yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türkiye'de Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü Bulunan Üniversiteler
Zaten ilerde Kore Dil Ve Edebiyati bölümünü okuyup Koreye yerlesip orada ögretymen olmak istiyorum. Smile

Lovin Jae yazdı:Ben bir sey sorabilir miyim lise mezunuyum ama dil bölümü çikisli degilim esit aglirlik çikisliyim bu bölümü tercih etme hakkim var mi ya da puan düsüyorsa çok mu kirilio puanimiz bilen arkadaslar varsa yardimci olabilirler mi ?Smile

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi, Dogu Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü, Kore Dili ve Edebiyati ABD Ankara,Sihhiye'de Kore dilini, Kore kültürünü, Kore edebiyatini arastiran dört yillik bir lisans programidir. Türkiye'deki Koreanoloji çalismalarinin öncülügünü yapmis ve 1988 yilinda kurulmustur. 1989 yilindan itibaren Ana Bilim Dali'na ilk ögrenci alinmistir. Ana Bilim Dali Baskani Yard.Doç.Dr. M.Ertan GÖKMEN'dir. Ana Bilim Dali ile ilgili bilgiler ile Kore hakkindaki genel bilgilere kuruculugunu Yard.Doç.Dr.M.Ertan GÖKMEN'in yaptigi ve ögrencilerin katkilariyla devam eden http://www.koreandepartment.com sitesinden de ulasilabilmektedir..

2007 ÖSYM tarafindan bölüm puan ve ögrenci bilgileri:

Yerlesen ögrenci : 21
En yüksek paun..:321.985
En düsük puan...:315.656

Bölüm Ögretim Elemanlari [degistir]Yard.Doç.Dr. M. Ertan GÖKMEN
Ögr.Gör. Süheyla Yesim FERENDECI
Ars.Gör. Pinar ALTUNDAG
Yab.Uzm. Dr. Hara YU

Erciyes Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kore Dili ve Edebiyati ABD Kayseri'de Kore dilini, Kore kültürünü, Kore edebiyatini arastirip bu konuda egitim veren dört yillik bir lisans programidir. Kayseri Üniversitesindeki Kore Dili ve Edebiyati ABD 2003-2004 yilinda ilk ögrencilerini almis ve 2007 yilinda mezun etmistir. Su anda toplam ögrenci sayisi 118'dir. Her yil Geleneksel Kore Kültür Günleri ve çesitli etkinlikler düzenlenmektedir. 30-31 Ekim 2007 tarihlerinde Kore Edebiyat Çeviri Enstitüsü ile '1.Kore Modern Edebiyat Yorum Yarismasi' ve 'Kore Edebiyat Etkinligi' düzenlecektir.

2007 ÖSYM tarafindan bölüm puan ve ögrenci bilgileri:

Yerlesen ögrenci : 31
En yüksek puan..:318.754
En düsük puan...:306.768

Bölüm Ögretim Elemanlari [degistir]Yrd.Doç.Dr. S.Göksel TÜRKÖZÜ
Ögr. Gör. Hatice KÖROGLU
Yab.Uzm Dr. Hongju YU
Yab.Uzm. Dr. Moonsung LEE

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kore_Dili_ve_Edebiyat%C4%B1" adresinden alindi.
Tesekkürler, bu sene lise1' e basladim. Dil seçmeyi de düsünüyorum. Bakalim tekrar tesekkürler...
Paylasim için tesekkürler, bende ''Ankara Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyati'' okuyorum, bu ilk senem.

Lovin Jae; arkadasim öss puan hesaplamanda 0.3 ile hesaplaniyor oda yetmiyormus gibi okul puaninida yariya indiriyorlar, ayriyetten yds sinavina girmen lazim. Buda senin için imkansiz dilci olmak zorundasin yaniSmile
[Resim: unled3krl.png][Resim: unled2xl.png]
Merhaba, benim de koreceye ilgim çok büyük, ögrenmeyi çok istiyorum fakat; okulum tipla ilgili oldugu için üniversitesine zaten gidemem...Eger aranizda korece alfabesi bilen bir arkadas varsa lütfen korece alfabesini mesaj olarak yollasin bütün sitelere girdim fakat bir türlü alfabeyi bulamadim..Bana yardim edin lütfen...Aglama
Çok tesekürler paylasim için. Insallah bende gidecegim; Ankara Üniversitesi' ne...
Ögretmen olduktan sonra 2.bir üniversiteye gitmeye karar verirsem kesinlikle bu üniversiteye gidecegim. Olurda Kore' ye gidemezsem, burada kalir hem ögretmenlik hemde tercümanlik yaparim..Onay
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●
Paylasim için saolun.Ellerinize saglik...

Angel  Buralar hep dutluktu...
Bilgi için tesekkürler..
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Joo Ji Hoon Fan Clup
Evet ya neden Istanbul' da yok, açin bir okul ya lütfen.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi