ruhani ,dogasi ,havasi ,yemegi ,kültürü,mimari ve yasamlarina etki eden ne varsa bir ülkeyi bu kadar çekiçi kilan bu güzel insanlarin nelerden etkilenerek bu duruma geldiklerini merak ediyorum.Ama keske dillerini bilsem bu arastirmalari ben yapabilsem.Benim güzel yurdumun kore için atan yüreklerine aktarabilsem.Bunu basarabilen kardeslerime emekleri için binlerce tesekkürler.Bu konuda yaptiklari her arastirmada harcadiklari enerji ve emeklerinin hakkini nasil öderiz bilemem.Sevgilerimle...
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Bende sunu sorayim o zaman..kore de Türk dizileri ve filmleri izleniyormu Smile

bizler saniye saniye kore sinemasini ve dizilerini takip ediyoruz ve kisa bir zaman için de Türkçe alt yazini bulabiliyoruz
ayni sey az da olsa orada gecerlimi çok merak ediyorum.

•●I'm Sorry I Love You Fan Club●•

*..So Ji Sub Fan Club..*|My Girl Fan Club| Lee Jun Ki Fan Clup|Winter Sonata Fan Club|A love To Kill Fan Club|Song Il-Gook Fan Clup|#Beethoven Virus#|

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi